Tai vis tiek patogu, tik iš kito galo - pvz. nori iškeisti 100 € į užsienio valiutą, tai ir daugini. Tik kad gauni neapvalų skaičių.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
EURO įvedimas
Collapse
X
-
Parašė digital Rodyti pranešimąČia kaip kam. Man kaip tik patogiau.
Anksčiau - vyksti į kelionę, reikia nusipirkt 100 vienetų tarkim GBP. Iškart matai mintinai, kad reikia paruošt 434Lt. Dabar kaskart reikia traukti kalkuliatorių ir dalybos funkciją.
Parašė abruo Rodyti pranešimąTai vis tiek patogu, tik iš kito galo - pvz. nori iškeisti 100 € į užsienio valiutą, tai ir daugini. Tik kad gauni neapvalų skaičių.Paskutinis taisė Gator; 2015.01.20, 00:43.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąRusijos ekonomika be iškasenų, būtų beveik kaip Baltarusijos.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąKokiu būdu?
Anksčiau - vyksti į kelionę, reikia nusipirkt 100 vienetų tarkim GBP. Iškart matai mintinai, kad reikia paruošt 434Lt. Dabar kaskart reikia traukti kalkuliatorių ir dalybos funkciją.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąNu OK, tarkim dabar tau reikia nusipirkti 200 USD. Taip paprastai iš 0.86 nepadauginsi, vis tiek reikia kalkuliatoriaus.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąPavyzdys - norėjau kažkiek baksų pasiversti į eurus. Suvedžiau google valiutų kursai, ir pačiame pirmame linke gavau (dar senu būdu) kažką panašaus į 0.8x. Kurį laiką galvojau Kadangi visi žino, kad euras nominaliai didesnis už dolerį, paprasčiau yra 1.2x, o ne 0.8x.
Senas variantas: 1 baksas = 2.73Lt.
Nori pasikeisti 100 baksų. Net netrauki jokio kalkuliatoriaus, žinai, kad gausi 273Lt.
Nori pasikeisti 156 baksus. Trauki kalkuliatorių ir 156 daugini iš 2,73Lt.
Naujas žydiškas variantas: 1 eur = 1.23 bakso.
Nori pasikeisti 100 baksų. Tenka traukti kalkuliatorių.
Nori pasikeisti 156 baksus. Vėl tenka traukti kalkuliatorių, tik naudoti jau dalybą vietoj daugybos.
Tai kur čia patogiau?
Nėra nei vienos situacijos, kurioje būtų patogiau. Geriausia ką gali išspaust, kad kai kuriose situacijose nėra blogiau, o likusiose blogiau. O jei įvertinus, kad dalyba yra "nepatogesnis" veiksmas nei daugyba - visose situacijose nepatogiau.Paskutinis taisė Gator; 2015.01.20, 01:28.
Comment
-
Parašė digital Rodyti pranešimąSu litu senas variantas buvo patogesnis, nes pagal nominalą litas buvo mažesnis. Su euru - atvirkščiai. Bet jau trečią kartą sakau, kad kiekvienam skirtingai, ir siūlau jau baigti.
Ir ne "kiekvienam skirtingai", o objektyviai senesnis metodas yra lengvesnis.
Comment
-
Naujoji tvarka visų pirma patogesnė, nes kai reikia prieš kelionę nusipirkti 200€, tai išvis neini į keityklą, nes nebereikia. Per tą laiką, kiek vidutiniškai užtrunka nueiti į keityklą ir kažką išsikeisti, galima labai labai daug sykių kažką iš kažko padalinti su kalkuliatorium, turėtų užtekti visam gyvenimui.
Vien kiek laiko senasnamas su draugais sutaupė, atlikinėdami lyginamuosius maisto prekių tyrimus Lietuvoje ir Vokietijoje "Eurozonos ekonomikos aktualijų" temoje...Paskutinis taisė balietis; 2015.01.20, 10:04.
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimąNe dėl kurso dydžio patogiau buvo, o dėl to keičiant į norimą sumą lengviau tą konkrečią sumą padaugint iš kurso, negu kad tą norimą sumą dalinti iš kurso.
Ir ne "kiekvienam skirtingai", o objektyviai senesnis metodas yra lengvesnis.Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.20, 10:30.
Comment
-
Turiu du klausimus forumiečiams, bet nemoku užkurti balsavimo:
1 klausimas: iš kur keityklose atsiranda užsienio valiuta (a - žmonės ją parduoda už eurus; b - keityklos vežasi dideliais šarvuotais sunkvežimiais iš užsienio; c - piešia iliuminačiai)?
2 klausimas: ar ne per drąsu teigti, kad daugyba ir dalyba yra atvirkštinės operacijos (a - ne per drąsu; b - per drąsu; c - negaliu atsakyt, nes moku tik daugint, o kas tas yra dalyba, iki galo nesuprantu)
Jeigu į abu klausimus atsakėte "a", tai galbūt pritarsite minčiai, kad eilėje prie keityklos panašus kiekis žmonių turėtų dauginti ir dalinti. Dėl daugybos iš apvalių skaičių - kažkas perka 100 svarų ir dalina, nes skris į Londoną apžiūrėti tenykščių įžymybių, bet lygiai taip pat kažkas parduoda 100 svarų ir daugina, nes po sėkmingo sezono Aberdyno pievagrybių fermose jaučiasi nusipelnęs pigaus alaus ir merginų.
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąSenas variantas: 1 baksas = 2.73Lt.
Naujas žydiškas variantas: 1 eur = 1.23 bakso.
Žydiški semitiniai sionistai labai pyksta, kad Lietuva atsisakė jų žydiškos tvarkos su valiutos kursais, tai dabar ir drumsčia vandenį (iš pradžų kursai, o paskui ir Palestiną pripažins, tap jie, žydiški kląstūnai, galvoja). Man labai nesmagu, bet esu priverstas pastebėti, kad tamsta dabar čia atstovaujate jų interesus. Ne man spręsti, ar esate naudingas idiotas žydiškų kenkėjų rankose, ar išduodate Tautą ir Tėvynę už pinigus, tik rašau.Paskutinis taisė balietis; 2015.01.20, 11:07.
Comment
-
Parašė Eisinas Rodyti pranešimąKiekvienam skirtingai. Jei važiuoju į Baltarusiją, Vengriją ar Čekija ir neturiu supratimo kiek ten ko galima nupirkti už apvalią sumą jų smulkiais pinigais, tai tą norima pasikeisti apvali suma ir yra eurai. Tarkim, aš manau, kad Čekijoje man dienai turi užtekti 30 eurų, tai tiek ir keičiu. O kadangi vis tiek žmogus, o ne mašina keis pinigus, tai bekeisdami ir suapvalinsim.
Comment
-
Parašė nesekasi Rodyti pranešimąNes tu kaip ožys užsispyręs. Ne dėl kurso dydžio patogiau buvo, o dėl to keičiant į norimą sumą lengviau tą konkrečią sumą padaugint iš kurso, negu kad tą norimą sumą dalinti iš kurso.
Kaip kažkas teisingai pastebėjo, aš nežinočiau, kiek man forintų vežtis. Todėl žymiai paprasčiau išsikeisti forintų už 100€. Analogiškai su rubliais, zaičikais.
Ir ne "kiekvienam skirtingai", o objektyviai senesnis metodas yra lengvesnis.
Comment
-
Parašė balietis Rodyti pranešimąO nuliams po kablelio skaičių užtekdavo?
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąSkirtumas yra tas, kad anksčiau rašė, kiek litų bus už 1/10/100/1000 užsienio pinigų. Dabar rašo kiek užsienietiškų pinigų bus už vieną eurą, bet ne visi kursai parodomi teisingai - pvz belarusiški rubliai yra pervertinti 10 kartų (2700 už vieną eurą, o ne 27000), nes švieslentėse neužtenka skaičių.
Taigi, duodu banko darbuotojai 50 eurų ir sakau noriu baltarusiškų rublių už visus. Kiek jau duos, tiek ir paimsiu. Nesuksiu galvos, kiek ten šimtų tūkstančių ar milijonų rublių apvalią sumą man reiktų turėti prieš vykstant į Minską.Paskutinis taisė Eisinas; 2015.01.20, 11:47.
Comment
Comment