Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

EURO įvedimas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Vienas iš reklamuotų euro privalumų buvo sumažėjusios valiutos konversijos išlaidos. Pasirodo ne tik kad nesumažėjo (nes į forintus, rublius, svarus ir turgrikus vis vien konvertuot reikia), bet dar ir sunervavo visus!
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
      Nulių švieslentėje niekas nerašė: buvo rašoma 10000 BYR (užrašyta dažais) - 2.500 LTL (dega skaičiai).
      O kas trukdo dabar rodyti kursą 10000 BYR (užrašyti tą 10000 dažais) ir atitinkamai rašyti 2.7?

Comment

Parašė Eisinas Rodyti pranešimą
        Taigi, bėda su tais smulkiais pinigais. Dvi dienas slankiojau po Budapeštą, bet taip ir nesupratau ko tas jų forintas vertas. Kiekvieną kartą mokat už ką nors reikia galvoti, bet kai supranti, kad kainos panašios kaip ir Lietuvoje, tai moki kiek pasako ir viskas.
        Taigi, duodu banko darbuotojai 50 eurų ir sakau noriu baltarusiškų rublių už visus. Kiek jau duos, tiek ir paimsiu. Nesuksiu galvos, kiek ten šimtų tūkstančių ar milijonų rublių apvalią sumą man reiktų turėti prieš vykstant į Minską.
        Taigi. Žmonės mąsto savo valiuta, o ne užsienio ir vien dėl to toks būdas yra patogesnis. Senuoju būdu reikėdavo arba galvoti du kartus (noriu išsikeisti 1000 LTL į forintus, tai pagal kursą paskaičiuoju kiek reikia forintų, suapvalinu, vėl perskaičiuoju į litus ir žinau kiek duoti kasininkei) arba tiesiog duoti 1000 LTL ir neskaičiuoti kiek ten išeis.

Dabar gi, jei nori išsikeisti 300 EUR į forintus, pasižiūri, kad jų kursas koks 1000 už EUR, sudaugini ir žinai kiek gausi. O žinoti kiek reikės forintų nereikia, nes euras (kaip ir doleris ar svaras) yra rimta valiuta ir jais kainos dažnai nurodomos šalia nacionalinės valiutos (jei nori užsisakyti viešbučio kambarį ar gatvėje nusipirkti suvenyrą).
        Post in English - fight censorship!

Comment

Ale kiek vežimų galima priskaldyt visiškai iš nieko, dar tomukams visokiems padedant.

Niekas ir nesako šiame forume (išskyrus senąnamą turbūt), kad naujasis kursų atvaizdavimas kažkoks ydingas. Nes faktas, kad keičiant valiutą taip ar taip imi kalkuliatorių, ir keiti ne tik į vieną pusę, ir visvien tau mašinos tą tikslią sumą skaičiuoja.

Tiesiog, faktas ir tai, kad jei aš noriu nusipirkt 1000 dolerių, ir kursas ant lentos yra 1,15, aš tikrai mintyse nepaskaičiuosiu greit, kiek man čia eurų maždaug reiks. Jei kursas būtų rašomas atvikrščiai, t.y. 0,87 - man labai greit matytųs. Nu ir viskas. Ir nežinau ko čia kaikurie iki seilių ginčyjas, kad "vienam taip, kitam taip", "pripratimo reikalas". Gal pas mane kažkaip smegenys neteisingai wirintos, ir mintyse dalint iš skaičių su kablelių nemoku, bet vadinas taip ir daugumai žmonių. O jei jums kažkaip pavyksta, tai pasidalinkit technika, norėčiau ir aš išmokt.

O jei visgi nemokat, tai gal laikas užsičiaupt, a? Nėra tas euras šventas, kaip koks Putinas Rusijoj, kad reiktų jį forumuose gint iki numirimo.

Comment

Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
            Tiesiog, faktas ir tai, kad jei aš noriu nusipirkt 1000 dolerių, ir kursas ant lentos yra 1,15, aš tikrai mintyse nepaskaičiuosiu greit, kiek man čia eurų maždaug reiks. Jei kursas būtų rašomas atvikrščiai, t.y. 0,87 - man labai greit matytųs.
            Esmė, kad aš bent jau niekada neperku "1000 dolerių" (t.y. doleriais nemąstau ir nežinau kiek man jų reikia), o keičiu 900 EUR į "tiek dolerių, kiek išeis".

Comment

Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
              Tiesiog, faktas ir tai, kad jei aš noriu nusipirkt 1000 dolerių, ir kursas ant lentos yra 1,15, aš tikrai mintyse nepaskaičiuosiu greit, kiek man čia eurų maždaug reiks. Jei kursas būtų rašomas atvikrščiai, t.y. 0,87 - man labai greit matytųs. Nu ir viskas. Ir nežinau ko čia kaikurie iki seilių ginčyjas, kad "vienam taip, kitam taip", "pripratimo reikalas".
              Taigi jau 5 kartus atsakė - todėl, kad dauguma perka ne 1000 dolerių, bet dolerių/forintų/zaičikų už 100 eurų. Todėl ir patogiau nauja tvarka.

Comment

/\ nu ir valio, aš tam ir neprieštarauju.

Tiesiog kaikurie čia bando įtikint, kad tiek dalyba tiek daugyba yra apskritai tas pats veiksmas, už tai jei nori konkrečiai nusipirkt 1000$, arba e-parduotuvėj matai 500$ kainą, gali lygiai taip pat greit mintyse pasiskaičiuot.

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą
                  Esmė, kad aš bent jau niekada neperku "1000 dolerių" (t.y. doleriais nemąstau ir nežinau kiek man jų reikia), o keičiu 900 EUR į "tiek dolerių, kiek išeis".
                  Jeigu aš žinau, kad vienai dienai Amerikoje man reikės 100 dolerių, aš skaičiuosiu doleriais ir pirksių "dienos*100" dolerių.

Comment

Kad kaip tik atvirkščiai, važiuojant į kelionę visada išsikeičiu kažkokią apvalią sumą tos valiutos, į kurią šalį važiuoju. Jeigu man reikia 1000 USD, tiek ir keičiu, niekas nesiima į kelionę pvz. 973,54 USD.
                    Flickr

Comment

O žinoti kiek reikės forintų nereikia, nes euras (kaip ir doleris ar svaras) yra rimta valiuta ir jais kainos dažnai nurodomos šalia nacionalinės valiutos (jei nori užsisakyti viešbučio kambarį ar gatvėje nusipirkti suvenyrą).
                      Gal ir yra kainos ir eurais nurodytos, bet tada dar mes viską skaičiavome litais. Litais "mąstome" ir dabar. Pats nemačiau, bet teko girdėti, kad Italijoje turguose ar mažose parduotuvėlės, kainos dar vis nurodomos ir lyromis. Dar ir ten tebėra žmonių kurie "tebemąsto" lyromis ir kainos lyromis nurodomos jų patogumui.
                      Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.20, 12:30.

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                        Kad kaip tik atvirkščiai, važiuojant į kelionę visada išsikeičiu kažkokią apvalią sumą tos valiutos, į kurią šalį važiuoju. Jeigu man reikia 1000 USD, tiek ir keičiu, niekas nesiima į kelionę pvz. 973,54 USD.
                        ... tuo labiau, kad valiutos keitykla nebūtinai surinks tokią sumą $.
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Nereikėtų generalizuoti. Aš kaip tik į kelionę imu nelygią sumą tos valiutos, netgi bandau monetų paprašyti.

Comment

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                            Jeigu aš žinau, kad vienai dienai Amerikoje man reikės 100 dolerių, aš skaičiuosiu doleriais ir pirksių "dienos*100" dolerių.
                            Aš nežinau kiek man JAV vienai dienai reikės dolerių (kaip manau ir daugelis), todėl nežinau kiek tiksliai jų išsikeisti. Todėl dienai keičiuosi 100 EUR (nes pagalvoju, kad tiek galiu skirti iš savo biudžeto), gaunu už juos 115,50 USD (va kur patogumas tokio kurso ) ir jei teprireikia, grįžęs atkeičiu atgal (žinodamas, kad už atlikusį 1,155 USD gausiu 1 EUR.

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                            ... tuo labiau, kad valiutos keitykla nebūtinai surinks tokią sumą $.
                            Tai išsikeičiu į apvalią sumą, o kiek trūksta atiduoda euriniu metalu. Ir jokių bėdų, nes tikrai ne toks dažnas atvejis kai tau reiks būtent 1000 USD.

Parašė Eisinas Rodyti pranešimą
                            Gal ir yra kainos ir eurais nurodytos, bet tada dar mes viską skaičiavome litais. Litais "mąstome" ir dabar. Pats nemačiau, bet teko girdėti, kad Italijoje turguose ar mažose parduotuvėlės, kainos dar vis nurodomos ir lyromis. Dar ir ten tebėra žmonių kurie "tebemąsto" lyromis ir kainos lyromis nurodomos jų patogumui.
                            Tai ir tas naujas kurso rodymas kai kam yra "nepatogus" dėl to, kad yra dar neįprastas. O iš tikro, patogumo turi tiek vienas, tiek kitas. Iš tikro, senasis būdas pranašesnis jei skaičiuoji ir mąstai užsienio valiuta (t.y. perki naudotą automobilį už 5000 EUR ir tau reikia žinoti kiek tai kainuos litų), o jei vietos - naujasis (jei važiuoji atostogauti ir žinai, kad joms galėsi išleisti 1500 EUR).

Senasis būdas, manau, dar buvo likęs nuo dolerizacijos laikų, kai visi tiek atsiskaitinėjo, tiek santaupas laikė užsienio valiuta ir tik uždirbdavo litais.

Comment

Nes keitykla su užsienietiškom kapeikom nežais. Gausi padavęs apvalų savą pinigą keliais doleriais mažiau ir kelis variokus grąžos savais. Nelabai didelė problema (nebent kelionės išlaidas skaičiuoji dolerio tikslumu).
                              Got sun in my face, sleeping rough on the road

Comment

/\ visi sutinka, kad problema nedidelė, bet 4 forumo puslapius prirašyt sugebėjom.

Comment

Grįžtant prie temos pasiguosiu - per 3 savaites stambiausia eurų kupiūra kurią turėjau buvo 20€. 50€ mačiau iš toli. Ką darau ne taip?

Comment

/\ neperki brangių stambių prekių, naudodamasis grynaisiais?

Comment

SEB bankomatas duoda tik 100-tinem ir 50-tinem.

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Grįžtant prie temos pasiguosiu - per 3 savaites stambiausia eurų kupiūra kurią turėjau buvo 20€. 50€ mačiau iš toli. Ką darau ne taip?
                                        Gal neimi didesnių sumų iš bankomato. Ėmiau 300 eurų, tai atseikėjo kupiūromis po 50.
                                        Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.20, 16:23.

Comment

Heh, aš iš Nordea bankomato ėmiau 200 EUR, davė visus po 5 EUR.

Comment

Working...
                                          X