Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai - 2024

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Kad aš nieko prieš socialines programas ir skatinimą iš žemesnių sluoksnių pakilti.
    Aš prieš aukštesnių pajamų žmonių baudimą. Turime jiems dėkoti, kad sukuria daugiau BVP, daugiau Gpm (kurį paskui ir naudosime socialiniams skatinimams) tt, o ne papildomai bausti.

Trumpai yra du principai - arba bandai kažką kelti iki kitų lygio, arba bandai kitus nuleisti iki to kažko lygio, kad būtų "lygesni'.
    Aš palaikau pirmą principą, o ne antrą.
    Tai nėra "baudimas", o tiesiog civilizuotame Vakarų pasaulyje (minus JAV) savaime suprantamas ir visuotinai naudojamas principas. Visa ES veikia tokiu principu - turtinesni duoda skurdesniems. Mes, be kita ko, iš to labai smarkiai benefitinom paskutinius 20 metų.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą

O, beje, ką Žalieji dėl to siūlo?
      Konkrečiai dėl RB iš Žaliųjų per daug negirdėjau, bet vienas iš jų programos pagrindinių punktų rašo:

3. Daugiau kelionių traukiniais

Turime didinti išlaidas geležinkelių infrastruktūrai: esamo tinklo skaitmenizavimui ir modernizavimui, trūkstamoms geležinkelių jungtims tarp šalių, vėžių vienodinimui, kad kelionė traukiniu po Lietuvą ir į Europą būtų greita, patogi ir prieinama. Svarbu stiprinti pastangas ES lygiu, kad būtų sukurta bendra traukinio bilieto sistema ES.
      Tai Rail Balticai jie mažų mažiausiai nekliudys (kas, palyginus su pvz. Estijos žaliaisiais, kurie jau seniai skatina išvis užraukti RB, jau gan neblogas pasiekimas). Menką biudžeto surinkimą jie irgi akcentuoja programoje, siūlo ekologinius, progresyvinius pajamų bei NT mokesčius, bei įvairių mokestinių lengvatų užkamšymą.

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
      2012 metai: valdžioje socdemai. Tai ne krizė, o galimybė padaryti kažką gero Lietuvai. Kas buvo padaryta? Nulis. Išėmus Paksą, Butkevčius(socdemai) yra pats blogiausias Lietuvos PM ever.
      Nu dėl Butkevičiaus kaip antro blogiausio PM ever tai kiek perspausta kai egzistavo Šleževičius su įtartinai "savalaikiais" indėlių išėmimais iš bankrutuojančių bankų. Hell, net tas pats Kirkilas arčiau to titulo būtų, gi jo vyriausybė visiškai sufail'ino ateinant 2008-ųjų krizei.

Butkevičių labiausiai kaltinčiau ne dėl nieko nedarymo (ypač kai 2012-16 šiaip overall ganėtinai stabilūs metai buvo), o dėl liberalizuoto darbo kodekso kuris, be kita ko, atvedė LVŽS į valdžią ir leido karbauskiniams siautėti ketverius metus. Gerai pamenu kaip iki to darbo kodekso pakeitimo LSDP vos ne kruiziniu režimu link pergalės apklausose ėjo ir kaip staigiai po to pradėjo LVŽS kilti.
      Paskutinis taisė Elis; 2024.10.07, 00:09.

Comment

Naujas interviu su Blinkevičiūte LRT atspindi visiškai tikrą supuvusį politikų kompleksą - žurnalistikos negerbiantys politikai turi but varomi lauk! Vaikščiojimas aplink, neturėjimas absoliučiai jokios programos ir nuostatų o bandymas būti geru visiems = stagnacija. Bet mes žinome kad yra minios kuriems daugiau ir nereikia todėl LSDP laimės, ir Lietuva eis jau seniai pramintu taku.
        Paskutinis taisė PNVŽ; 2024.10.07, 10:51.

Comment

Imho, Blinkė nėra populistė, o labiau klasikinė profesionali textbook politikė. Turi lyderšipo skillsų ir diplomatijos (ko, beje, neturi dabartinė Vyriausybės vadovė), kas yra ypač sunkiai randamas feature Lietuvos politikoje paskutiniu metu. Tai nėra taip, kad galvoju už Blinkę balsuoti su dideliu entuziazmu, bet iš to, kas yra siūloma, atrodo racionalus pasirinkimas.
          LYDERŠIP!
          Tiesa, sulaukusi kai kurių klausimų, V. Blinkevičiūtė neslėpė susierzinimo. „Aš negaliu, man raibuliuoja akyse, man sukilo spaudimas nuo klausimų, kurie yra keisti“, – sakė socialdemokratų lyderė.
          Socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė interviu LRT.lt sako, kad klausimas dėl jos sprendimo sėkmės atveju tapti premjere „niekada niekam nekilo“.
          Partijos kandidatė į premjerus taip pat teigia, kad, nors socialdemokratai partnerystę buvo įtraukę į savo programą, balsavo priešingai, nes projektą Seime teikė ne jie.
          Visada Blinkevičiūtę laikiau žemiau plintuso, bet šitas interviu yra kažkas tokio..
          https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...onservatoriams

Comment

- Ar būsite premjere?
            - Čia labai ilgas klausimas.

- Partnerystės įstatymas buvo jūsų programoje. Dabar jis išbrauktas.
            - Mes turime žvelgti į priekį, žvelgti į ateitį, ieškoti sprendimų, kad visiems žmonėms Lietuvoje būtų kaip galima mažiau diskriminacijos.

Superinė komunikacija. Na man jau geriau "stuobrė" Ingrida (jei jau čia lygino kažkas).

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
              - Ar būsite premjere?
              - Čia labai ilgas klausimas.

- Partnerystės įstatymas buvo jūsų programoje. Dabar jis išbrauktas.
              - Mes turime žvelgti į priekį, žvelgti į ateitį, ieškoti sprendimų, kad visiems žmonėms Lietuvoje būtų kaip galima mažiau diskriminacijos.

Superinė komunikacija. Na man jau geriau "stuobrė" Ingrida (jei jau čia lygino kažkas).
              Butkevičius antras, liūdna tik, kad Nausėda ne Grybauskaitė

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                Aha, man irgi patiko, ypač šios vietos:
                – Bet man įdomu – tikriausiai konservatorių pavadinimas jūsų lūpose skamba dažniau nei, sakykime, tų partijų, kurios kai kurių atvirai įvardijamos kaip prokremliškos. Ar konservatoriai – didesnis blogis nei tos taip įvardijamos partijos? Ar tiesiog rinkėjams maloniau apie tai girdėti?
                – Kuo čia dėti rinkėjai? Ar jūs buvote išvažiavusi kur nors į Lietuvą, susitikote su žmonėmis?
                – Tikrai taip.
                – Tik ne Vilniaus burbule. Ir jums visi žmonės sakė, kokius gerus sprendimus priėmė konservatorių partija dėl to, kad visiškai žmonės negali gauti sveikatos priežiūros paslaugų, žmonės negali gauti tinkamo nemokamo švietimo, keliai neišvažiuojami Lietuvoje, maisto kainos kosminės? Jums žmonės šito niekada nepasakė, ar ne?
                Tai yra tragiška situacija, kokius sprendimus priėmė arba kokių nepriėmė šita konservatorių valdžia. Ir todėl mums tikrai su ja ne pakeliui. Taškas.
                – O su kitomis, tarkim, Eduardo Vaitkaus partija?
                – Aš iš viso nekalbu apie E. Vaitkaus partiją. Kodėl jūs užduodate tokius kvailus klausimus, kur ir taip aišku, kad mes neisime su jokia E. Vaitkaus partija? Ir iš viso už ją balsuoti nereikėtų, nematau reikalo gaišti laiko ir kalbėti iš kažkokios utopinės srities.
                – Tai aš ir klausiu, nebuvote to paminėjusi, dėl to teiraujuosi.
                – Aš atsakiau. Ar dar daug turite klausimų?
                – Turiu dar.
                – Tai eikime į pabaigą, gerai?
                – Gerai, bet dar tikrai turime geras 15 minučių.
                – Taip (atsidūsta).
                – Gerai, dar apie R. Žemaitaitį ir „Nemuno aušrą“. Sakote, kad neitumėte į koaliciją...
                – Aš iš viso nenoriu kalbėti apie šitą partiją. Jūs jau pasistengėte, kad kaip galima daugiau ji būtų išplatinta per visą Lietuvą. Dedame tašką. Mes nekalbame apie šitą partiją apskritai (kalba pakėlusi balsą).
                – Ar pats R. Žemaitaitis...
                – (Neleidžia pabaigti užduoti klausimo.) Man iš viso neįdomu tai yra. Neįdomu mūsų rinkėjams tai, bet jums įdomu (toliau kalba pakėlusi balsą).
                – Na, šis interviu bus skirtas ne jūsų rinkėjams, o mūsų auditorijai. Dėl to ir teiraujuosi, ar pats R. Žemaitaitis jums nepriimtinas, ar partija.
                – Aš noriu pasakyti, kad mes su R. Žemaitaičiu niekur nesiruošiame eiti. Taškas.
                – Supratau. Kalbėjausi su estų ekspertu, jis interviu LRT.lt socialdemokratų populiarumą – socialdemokratai išlieka pirmoje vietoje Lietuvoje – aiškino taip, kad...
                – Man įskaudo galvą. Nu, nu, klausau.
                – Atsiprašau?
                – Nieko, klausau.
                – Ekspertas sakė, neva partija nuo paskutinių rinkimų nepadarė nieko, sudėtingais klausimais neužėmė stiprios pozicijos. Jis jūsų strategiją palygino su kinų posakiu – tiesiog sėdėti prie upės ir laukti, kol pro tave praplauks priešininkų kūnai. Neva taip elgiasi socialdemokratai, nieko nedarydami.
                Paskutinis taisė digital; 2024.10.07, 15:23.

Comment

O ką, jums nebūna, kad po savaitgalio akyse raibuliuoja?

Comment

Neneigsiu, Žemaitaičio pavardę išgirdus man irgi spaudimas sukyla

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Narkotikai jau priskiriami žmogaus teisių klausimams? Leftiarios nestoja nupušinėti.

​​​​​​Lgbtxwyz2# klausimus beveik visus buvo galima išspręsti ir be partnerystės, bet "žmogaus teisių gynėjai" to neleidžia:

https://youtu.be/r6fWNgthc?si=rjgMqG4VF6-U_CGC
                      Tos pačios lyties santuoka? Kad jai reikia konstitucijos pataisų.

Comment

Kuri partijos lyderė/lyderis, tavo manymu, yra geresni ir už ką siūlytum balsuoti?
                        Palyginus su Blinkevičiūte? Bet kuris. Net antisemitas atvirai sako ką galvoja, o ne šneka apie nieką.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Palyginus su Blinkevičiūte? Bet kuris. Net antisemitas atvirai sako ką galvoja, o ne šneka apie nieką.
                          Jis ne antisemitas, jis vokiečių kilmės tiesiog.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

O kaip Vaitkus?

Comment

Vo matei kaip - Prezidentas visus kvietė kavutei, o konservatorių - nebe?

Paskutinės minutės „bilietą“ pas G. Nausėdą gavo dar vienos partijos pirmininkas, už durų liko tik konservatoriai

Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...oriai-34518005

Comment

Kai prezidentas, besitampantis su tratais ir maršiniais, tavęs nepakviečia - tai tik į gerą.

Comment

Tokia kalbanti galva tik į šaltieną tinka "– Kuo čia dėti rinkėjai? Ar jūs buvote išvažiavusi kur nors į Lietuvą, susitikote su žmonėmis?"
                                  -

Comment

Sakyčiau, kad pirmiausia turi būti dėmesys:
                                    1. ekonomikos vystymui
                                    2. nedidinant esamų mokesčių maksimaliai analizuoti mokesčių slėpimo schemas ir diegti automatizuotas mokesčių mokėjimo apdorojimo, kontrolės, analitikos priemones tokiu būdu maksimaliai spaudžiant vašką iš viso pilkos mokesčių šūdo zonos. Automobilių SDK labai geras pavyzdys - staiga užsiregistravo daug PVM mokančių įmonių, sumokėta X0 mln mokesčių. Ateinantys plačiam ratui privalomi nauji online kasos aparatai bus next cool step.

Abi šios priemonės įlies daug papildomų pinigų į BVP, biudžetą ir tai leis vykdyti įvairias socialines programas.
                                    Kai kam labai svarbu % nuo BVP perskirstomas per biudžetą, bet mano manymu svarbiau yra ne %, bet absoliutinės sumos didinimas.
                                    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Aš tai manau kad mokestinę sistemą reikėtų supaprastint iki minimumo, kad galima būtų atsisakyt administruojančio aparato ir sumažint išlaidas tam

Comment

Parašė uzdvidesimt Rodyti pranešimą
                                        Aš tai manau kad mokestinę sistemą reikėtų supaprastint iki minimumo, kad galima būtų atsisakyt administruojančio aparato ir sumažint išlaidas tam
                                        Kuo mažiau viskių išlygų ir schemų tuo mažiau galimybų išvengti.

Comment

Parašė uzdvidesimt Rodyti pranešimą
                                          Klausimas, ar sumažinus išlaidas mokesčių surinkimui pagerės mokesčių surinkimas.
                                          Čia svarbiau yra sistemos efektyvumas.

Comment

Working...
                                          X