Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Gedimino prospektas – tarp brangiausių Europos gatvių

    Parašė ATN.lt
    Vilniaus Gedimino prospektas Europos miestų prekybinių gatvių tyrime užėmė 25 vietą. Tyrimą atliko viena didžiausių pasaulyje finansų ir nekilnojamojo turto srityse veikiančių korporacijų „Jones lang LaSalle“.

    Europos miestų gatvės surikiuotos pagal jose esančių pastatų (patalpų) vidutines nuomos kainas, jų metinį pokytį ir artimiausiu metu tikėtinus pokyčius.

    „Nepaisant prastėjančio ekonominio klimato ir nerimo pasaulio finansų rinkose prestižinėse didžiųjų Europos miestų prekybinėse gatvėse kol kas depresijos nesijaučia. Nors pirmosios finansų krizės apraiškos buvo juntamos jau prieš metus, per pastaruosius 12 mėn. beveik 70 proc. tyrime nagrinėtų gatvių patalpų nuomos kainos vis dar kilo“, – rašoma „Jones lang LaSalle“ apžvalgoje.

    Brangiausia tyrime įvardijama gatvė – Paryžiaus Eliziejaus laukai, kur vieno kvadratinio metro patalpų nuomos kaina siekia 7 360 eurų per metus. Antrojoje vietoje – Maskvos Stolešnikovo gatvė. Čia metinė patalpų kvadratinio metro nuomos kaina yra 7 035 eurai.

    Leidinio duomenimis, Vilniaus Gedimino prospekte esančių patalpų vidutinė metinė nuomos kaina dešimt kartų mažesnė – 720 eurų už kvadratinį metrą – ir per metus nepakito. Kaimyninėje Rygoje, prekybinėje Elizabetės gatvėje, patalpų nuomos kaina per metus sumažėjo 14 proc.

    Iš tyrime įvertintų 100 Europos gatvių per pastaruosius metus patalpų nuoma labiausiai brango Atėnuose, Ermou gatvėje (33,3 proc.) ir Stambule, Istiklal prekybinėje gatvėje (27,9 proc.).

    „Nors pasaulinė finansų ir verslo situacija nėra gera, mažėjantį vartojimą „atsveria“ prekybininkų noras išsikovoti geriausias vietas prestižinėse gatvėse. Dėl šios priežasties patalpų nuomos kainos šiose gatvėse turėtų išlikti daugiau ar mažiau stabilios“, – prognozuojama ataskaitoje.
    Paspaudus ant nuorodos galima rasti lentelę, su viso 25-uko kainoms .

    Comment


      Parašė Rodyti pranešimą
      Šaltinis.

      Palaikau šią nuomonę ir siūlau pradėti nuo principinio tų straipsnių/komentarų, kuriuose Baltijos valstybės priskiriamos Rytų Europai, ignoravimo laikant tai autorių neišprusimu.
      Deja, ne viskas taip lengva kaip atrodo. Tai ne vien autoriu neisprusimas. Tai ir noras isiteikti savo skaitytojui. Net E.Lucas'as savo knygoje yra priverstas vadinti sita regiona "Eastern Europe" (tiesa, ne visai taip "lengvai" ir akivaizdziai, kaip tai daro kiti), nors jo neisprususiu tikrai negalima pavadinti - jis, ko gero, geriausias tos Europos dalies ekspertas Vakaruose. Kad tai ivyktu, teks pakeisti visos Vakaru visomenes mentaliteta. Tam prireiks daugelio metu.

      O kol kas reiktu isgyvendinti "former Soviet Republics" savoka. Cia jau turime daugiau argumentu ir galimybiu. Kaip E.Lucas'as tai apibudina, tai yra Rusijos stumiamas budas vadinti Baltijos ir kitas salis, priklausiusias SSRS.

      O Rytu Europa nebutinai yra blogai. Uzuot bande nusikratyti paties termino, dar galime bandyti keisti jo "ivaizdi". Pakilus tu saliu ekonomikoms, o gyvenimo kokybei pasiekus ES vidurki, tokios savokos neigiami aspektai isnyks savaime, nes paprasciausiai nebeliks "East Europeans" kaip ekonominiu migrantu Vakaruose (jie gris namo ir nebetrauks Vakaru kryptimi) ir isvis nebeliks priezasciu i tai ziureti kaip i kazka neigiamo ar nepilnavercio.

      Taip pat nesu tikras del "tapatinimosi" su Siaures Europa. Siaures Europa visam pasauliui = Nordics srba Scandinavia ir tikrai ne Lietuva ar Latvija. Sito mes nepakeisim, deja. Kita vertus, kam "nasarintis" prie Skandinavu? Zinoma, reikia tai daryti ekonomikoje ir finansuose (ten jau de facto esame, bent jau finansiniu instituciju prasme), bet, manau, musu identitetas toks, koks jis yra, nera ypatingai blogas. Tereikia ji kiek pareklamuoti. Lietuva turejo, turi ir visada tures labai artima kulturini rysi ir nepalyginamai daugiau sasaju su Lenkija (salis, kuri yra didesne uz visas Nordics salis kartu sudejus). Tai kulturiskai ir geografiskai artimiausia salis Lietuvai visame pasaulyje ir bandymas "begti" i kita Baltijos juros puse norint tapti naujais "Siaures Europieciais" gali atrodyti dar blogiau ir komiskiau, nei estu noras buti mazaja Suomija (nors jiems nelabai kas ir lieka... nebent Rusija).

      Ateities Lietuvos identiteta, zvelgiant oustider'io akimis, matau kaip geros ir patikimos Lenkijos kaimynes, su kuria turime senus ir labai artimus kulturinius ir ekonominius rysius, bet esame siek tiek turtingesni ir turime gerus rysius su Svedija ir Danija, kas leidzia Lenkijos atzvilgiu jaustis pilanverciais (ne vien mazesne Lenkijos versija t.y. lenkijai galime pasakyti "ziu, ten musu draugai uz juros") ir oriais kaimynais, o Skandinavu atzvilgiu leidzia jaustis oriai, nes mes turime dideli ir galinga sajungininka - Lenkija - su kuriuo shariname bendra istorija ir kai kurias specifines politikos gaires (pvz. Rusija ir JAV).

      Tokie krastutinumai kaip "siaures Europos" identitetas mums nera nei reikalingi, nei solidus. O ir praktiskai to niekada nepasieksim.
      Paskutinis taisė John; 2008.12.01, 23:55.

      Comment


        Pasaulio žiniasklaida apie Lietuvą rašo vis daugiau
        Geresnę Lietuvos poziciją trečiąjį ketvirtį galima sieti su lietuvių sportininkų sėkme Olimpiadoje bei Pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybose. Drąsi ir aktyvi Lietuvos pozicija Gruzijos ir Rusijos konflikto metu neabejotinai prisidėjo prie didesnio teigiamų publikacijų apie Lietuvą skaičiaus. Be to, užsienio žiniasklaidai analizuojant ekonominę situaciją Baltijos valstybėse, Lietuva buvo vertinama geriausiai.

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Taip pat nesu tikras del "tapatinimosi" su Siaures Europa. Siaures Europa visam pasauliui = Nordics srba Scandinavia ir tikrai ne Lietuva ar Latvija. Sito mes nepakeisim, deja. ... Lietuva turejo, turi ir visada tures labai artima kulturini rysi ir nepalyginamai daugiau sasaju su Lenkija (salis, kuri yra didesne uz visas Nordics salis kartu sudejus). Tai kulturiskai ir geografiskai artimiausia salis Lietuvai visame pasaulyje ir bandymas "begti" i kita Baltijos juros puse norint tapti naujais "Siaures Europieciais" gali atrodyti dar blogiau ir komiskiau, nei estu noras buti mazaja Suomija (nors jiems nelabai kas ir lieka... nebent Rusija).

          Tokie krastutinumai kaip "siaures Europos" identitetas mums nera nei reikalingi, nei solidus. O ir praktiskai to niekada nepasieksim.
          Labai lengva sutikti su išsakyta nuomone, tačiau viena vertus - mes baltai tarp slavų - kaip razina batone, taigi tapatinimasis (ar tapatinimas) su Lenkija (niūresnis scenario su Gudija ar Rusija) - tai jau istorija tų laikų, kai kariaudavom ir draugaudavom su tais, katrie fiziškai buvo pasiekiami. tai nieko blogo - tačiau tai ir viskas. dėl bendro kultūrinio palikimo - tai niekada mes labai panašūs į savo brolius slavus nebuvom. tai ypatingai jaučiasi 21 amžiuje. kitavertus geležinė uždanga ar varšuvos paktas mūsų nė iš tolo nesuniveliavo su Lenkija - tai kas buvo bendra - socialkomunistų valdžia, bendras (neperžiangiamas) pasienis ir raudonoji armija - taigi lietuvių tautos identitetas yra iš esmės kitoks nei lenkų. jis visada buvo kitoks - ir labai artimas šiaurės šalių (nesakau, kad esam vieno branduolio) - tik tą panašumą labai prigesino buvimas tarybų sąjungoj ir kiti nenatūralūs procesai. ir jei šiandien lietuvos tauta nori save lygiuoti į šiaurės šalis, kryptingai judėti link šiaurės šalių kultūrinio, socialinio ir tt. modelio - nemanau, kad tą reiktų smerkti, o motyvą pateikti tokį - lietuvi, juk tu esi lenkas.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Lenkija (salis, kuri yra didesne uz visas Nordics salis kartu sudejus).

            Comment


              Parašė RHCP@ Rodyti pranešimą
              Gal galetum detalizuoti ir argumentuoti tokia savo sypsenele?

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                O kol kas reiktu isgyvendinti "former Soviet Republics" savoka. Cia jau turime daugiau argumentu ir galimybiu. Kaip E.Lucas'as tai apibudina, tai yra Rusijos stumiamas budas vadinti Baltijos ir kitas salis, priklausiusias SSRS
                Išties, tai mane kiek nervina. "former Soviet Republic" skamba taip, lyg Lietuvos iki CCCP niekada nebuvo. Tokia logika sekant dabartinę Vokietiją galima būtų vadinti "former Nazi Republic"...

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Gal galetum detalizuoti ir argumentuoti tokia savo sypsenele?
                  Perskaitęs pagalvojau, kaip toks išsilavinęs žmogus kaip tu gali rašyt tokią nesąmonę, nes automatiškai nusprendžiau, kad kalbi apie valstybių plotą. Dabar pagalvojau, kad tikriausiai kalbėjai apie population

                  Kas dėl mūsų lokacijos, tai vizualiai mes kaip ir kažkur sankryžoj tarp šiaurės, vidurio ir rytų, todėl sunkus variantas. Klausimas ar reik kuo greičiau bėgt nuo Rytų Europos įvaizdžio ar pasilikt prie jo ir po truputį jį gerinti.
                  Paskutinis taisė RHCP@; 2008.12.09, 12:42.

                  Comment



                    Na zinoma, kad pagal populiacija

                    O del begimo... as buciau nieko pries, kad Lietuva priklausytu Skandinavijai, bet visgi reikia i viska ziureti realistiskai.

                    Comment


                      Geriausia būti Baltics, o ne Eastern Europe dalimi.
                      When a man lies, he murders some part of the world

                      Comment


                        Geriausia buti savimi tai yra Baltics, mums tik reikia gero ivaizdzio koki turi scandinavia.Kodel mes turetume buti panasus i scandinavus, to niekada nebus.Beto manau aisku kat Lietuvoje yra Europos centras tai manau nekyla klausymu kur mes esam
                        Paskutinis taisė Jony; 2008.12.09, 23:28.

                        Comment


                          Kodėl iš karto Eastern? Juk yra tokia sąvoka kaip Middle/Central Europe, kuri mums labiausiai tinka. Eastern galima vadinti tas šalis, kurios nepriklauso ES ir turi nemažai kultūrinių ir istorinių bendrumų, tokias kaip Rusija, Baltarusija ir Ukraina, gal dar Moldova bet jie viena tauta su rumunais, todėl labiau prie Balkanų.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            Olandijos verslininkai: atradome pasakų šalį – Lietuvą


                            Apie tai, kaip iki šiol Lietuva skleidė žinią apie save, kaip prisistatydavo pasauliui, geriausiai iliustruoja šiandien Lietuvoje besilankančių Olandijos verslininkų, jau investavusių Čekijoje, Slovakijoje, Rumunijoje ir Ukrainoje, žodžiai: „Lietuva iki šiol mums buvo balta dėmė.“

                            Jie teigia, kad tai, ką jie išvydo, juos sukrėtė – tokio aukšto gamybos lygio, prisipažįsta, jie nesitikėję.

                            Šiuo metu Lietuvoje lankosi verslininkai iš Olandijos, kurie susitinka su Lietuvos metalo ir inžinerinės pramonės įmonėmis aptarti galimų sutarčių. Į Lietuvą atvyko įmonių „MTA“, „Rollepaal“, „Hembrug“, „Daub“, „TNO“ atstovai.

                            Verslo misiją organizuojančios komercijos atašė Olandijoje Raimondos Balnienės teigimu, svečiai lankosi Šiauliuose, Panevėžyje, Ukmergėje, Kaune, Alytuje ir Marijampolėje. Į Lietuvą olandai jau buvo atvykę liepos pabaigoje, o dabar dar kartą susitinka derinti konkrečių sutarčių su galimais partneriais. Jų akiratyje – Vilniaus „Arginta“, Utenos „Lanksti linija“, Kauno „Stevila“, kitos įmonės.

                            Pasak komercijos atašė, olandams Lietuva ilgą laiką buvo maža ir neįdomi. „Finansinė krizė dėl pernelyg didelių gamybos kaštų privertė juos nusigręžti nuo Indijos, Kinijos ar Vietnamo ir pasižvalgyti po tas rinkas, kurios yra čia pat – ES viduje“, – sakė ji.

                            „Lietuva man – neatrasta vieta“

                            Olandijos verslininkų delegaciją lydintis vienos įtakingiausių tos šalies organizacijų –Technologijų industrijos sektoriaus asociacijos „FME-CWM“, kuri vienija apie šešis tūkstančius narių, vadovas P. T. M. (Pepijn) Bosmanas, atvirai prisipažino, kad iki liepos mėnesio nieko nežinojo apie Lietuvą. „Jokios informacijos nebuvo. Man ji buvo balta dėmė“, – teigė pašnekovas. Jis tik iš mokyklos laikų žinojo, kur tokia šalis yra.

                            „Olandijoje apie Lietuvą nebuvo jokios informacijos“, – metė akmenėlį į Lietuvos įvaizdžio kūrėjų daržą.

                            Tai, ką išvydo, jį nepaprastai nustebino ir sužavėjo. „Pirmiausia, Lietuvos išsivystymo lygis, antra – komunikabilumas, – vardijo pašnekovas. – Grįžęs pasakiau: „Atradau paslaptingą šalį“. Pradėjau skleisti žinias apie Lietuvą“, – pasakojo asociacijos, kurios narių sąraše yra tokia kompanija, kaip „Phillips“, vadovas.

                            Ir jis, ir vienos iš metalo gamybos įmonių „MTA“ savininkas Robertas J. P. Mandersas tikino, kad lankantis Lietuvos įmonėse labiausiai juos nustebino geras gamybos ir kainos santykis. O tai, jo teigimu, yra lemiamas veiksnys galvojant apie investicijas.

                            Gamybinių mašinų gamyba užsiimančios bendrovės vadovas pasakojo, kad jo įmonė gamyba neužsiima, bet priima užsakymus ir juos įvairiose šalyse realizuoja. „Lietuva man buvo neatrasta vieta. Mes dirbame Rumunijoje, Čekijoje, Indijoje, Ukrainoje, tačiau nė viena iš tų valstybių neprilygsta Lietuvai“, – neslėpė jis. Pašnekovas teigė, kad įmonės, kuriose jis apsilankė, jį nustebino profesionalumu, aukštomis technologijomis, komunikacija ir pardavimo lygiu. Ypač jis akcentavo lietuvių sugebėjimą kontaktuoti anglų kaba, nes tiek Ukrainoje, tiek Rumunijoje tai jau tampa rimta kliūtimi.

                            „Ukrainoje – žemo lygio darbas, Rumunijoje – prasta vadyba, Čekijoje – per aukštos kainos“, – šių šalių trūkumus vardijo verslininkas.

                            Dar vienas dalykas, kuris išskiria Lietuvą iš kitų, tai – lankstumas. „Prieš pat išvyką į Lietuvą mūsų įmonė sulaukė rimto užsakymo, kurį reikia atlikti labai skubiai. Ketvirtadienį trims Lietuvos įmonėms išsiunčiau laiškus, o jau penktadieni gavau atsakymus su techniniais aprašymais ir papildomais klausimais.“ Tokį patikrinimą atlikęs verslininkas pažadėjo, kad viena iš tų kompanijų netrukus gali tikėtis to užsakymo.

                            „Mes neieškome vien tik gamybininkų, mes ieškome partnerių“, – teigė jis. Pasak R. Manderso, vidutinis Lietuvos pramonės lygis – labai geras. „Viena kompanija mane ypač pritrenkė. Net ir Olandijoje ji būtų viršūnė“, – nuostabos neslėpė ir komplimentų negailėjo verslininkas.

                            Tačiau Olandijos verslininkai neslėpė: Lietuva maža ir jos vidaus rinka taip pat maža. Todėl jie neturi vilčių, kad ateityje, pasikeitus ekonominei situacijai, daug produktų bus galima parduoti vidaus rinkoje. „Todėl, kviesdami investuotojus, turite kiekviename žingsnyje priminti, kad Lietuva – tai durys į Rytų rinką, tramplinas į Rusiją, Ukrainą. Dabar pats geriausias metas apie tai kalbėti“, – sakė P. T. M. Bosmanas.....
                            daugiau http://www.alfa.lt/straipsnis/102405...08-12-10_18-00
                            W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                            Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                            Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                            Comment


                              Keletą metų gyvenau JAV. Tai apie tokią "Lithuania" daug kas nežino ir po šiai dienai. Bet štai The Baltic States, tai beveik visi (dauguma) jau žino..
                              Iš daugelio sutiktų žmonių tik vienas istorikas amerikietis apie LT papasakojo keletą faktų..(malonu buvo)
                              Pirmą kartą į JAV išvykau 1997, tai anuomet visi klausinėdavo "Amerikoniškus tūpus klausimus": Is this country somewhere in Russia? Is this in Moscow? Is this still the part of SU? Is this near India?
                              Damn Užknisdavo
                              Iki šiol ten vartojama-Eastern Europe ir LT tapatinama su Romania,Bulgaria,Hungary.. Žodžiu su visu "cigane" Nervindavo mane jų geografinės ir politinės žinios..
                              Tai vėliau į tokius kvailus klausimus apie tai iš kur esu, patekdavau jiems kvailą atsakymą: From Japan Tai tie išpūsdavo akis galvodami,kad man kuku..
                              Taigi tas Eastern Europe yra nuvalkiotas per N metų ir man jis nepatinka..
                              Nevartoju šio termino visai. Ir apibūdindamas LT geografinę vietą vidada sakydavau,kad ši šalis yra prie Baltijos jūros,šalia Skandinavijos, Šiaurinėje Europos dalyje..

                              Comment


                                Parašė Jony Rodyti pranešimą
                                Geriausia buti savimi tai yra Baltics, mums tik reikia gero ivaizdzio koki turi scandinavia.Kodel mes turetume buti panasus i scandinavus, to niekada nebus.Beto manau aisku kat Lietuvoje yra Europos centras tai manau nekyla klausymu kur mes esam
                                Tikrai, tokio įvaizdžio,kaip Scandinavia,mes niekada neturėsime, gal tik mūsų proanūkiai

                                Comment


                                  Parašė iris Rodyti pranešimą
                                  Ir apibūdindamas LT geografinę vietą vidada sakydavau,kad ši šalis yra prie Baltijos jūros,šalia Skandinavijos, Šiaurinėje Europos dalyje..
                                  Somewhere between Germany and Finland

                                  Comment


                                    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                                    Somewhere between Germany and Finland
                                    Geras
                                    Nu tikrai,kaip kitaip atsakyt į jų tūpus klausimus.

                                    Kaip (ne į temą): Kažkada dirbau laive,tai jie klausdavo: Does the Crew sleeps on bord of this ship? Pravalas...

                                    Comment


                                      Aš taip pat sakau, kad Lietuva yra rytinėje Baltijos jūros pakrantėje, ir JT Lietuvą priskyrė Šiaurės Europai, tai kartais klausia, o kur tada prasideda Rytų Europą, atsakau, už rytinių Lietuvos sienų
                                      Šeip, su savo grupioku iš Honkongo kalbuosi, tai jis žino kur Lietuva, ir netgi pasakė, kad tai Šiaurės Europa
                                      o buvo taip...

                                      Comment


                                        Vakar kalbėjau su vienu bendradarbiu. Sakė, kad užsienyje, jei jo klausia iš kur jis, tai atsako, kad iš Rusijos Jo argumentas toks: "Lietuvos vis tiek nieks nežino". Pridėsiu, kad vaikinui 22 metai, grynas lietuvis.

                                        Comment


                                          Sakyčiau nekoks požiūris, aš visada turiu tokia viltį, kai manęs paklausia iš kur aš, ir atsakau, kad iš Lietuvos ir žinoma dauguma nežino kur tai, bet galiu pasakyti, dauguma jų pasidomi internete apie Lietuvą, tiesą sakant, buvo atvejis, kad atėjo rytojaus dieną ir pasakė, kad skaitė wiki ir buvo gana įdomu sužinoti apie Lietuvą. Mano nuomone, sakyti, kad esi is Rusijos yra apgailėtina ir žema, kas norės tas pasidomės kur ta Lietuva.
                                          o buvo taip...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X