Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos įvaizdis užsienyje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts



    Lietuvė dainuos Bakingamo rūmuose



    Britų televizijos kanalas ką tik susuko siužetą apie alytiškę Justiną Gringytę (23). Dainininkė balandžio pabaigoje turės antrą progą akis į akį susitikti su jų karališkosiomis didenybėmis: pernai, laimėjusi geriausios koledžo vokalistės vardą, dalyvavo koncertinėje programoje princo Čarlzo (Charles) vasaros rezidencijoje, šiemet vėl jai teko garbė atstovauti koledžui Bakingamo rūmuose vyksiančiame priėmime pas karalienę Elžbietą II.

    Balsas sužavėjo ir princą

    Karališkasis Velso muzikos ir dramos koledžas yra globojamas Velso princo Čarlzo. Praėjusios vasaros priėmimą dainininkė prisimena kaip “stebinančiai šiltą ir malonų”, kur ji dainavo princui ir jo sukviestiems svečiams. Dabar Justina su jauduliu laukia koncerto Bakingamo rūmuose, nes tokiomis progomis dainuoti yra ne tik garbė, bet ir labai didelė atsakomybė: “Juk aš atstovauju ne tik sau, Justinai Gringytei, koledžui, bet ir Lietuvai”. Šis priėmimas, kaip ir kiti karališki renginiai, vyks pagal griežtą protokolą, nustatyta ir apranga, ir elgsena. Net koncerto programą pasirenka ne atlikėjai, o jo organizatoriai. “Man sceninius drabužius siuva dizainerė Livija Daugirdaitė, todėl problemos, kuo pasipuošiu, neturiu, tik reikės išklausyti paskutinius jos nurodymus...”

    Artimieji juokauja, kai mecosopranas J.Gringytė taps pasaulinio lygio žvaigžde, įkyrius žurnalistus galės nustebinti pirmuoju savo muzikiniu įrašu, padarytu tada, kai jai buvo be trupučio treji. Kol kas tėčio dainininko ir mamos aktorės įrašytas jos dainavimas yra daugiau jų meilės įrodymas, o ne garsenybės “aksesuaras”, nors Justina atkakliai ir ramiai, kaip mokė mama, eina tokio pripažinimo link.

    Tiesa, mama jai nesakė: būk garsi. “Mama nesakė, kad privalau baigti muzikos mokyklą - mama sakė: “Aš neturėjau galimybės mokytis muzikos mokykloje - išpildyk, dukryte, mano svajonę, baiki muzikos mokyklą”. Mama sakė: “Tėtis taip ir neužbaigė akademijos, išpildyk jo svajonę, baiki akademiją”. O kai baigiau akademiją, mama pasakė: “O dabar, dukryte, išpildyk savo svajones!”

    Lemtingas semestras Kardife

    Savo svajones Justina pradėjo įgyvendinti tada, kai besimokydama Muzikos ir teatro akademijoje iš smalsumo bei pasiryžimo pastudijuoti svečioje šalyje savo anketą nusiuntė į vieną studentų mainų programą ir netrukus jau vaikščiojo karališkojo Velso žeme. Semestrą praleido Kardife, muzikos ir dramos koledže. “Nežinau, atsitiktinumas ar likimas mane suvedė su mokytoja Bidig Verona Džeims (Buddug Verona James), pas kurią studijuoju ir dabar, bet po vieno semestro supratau, jog norėčiau toje mokykloje pasimokyti ilgiau, ir įstojau į magistrantūrą, - sako Justina. - Kadangi Vokalo katedros vedėjas žinojo mano galimybes, nereikėjo laikyti stojamųjų egzaminų, tik reikėjo varžytis didžiuliame dainavimo konkurse stipendijai gauti. Man labai pasisekė: laimėjau pirmąją vietą ir gavau stipendiją pirmam kursui. Įpusėjus pirmiems magistrantūros metams vėl su nerimu laukiau to paties konkurso, kurio istorija, mano laimei, pasikartojo”.

    Ir tai ne vienintelės J.Gringytės pergalės muzikos frontuose. Gaila, kad Justinos tėtis, po kiekvieno pavykusio pasirodymo kaip tikrai artistei pabučiuodavęs ranką, nemato, kokiais plojimais sutinka ir palydi jo dukterį žiūrovai. Jis mirė prieš 9 metus, bet Justina sako ir dabar jaučianti jo globą. “Manyje glūdi ir reikiamu momentu iškyla visos jo pastabos, nuolat galvoju, ką dabar man pasakytų, išgirdęs mano dainavimą”. Be laimėtų stipendijų, geriausios vokalistės vardo, J.Gringytė buvo tarp kelių išrinktųjų iš kelių šimtų, kuriems pasisekė laimėti prestižinę stažuotę spalio mėnesį. Balandžio mėnesį, tik grįžusi iš Lietuvos (Justina dalyvauja festivalyje “Sugrįžimai”), skubės į koncertus su pripažintais atlikėjais atlikti žinomas scenas iš operų solidžiai britų visuomenei, repetuos pagrindinį vaidmenį Henrio Perselio (Henry Pursell) operoje, vasarą penkias savaites praleis studijuodama Italijoje, Sienoje - šį prizą ji laimėjo šiemet dainininkų konkurse Barselonoje.

    Velse beveik kaip namie

    Jos mama Nijolė Gringienė juokaudama kartojo, kad šeima dabar - trys vienišiai. Ji, bendrovės “Eko group” Alytaus padalinio vadovė, 29 metų sūnus Naurimas, prodiuseris, ir Justina susitinka nebe kasdien. Kadangi sūnus dirba sostinėje, mama yra įvedusi tokią tvarką - vieną savaitgalį į Alytų važiuoja jis, vieną savaitgalį į Vilnių - ji. Justiną mama aplanko kas trys mėnesiai. Balandžio pradžioje, motinos džiaugsmui, po dviejų koncertų Vilniuje Justina kelias dienas praleis namie. “Aš nežinau, kaip būtų susiklostęs gyvenimas, jeigu ne mama, - rašo iš Kardifo Justina. - Ji ne tik gyrė mane, ji buvo ir pirmoji mano kritikė, ir pati geriausia mano klausytoja. Ji - mano geriausia draugė, patarėja, ji - mano užuovėja. Ji net ir dabar man padeda paruošti namų darbus, per “Skype” išgvildename keblias režisierių užduotis...”

    Tiesa, Justina ir Kardife jaučiasi kaip namie. Gal dėl to, svarsto, kad gyvena visąlaik muzikoje, kuri ir yra jos namai. Merginos rytas prasideda labai anksti, kai ji dviračiu ar pėstute skuba į sporto klubą pasiruošti sunkiai dienai. Šalia, gražiame parke, - koledžas, kur prabėga visa diena. “Paskaitos, repeticijos, trumpos pertraukėlės, nepastebi, kaip ateina tamsus vakaras, o po jo vėl išaušta darbų kupinas rytas. Sekmadieniais stengiuosi ilsėtis kuo daugiau ir ramiau. Branginu kiekvieną laisvo laiko minutę. Mano pramogos paprastos: pažiūrėti gerą filmą, paskaityti įdomią knygą, pasivaikščioti ramiame parke ir atgauti energiją”.

    Velsą dainininkė apibūdina kaip dainingą ir draugišką kraštą. Jau išmoko nemažai velsietiškų dainų, kurias atlikdama koncertuose sulaukia išskirtinio dėmesio.

    Nuoroda

    Comment


      Parašė NIR_Rimc Rodyti pranešimą
      Gal kas zinot kur sios laidos irasa paziureti ar atsisiusti?
      Jei dar kas nematėte, tai mačiau į linkomaniją yra įmesta ši laida.
      No one really knows
      Which way the wind blows

      Comment


        Parašė NIR_Rimc Rodyti pranešimą
        Tiesa del to reportazo is travel kanalo, jis idetas yra linkomanijoj 5 zonoj, man visai patiko jis.
        Antradienį 21:30 kartojimas per Travel TV.

        Comment


          http://m.lrytas.lt/?data=20090829&id...1090829&view=2
          No one really knows
          Which way the wind blows

          Comment


            keista, kad anksčiau nepastebėjau: Lietuvos puslapis expo 2010 parodai: http://www.expo2010.lt/

            Reiks įdėmiai stebėti Lietuvios dalyvavimą, nes dabartinė expo paroda iš esmės skiriasi nuo iki šiol buvusių savo mastu ir reklamos kiekiu (kaip ir išleistais pinigai, kurie, įskaitant infrastruktūros išlaidas, lenkia olimpinių žaidynių išlaidas).

            Jau veikia ir virtualus Expo2010 puslapis, kur galima apžiūrėti visų šalių paviljonus ir jų aplinką. Lietuvos paviljonas kol kas dar "neveikia": http://en.expo.cn/indexn.html

            Kaip turėtų atrodyti Lietuvos paviljonas






            kol kas atrodo taip:



            Paskutinis taisė John; 2010.03.29, 06:27.

            Comment




              Emigrantai iš Rytų Europos Anglijoje okupavo miesto parką, skerdžia ir valgo gulbes

              Emigrantai iš Rytų Europos okupavo Anglijos Peterbourgo miesto parką. Įsirengę lūšnas prie vandens jie geria pigų sidrą ir lenkišką degtinę, skerdžia ir valgo Nene upėje plaukiojančias gulbes, praneša dailymail.co.uk.


              Emigrantai gulbes skerdžia ir kepa ant krante sukurtų laužų.

              Emigrantai, tarp kurių yra ir lietuvių, įsikūrė viename gražiausių ir populiariausių miesto parkų, kuriam skirta daugiau kaip 10 milijonų svarų tam, kad būtų įrengti nauji dviračių takai, lankytinos vietos ir skatinamas šeimų kėlimasis gyventi prie upės.

              Parkas yra viena iš nedaugelio vietų, kurioje susirenka ir poruojasi gulbės giesmininkės. Per parką tekančioje Nene upėje gyvena upėtakiai ir lašišos.

              Tačiau dėl įžūlių ir sužvėrėjusių emigrantų vietiniai gyventojai bijo prie parko net prisiartinti.

              Užuot grožėjęsi įspūdingu besiporuojančių paukščių spektakliu, rytų europiečiai gaudo juos specialiomis gaudyklėmis ir čia pat ant upės kranto kepa gulbes ant laužų. Ant iešmų maunami ir triušiai, visos žuvys, sraigės.

              Šiuo metu ant Nene upės kranto yra įsikūrę maždaug 16 tūkst. gyvenamosios vitos neturinčių ar nenorinčių už ją mokėti gyventojų.

              Nuoroda

              Comment


                Ar ne prieš 2 metus buvo apie tai, kaip kitame parke emigrantai iš Lietuvos valgo gulbes, o po to paaiškėjo, kad tai jokiais faktais neparemtas prasimanymas?
                P.

                Comment


                  Ok, matau, daug kas skundžiasi, kad nematė to filmuko per „Travel Channel“ apie Vilnių. Aš irgi nemačiau, tai pasižiūrėkime dabar



                  Comment


                    Nuostabu, zavackas garsina Lietuvą. Tiesiog stačiai nuostabu. Kas toliau? Tyrimas, ką sako lietuviai užmynę ant grėblio, kurio metu paaiškės, kad visi lietuviai - rusai?

                    Gerai, gerai, tiek to. Bet vis dėlto, filmukas neblogas, nors šiek tiek keistokas. Nepaisant to, man patiko ta vieta su gėrimais .

                    Comment


                      Parašė Magician Rodyti pranešimą
                      Nuostabu, zavackas garsina Lietuvą. Tiesiog stačiai nuostabu. Kas toliau?
                      O toliau - Šalenga. Tinka?

                      Comment


                        Į ironiją - ironija. Gerai, ačiū. Ne tikrai, man tinka, tiesiog keista, kad Rytas, mano žiniom, turintis ir kitų gerai angliškai kalbėti mokančių žaidėjų, pasiuntė tą, kurio reputacija vietinėje lygoje nėra labai gera. Aišku, koledžai yra koledžai. Va, Gecevičius visai lyg ir gerai. Ok, baigiam offtopic'ą, pajutau norą išsireikšti, kuris neturi pereiti į trijų puslapių "chamavojimasi" (c) Pauliukaitis.

                        Comment


                          Ar Part 3 yra? Ar ten maždaug ties Nida ir baigiasi?

                          Comment


                            Turėtų žinoti tie, kurie per teliką matė.

                            Comment


                              Šnekutyje liuobė (nemokamai) su jais draugai ir pažystami. Sakė, kad viskas įdomiausia už kadro liko, kad pasibaigus filmavimui jie dar ilgai ilgai "šventė".

                              Tiesa, nuotraukos straipsnyje autorius minėjo, kad "Lietuvos Rytas" ir eilė kitų šaltinių, be skrupulų pažeidinėja autorių teises - naudojosi jo nuotraukomis, nenurodydami autoriaus, net neatsiklausdami ar galima.

                              Comment


                                Ok, šiek tiek tikrai gerų emocijų



                                P.S. Įdėjo "Dark Side" iš Skyscrapercity.com

                                Comment


                                  Dar vienas fainas

                                  Comment


                                    Parašė taimis Rodyti pranešimą
                                    Ar Part 3 yra? Ar ten maždaug ties Nida ir baigiasi?
                                    Dar po to kryžių kalną rodė ir trumpą apibendrinimą padarė. Kokios 4 minutės. Nežinau, ar youtube yra.

                                    Comment


                                      Žodžiu, ką bekalbėtume, bus pasiskelbta, kad esam "East European Funk", va klipukas:
                                      http://tv.delfi.lt/video/8iXSBQPd/
                                      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                      Comment


                                        Padubliuosiu

                                        Comment


                                          /\ cha cha.. labai gera proga pasireklamuoti, kad mes rytu europiečiai

                                          Kitą vertus, pati tauta taip sako, net atstovus tai skelbiančius siunčiam. Tai gal tikrai visuomenė dar nepribrendo tam ir diskusijos turėtų būti pačios šalies viduje aktyvesnės, tiek tarp pačių mūsų tiek tarp politikų. Panašu, kad mažai kam įdomu kam mes priklausom ir kokia turėtų būti ar nebūti tendencija savęs priskyrimui Šiaurės Europai.
                                          Paskutinis taisė Irma; 2010.03.31, 12:24.
                                          *******
                                          Miestai.net Fb

                                          Comment

                                          Working...
                                          X