Vienas iš reklamuotų euro privalumų buvo sumažėjusios valiutos konversijos išlaidos. Pasirodo ne tik kad nesumažėjo (nes į forintus, rublius, svarus ir turgrikus vis vien konvertuot reikia), bet dar ir sunervavo visus!
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
EURO įvedimas
Collapse
X
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąNulių švieslentėje niekas nerašė: buvo rašoma 10000 BYR (užrašyta dažais) - 2.500 LTL (dega skaičiai).
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąTaigi, bėda su tais smulkiais pinigais. Dvi dienas slankiojau po Budapeštą, bet taip ir nesupratau ko tas jų forintas vertas. Kiekvieną kartą mokat už ką nors reikia galvoti, bet kai supranti, kad kainos panašios kaip ir Lietuvoje, tai moki kiek pasako ir viskas.
Taigi, duodu banko darbuotojai 50 eurų ir sakau noriu baltarusiškų rublių už visus. Kiek jau duos, tiek ir paimsiu. Nesuksiu galvos, kiek ten šimtų tūkstančių ar milijonų rublių apvalią sumą man reiktų turėti prieš vykstant į Minską.
Dabar gi, jei nori išsikeisti 300 EUR į forintus, pasižiūri, kad jų kursas koks 1000 už EUR, sudaugini ir žinai kiek gausi. O žinoti kiek reikės forintų nereikia, nes euras (kaip ir doleris ar svaras) yra rimta valiuta ir jais kainos dažnai nurodomos šalia nacionalinės valiutos (jei nori užsisakyti viešbučio kambarį ar gatvėje nusipirkti suvenyrą).Post in English - fight censorship!
Comment
-
Ale kiek vežimų galima priskaldyt visiškai iš nieko, dar tomukams visokiems padedant.
Niekas ir nesako šiame forume (išskyrus senąnamą turbūt), kad naujasis kursų atvaizdavimas kažkoks ydingas. Nes faktas, kad keičiant valiutą taip ar taip imi kalkuliatorių, ir keiti ne tik į vieną pusę, ir visvien tau mašinos tą tikslią sumą skaičiuoja.
Tiesiog, faktas ir tai, kad jei aš noriu nusipirkt 1000 dolerių, ir kursas ant lentos yra 1,15, aš tikrai mintyse nepaskaičiuosiu greit, kiek man čia eurų maždaug reiks. Jei kursas būtų rašomas atvikrščiai, t.y. 0,87 - man labai greit matytųs. Nu ir viskas. Ir nežinau ko čia kaikurie iki seilių ginčyjas, kad "vienam taip, kitam taip", "pripratimo reikalas". Gal pas mane kažkaip smegenys neteisingai wirintos, ir mintyse dalint iš skaičių su kablelių nemoku, bet vadinas taip ir daugumai žmonių. O jei jums kažkaip pavyksta, tai pasidalinkit technika, norėčiau ir aš išmokt.
O jei visgi nemokat, tai gal laikas užsičiaupt, a? Nėra tas euras šventas, kaip koks Putinas Rusijoj, kad reiktų jį forumuose gint iki numirimo.
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimąTiesiog, faktas ir tai, kad jei aš noriu nusipirkt 1000 dolerių, ir kursas ant lentos yra 1,15, aš tikrai mintyse nepaskaičiuosiu greit, kiek man čia eurų maždaug reiks. Jei kursas būtų rašomas atvikrščiai, t.y. 0,87 - man labai greit matytųs.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimąTiesiog, faktas ir tai, kad jei aš noriu nusipirkt 1000 dolerių, ir kursas ant lentos yra 1,15, aš tikrai mintyse nepaskaičiuosiu greit, kiek man čia eurų maždaug reiks. Jei kursas būtų rašomas atvikrščiai, t.y. 0,87 - man labai greit matytųs. Nu ir viskas. Ir nežinau ko čia kaikurie iki seilių ginčyjas, kad "vienam taip, kitam taip", "pripratimo reikalas".
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąEsmė, kad aš bent jau niekada neperku "1000 dolerių" (t.y. doleriais nemąstau ir nežinau kiek man jų reikia), o keičiu 900 EUR į "tiek dolerių, kiek išeis".
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąEsmė, kad aš bent jau niekada neperku "1000 dolerių" (t.y. doleriais nemąstau ir nežinau kiek man jų reikia), o keičiu 900 EUR į "tiek dolerių, kiek išeis".
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąO žinoti kiek reikės forintų nereikia, nes euras (kaip ir doleris ar svaras) yra rimta valiuta ir jais kainos dažnai nurodomos šalia nacionalinės valiutos (jei nori užsisakyti viešbučio kambarį ar gatvėje nusipirkti suvenyrą).Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.20, 12:30.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKad kaip tik atvirkščiai, važiuojant į kelionę visada išsikeičiu kažkokią apvalią sumą tos valiutos, į kurią šalį važiuoju. Jeigu man reikia 1000 USD, tiek ir keičiu, niekas nesiima į kelionę pvz. 973,54 USD.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKad kaip tik atvirkščiai, važiuojant į kelionę visada išsikeičiu kažkokią apvalią sumą tos valiutos, į kurią šalį važiuoju. Jeigu man reikia 1000 USD, tiek ir keičiu, niekas nesiima į kelionę pvz. 973,54 USD.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąJeigu aš žinau, kad vienai dienai Amerikoje man reikės 100 dolerių, aš skaičiuosiu doleriais ir pirksių "dienos*100" dolerių.
Parašė Tomas Rodyti pranešimą... tuo labiau, kad valiutos keitykla nebūtinai surinks tokią sumą $.
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąGal ir yra kainos ir eurais nurodytos, bet tada dar mes viską skaičiavome litais. Litais "mąstome" ir dabar. Pats nemačiau, bet teko girdėti, kad Italijoje turguose ar mažose parduotuvėlės, kainos dar vis nurodomos ir lyromis. Dar ir ten tebėra žmonių kurie "tebemąsto" lyromis ir kainos lyromis nurodomos jų patogumui.
Senasis būdas, manau, dar buvo likęs nuo dolerizacijos laikų, kai visi tiek atsiskaitinėjo, tiek santaupas laikė užsienio valiuta ir tik uždirbdavo litais.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKad kaip tik atvirkščiai, važiuojant į kelionę visada išsikeičiu kažkokią apvalią sumą tos valiutos, į kurią šalį važiuoju. Jeigu man reikia 1000 USD, tiek ir keičiu, niekas nesiima į kelionę pvz. 973,54 USD.Got sun in my face, sleeping rough on the road
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąGrįžtant prie temos pasiguosiu - per 3 savaites stambiausia eurų kupiūra kurią turėjau buvo 20€. 50€ mačiau iš toli. Ką darau ne taip?Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.20, 16:23.
Comment
Comment