Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Seimo rinkimai - 2024

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė John Rodyti pranešimą

O kaip Vaitkus?
    O Vaitkus gyvena savo pasaulėlyje ir pyksta ant teismų, sistemos ir dar nežinia ko. Tiek pyksta, kad mintys krypsta nuo jam užduotų klausimų
    https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...listu-uzmacias

– Norėčiau vis tik sugrįžti prie „Drąsos kelio“, jūs minėjote, kad palaikėte N. Venckienę. O kodėl netapote tos partijos nariu?

– Kadangi N. Venckienė žinojo, jog aš ją palaikau, mano telefoną turėjo (...), tai ji likus dviem dienoms iki 2020 m. rinkimų (dokumentų pateikimo termino) paskambino, ar nesutikčiau dalyvauti. Tai gerai, sumokėjau užstatą, užpildžiau popierius ir sudalyvavau 2020 m. rinkimuose. Čia individualiai. O visuomeninė veikla prasidėjo nuo 1999 m. spalio mėnesio. Mano pirmoji visuomeninė veikla, aš ir dabar turiu tą raštą universiteto rektoriui ir tarybai, – ar etiška gauti atlyginimą už neatliktą darbą?

– Ką jūs čia turite galvoje?

– Kai klinikos vadovas liepė už darbą, už kurį jam sumokėti pinigai, savo gydytojui rezidentui, tretiniam rezidentui atlikti, o kitą darbą – doktorantui atlikti. (...) Tai nuo 1999 m. aš užsiimu visuomenine veikla. Dabar šitas procesas vadinamas mobingu. O aš 1999 m. apie tai viešai universitete pasakiau ir man mano draugai sako: „Ką tu darai? Taigi mes visi taip darom.“ Sakau: „Tai baikit daryti.“ Ten niekas nesuprato. Taigi mes visi taip... Jūs dirbsite, kad aš gaučiau. Tai natūralu ir normalu.

– Gal galite kalbėti pilnais, aiškiais sakiniais, kad skaitantiems būtų aišku?

– Aš gavau pinigų už tai, kad užsienio studentai praveda darbus. Tuos darbus atlikote jūs. O jūs ką, atsisakysite atlikti? (...) Jūs mano rezidentė, jūs mano doktorantas, jūs apsiginsite disertaciją? Gerai, ginkitės, aš surasiu jūsų disertacijos teisingą atsakymą.

– Judėkime toliau. Iš jūsų pajamų ir turto deklaracijos...

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Klausimas, ar sumažinus išlaidas mokesčių surinkimui pagerės mokesčių surinkimas.
      Čia svarbiau yra sistemos efektyvumas.
      tai paprastint sistemą reikia, tada ir priežiūros funkcijas paprasčiau bus įgyvendint

Comment

VRK 2024.10.08
        Balsavimo aktyvumas pirmąją išankstinio balsavimo dieną
        VRK duomenimis, pirmąją išankstinio balsavimo dieną rinkdami Seimą iš viso atvyko balsuoti daugiau kaip 44 tūkst. rinkėjų. Tai yra beveik 1,9 procento nuo bendro visų rinkėjų skaičiaus.
        Prieš ketverius metus, 2020 m. vykusiuose Seimo rinkimuose pirmąją balsavimo iš anksto dieną balsavo beveik 13 tūkst. rinkėjų arba 0,5 proc. nuo visų rinkėjų skaičiaus.

https://www.vrk.lt/naujienos/-/conte...-tukst-rinkeju

Comment

Parašė Romas Rodyti pranešimą
          VRK 2024.10.08
          Balsavimo aktyvumas pirmąją išankstinio balsavimo dieną
          Nelabai reprezentatyvu lyginti su praeitais rinkimais, kurie vyko pačiame covid įkarštyje.
          Flickr

Comment

Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
            Greit nebebus Šimonytė PM ir TS-LKD bendrai valdžioje ir todėl visos Lietuvos problemos išsispręs savaime.
            Pasižiūrėsime kaip bus vykdomi pažadai ir judės ekonomika į šviesų rojų, juk vien konservatoriai kalti dėl visko.
            Intelekto pas opoziciją nėra visai sugalvoti ką nors konstruktyvaus.
            Kaip ir vakar per Žinių radiją visi iš opozicijos kurie dalyvavo (Širinskienė,..) nesutiko palaikyti mažų atominių reaktorių programą 2028 metais.
            Juk tai užsiskaitys konservams kaip ir terminalas, jungtys, AEI vystymas.
            Tai bus kaip visada socdemai daro. Iššvaisto rezervus, laikinai sitaucija atrodo geriau dėl pinigų injekcijų, o problemas spręs jau sekanti valdžia.

Šiaip širinskienę geribu už tai kad jie niekada neatsisako ateiti į diskusijas. Turi savo (netiesingą) nuomone ir nebijo jos atstovėti.

Comment

Per radijo žinias sakė, kad sekmadienį tik pagal gyvenimo vietą apylinkėj balsuoti galima.
              Nusišnekėjo ar pakeitė sistemą?

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą
                Per radijo žinias sakė, kad sekmadienį tik pagal gyvenimo vietą apylinkėj balsuoti galima.
                Man irgi pasidarė įdomu išgirdus, tai VRK taip aiškina:
                Svarbu žinoti, kad antraip nei pavasarį, Seimo rinkimų sekmadienį balsuoti bus galima tik savo rinkimų apygardos rinkimų apylinkėse. Taip yra dėl to, kad pusė Seimo narių yra renkama vienmandatėse rinkimų apygardose ir kiekvienos iš 71 vienmandatės rinkimų apygardos biuleteniai bus skirtingi ir rinkėjai turi teisę balsuoti tik už tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, kandidatus.

Comment

Kuri partija – ar bent koks nors žmogus partijoje, kurį būtų galima reitinguoti – kurią būtų galima laikyti adekvačiausia darnaus judumo klausimų plėtojime? Ypač svarbu viešojo transporto prioretizavimas, sprendimai, kaip miestus daryti patrauklesniais gyventi, miestų driekos problemos akcentavimas ir pan.

Suprantu, kad yra daug kriterijų, pagal ką rinktis, bet faktiškai, be akivaizdžių kriterijų, pagal, kuriuos reikėtų nebalsuoti (siūlymai išstoti iš NATO, neprovokuoti Rusijos ir t. t.), kitais dalykais per mažai domiuosi ar jie man per mažai rūpi.

Pasirinkimas mano vienmandatėje apygardoje (Danės) toks:

Kazys KUNEIKA Lietuvos socialdemokratų partija
                  Romualdas MILĖ Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija
                  Gediminas PAPLAUSKAS Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)
                  Audrius PETROŠIUS Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai
                  Darius SADECKAS Lietuvos regionų partija
                  Žydrūnas SAVICKAS Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
                  Modestas SKERSYS Laisvės partija
                  Lina SKRUPSKELIENĖ Liberalų sąjūdis

Paskutinis taisė nnm; 2024.10.09, 11:51.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą
                    Taip yra dėl to, kad pusė deputatų renkama vienmandatėse

Kai balsuojama iš anksto, gaunami du biuleteniai:
                    - daugiamandatės apygardos;
                    - savo apygardos (patikrinama pagal gyventojų registrą ir/ ar balsuotojų sąrašus).
                    Vilniaus savivaldybėje antrame aukštebalsuoja vilniečiai (14 apygardų) o I aukšte - likusių apygardų balsuotojai (ten buvo gausiau žmonių). Mano vienmadatės Vilniuje biuletenį surado labai greitai.
                    Nuleidus į urną vokus (dideliame voke yra šaknelė ir kitas vokas su balsais) jie bus išvežioti po apygardas.
                    Tuo metu eilių nebuvo, viskas vyko sklandžiai ir užtruko tik apie 7-8 minutes.

Jei procesas "kur noriu, ten balsuoju" vyktų balsavimo dieną, gerokai užtruktų rezultatų pateikimas.
                    Paskutinis taisė Romas; 2024.10.09, 12:02.

Comment

ELTA 2024.10.09
                      Prieš pat Seimo rinkimus – naujausi ir jau paskutiniai reitingai
                      Eltos užsakymu rugsėjo 6-20 dienomis „Baltijos tyrimų“ atliktų apklausų duomenimis, didžiausios gyventojų paramos vis dar gali tikėtis Vilijos Blinkevičiūtės vadovaujami socialdemokratai. Šią Seimo rinkimų favorite laikomą partiją rugsėjo mėnesį palaikė 20,1 proc. gyventojų.
                      Iki pagrindinės rinkimų dienos likus kelioms dienoms, antrieji reitingų lentelėje – premjerės Ingridos Šimonytės į Seimą vedami konservatoriai. Kaip rodo naujausios apklausos, šiuo metu gausiausią frakciją Seime turinčią partiją remia 15,1 proc. piliečių.
                      Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ reitingų lentelėje įsitaisė trečioje vietoje. Opozicijoje veikiančią Sauliaus Skvernelio atstovaujamą politinę jėgą palaiko 12,5 proc. respondentų

https://www.delfi.lt/news/daily/poli...ngai-120055839

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Nelabai reprezentatyvu lyginti su praeitais rinkimais, kurie vyko pačiame covid įkarštyje.
                        Tuomet lyginkime šiemetinius 1,9% su 2024 m. Prezidento rinkimais.
                        I ture gegužės 7-ą dieną balsavo 1.56% rinkėjų
                        https://www.vrk.lt/2024-prezidento/r...T00-00-00.html

II ture gegužės 21 d. balsavo 1,67% rinkėjų
                        https://www.vrk.lt/2024-prezidento/r...ankstinis.html

Išankstinis aktyvumas šiek tiek didesnis. Seimo rinkimuose ir dėl to, kad spalio 13-ąją nebus galima balsuoti kitur.

Mažesnis aktyvumas naudingesnis kai kurioms partijoms. Tačiau ir su mažesniu aktyvumu išrinkti Seimo nariai kygiai taip pat yra teisėti.

Comment

Galima tiesiog vogti, juk baba Jadzė net 3 nakties pro miegus kalba kad viskuo kalti konservatoriai, bet konstruktyvių įdėjų -1

Click image for larger version  Name:	image.JPG Views:	0 Size:	69,8 kB ID:	2157435
                          Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė nnm Rodyti pranešimą
                            Kuri partija – ar bent koks nors žmogus partijoje, kurį būtų galima reitinguoti – kurią būtų galima laikyti adekvačiausia darnaus judumo klausimų plėtojime? Ypač svarbu viešojo transporto prioretizavimas, sprendimai, kaip miestus daryti patrauklesniais gyventi, miestų driekos problemos akcentavimas ir pan.
                            Žaliųjų partija.
                            Flickr

Comment

Parašė nnm Rodyti pranešimą

Suprantu, kad yra daug kriterijų, pagal ką rinktis, bet faktiškai, be akivaizdžių kriterijų, pagal, kuriuos reikėtų nebalsuoti (siūlymai išstoti iš NATO, neprovokuoti Rusijos ir t. t.), kitais dalykais per mažai domiuosi ar jie man per mažai rūpi.

Aš pasirinkimą dėl panašių priežasčių nusprendžiau daryti irgi dėl viešojo transporto, tik šiek tiek specifiškiau - Rail Baltica. Programose apie RB daugiausiai kalba Socdemai ir Demokratai (Skvernelis). Asmeniškai sukontaktavau su vienu iš anksčiau žinomu socdemu ir gavau gana neblogą atsakymą į savo klausimą (ne greitą reply, o didelį postą su paaiškinimais dėl mano klausimų) tiek dėl RB, tiek dėl Vilniaus VT. Kitos partijos, kiek skaičiau programas, arba išvis nieko apie RB neužsimena, arba labai nereikšmingai, o kartais ir klaidinančiai (pavyzdžiui, TSLKD, LP). Šiaip išvis stebina toks menkas dėmesys didžiausiam Lietuvos ir Baltijos šalių investiciniam projektui istorijoje ir turbūt didžiausiam ES geležinkelių projektui. Net klausimus užduodantys žurnalistai (įskaitant Jakilaitį, kuris, šiaip jau, labai geras žurnalistas pagal Lietuvos standartus) apie tai nė burbt, kas yra liūdna.

Comment

Net klausimus užduodantys žurnalistai (įskaitant Jakilaitį, kuris, šiaip jau, labai geras žurnalistas pagal Lietuvos standartus) apie tai nė burbt, kas yra liūdna.
                                Nes VT paskutinį kartą važiavo turbūt prieš kokį 30 metų būdamas studentu.
                                Flickr

Comment

Nes VT paskutinį kartą važiavo turbūt prieš kokį 30 metų būdamas studentu.
                                  Čia toks kaip ir bendro išprusimo dalykas turėtų būti, o ne tai, ar žmogus pats naudojasi kažkokia konkrečia transporto rūšimi ar paslauga. RB yra be galo svarbus projektas ne tik dėl keleivių, bet ir krovinių, įskaitant karinių, vežimą, yra at the core dėl nuolat linksniuojamo karinio mobilumo.

Comment

Čia toks kaip ir bendro išprusimo dalykas turėtų būti, o ne tai, ar žmogus pats naudojasi kažkokia konkrečia transporto rūšimi ar paslauga. RB yra be galo svarbus projektas ne tik dėl keleivių, bet ir krovinių, įskaitant karinių, vežimą, yra at the core dėl nuolat linksniuojamo karinio mobilumo.
                                    Jeigu svarbus, kodėl tada beveik nėra komunikacijos apie tai iš vyriausybės pusės?
                                    Flickr

Comment

Jeigu svarbus, kodėl tada beveik nėra komunikacijos apie tai iš vyriausybės pusės?
                                      svarbus tik labai siaurai daliai gelezinkeliu entuziastu

Comment

Parašė liutass Rodyti pranešimą

svarbus tik labai siaurai daliai gelezinkeliu entuziastu
                                        Tai bus tik brangus atrakcionas hipsteriams euroliberalams.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Tai bus tik brangus atrakcionas hipsteriams euroliberalams.
                                          kazin ar jie juo naudosis

Comment

Working...
                                          X