Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

EURO įvedimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Krizės, stichinės ir kitos nelaimės skatina žmones burtis draugėn.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

/\ Ką jau kalbėt apie Tomo samprotavimus

Comment

Parašė fredis Rodyti pranešimą
        50tukai tokie stiprokai padėvėti buvo.
        Sakiau, kad vokiečiai pakiš mums kiaulę - dėvėtų, dešruotais pirštais nučiupinėtų banknotų.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Gintauts Rodyti pranešimą
          O iš manęs vakar Kaune troleibuso vairuotojas neėmė eurų. Na tiksliau paėmė, pavartė rankoj, atidavė ir liepė susimokėti litais. Neturėjau sveikatos ginčytis, pagalvojau, kad gal ko nežinau, tai atsisėdęs googlinau, bet niekur neradau, kad Kaune valiuta liks nepakeista Arba referenduminis vairuotojas pasitaikė
          Na, o aš vakar be problemų autobuse padaviau latvišką eurą
          You might surprise yourself.

Miestai.net FB

Comment

Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
            /\ va va, kažkoks bendrumo jausmas yra.

http://tv.lrytas.lt/?id=14201212771418475529

o net ir gyventojų bendruomenės renginius rengia, tinkasi, bendrauja, šypsosi. Visai kaip Europoj...

http://tv.lrytas.lt/?id=14201182711418814658
            Žiniasklaida rašo ne apie esminius dalykus, pvz. kažkas po 24h gavo gražos litų, eurų nesugebėjo išsigryninti ar banknotas netilpo į piniginę ir iš to burbulą pučia, o apie esmines eurozonos problemas ir krizę nei vieno straipsnio, euras atpigo nuo pavasario 14% nuo 1.4 iki 1.2 USD ir nepanašu, kad tas nuvertėjimas lėtėtų.
            Paskutinis taisė Lettered; 2015.01.02, 11:55.
            Flickr

Comment

Euro vertės kritimas yra ekonomiką skatinantis veiksnys, taip kad čia nieko blogo. Tik tiek, kad visokie aifonai pabrangs.

Comment

Vakar naujojoje IKI Ateities pl. daviau latviškų monetų, tai kasininkė atsiklausė kitos kasininkės ar gali tokias monetas priimti.
                Šiaip tikrai ir aš pajutau, kad prie kasų žmonės labiau bendrauja, šmaikštauja kaip lėtai kasininkės skaičiuoja Vien žodžiu nuotaika puiki buvo vakar
                AZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba

Comment

Parašė booraz Rodyti pranešimą
                  Vakar naujojoje IKI Ateities pl. daviau latviškų monetų, tai kasininkė atsiklausė kitos kasininkės ar gali tokias monetas priimti.
                  Šiaip tikrai ir aš pajutau, kad prie kasų žmonės labiau bendrauja, šmaikštauja kaip lėtai kasininkės skaičiuoja Vien žodžiu nuotaika puiki buvo vakar
                  Tas pats ir man buvo kai geležinkelio stoties maksimoje padaviau dešimties eurų banknotą - kasininkė padavė kitai kasininkei kad įsitikintų jog nepadirbtas

Miestai.net FB

Comment

Vakar apsilankius Maximoje galva svaigo nuo tokių 'žemų' kainų... Bet sumokėjęs už pirkinius beveik 6 eurus vistiek pradėjau galvoti, už ką tiek daug mokėjau.
                    Bent jau man pasitaikė pardavėja, kuri akivaizdžiai buvo išsekinta ir supykdyta visų šių pasikeitimų, nes buvo ne tokia maloni ir draugiška kaip anksčiau, kiek su ja tekdavo susidurti. Bet viskas pateisinama šiomis dienomis.
                    Žmonių mažai buvo tuo metu, bet viena vyresniųjų kartos porelė klausė kodėl jiems grąžą atidavė ne eurais, bet geriau pasižiūrėję nustebo, kad vis tik eurais ją gavo.
                    Banknotams tikrini kasininkės turi naujus aparačiukus (kažką panašaus į šitą ), bet iš pirmo karto kažkaip nelabai priiminėjo banknotus jis.
                    Bankomate tikėjausi nusiimti 5 eurus, bet deja buvo tik nuo 10 eurų kupiūros. Kiek pastebėjau, daug kas neranda 5 eurų, nors buvo žadėta, kad jų bus..

Comment

Parašė AlgirdasD Rodyti pranešimą
                      Gal davei ne lietuvišką, ne su Vyčiu, monetą ir pagalvojo, kad padirbta.
                      Man vakar stovint prie kasų ir matant kaip visiems atiduoda žvilgančias monetas su Vyčiu, kilo klausimas ar pradžioje nebus problemų kokioje mažesnėje provincijos parduotuvėje arba turguje bandant atsiskaityti eurų monetomis su ne lietuviška simbolika. Juk gana daug informacijos per žiniasklaida buvo paskelbta, kad lietuviškas euras atrodo taip ir ne kitaip, pavaizduotas Vytis ir pan. Gali žmonės nesusiprasti ir galvoti, kad Lietuvoje galioja tik lietuviški eurai. Juo labiau teko užmatyti komentarų su klausimais "Ar Lietuviškais eurais bus galima atsiskaityti ir užsienyje?".

Parašė AlgirdasD Rodyti pranešimą
                      Bankomate tikėjausi nusiimti 5 eurus, bet deja buvo tik nuo 10 eurų kupiūros. Kiek pastebėjau, daug kas neranda 5 eurų, nors buvo žadėta, kad jų bus..
                      Veikiausiai bankams vis tiek palikta laisvė nuspręsti kokio nominalo banknotus jiems talpinti į bankomatus. Juk visada skirtingų bankų bankomatai išduodavo ne vienodo mažiausio nominalo banknotus. SEB'e buvo galima pasiimti 50-tukus, o DNB ar Swedbankis duodavo ir 20-tukus. Jeigu nesuklysiu, tai kažkada iš DNB berods ir 10 lt kupiūrą esu paėmęs.
                      Paskutinis taisė sleader; 2015.01.02, 12:45.

Comment

Ar įtariai žiūri kai paduodi grynais, tiksliau monetomis, graikiškais, vokiškais eurais? Turiu tokių. O šiaip kažko labai papasakoti ir negaliu, nes atsiskaičiau kortele kol kas tik...
                        Kodėl "Apylanka"? Todėl, kad "Darbai"...

Comment

Vakar popiet buvau mazoje Maximoje. Kasininke atsisake skaiciuoti lietuviskus centus bomzo saujoje, pareiskusi, kad vis tiek jai kompas neparodys, ar tu centu uztenka jo geidziamam pirkiniui. Pastebejau, kad bomzai Maximose nesivargina skaiciuoti ir nagrineti kainu, tai va gales ismokti arba kelias dienas sedeti be alaus.
                          O siaip tai, atmetus auksciau aprasyta labiausiai pazeidziamo visuomenes nario diskriminavimo atveji, vyravo geranoriskumo ir supratingumo atmosfera, net nemaniau, kad mes, lietuviai, taip galim. Panashu, kad euras su zmonem daro stebuklus.

1 cento drama
                          Pomidoru dezute priesh keliolika valandu dar tekainavo 3,99 litus, o dabar po suapvalinimo pirmyn ir atgal pasidare 4,01. Bet pirkau dvi dezutes, tai kai kasoje pakonvertavo i litus, ishejo 8,01. Dar niekada iki tol Lietuvoje man nebuvo pavyke pirkti 2 vienodos kainos prekiu uz nelygini centu kieki.
                          Turejau 20 litu banknota, tai daviau 20,01, graza eurais susiapvalino ten, kur man reikia, taip atsiloshiau dar beveik puse eurocento. Keisciausia, kad ji ta mano centa paeme, tai galvoju, kad kita syki imokesiu i kasa visus savo centus, net jeigu tai netures jokios prasmes pagal kaina.

Comment

Dabar turbūt kiekvieną vakarą sedėsiu ir žiūrėsiu iš kokių šalių per dieną gavau eurus. Per vieną dieną spėjau gaut vokiškų, itališkų, ir net suomiškų eurocentų

Miestai.net FB

Comment

/\
                              Mano pažįstamas ispanas, jau pora metų gyvenantis Lietuvoje, sako, kad vis dar pirmas dalykas kurį jis padaro gavęs euro monetą, tai pažiūri iš kurios šalies. Per dešimtmetį jam to daryti dar neatsibodo, lažinuos laimingas, kad dabar ir Lietuvoje galės tai daryti, nebereikės važinėti į gimtinę .

O šiaip įdomu kiek laiko užtruks Lietuviškiems eurams normaliai atsiskiesti kitatautiškais .

Comment

Susirankiojau variokus iš pakampių - dauguma prancūziški ir vokiški.

Comment

Kol kas su euro įvedimu susijusių problemų neteko patirti. Buitinių dujų balionas, prieš naujus kainavęs 75lt šiandien kainavo 21 eurą (72,51lt). Už ratų suvedimą (60lt) palikau 17,5 euro, ir jokių problemų su grąža iš didelio nominalo banknoto nebuvo.

Comment

Ne tik aš vienas vadinas tą gerą nuotaiką pastebėjau, tikiuos kad greit ji dar neišblės arba bent žmonės irgi bus pastebėję tai ir norės išlaikyti.

Comment

Nueini ir parduotuvę, padedi solidų lietuvišką banknotą, gauni grąžos monetas, o banknoto gi nebeturi - atrodo nieko nebeturi... Baisu pirkti ką nors.
                                      Manau, kad daugelis paslaugų kainų gali pakristi. Kurį laiką žmonės matydami sąskaitose psichologiškai mažas sumas, girdėdami kišenėse barškant geležiukus - bijos išlaidauti ir kaups didesnes sumas. Naftos kainos krenta, Rusijos rinka neįsileidžia maisto. Labai panašu į defiliaciją.

Comment

Kaip tik bent iš pradžių daugiau išlaidaus - juk padaugės prekių, kurios "nekainuoja nė euro". Manau, kad po mėnesio kito visi bus apsipratę su naujų pinigų verte, kainomis, eilinis apsipirkimas parduotuvėje nesukels tiek įspūdžių ir gavę gražą nežiūrės pusę minutės į saują .

Comment

Šiandien banke keičiau litus į eurus, banknotai buvo nauji, numeriai iš eilės. Tik pastebėjau štai ką - nors Lietuva pasiskolino eurus iš Bundesbanko, banknotai buvo "prancūziški".

Comment

Working...
                                          X