Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kažkaip forume buvo praleista labai svarbi naujiena:

Biden secretly gave Ukraine permission to strike inside Russia with US weapons

Nuo pat karo pradžios aš stipriai kritikavau tą draudimą, pastarosiomis dienomis šia tema pasipylė daugybe diskusijų ir netrūko šalių, kurios pasakė, jog leidžia Ukrainai naudoti savo suteiktus ginklus smūgiams Rusijos teritorijoje. Bet visgi svarbiausia yra JAV. Ir nors kol kas rašo, kad tas leidimas duotas tik atakuoti Rusijos teritoriją aplink Charkovą, bet dabar svarbiausia, kad tas tabu būtų pagaliau pralaužtas, o kai jis bus pralaužtas - manau vėliau sulauksim ir leidimo ATACMS naikinti karinius taikinius Rusijos teritorijoje tokiu atstumu, kokį jos gali nuskristi. Aš manau tai būtų labai ženklus Ukrainos pozicijų pagerinimas, galbūt tai ir nebūtų tas faktorius, kuris karo eigą pakeistų iš esmės, bet jei pokyčiai iš esmės galimi - tai jie galimi daugybės faktorių visumos dėka, kur be abejonės vienas svarbiausių yra Ukrainos galimybės atakuoti Rusijos teritoriją. Laukiam dar vieno svarbaus faktoriaus - F-16 ir nežinau ar tai sutapimas ar ne, bet jei F-16 nebūtų galėję atakuoti Rusijos teritorijos - tai jų panaudojimo galimybės spėju, kad būtų buvusios dvigubai, o gal net trigubai siauresnės. Praeitą vasarą aš nekantriai laukiau kada Ukraina dronų pagalba pradės atakuoti Rusijos energetinius objektus, o šią vasarą nekantriai lauksiu F-16 ir ATACMS atakų Rusijos teritorijoje.

Comment

Bet kaip atsibodo šitas skystablauzdiškas JAV mekenimas...

Comment

Stoltenbergas jau ziemą yra pasakęs, jog F16 bus galima naudoti Rusijos teritorijoje. Dar vienas patvirtinimas, jog tas leidimas buvo nuo pat pradžių.

Denmark will allow Ukraine to use F-16 fighters to strike Russia
        Denmark's Foreign Minister Lars Locke Rasmussen said that Ukraine will be able to use F-16 fighters it will receive from the kingdom to strike military targets inside Russia. He explained that this was not Denmark's new position, this issue was discussed even during the discussion of fighter transfer plans.

Comment

US officials tell CNN it’s just a "partial lift of the ban" as it only applies to Kharkiv
          - Patriot can strike RU planes in the air
          - ATACMS not allowed
          - Strikes on parked planes not allowed
          https://x.com/visegrad24/status/1796308183318978922

p.s. pypiec
          Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
            Bet kaip atsibodo šitas skystablauzdiškas JAV mekenimas...
            Taip, tas ginklų tiekimas ir visokie leidimai ryškiai vėluoja. Tą galima mėginti aiškinti nenoru privesti Putino prie griebimosi už atominių ginklų, o jei jau bus privesta - tai kad tuo metu Rusijos kariuomenė būtų nustekenta, kaip Sirkorskis neperseniausiai pareiškė, kad JAV buvo įspėjusi Rusiją, kad jei ji panaudos atomines bombas, tai JAV sunaikins visą jos kariuomenę Ukrainos teritorijoje. Bet iš kitos pusės tai Rusija užkūrusi karo pramonę ir ganėtinai sparčiai ne tik mokosi, bet ir tobulina savo ginklus - ypač dronus ir raketas. Gerai yra tai, kad tai jau vieni paskutiniųjų laiptelių, su F-16 atvykimu Ukraina jau turės iš esmės visą ginklų arsenalą ir dar priedo leidimą juos naudoti Rusijos teritorije. Liks tik du laipteliai - vakarų karių įvedimas į Ukrainos teritoriją ir branduolinių ginklų Ukrainai suteikimas. Ir bent jau karių įvedimas jau dabar yra plačiai aptarinėjamas ir nebeatrodo nerealus, bet ir atominių bombų Ukrainai suteikimo aš visiškai neatmesčiau, visgi tam pagrindas yra stiprus - visų pirma tai Ukraina pati prieš 30 metų savo atomines bombas atidavė mainais už saugumo garantijas, visų antra Putinas pats juos perdavinėja visokiai Baltarusijai, visų trečia tai būtų garantija, kad Rusija pati jų nepanaudos.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
              branduolinių ginklų Ukrainai suteikimas. ... bet ir atominių bombų Ukrainai suteikimo aš visiškai neatmesčiau,
              Nėra prasmės ir niekas neduos Ukrainai branduolinių ginklų (kokių??), baikite fantazuoti.
              Yra 1001 variantas efektyvaus poveikio prieš RF.
              Vien oro erdvės uždarymas jau reikštų labai daug.

Comment

Aš irgi manau, kad Ukrainai branduolinių ginklų tikriausiai neduos, bet palieku mažą galimybę, kad visgi duos, dėl to rašiau, kad nereikėtų atmesti to varianto. Kažkada ir F-16 Ukrainai davimas ar leidimas smūgiuoti Rusijos teritorijoje buvo fantazijos, bet mes to sulaukėm. Mano supratimu vakarų pagrindinis tikslas yra išvengti branduolinio karo ir tik po to eina Ukrainos pergalė, dėl to manau viskas daroma visų pirma atsižvelgiant į pirmąjį tikslą. Ukrainos oro erdvės uždarymas yra ne oro gynybos sistemų pasiuntimas į Ukrainą, o vakarų naikintuvų naikinami Rusijos oro uostai, oro gynybos sistemos, radai ir t.t., nes vien Pattriotų pastatymas oro erdvės pilnai neuždarytų. Panašiai kaip JAV apgynė Izraelį nuo Irano raketų ir dronų naikintuvų, o ne Pattriotų pagalba ir tą darė jiems dar nepasiekus Izraelio teritorijos. Kad vakarų naikintuvai naikintų taikinius Rusijos teritorijoje manau yra panašaus lygio fantazijos, kaip ir branduolinių ginklų Ukrainai suteikimas, bet vėlgi - nei vieno, nei kito manau neturėtumėm pilnai atmesti. kadangi, mano manymu, pagrindinis vakarų tikslas yra branduolinių ginklų panaudojimo išvengimas - tai niekas kitas geriau neatgraso jų panaudojimo kaip tai, jeigu antra pusė jų irgi turi. Teoriškai JAV ir UK galėtų pasakyti "Ukraina atidavė savo branduolinius ginklus mainais už mūsų saugumo garantijas, kurių mes negalime pilnai įgyvendinti, dėl to gražiname jai tuos branduolinius ginklus, bent 10 galvučių, iš savo arsenalo ir kurios būtų įstatytos į tuos pačius ATACMS". Ir viskas - tokiu atveju Rusija, net ir pralaimėdama karą, branduolinių bombų nebenaudos ir branduolinio karo tikimybė būtų sumažinti iki minimumo. Mano supratimu tai būtų protingas sprendimas - bet dar karta pakartoju, kad manau, jog tokia galimybė yra labai menkai tikėtina.
                Paskutinis taisė Eidvis; 2024.05.31, 09:04.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Nėra prasmės ir niekas neduos Ukrainai branduolinių ginklų (kokių??), baikite fantazuoti.
                  Yra 1001 variantas efektyvaus poveikio prieš RF.
                  Vien oro erdvės uždarymas jau reikštų labai daug
                  Labai brangiai kainuotų oro erdvės uždarymas, kai Izraelyje JAV, UK ir Prancūzija uždarė per Irano ataką, tai kainavo apie milijardą USD, ir čia tik vienai nakčiai. Ir kad numušti primityvius šahedus ir senas raketas, kurių pusė net nepakilo.
                  Flickr

Comment

Kaip tik vakar Financial Times pasirodė straipsnis, kad Europa turi vos 5% oro gynybos sistemų, reikalingų uždengti NATO rytinį sparną, o Ukrainos siena su Rusija (+jūra) yra labai panašių mastelių kaip ir tas NATO rytinis flangas. Zelenkis irgi neseniai pareiškė, kad vien Charkovui reikia dviejų Pattriot baterijų. Dėl to Ukrainos dangaus uždarymas būtų sunkiai įmanomas be naikintuvų, o norint, kad vakarų naikintuvai veiktų Ukrainos teritorijoje - jiems reikėtų užtikrinti saugumą, t.y. sunaikinti oro gynybos sistemas esančias Rusijos teritorijoje.

Comment

Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                      Švedija paskelbė kad perduos 1 iš 2 turimų Airborne Surveillance and Control aircraft (ASC 890).
                      https://www.government.se/press-rele...ritised-needs/
                      https://nv.ua/ukraine/events/asc-890...-50422759.html
                      Jis išskirtinai svarbus, nes be tokių priemonių F-16 bus tik pavadinimas ir nusileis ruskių lėktuvams, nes net netyčia gavus AIM-120 kurio atstumas yra didesnis nei F-16 radaro atstumas max 110 km, todėl būtinas išorinis radaras ( a lia AWACS).
                      Lenkija tokį nusipirko 2024.03
                      Tiems kas nėra Z karta ir supranta orkų kalbą apie švedų perduodamą ASC 890. Buvo minėta, kad gal netgi 2 perduos, kad galėtų ištisai ore kabėti.
                      Galimybės nerealios lyginant su tuo ką manyčiau UA turi, jei sugeba vandens motociklus net matyti. Beje chuilo A-50u nesugeba net aukščio detektuoti.
                      https://www.youtube.com/watch?v=Jq7g...annel=hackmyth

Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Nuo pat karo pradžios aš stipriai kritikavau tą draudimą
                        Ačiū Tau.

-

Comment

Nėr už ką, dar priedo galiu ir paaiškinti apie ką aš, nes man rodos nelabai supratai. O aš apie tai, kad šio karo pabaigos aš nelabai matau, jei jis nebus perkeltas į Rusijos teritoriją, dėl to ir tiems draudimams naudoti ginklus Rusijos teritorijoje skyriau daug dėmesio, lygiai taip pat, tik dar daugiau, dėmesio skiriu ir Ukrainos atakoms prieš Rusijos energetinius objektus. Gali padėkot ir už tai

Comment

Nėr už ką, dar priedo galiu ir paaiškinti apie ką aš, nes man rodos nelabai supratai. O aš apie tai, kad šio karo pabaigos aš nelabai matau, jei jis nebus perkeltas į Rusijos teritoriją, dėl to ir tiems draudimams naudoti ginklus Rusijos teritorijoje skyriau daug dėmesio, lygiai taip pat, tik dar daugiau, dėmesio skiriu ir Ukrainos atakoms prieš Rusijos energetinius objektus. Gali padėkot ir už tai
                            O gali padaryti kad Ukrainai butu perduota 40 vnt F-15EX?
                            Paskutinis taisė Darius555; 2024.06.02, 16:45.

Comment

O tu gal gali padaryti, kad 100 jų būtų perduota?

Comment

Melsiuos kad tik nenustotum skirti dėmesio.
                                -

Comment

Ačiū tau už dar vieną vertingą komentarą į temą.

Comment

Iš geresnių naujienų - šiandien ukrainiečiai sėkmingai smūgiavo iš Himarsų S300/400 kompleksui Belgorodo srityje. Būtent iš jų ruSSai terorizavo Charkivą.

Comment

Italy likely to send second air defence system to Ukraine, source says https://www.reuters.com/world/europe...ys-2024-06-03/
                                      ROME, June 3 (Reuters) - Italy will likely send a second SAMP/T air defence system to Ukraine, a source close to the matter told Reuters on Monday, responding to Kyiv's demands for greater help to fend off Russian missile attacks.
                                      The system, also known as MAMBA, is a Franco-Italian battery that can track dozens of targets and intercept 10 at once. It is the only European-made system that can intercept ballistic missiles.
                                      Rome and Paris jointly delivered a first system in 2023, but in recent months Ukraine has repeatedly called on partners to provide more help with air defence as it faces an increasing barrage of attacks on cities and energy infrastructure.
                                      The source, who declined to be named, confirmed newspaper reports that Italy was preparing to send a SAMP/T system which is deployed in Kuwait, but is soon due to return to Italy.
                                      However, he did not give a timeframe for any delivery.
                                      Since Russia invaded Ukraine in February 2022, Italy has approved eight support packages to the government of President Volodymyr Zelenskiy. The air defence system is likely to be part of a ninth package that might be approved shortly, the source added.
                                      All the deliveries are covered by official secrecy and the government has never made public the exact list of weapons it has sent to Ukraine.
                                      Corriere della Sera newspaper reported on Monday that the government could green light the new supplies after a summit of leaders of the Group of Seven major democracies, which Italy will host on June 13-15.
                                      G7 foreign ministers pledged in April to provide more air defence help to Ukraine during a meeting Italy hosted on the island of Capri, saying they were committed to saving lives and safeguarding critical infrastructure.

Comment

B. Pistorius: Vokietija iki 2029 m. turi būti pasirengusi karui https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...irengusi-karui
                                        Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius pareiškė, kad jo šalis turi ruoštis karui dėl didėjančių Rusijos grėsmių.„Iki 2029 m. turime būti pasirengę karui“, – „Der Spiegel“ cituoja B. Pistoriaus žodžius, pasakytus trečiadienį Vokietijos parlamente. „Neturime manyti, kad Putinas sustos ties Ukrainos sienomis“, – teigė ministras.

Comment

Visiški lūzeriai:
                                          Vakarai pažadėjo apmokyti Ukrainos F-16 pilotus, bet trūksta mokymo vietų https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...a-mokymo-vietu
                                          Vakarų šalys pažadėjo Ukrainai suteikti F-16 naikintuvų ir apmokyti pilotus jais skraidyti, tačiau mokymai užsitęsė, nes pilotų mokyklose tiesiog trūksta vietų.
                                          Ukraina teigia, kad turi 30 pilotų, kurie gali nedelsiant pradėti mokymus JAV, tačiau Joe Bideno, JAV prezidento, administracija pranešė Kyjivui, kad Arizonoje esančioje mokykloje trūksta vietų, vienu metu būtų galima priimti ne daugiau kaip 12 pilotų stažuotojų, praneša „Politico“.
                                          Panašią problemą dėl laisvų mokymo vietų turi dar dvi mokymo įstaigos Danijoje ir Rumunijoje.
                                          Anksčiau birželį Vakarų valstybės leido Ukrainai smogti taikiniams Rusijos teritorijoje, Nyderlandai tą daryti leido ir su savo suteiktais F-16. Ši galimybė galėtų palengvinti šalies gynybą ir suteikti Ukrainai pranašumą, tačiau, panašu, atsiranda kliūčių tuo pasinaudoti, nes trūksta galinčių pilotuoti naikintuvus.

Comment

Working...
                                          X