Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Naująją turiu omenyje.
    Alternative

    Comment


      Parašė e2ards Rodyti pranešimą
      stulpai kaip ir nudazyti, normaliausia pozemine pereja - gelezinkelio stoties, antra pats paminejai.
      Esmine problema Kauno yra Kauno valdzia, kuri atseit yra skriaudziama Vilniaus ir tas Kauno nepilnavertiskumas manes jau seniai nebestebina.
      Na taip, pripažįstu, kad GS požeminę perėją pamiršau — tai išties puiki, net pavyzdinė perėja. Stulpai, ypač šiaurinėje (o gal ir kitose toliau nuo centro) miesto dalyje tiesiog verkte prašosi dažų. Kiti dalykai yra smulkmenos, bet va daugybė smulkmenų susideda į vieną didelį.... Toks gražus senamiestis, bet toliau nuo Rotušės net nesmagu vaikštinėti — fasadai remonto nematę nuo sovietmečio. Vidiniuose kiemeliuose pakraščiuose vasarą žolė nešienauta kelius siekia, tik kur automobiliai stovi šiek tiek žvyro papilta, o pavasarį ir rudenį ten geriau nelysti — purvynas (aišku, ne visur taip, maždaug kas trečiame kieme). Gal aš taip užtaikau, bet akis pati užkliūna už jau nusitrynusių kelio ženklinimo linijų ir perėjų juostų. Daugiabučių vidiniai kiemai kaip po karo — asfalto tik likučiai, o po lietaus automobiliai iki pusės rato skęsta drumzliname vandenyje arba tiesiog purve. Kartą net mačiau, kaip automobilis traukę kitą, užklimpusį automobilį... daugiabučio namo kieme Niekaip nesuprantu, kodėl Kaune taip lėtai vyksta sovietinių daugiabučių renovacija. Kodėl Savanorių pr./Petrausko g. sankryžoje aukštas daugiabutis iki šiandien pilkas kaip sovietiniai komiblokai? Kodėl niekaip neišasfaltuojama šalia Prisikėlimo bažnyčios (beje, vieno iš Kauno simbolių) esanti aikštelė, beje, ne tokia jau ir didelė? Kodėl iš šono žvelgiant nieko nedaroma su "amžiaus statybomis" šalia Akropolio, o to nebaigto namo griaučiai matomi ne tik nuo Prisikėlimo bažnyčios stogo (ten yra apžvalgos aikštelė), bet ir nuo Akropolio automobilių aikštelės viršutinio aukšto ir bus matoma net iš Kauno arenos? Žinoma, miestas didelis, taigi natūraliai tų problemų yra daug. Gerai nors tiek, kad kelių entuziastų (kad ir forumiečių) dėka šis tas jau nuveikta internetinėje erdvėje, pagaliau įsibėgėjo KTOU veikla ir susisiekimas su juo, suremontuotas geležinkelio tunelis (nors čia matyt ne Kauno m. savivaldybės dėka), sutvarkyti miesto aplinkkeliai (aplenktas Vilnius), labai pagerėjo VT, o LA pakeisti šviestuvai, kurie realiai šviečia ir naktį, apšviestas ir Soboras, nors ir jam fasado padailinimas jau nepakenktų Taigi kažkas Kaune daroma, bet... kažkaip vangiai, chaotiškai, ne iškart gerai arba padaroma tik dalis darbo. Įsisukus KTOU veiklai, Kaunas tampa atviresniu užsieniečiams miestu, taigi vis labiau prisideda prie Lietuvos veido formavimo. Taigi atvykus į jį, norėtųsi daugiau estetikos, normalių kavinių, nebrangių restoranų, naktinių klubų ir naktinių kino teatrų centre ar netoli centro. Dar oi kiek erdvės vystyti vandens turizmą Labai nustebau, kai nusprendę pažaisti bilijardą, vos ne vos radome vieną klubą, kuris neaišku dėl ko penktadienį 18h buvo užrakintas ir jokio raštelio Ties Aleksoto funikulieriumi aiškiai parašyta, kad dirba darbo dienomis 7-19 valandomis, bet keliskart nuėję ~17h radome ten viską užrakintą.
      Taigi lieka atviras klausimas, kuo užsiima Kauno valdžia — kniaukimu ir amžinu pasiteisinimu "mus sostinė skriaudžia" ar realiais darbais? Jau daug kartų siūliau LA viešojo maitinimo įstaigoms, dirbančioms iki vidurnakčio ar dar ilgiau, netaikyti NT mokesčio arba palikti jį tik simbolinį. Pagaliau išspręsti "Romuvos" klausimą, o ne skėsčioti rankomis. Viešieji nemokami renginiai, tokie kaip mugės, koncertai ar rungtynės/varžytuvės labai pagyvintų LA gyvenimą.
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
        Taigi lieka atviras klausimas, kuo užsiima Kauno valdžia — kniaukimu ir amžinu pasiteisinimu "mus sostinė skriaudžia" ar realiais darbais?
        tik tuo ir uzsiima, nes miestelenus toks atsakymas tenkina, ir nieno cia keisto, nes kokie rinkejai, tokia ir valdzia.

        pastaruoju metu istrigo mero pasiaiskinimas kodel mazinama viesojo transporto rida:
        "Pasak A.Kupčinsko, savivaldybė transporto įmonėms „Autrolis“ ir „Kauno autobusai“ skolinga 32 mln. litų. Skolos susikaupė, nes savivaldybė nepajėgia padengti kompensacijų už keleivių gaunamas lengvatas. Anksčiau keleiviams taikomų nuolaidų išlaidos būdavo dengiamos iš valstybės biudžeto. Tvarka pasikeitė prieš kelerius metus, ir dabar už moksleivių bei studentų, pensininkų, neįgaliųjų, kitų socialinių grupių lengvatas turi sumokėti pati savivaldybė."

        Merui nedasunta, kad is studentu pinigu surenka n kartu daugiau, nei skiria pinigu tu paciu studentu vezinimui.

        Comment


          Parašė alonso Rodyti pranešimą
          Savaite Vilniuje, savaite Kaune. Ir tiesa sakant, susidareme atvirkscia vaizda.
          Uzteko rytais/vakarais vaziuoti per Kalvariju gatve. Plius Sereikiskiu parke vietiniu skustagalviu buvo pasiulyta pasimusti, nes musu kompanija kalbejo angliskai.
          Tai kam čia kuklintis... Kitą kart pėsčiom pro pačią šnipiškių šerdį pravesk. O gal išvis, palydėk į Didžiasalį ir palik.

          Comment


            Parašė pablonis Rodyti pranešimą
            Tai kam čia kuklintis... Kitą kart į Didžiasalį nuvežk ir palik.
            Tai, kad net nereikia jokių Didžiasalių kaip matom.
            Flickr

            Comment


              Dar vienas komentaras mano draugo iš UK: jis buvo apsistojęs viešbutyje "Telecom" Vilniuje, Naujamiestyje. Viešbutis jam visai patiko, sakė, kad buvo švarus ir aptarnavimas buvo geras, bet, kad per TV rodė prastus, antraeilius kanalus. Paklausus kodėl, jis atsakė, kad nors rodė geras programas "kiek garsiau lietuviškai kalbėjo monotoniškas, vieno žmogaus balsas". Jam labai juokinga pasirodė tai, kad net moteris įgarsino tas pats vyriškas balsas.

              Dieną prieš tai buvome Akropolyje ir žiūrėjome filmą (su lietuviškais subtitrais), todėl jam buvo susidaręs įspūdis, kad toks įgarsinimas yra tik prastuose kanaluose. Aš nieko jam nesakiau Gerai, kad nesakiau ir apie kabelinę TV, kur dažnai kalba monotoniškas rusiškas balsas, o subtitrai būna lietuviški

              Man, asmeniškai, nei vienoje Europos šalyje, kurioje teko pabuvoti, tokios nesąmonės neteko matyti. Toks filmų "įgarsinimas" yra visiška sovietinė atlieka, kurios atsikratyti trukdo tik gyventojų runkeliškumas.
              You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

              Comment


                Man Kauno m. meras vienas iš geriausių. Nėrą ką lyginti su ubagų karaliumi ar raudožandžiu Garbaru Norint parodyti Kauną iš gerosios pusės, reikia tik tam tikromis gatvėmis važinėti Vilniečiams patarčiau atvažiuoti per Savanorių pr. pasiekti pilį, senamiestį, Laisvę
                You've got one life! Live it!

                Comment


                  Žinomas architektas Massimiliano Fuksas Kauno Savanorių pr. yra pavadinęs baisiausia jo matyta gatve (ar pan.). Ir jis teisus.
                  Laisvės alėja - atseit ilgiausia pėsčiųjų gatvė Europoje (o gal Baltijos šalyse, gal Eurazijoj ....). Daugiau kol kas niekuo pasigirti negali.
                  Senamiestis, nors ir labai lėtai, bet gerėja. Matyt dėl to, kad senai nurašytas kaip "miręs", dėl to, kad jam nebekuriamos viską paralyžuojančios koncepcijos alia "Laisvės alėjos rekonstrukcija", "Nemuno salos sutvarkymas", "Lapų ir šiukšlių išvežimas iš Ramybės parko" ir pan.
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Comment


                      O man idomu toje kampanijoje ir apskritai dabar, kai jis taip iskilo, ar kur nors yra afisuojama, o gal jis pats pamini ar pabrezia, kad jis yra lietuvis? Ar cia tik mes dziugaujam, o visas pasaulis ji priima kaip kolumbieti.

                      Comment


                        Jis gimė Kolumbijoj. Kaip jis gali pats pabrėžti, kad yra lietuvis, juk kandidatuoja į aukčiausią Kolumbijos postą. Būtų taspats, jei Lietuvoj kandidatuotų Kolumbijos imigrantų sūnus ir visur pabrėžtų, kad jis yra kolumbietis, tai kas jį rinktų?

                        Comment


                          As nesakau kad turetu, man tik idomu buvo ar cia tas musu dziugavimas, kad zmogus lietuviskais vardu ir pavarde ir kilme kandidatuodamas i prezidentus garsina Lietuvos varda pasaulyje. Pasirodo nelabai, kaip supratau.

                          Comment


                            Parašė taspac Rodyti pranešimą
                            As nesakau kad turetu, man tik idomu buvo ar cia tas musu dziugavimas, kad zmogus lietuviskais vardu ir pavarde ir kilme kandidatuodamas i prezidentus garsina Lietuvos varda pasaulyje. Pasirodo nelabai, kaip supratau.
                            O tai kaip tu nori, kad jis garsintų? Kad rėktų per televizorių - "aš lietuvis!"? Visų pirma patys turim didžiuotis tokiu žmogumi, o antra, daug kur yra paminima, kad jis imigrantų iš Lietuvos sūnus.

                            Colombia Reports. Profile: Antanas Mockus

                            Background

                            The son of Lithuanian immigrants, Antanas Mockus is a Colombian mathematician, philosopher and politician. First rector at Bogota's Universidad Nacional, Mockus went on to become Mayor of Bogota twice. He is renowned for his eccentric, outside the box thinking, which has led him to perform some unusual but thought-provoking stunts.

                            Comment


                              Beja anot wiki
                              Birth name: Aurelijus Rutenis Antanas Mockus Šivickas

                              Comment


                                Va ta ir norejau suzinoti, tiesiog ar minima ar ne.

                                Comment


                                  Manau, kad Mockaus pavardė Kolumbijoje yra pakankamai reta, kad bent tos šalies žmonės pasidomėtų, kas jis ir iš kur.

                                  Comment


                                    Skaičiau interviu su Mockum, nepamenu dabar tik kur. Ten buvo pabrėžta, kad lietuviškai jis šneka be klaidų ir tik nedideliu akcentu. Deja, kaip pats užsiminė, savo vaikų kolkas lietuviškai šnekėt dar neišmokė.

                                    Comment


                                      Lietuvos įvaizdis užsienyje



                                      Europe's Unsung Heroes



                                      SF and Lithuanian Prime Minister Kubilius, who is greasing the skids for his country's future prosperity.

                                      Not every recession-hit country in Europe is like wayward Greece, Portugal and Spain.

                                      Recently Prime Minister Andrius Kubilius of Lithuania dropped by our offices to discuss his small country's economic prospects. Unlike Greece, which has garnered headlines for its economic woes, Lithuania more than a year ago firmly faced up to the economic crisis and took stern measures. Government spending was slashed by 30%. Public-sector salaries were cut 20% to 30%. And pensions were knocked down an average of 5%. The prime minister himself took a pay cut of 45%. Yes, some taxes were raised, and the corporate rate was hiked from 15% to 20%. But then it was knocked back to 15% in January. And Lithuania's flat tax--also 15%--was left alone. Amazingly, Lithuanian unions went along with the government's policies. There were no street riots à la Greece.

                                      Lithuania is now showing positive growth again. In the years ahead its recovery should outpace that of most members of the EU because Lithuania isn't wedded to slow-growth policies, as are most western European states. In fact, before the crisis the Lithuanian economy had been on fire. Lithuania was one of the pioneers of the flat tax, and it had also instituted a currency board to fight inflation. Today its currency is fixed to the euro, and the country hopes to formally adopt the euro in 2014.

                                      Latvia, another Baltic country, is also a non-Greece. It couldn't escape the clutches of the IMF, but it did stoutly and successfully resist intense pressure to ditch its flat tax, recognizing that its low-tax regime was the best way to ensure real recovery and greater prosperity in the future.

                                      Neighboring Estonia has also tightened its belt. It was in a better position because during the boom years it had shown amazing spending restraint--so much so that in a few months it will likely win formal approval from the EU to join the euro zone. That's sure proof that talk of the euro's demise is much exaggerated.

                                      The prospect of joining the euro bloc spurred these countries to pursue tough policies during the economic crisis. They know that being linked to the European and global economies is a ticket to greater prosperity.

                                      Ireland is another nation that has taken stiff economic medicine. Like the Baltic states, it had become an economic miracle, with its business-friendly tax regime and enthusiastic welcome for foreign investment. And, as were Lithuania and Latvia, Ireland was hit hard by the global recession. But unlike Greece, Spain and Portugal, it didn't wait for a collapse before taking tough structural measures, including public-sector pay cuts. Ireland also had to fight back efforts by the tax-loving EU bureaucrats in Brussels to sharply boost its corporate tax rate of 12.5%.

                                      Link

                                      Comment


                                        Visi pranešimai, dėl kurių buvo uždaryta originali Lietuvos įvaizdžio tema, iškelti į Religijos ir moralės temą, kur, tikėkimės, jie niekam nesukels neigiamų emocijų. O šią temą galima atrakinti ir toliau tęsti apie Lietuvos įvaizdį. Naujai sukurta "Lietuvos įvaizdžio" tema prijungta prie šios, nes dublikatų nereikia. Neaktualūs pranešimai apie temų jungimus paslėpti.

                                        SVARBU: nepamirškime, kad diskusijos turi vykti civilizuotai ir laikantis forumo taisyklių. T.y. be jokių pykčių, neapykantos demonstravimo ar nepagarbių žodžių vienas kito atžvilgiu.
                                        Paskutinis taisė John; 2010.05.26, 06:00.

                                        Comment




                                          Manau, kad Kolumbijoje ne vienam naujagimiui bus duotas vardas Antanas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X