Parašė John
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos įvaizdis užsienyje
Collapse
X
-
Parašė John Rodyti pranešimąkodel neatgaivinus tokiu tradiciju? Pvz, per Uzgavenes ar kokia kita svente visi vyrai eitu musti (tegul ir "nerimtai") savo zmonu? Kaip linksma butu
Comment
-
Man atrodo, kad ir ką besakyčiau aš ar John, vis viena viskas susives į tai, kad mes esam pasikėlę, kompleksuoti emigrantai
Vakar specialiai papasakojau savo draugui iš Rusijos apie Užgavėnių detales ir apie tai, kokia buvo reakcija lietuviškame forume, kai pasakiau, kad galbūt jų reiktų atsisakyti. Jis man pritarė, siūlė nesinervinti ir paaiškino, kad forumai nereprezentuoja visos šalies ir greičiausiai šito forumo didžioji dalis yra kvailiai arba vaikai. Panašiai teigė ir mano draugas graikas, kuris mano nuomonei taip pat pritarė ir jam irgi buvo sunku patikėti.
Duodu 100%, kad absoliuti dauguma suaugusių, išsilavinusių užsieniečių, nepriklausomai nuo to, ar jie iš vakarų ar rytų, matytu problemą tose Užgavėnių detalėse. Jei apie tai būtų diskutuojama ne lietuviškame forume, o pasaulio forume, visi lietuviai išskyrus mane, John, keen, x21 ir dar kelis, būtų absoliučioje mažumoje. Neturiu dėl to nei menkiausios abejonės.You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąMan atrodo, kad ir ką besakyčiau aš ar John, vis viena viskas susives į tai, kad mes esam pasikėlę, kompleksuoti emigrantai
Vakar specialiai papasakojau savo draugui iš Rusijos apie Užgavėnių detales ir apie tai, kokia buvo reakcija lietuviškame forume, kai pasakiau, kad galbūt jų reiktų atsisakyti. Jis man pritarė, siūlė nesinervinti ir paaiškino, kad forumai nereprezentuoja visos šalies ir greičiausiai šito forumo didžioji dalis yra kvailiai arba vaikai. Panašiai teigė ir mano draugas graikas, kuris mano nuomonei taip pat pritarė ir jam irgi buvo sunku patikėti.
Duodu 100%, kad absoliuti dauguma suaugusių, išsilavinusių užsieniečių, nepriklausomai nuo to, ar jie iš vakarų ar rytų, matytu problemą tose Užgavėnių detalėse. Jei apie tai būtų diskutuojama ne lietuviškame forume, o pasaulio forume, visi lietuviai išskyrus mane, John, keen, x21 ir dar kelis, būtų absoliučioje mažumoje. Neturiu dėl to nei menkiausios abejonės.
Comment
-
Parašė Irmux Rodyti pranešimąblitz, ir labai įdomu kokių ten pasakų jiems prisekiai...
Parašė kaunaz Rodyti pranešimąDuodu 100%, kad tu su John turit zydisku saknu.
Jei domina mano šaknys - iš 8 prosenelių 7 buvo lietuviai, viena čekė. Giliau nekapsčiau. Deja tai nieko neturi bendro su šia tema. Gal dar paprašysi parašyti savo išmatavimus?You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąO tai greičiausiai reikštų, kad esam velniai ir, kad mums nereikia leisti kalbėti
Jei domina mano šaknys - iš 8 prosenelių 7 buvo lietuviai, viena čekė. Deja tai nieko neturi bendro su šia tema.
O siaip as prie zydus nieko pries neturiu, net palaikau juos konflikte su Palestina, pats uzgavenese jokiais zydais, cigonais ar dar kazkuo niekada nepersirenginejau, bet ir nematau tame dideles tragedijos.
Beje kazkas is ceku buvo ir mano, bet turbut proproseneliu kartoj, bet tiksliai nezinau.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąVakar specialiai papasakojau savo draugui iš Rusijos apie Užgavėnių detales ir apie tai, kokia buvo reakcija lietuviškame forume,
O kažkas čia dievagojosi, kad viskas tik "tarp mūsų"...
Nėra prasmės daugiau kalbėti.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąTai ir išlindo yla iš maišo...
O kažkas čia dievagojosi, kad viskas tik "tarp mūsų"...
Nėra prasmės daugiau kalbėti.
Comment
-
Parašė DeSadas Rodyti pranešimąlengva sneketi kai pats esu heteroseksualus, arba labiau linkes I heteroseksualuma.
Griztant prie temos, uzgaveniu tradicijos, kad ir kokios jos butu formavosi ne per metus ir ne per du. Zydai Lietuvoje visada turejo silta vietele, kartu su vokieciais ir lenkais buvo pagrindinis miestu kontingentas. Lietuviai - valstieciu tauta su savo paprociais. Ir nematau tame nieko blogo, identitetas tera identitetas. Tai, jog per sventes lietuviai savo apeigoms pasiepdavo (nepiktai, su humoru) kitas tautas - nematau nieko blogo. Netgi kazkiek juokinga, ir LT ivaizdis siuo atveju kiek suprovincialeja.
Siuolaikiniame pasaulyje tokia tradicija ir nelabai limpa. Gal jei neakcentuotume zyduku (kuriu kraujo as ir pats turiu, kaip ir rusu, kaip ir vokieciu, kaip ir lietuviu) svenciant sia svente, nebutu toks ir skandalas. Tauta taip greitai tradiciju negaletu atmesti, procesas turi uztrukti.
Lietuviai realiai nera nei rasistai, nei antisemitai, nei homofobai, tiesiog po nepriklausomybes dalis ju elgiasi kaip sunys paleisti is budos i sviesa. Visur laksto ir loja, kol neapsipranta su naujais objektais. Kantrybes ir pakantumo.
Comment
-
Parašė alonso Rodyti pranešimą<...> tiesiog po nepriklausomybes dalis ju elgiasi kaip sunys paleisti is budos i sviesa. Visur laksto ir loja, kol neapsipranta su naujais objektais.
P.S. Labai tikiuosi, kad tie kurie laiko save esą super puper tolerantiški, išties tokie ir yra, nes kartais pasiskaičius komentarus, tuo labai suabejojuPaskutinis taisė Irma; 2008.02.21, 18:36.*******
Miestai.net Fb
Comment
-
O siaip yra daug didesniu problemu su tom tradicijom, bet kazkodel niekam tai nerupi. Nuo tu uzgaveniu nei kas nukencia, nei ka, o kai kinieciai ziauriai kankina ir skerdziai sunis ir kates ir gaminasi sau pietus, tai niekam ne motais, nors ten akivaizdus masinis smurtas ir ziaurumas pries gyvunus. Juk tai "tradicija", nacionaliniai "patiekalai"... Nors tokius dalykus pasmerkti reiktu pirmoj vietoj ir uzdrausti be jokiu diskusiju.
Comment
-
O šitokios įdomios užgavėnių tradicijos atsirado dėl to, kad lietuviai niekada negyveno su žydais ar čigonais kartu. Tik šalia, ir niekada vieni kitų gerai nepažino. O ko nepažįsti, apie tą gali įvairiausių pramanytų dalykų prisigalvot. Taip lietuviškame kaime ir susidarė žydo kaip keisto svetimšalio įvaizdis. Iš dalies dėl to kalti ir jie patys, nes daugelis iš jų nemokėjo lietuvių kalbos (naudojo rusų ir jidiš) todėl negalėjo normaliai bendrauti su lietuviais.
O jei apie šiuos laikus, tai tradicijos prievarta naikinti nereikia (nors ji ir būtų šiek tiek politiškai nekorektiška). Tradicijos kinta ir kis pačios ir senuosius personažus pakis labiau atitinkantieji šiandienos aktualijas (politikas, oligarchas, emigrantas ).Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimą...o pasaulio forume, visi lietuviai išskyrus mane, John, keen, x21 ir dar kelis, būtų absoliučioje mažumoje...
...pirmi gali kazka pasakyti... pas antrus tik puta is burnos...
Comment
-
Parašė vytauc Rodyti pranešimąO kas tau, Jonai, davė teisę šnekėt už visus lietuvius? Man prašau jokių kolektyvinių kalčių neprimetinėti, kaip ir mano artimiesiems bei vaikams. Absoliuti dauguma lietuvių neturėjo nieko bendro su žydų žudynėmis. Jei turi norą paatgailauti už vienetų piktadarystes, tai taip pat sėkmingai gali jaustis atsakingas už pvz Zamolskio veiksmus.
Jei kažkoks vietinės reikšmės laikraštis yra tarptautinė bendruomenė, tai tegu.
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąMan atrodo, kad ir ką besakyčiau aš ar John, vis viena viskas susives į tai, kad mes esam pasikėlę, kompleksuoti emigrantai .
Toli gražu nuo 'budulio' esu, ir nematau nieko stipriai smerktino šioje užgavėnių 'tradicijoje'. Supyks, nusivils, neandertaliečiais mus laikys... - penki anglai skaitę tą laikraštį... nelankys baltų?... Na ir tegu, Latvių paminklai jiems padėkos.
.................................................. ..................................
Manau prie turizmo, ar kokio ten departamento, turėtų būt įstegta atitinkama kelių etatų žinyba, atsakinga už tokių ir panašių, dezinformuojančių, iš dalies net šmeižikiškų straipsnių, autorių/leidėjų kultūrinį/teisinį "pamokymą".
Comment
-
Parašė blitz Rodyti pranešimąMan atrodo, kad ir ką besakyčiau aš ar John, vis viena viskas susives į tai, kad mes esam pasikėlę, kompleksuoti emigrantai
Duodu 100%, kad absoliuti dauguma suaugusių, išsilavinusių užsieniečių, nepriklausomai nuo to, ar jie iš vakarų ar rytų, matytu problemą tose Užgavėnių detalėse. Jei apie tai būtų diskutuojama ne lietuviškame forume, o pasaulio forume, visi lietuviai išskyrus mane, John, keen, x21 ir dar kelis, būtų absoliučioje mažumoje. Neturiu dėl to nei menkiausios abejonės.
Jei rimtai, man irgi gan keistos tos tradicijos, tačiau manau, kad ten nieko labai blogo ir pakankamai jos linksmos. Labai daug šalių turi kokių nors "nukrypimų", tik nemanau, kad tiek daug tų šalių žmonių taip dėl to įvaizdžio nervuojasi ir kompleksuoja kaip lietuviai. Kaip tau pvz. atrodo bulių kautynės, lakstymai nuo bulių miesto gatvėmis, jų skerdimas ir pan.? Man gan kvailokai.
Comment
-
Parašė Edd Rodyti pranešimąJei rimtai, man irgi gan keistos tos tradicijos, tačiau manau, kad ten nieko labai blogo ir pakankamai jos linksmos."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
Comment