Telpa. Maciau Maximoj daug perka visokia smulkme kaip kramtoske ir duoda po 200lt, kasininkes nei kiek nepyksta, saziningai graza eurais ir neatejo svieto pabaiga.
Man tai sunkiai suvokiamas tautiečių elgesys. Pirmomis savaitės dienomis stovėjo eilės prie pinigus priimančių bankomatų, žmonės piktinosi, kad bankomatai persipildė ir pinigų nebepriima, o šiandien visiškas štilis. Prie bankomatų nė gyvos dvasios nėra ir gali be jokių problemų įsidėti ir eurų, ir litų į sąskaitą. Tai kam ten tose eilėse stovėti reikėjo
Man tai sunkiai suvokiamas tautiečių elgesys. Pirmomis savaitės dienomis stovėjo eilės prie pinigus priimančių bankomatų, žmonės piktinosi, kad bankomatai persipildė ir pinigų nebepriima, o šiandien visiškas štilis. Prie bankomatų nė gyvos dvasios nėra ir gali be jokių problemų įsidėti ir eurų, ir litų į sąskaitą. Tai kam ten tose eilėse stovėti reikėjo
Žmonės nėra racionalios būtybės.
www.nvtka.lt - Nacionalinė viešojo transporto keleivių asociacija. Tapk ir tu jos dalimi!
Dirbantys banko skyriai bent jau Vilniuje irgi buvo pustuščiai...
Žmonės galvojo, kad įdėjus litus į bankomatą, bankas juos dar paleis į apyvartą.
Na ką, pirma diena su Euru Pasiėmiau iš bankomato 5 ir 10 banknotus pačiupinėt, bankomatas veikė be bėdų net ir čia jau užkampy Vilniaus. Parduotuvė pilna žmonių, perka visi pagiriom Vytautą Savitarnos kasos kol kas ima tik kortelėmis, kas labai gerai - greit praeini. Pirmas pirkinys - centre pagriebiau kavos už 2 eurus kur buvo atlikę nuo kelionių. Įteikiau pardavėjai, sakau čia vokiškas euras, priimsit, nusišypso, apžiūri monetą, paimsiu, ir įmeta kason. Žmonių šiap net ir tokiam orui esant gana daug mieste, sėdi dirbančiose kavinėse, baruose. Pastebėjau tokį niuansą, kad stovintys susimokėti ir pardavėjai šypsosi. Skaičiuoja ten, bet šypsosi Gera atmosfera dėl kažko, negaliu paaiškinti, bet senokai tokią mačiau. Autobuse važiuojant žmonės pradeda kalbėtis kaip, va bilietukas dabar kainuoja 1 eura ir tų po 3.50 jau nėra. Ir jokių nervų, visi nepažįstami ir visi draugiški. Tokie mano įspūdžiai
Norėjau šiandien išsiimti visus nominalus, tačiau 50 negavau nei SEB nei DNB, finale likau su krūva smulkmės. Kaip kituose bankomatuose, irgi nėra 50-ukų?
Norėjau šiandien išsiimti visus nominalus, tačiau 50 negavau nei SEB nei DNB, finale likau su krūva smulkmės. Kaip kituose bankomatuose, irgi nėra 50-ukų?
O iš manęs vakar Kaune troleibuso vairuotojas neėmė eurų. Na tiksliau paėmė, pavartė rankoj, atidavė ir liepė susimokėti litais. Neturėjau sveikatos ginčytis, pagalvojau, kad gal ko nežinau, tai atsisėdęs googlinau, bet niekur neradau, kad Kaune valiuta liks nepakeista Arba referenduminis vairuotojas pasitaikė
O iš manęs vakar Kaune troleibuso vairuotojas neėmė eurų. Na tiksliau paėmė, pavartė rankoj, atidavė ir liepė susimokėti litais. Neturėjau sveikatos ginčytis, pagalvojau, kad gal ko nežinau, tai atsisėdęs googlinau, bet niekur neradau, kad Kaune valiuta liks nepakeista Arba referenduminis vairuotojas pasitaikė
Stambiai davei gal, grąžos patingėjo skaičiuot/nenorėjo euro atsargų atiduot?
SEB'e centriniam išsiėmiau 200 eurų, tai gavau visokių, 50tukai tokie stiprokai padėvėti buvo. Bet pastebėjau, kad visur visi kantriai ir su šypsena laukia grąžos. Gal dažniau mums reikėtų keisti valiutą
Comment