Prancūzija su Britanija irgi davė leidimą.
Visi nori būti putiovi kaip Senis Albinas
Spėju šūdo verti tie leidimai, turbūt raketų nebeliko. Normaliu atveju sužinote apie leidimą po to, kai jos būtų panaudotas į gerus taikinius.
Dabar manyčiau tiesiog pasityčiojimas iš UA.
Na jei jau leido, tai nenustebčiau, kad tiesiog nebeduos pačių ATACMS.
Koks tada tikslas duoti leidimą? Patrolinti Ukrainą? Bidenas dabar realiai kur kas laisvesnis daryti tokius sprendimus, gal net ir su Trumpo būsima administracija suderinta, kad būsimos derybos būtų kuo palankesnėmis sąlygomis Ukrainai, ar bent jau, kad ne Putinas diktuotų sąlygas.
Trumpo aplinka, tiksliau Trumpas jaunesnyjis, jau irgi prakomentavo Baideno sprendimą leisti atakuoti ATACMS Rusijos teritoriją:
The Military Industrial Complex seems to want to make sure they get World War 3 going before my father has a chance to create peace and save lives. Gotta lock in those $Trillions. Life be damned!!! Imbeciles!
Nevienareikšmingai leidžia suprasti, kad jie jokių leidimų net nesiruošė duoti, bet blogas aišku Baidenas...
Tai, kad Prancūzija ir UK leidimus tolimo nuotolio raketomis atakuoti Rusijos teritoriją davė iškart po to, kai tokį leidimą davė JAV, rodo, kad nei UK, nei Prancūzija, nei juo labiau Vokietija, neturinti branduolinių ginklų, nenori rizikuoti tiesiogine branduolinio karo konfrontacija su Rusija be JAV saugumo garantijų ir lyderystės. Ir tai aišku blogai, nes turbūt visi supranta, kad atėjus Trumpui tų saugumo garantijų nebeliks.
Tai, kad Prancūzija ir UK leidimus tolimo nuotolio raketomis atakuoti Rusijos teritoriją davė iškart po to, kai tokį leidimą davė JAV, rodo, kad nei UK, nei Prancūzija, nei juo labiau Vokietija, neturinti branduolinių ginklų, nenori rizikuoti tiesiogine branduolinio karo konfrontacija su Rusija be JAV saugumo garantijų ir lyderystės. Ir tai aišku blogai, nes turbūt visi supranta, kad atėjus Trumpui tų saugumo garantijų nebeliks.
Buvo rašyta, kad US komponentai yra Storm shadow/Scalp raketose
Buvo rašyta, kad US komponentai yra Storm shadow/Scalp raketose
Gali būti, bet šiaip anksčiau visi taip vadinami eskalacijos procesai vyko koordinuotai visų trijų branduolinių NATO valstybių, o vokiečiai net buvo atsisakę tiekti Leopard tankus tol, kol to nepadarys JAV. Priedo buvo ir tokių žinių:
Britain has already signaled to the United States that it is eager to let Ukraine use its “Storm Shadow” long-range missiles to strike at Russian military targets far from the Ukrainian border. But it wants explicit permission from Mr. Biden in order to demonstrate a coordinated strategy with the United States and France.
Tai, kad Prancūzija ir UK leidimus tolimo nuotolio raketomis atakuoti Rusijos teritoriją davė iškart po to, kai tokį leidimą davė JAV, rodo, kad nei UK, nei Prancūzija, nei juo labiau Vokietija, neturinti branduolinių ginklų, nenori rizikuoti tiesiogine branduolinio karo konfrontacija su Rusija be JAV saugumo garantijų ir lyderystės.
UK su Prancūzija senai norėjo leisti savo raketas naudoti, bet nebuvo gavusios leidimo iš JAV tą daryti.
Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Keiras Starmeris ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pirmadienį aptars, ar JAV prezidentas Joe Bidenas gali būti įtikintas duoti Ukrainai leidimą paleisti raketas „Storm Shadow“ giliai į Rusiją, rašo „The Telegraph“, remdamasis šaltiniais Jungtinės Karalystės vyriausybėje.
Manau kad jeigu Trumpas paskirtų Patruševą CŽA direktoriumi, vietiniai Trumpo fanai forume aiškintų, kad tai vienareikšmiškai naudingas Ukrainai sprendimas.
Kaip manai, kokia Trumpo pozicija tuo klausimu? Spėju, kad 'nesvarbu kokia ta Trumpo pozicija, nes pažiūrėkit į Baideną'.
Neužsiimkit whataboutizmu, aš parašiau, kad jūs truputį nusišnekėjot, kad neva UK su Prancūzija seka JAV sprendimus, kai realiai buvo priešingai, jos jau senai norėjo leisti savo raketas leisti naudoti RF teritorijoje, bet JAV neleido tą daryti.
Jei nepastebėjai, tai ten ne savo nuomonę pasakiau, o pacitavau konkrečiai New York Times, tu pacitavai išvis neaišku ką. Ir kai nėra jokių oficialių pareiškimų - tai matuotis kieno citatos į neoficialius šaltinius yra teisingesnės nėra jokios prasmės, juolab, kad dabar, kada jau duoti leidimai, pats klausimas kas ten buvo anksčiau man atrodo nebeturi prasmės. Dėl to ir klausiau kaip manai, kokios nuomonės tuo klausimu laikosi Trumpas, nes vos ne kiekvieną dieną čia rašydavai, kad va koks blogas Baidenas, kad leidimo ATACMS smogti Rusijos teritorijoje neduoda. Davė. Ir klausimas ir dabar klausimas ar tu tokius pačius klausimus keli ir Trumpo atžvilgiu?
Jei nepastebėjai, tai ten ne savo nuomonę pasakiau, o pacitavau konkrečiai New York Times, tu pacitavai išvis neaišku ką. Ir kai nėra jokių oficialių pareiškimų - tai matuotis kieno citatos į neoficialius šaltinius yra teisingesnės nėra jokios prasmės, juolab, kad dabar, kada jau duoti leidimai, pats klausimas kas ten buvo anksčiau man atrodo nebeturi prasmės.
Jūs sakėte būtent savo nuomonę, kad UK ir Prancūzija nesuteikia leidimų dėl to, kad JAV to nepadarė, kas yra melas, nes jos jau senai prašė tų leidimų. Jeigu Trumpas neduos leidimų, ar nepratęs, tai taip ir sakysiu, kad blogai, o jūs Bideną tik teisinate, neva koks geras prezidentas, nors ir leidžia Ukrainą naikinti, bet eskalacijos išvengia.
Jūs sakėte būtent savo nuomonę, kad UK ir Prancūzija nesuteikia leidimų dėl to, kad JAV to nepadarė, kas yra melas, nes jos jau senai prašė tų leidimų
Dar kartą citata iš New York times:
Britain has already signaled to the United States that it is eager to let Ukraine use its “Storm Shadow” long-range missiles to strike at Russian military targets far from the Ukrainian border. But it wants explicit permission from Mr. Biden in order to demonstrate a coordinated strategy with the United States and France.
Lygiai tai pat galėčiau vadinti ir tavo teiginius, kad neva FR/UK leidimų nedavė, nes JAV nesutiko, kurie yra grįsti ne oficialiais pareiškimais, o tokiai pačiais šaltiniais kaip ir mano pateikta nuoroda į New York times. Tik aš nematau reikalo dabar 10 žinučių aiškintis kurie čia šaltiniai patikimesni, nes tam nėra jokios prasmės.
o jūs Bideną tik teisinate, neva koks geras prezidentas, nors ir leidžia Ukrainą naikinti, bet eskalacijos išvengia.
Aš Baideno niekur neteisinu ir nuo pat pradžių sakiau, kad tai yra blogas prezidentas. Problema yra ta, kad reikia rinktis iš dviejų - Trumpo arba Baideno. Reikia rinktis tarp ginklų tiekimo Ukrainai (nors ir nepakankamo) ir tarp jų tiekimo nutraukimo, tarp leidimo atakuoti ATACMS Rusijos teritoriją (tegul ir pavėluoto, ar ne pakankamai gilaus) ir tarp neleidimo. Jeigu Trumpas dabar agituotų už ginklų tiekimo didinimą ir visų leidimų suteiktimą - aš palaikyčiau Trumpą, nes neturiu problemų su priklausimu kokios nors asmenybės sektai. Ir kai kažkas dėl savo to priklausymo bando paaiškinti, kad balta tai yra juoda, o juoda tai yra balta - tai aš mėginu tą propagandą bent kiek atsverti, nes koks Darius555 (o ir tu) tai, ką dabar darot, tai tiesiogiai transliuojat čia Kremliaus naratyvą, kad Ukraina iš esmės turi pasiduoti, nes nebeturi jokių šansų.
Aš Baideno niekur neteisinu ir nuo pat pradžių sakiau, kad tai yra blogas prezidentas. Problema yra ta, kad reikia rinktis iš dviejų - Trumpo arba Baideno. Reikia rinktis tarp ginklų tiekimo Ukrainai (nors ir nepakankamo) ir tarp jų tiekimo nutraukimo, tarp leidimo atakuoti ATACMS Rusijos teritoriją (tegul ir pavėluoto, ar ne pakankamai gilaus) ir tarp neleidimo. Jeigu Trumpas dabar agituotų už ginklų tiekimo didinimą ir visų leidimų suteiktimą - aš palaikyčiau Trumpą, nes neturiu problemų su priklausimu kokios nors asmenybės sektai. Ir kai kažkas dėl savo to priklausymo bando paaiškinti, kad balta tai yra juoda, o juoda tai yra balta - tai aš mėginu tą propagandą bent kiek atsverti, nes koks Darius555 (o ir tu) tai, ką dabar darot, tai tiesiogiai transliuojat čia Kremliaus naratyvą, kad Ukraina iš esmės turi pasiduoti, nes nebeturi jokių šansų.
Greičiausiai tai tu esi čia kremlinis kadangi siūlai tęsti kovą su tokiu Vakarų "palaikymu".
Comment