Parašė Egiuxz
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
EURO įvedimas
Collapse
X
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąBet kuriuo atveju - mokėdamas grynais dažniausiai nieko neišloši.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGrynus pinigus leisti maloniau nei kaišioti tą kortelę. American Express gražina max 1% nuo pirkinių, bet jų ir aptarnavimo mokesčiai didesni nei kitų bankų kortelių.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGrynus pinigus leisti maloniau nei kaišioti tą kortelę. American Express gražina max 1% nuo pirkinių, bet jų ir aptarnavimo mokesčiai didesni nei kitų bankų kortelių.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąBet kuriuo atveju - mokėdamas grynais dažniausiai nieko neišloši.
Būtent dėl to Vokietijoje (Baden Wurtemberge, pavyzdžiui) yra netgi nemažų supermarketų, kurie nepriima kortelių iš viso. Vokiečiai yra taupūs ir priima tokį nedidelį nepatogumą, jei tas padeda jiems sutaupyti kad ir kelis procentus apsiperkant.Paskutinis taisė nomad; 2014.08.04, 14:43.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąBūtent dėl to Vokietijoje (Baden Wurtemberge, pavyzdžiui) yra netgi nemažų supermarketų, kurie nepriima kortelių iš viso. Vokiečiai yra taupūs ir priima tokį nedidelį nepatogumą, jei tas padeda jiems sutaupyti kad ir kelis procentus apsiperkant.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGrynus pinigus leisti maloniau nei kaišioti tą kortelę.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąGrynus pinigus leisti maloniau nei kaišioti tą kortelę. American Express gražina max 1% nuo pirkinių, bet jų ir aptarnavimo mokesčiai didesni nei kitų bankų kortelių.
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimąAcquireriai (bankai) + merchant account provideriai bet kokį pardavėją chargina nuo 2 iki 8% (taip taip, tai irgi įmanoma high risk online prekybos atveju) už kiekvieną transakciją. Galutinis rate'as priklauso nuo tavo įmonės prekiavimo apimčių ir rizikos, tačiau bet kokiu atveju tu kaip pardavėjas už kiekvieną transakciją kortele sumokėsi procentus šitiems tarpininkams - prekiauji tu online ar ne. Atsiskaitymas grynais yra dėl to pigesnis ir pardavėjui ir pirkėjui, nes padeda išvengti šitų tarpininkų kaštų.
Būtent dėl to Vokietijoje (Baden Wurtemberge, pavyzdžiui) yra netgi nemažų supermarketų, kurie nepriima kortelių iš viso. Vokiečiai yra taupūs ir priima tokį nedidelį nepatogumą, jei tas padeda jiems sutaupyti kad ir kelis procentus apsiperkant.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimąo tie procentai čia Lietuvos rinkoje? Nes pvz. Vokietijoje visai kitokie prekybos mastai.
Paypal, kuris yra vienas pigesnių Europoje merchant account providerių, ima už transakciją 3.4% + 20c fixed fee ... Tai reiškia, jei parduodi kažką už 10 EUR, atiduodi Paypalui 5.4% ... Superinis biznis Ir aš čia nekalbu apie Paypalo core veiklą (online atsiskaitymai, jei turi sąskaitą pas Paypal online, o ne naudojiesi Paypalu tik kaip merchantu), nes ten iš viso aukso kasyklos ...Paskutinis taisė nomad; 2014.08.05, 01:17.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąKiek teko girdėti (tikrai nesu tikras dėl informacijos tikslumo), Lietuvoje už atsiskaitymus kortele tarifas parduotuvėms, degalinėms ir pan. dažniausiai siekia apie 3 proc. Bet čia tik nuogirdos.
(Esu turėjęs/ant kojų statęs kelis internetinius projektus, per kuriuos tiesiogiai susidūręs su acquireriu ir merchant service providerių problematika).Paskutinis taisė nomad; 2014.08.05, 01:24.There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Man atrodo, kad 3% kreditinei kortelei yra as good as it gets. Šiaurės Amerikoje (JAV, Kanada) beveik visi bankai turi kreditines, kurios siūlo 3% cash back. Dažniausiai jos nepigios. Kainuoja ~100$ per metus ir matyt bankas būtent tokiu būdu iš jų uždirba. T.y. grąžiną visas pajamas gaunamas iš pardavėjo už jų aptarnavimą klientui, tačiau mainais į tai gauna nemažą metinį kortelės mokestį.
Tuo tarpu Vokietijoj kokioj nedidelėj maisto prekių parduotuvėj ar net tokiam Lidl kreditinių kortelių niekas išvis nepriima. Man regis ar ne LIDL Vokietijoje išvis priima tik Visa debetines su Mastercard priklausančiais brandais išvis neaptarnauja. Arba atvirkščiai, nepamenu dabar jau, bet susidurti su tuo Vokietijoj teko ne kartą.
Comment
-
Parašė pauliaK Rodyti pranešimąMan atrodo, kad 3% kreditinei kortelei yra as good as it gets. Šiaurės Amerikoje (JAV, Kanada) beveik visi bankai turi kreditines, kurios siūlo 3% cash back. Dažniausiai jos nepigios. Kainuoja ~100$ per metus ir matyt bankas būtent tokiu būdu iš jų uždirba. T.y. grąžiną visas pajamas gaunamas iš pardavėjo už jų aptarnavimą klientui, tačiau mainais į tai gauna nemažą metinį kortelės mokestį.
Tuo tarpu Vokietijoj kokioj nedidelėj maisto prekių parduotuvėj ar net tokiam Lidl kreditinių kortelių niekas išvis nepriima. Man regis ar ne LIDL Vokietijoje išvis priima tik Visa debetines su Mastercard priklausančiais brandais išvis neaptarnauja. Arba atvirkščiai, nepamenu dabar jau, bet susidurti su tuo Vokietijoj teko ne kartą.
Comment
-
Parašė nomad Rodyti pranešimą3% būtų superinis rate'as. Labai abejoju, ar daug kas tokį gali gauti, išskyrus Maximą ir panašius grand retailerius. Beje, pas daug ką iš JAV providerių Lietuva iš viso dar visai nesenai buvo blacklistinta, dėl ko LT įmonėms buvo sunku gauti teisę procesinti korteles. Tas savo ruožtu neigiamai įtakojo rate'us pas kitus merchant accountus.
(Esu turėjęs/ant kojų statęs kelis internetinius projektus, per kuriuos tiesiogiai susidūręs su acquireriu ir merchant service providerių problematika).You've got one life! Live it!
Comment
-
Parašė fredis Rodyti pranešimąTruputį aš gal kažko nesuprantu. Bet pas mane pastatė kortelių skaitytuvą Swedas ir aš moku 1,6% nuo sumos už kiekvieną atsiskaitymą. Tai kai žmogus braukia kortele ir nuo 2000 lt. bankui atiduodi 32 lt. tai nedžiugina Tai anksčiau dar kai kur kortele mokėdavau, tai dbr iš vis kortele sumoku į mėnesį kartą, taip kad ir jūs pagalvokite braukdami kortele mėgstamoje mažoje parduotuvėje
Pas mus akivaizdžiai prekybininkai nekovoja (tokios kovos yra tik užuomazgos) prieš atsiskaitymus kortelėmis ir mokesčius bankams už tokią paslaugą. Jeigu man pasiūlytu, kad ir 1 proc. nuolaidą mokant grynais, tai aš tikrai pagalvočiau prieš traukdamas kortelę iš piniginės. Dabar iš manęs norima, kad verslas daugiau uždirbtų (sumažintų išlaidas) tik mano sąskaita (didesnė rizika nešiotis didesnes grynųjų sumas, papildomas "darbas" einant ir išsigryninat pinigus).
Iš pavyzdžių apie Šiaurės Ameriką akivaizdu, kad ten bankai turi dėti pastangas jog žmonės imtų ir naudotųsi kortelėmis, nes verslas aktyviai kovoja su atsiskaitymu kortelėmis.
Dar ne vėlu pradėti skatinti atsiskaitymą grynaisiais, nes tik įvedus Eurą tikrai padaugės atsiskaitančių kortelėmis, nes taip tiesiog paprasčiau bus adaptuotis. Jau dabar bankai pakankamai aktyviai reklamuoja korteles ir jų skaitytuvus.
Comment
Comment