Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Visai nieko šiandien Wikipedijos pagrindinis puslapis atrodo

    http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

    Mano Flickr nuotraukos : http://www.flickr.com/photos/ezziukas/sets/

    --------------------------------------------------

    Kiek rovė - neišrovė. Kiek skynė - nenuskynė. Todėl, kad tu - šventovė, todėl, kad tu - Tėvynė !!!

    Comment


      Parašė Ežiukas Rodyti pranešimą
      Visai nieko šiandien Wikipedijos pagrindinis puslapis atrodo

      http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page
      Kas ten buvo ? :O

      Comment



        Featured article buvo http://en.wikipedia.org/wiki/Lithuanian_flag

        Comment


          Geras kaip fainai, gaila nemačiau tokio didingo reginio ;(

          Comment


            http://news.bbc.co.uk/2/shared/spl/h...ain/html/1.stm

            Prekyba vergais (keli pasakojimai merginu is lietuvos)
            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


            - George W. Bush President of the USA

            Comment


              „Financial Times“: Lietuva - būsto rojus atvykėliams




              Lietuvoje nuosavybės kainos yra tikrai neblogos, o namą nusipirkti šioje šalyje pavyksta stebėtinai sklandžiai, rašoma dienraštyje „Financial Times“. Lietuva yra būsto valdymo ir nuomos mišinys, o Vilnių užsieniečiai renkasi dėl spalvingos ir ekscentriškos menininkų bendruomenės, savitų kiemų ir nuostabaus baroko.

              Dar prieš dešimtmetį tik keletas žmonių būtų galėję taikliai durti į tą žemėlapio vietą, kurioje pažymėtas mažytis Baltijos kraštas Lietuva, teigia autoritetingo finansų laikraščio bendraautorius Benas Westas. Nors įsisąmoninimas, kad tokia šalis yra, vis didėjo nuo 1991 m., Lietuvą atostogautojai ir nekilnojamojo turto pirkėjai ėmė pastebėti tik jai 2004 m. įstojus į Europos Sąjungą ir NATO.



              Tarp Lenkijos, Baltarusijos, Kaliningrado srities bei Latvijos įspraustą Lietuvą nesudėtinga pigiai pasiekti „Ryanair“ ar „flyLAL“ oro linijomis – vis dėlto ji yra kiek kitoks skrydžio objektas nei kiti Europos kraštai.
              Lietuva yra tiesiog palaiminta turėdama automobilių nepergrūstus kelius, kerinčią architektūrą ir nesugadintą kraštovaizdį, o galiausiai viskas: nuo būsto iki namų augalėlių, yra absurdiškai pigu, tvirtina knygų „Perku namą“ ir „Perkant turto svetur“ autorius.
              Sostinė negali būti geresnėje strateginėje vietoje nei yra įkurta: apie 25 km nuo taško, kurį 1989 m. Prancūzijos nacionalinis geografijos institutas įvardijo žemyno centru. Apjuostas miškingų kalvų ir perskrostas Neries upės, miestas taip pat turi elegantišką centrą su gausybe įvairių stilių architektūros.
              Naujakuriams iš svetur Vilniuje labiausia patinka žavūs anų kartų pastatai su jaukiais kiemeliais ir kalto metalo balkonais, kainuojantys gerokai mažiau nei panašūs apartamentai kituose Europos miestuose.
              „Lietuva yra nuosavybės turėjimo ir būsto nuomos mišinys, o Vilnių renkamasi dėl spalvingos ir ekscentriškos menininkų bendruomenės, savitų kiemų ir nuostabaus baroko“, – tvirtina kasdien pasaulyje pusės milijono tiražu einančiam leidiniui Billas Milleris iš nekilnojamojo turto televizijos „Real Estate TV“.
              Vilniuje gyvenantis ir bendrovėje „Pricewaterhouse-Coopers“ dirbantis britas Chrisas Butleris sutinka, jog sostinė yra geriausia vieta nekilnojamojo turto pirkėjams iš užsienio.
              „Gyvenimo kokybė čia labai gera, o ir apie Vilnių yra mielų mažesnių miestelių bei kurortų“, – sako 1,6 mln. skaitytojų auditoriją turinčiam laikraščiui C. Butleris.
              „Financial Times“ skaičiuoja, kad naujos statybos apartamentai Vilniuje kainuoja nuo 3,5 tūkst. Lt už kvadratinį metrą vienuose rajonuose iki 12 tūkst. Lt pačiuose populiariausiuose centrinės dalies kampeliuose, netoli barų ir restoranų.
              Daugiau kaip pusę Vilniaus gyvenamųjų namų sudaro standartiniai sovietinės eros betoniniai pastatai, iškilę 1961–1980 metais: jų būklė dar pakenčiama ir tinkama, tačiau nebeatitinkanti dabartinių gyvenimo standartų ir labai sparčiai blogėjanti.
              Nieko stebėtino, kad vertingos istorinės patalpos yra gerokai brangesnės, net jei didžiumą jų reikia renovuoti. Autorius atsimena, kad pirmojo jo apsilankymo Vilniuje metu, 1996 m., būsto miesto centre vertė buvo 40 tūkst. Lt, kai neseniai darkart čia atvykęs atkreipė dėmesį, kad daugelio tokių pat apartamentų kaina jau sudaro daugiau kaip 345 tūkst. Lt.
              „1999 m. aš nusipirkau būtą su dviem miegamaisiais už 280 tūkst. Lt, kai dabar jis vertas daugiau nei milijono, – sako C. Butleris. – Namas yra šimtametis ir dunkso centre, nors ir ne pačiame manieringame senamiestyje.“
              Jis priduria prieš trejus metus viename mikrorajone pirkęs keturių miegamųjų namą už 800 tūkst. Lt. „Dabar jis tikriausiai vertas 2 mln. Lt“, – sako Vilniuje gyvenantis britas.
              Lietuvos teisė yra beveik suderinta su Europos Sąjungos, todėl Didžiosios Britanijos pilietis šioje šalyje gali įsigyti visko, išskyrus žemės ūkio paskirties žemės. Tačiau ir tai įmanoma, jei užsienio investuotojas čia įkuria vietinę bendrovę.
              Tiesa, pažymi „Financial Times“, yra ir tamsioji nekilnojamojo turto rinkos pusė: daug laiko esą suryja dokumentų tvarkymas, ir šį darbą ne visada galima perleisti patikėtiniui. Kartais su būsto pardavėju notaro duris tenka varstyti net 4 kartus.



              http://www.delfi.lt/news/economy/business/article.php?id=12228754

              Comment


                /\
                Ačiū, puikus ir labai įdomus straipsnis . Malonu girdėti tokius gražius žodžius iš tą reikalą puikiai suprantančių ir didžiulį autoritetą turinčių žmonių

                Comment


                  Niujorke atidaromas Baltijos šalių turizmo stendas

                  Comment


                    Na FT turbut vienas nedaugelio spaudos leidiniu, kurie turi auksta mano pasitikejima. Siaip sau ir bet ko jie neraso. Vilniaus NT rinka pakankamai idomi ir nemaza ir nieko stebetino, kad uzsienieciai pasiryze us butus senamiestyje ar naujamiestyje moketi didelius pinigus.

                    Comment


                      Aš tai tikiu, kad marketingas geras tik tiek, kiek gera pati prekė. (arba kitaip tariant - gražiai supakuotą š... įmanoma parduoti tik 1 kartą).

                      Taigi Lietuvos įvaizdis užsienyje tiesiogiai susijęs su Lietuvos įvaizdžiu pačių lietuvių galvose.

                      Comment


                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                        Aš tai tikiu, kad marketingas geras tik tiek, kiek gera pati prekė. (arba kitaip tariant - gražiai supakuotą š... įmanoma parduoti tik 1 kartą).
                        Drisciau abejoti. Pavyzdziu daug: "Coca-Cola", "McDonald's", "Estija - IT lydere"

                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                        Taigi Lietuvos įvaizdis užsienyje tiesiogiai susijęs su Lietuvos įvaizdžiu pačių lietuvių galvose.
                        Taip, gera ivaizdzio kurimo kampanija butinai turetu apimti ir ivaizdzio kurima paciu gyventoju galvose.

                        Comment


                          Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                          Taigi Lietuvos įvaizdis užsienyje tiesiogiai susijęs su Lietuvos įvaizdžiu pačių lietuvių galvose.
                          Visiskai teisingai. Yra mazu tautu, gyvenaciu tokiose suknistose vietose, bet taip mylinciu savo krasta, kad ir kitiem nuo to darosi geriau.
                          Grenlandija, tikras kaimas, bet myli krasta, vysto turizma ir visi issizioje grizta Islandija tas pats.
                          Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                          Comment


                            http://en.wikipedia.org/wiki/Main_Page

                            Today's featured article

                            The Act of Independence of Lithuania

                            Comment


                              jau antrą kartą per nepilną mėnesį, kaip suprantu. Hm, kas tai Wikipedia'ai "užėjo" Gal čia pagal regioną iš kurio jungiamasi paredaguoja rodomą turinį? Nors nemanau. Skyrelyje "On this day..." (tas pats pagrindinis puslapis) taip pat apie mūsų kovo 11-ąją parašyta Žmonėm bus sunku susigaudyt kiek mes kartų tą nepriklausomybę išsikovojom
                              Įžvalgos.lt - FB - G+

                              Comment


                                Parašė Rodyti pranešimą
                                jau antrą kartą per nepilną mėnesį, kaip suprantu. Hm, kas tai Wikipedia'ai "užėjo" Gal čia pagal regioną iš kurio jungiamasi paredaguoja rodomą turinį?
                                Įdomu kaip žmonėms, prisijungiantiems prie wiki su užsienietišku IP, bet beveik neabejoju, kad būtent taip ir yra. Neneigiu, kad galbūt ir klystu.
                                Tokia taktika naudojama daugelyje svetainių, siekiant pritraukti klientų (visgi naršai po wikipedia, jų klientu esi). Nesu profesionalas, kalbu tik iš bendrojo išsilavinimo, kadangi marketingo niuansais tik domiuosi savarankiškai, o toks būdas ilgam įstringa atmintyje ir skatina puslapio populiarumą.

                                Comment


                                  Parašė MantuxWRC Rodyti pranešimą
                                  Įdomu kaip žmonėms, prisijungiantiems prie wiki su užsienietišku IP, bet beveik neabejoju, kad būtent taip ir yra. Neneigiu, kad galbūt ir klystu.
                                  Tokia taktika naudojama daugelyje svetainių, siekiant pritraukti klientų (visgi naršai po wikipedia, jų klientu esi). Nesu profesionalas, kalbu tik iš bendrojo išsilavinimo, kadangi marketingo niuansais tik domiuosi savarankiškai, o toks būdas ilgam įstringa atmintyje ir skatina puslapio populiarumą.
                                  Atsidares wikipedia.org ir pasirinkes "English" taip pat matau straipsni apie Lietuvos nepriklausomybe. Nemanau, kad jie ka nors keistu del geografijos ar salies, is kurios jungiamasi.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Atsidares wikipedia.org ir pasirinkes "English" taip pat matau straipsni apie Lietuvos nepriklausomybe. Nemanau, kad jie ka nors keistu del geografijos ar salies, is kurios jungiamasi.
                                    Na, jei jau žmogus iš DB mums tai sako, tai reikia tikėt Tuomet džiugu, kad Vikipedija mūsų nepamiršo Vis gi turim ten >40000 straipsnių sava kalba
                                    Įžvalgos.lt - FB - G+

                                    Comment


                                      Parašė Rodyti pranešimą
                                      Na, jei jau žmogus iš DB mums tai sako, tai reikia tikėt Tuomet džiugu, kad Vikipedija mūsų nepamiršo Vis gi turim ten >40000 straipsnių sava kalba
                                      Taip, bet reiktu daugiau. O ir esantys dug kur tera tik "stub'ai". Galetu kas nors pasedeti ir papildyti.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Taip, bet reiktu daugiau. O ir esantys dug kur tera tik "stub'ai". Galetu kas nors pasedeti ir papildyti.
                                        Aš ir pagalvojau gal kokia tema straipsnį parašyt ten reiktų Šiaip turint kokią įdomią enciklopediją būtų galima pateikt informacijos. "Iš galvos" rašant nukentės kokybė
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment

                                        Working...
                                        X