Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė udrius Rodyti pranešimą
    Šiek tiek įdomiau yra su skaičiais - ukrainiečiai skelbia, kad jie sunaikino virš 6000 tankų, kas yra beveik pusę oficialiai skelbiamų rusijos tankų skaičiaus (suskaičiuoju kad rusai turi ~ 14 000 tankų). Ar šis rodiklis teisingas? Be kita ko - jeigu pastebėjote - ukrainiečiai jau sugeba su dronais sugeba nuskristi ir naikinti taikinius gan toli. Jeigu ankščiau buvo skelbiama kad dronai numušami, dabar gi jie pasiekia taikinius. Ar tai reiškia, kad priešlėktuvinė gynyba rusijoje jau gatava?
    Tas rodiklis neteisingai interpretuojamas. Čia gal tiksliau būtų "pažeisti". Pvz.: nedideliu kumuliatyviniu sviediniu (kokius naudoja FVP dronai) pažeistas tankas gali būti nesunkiai suremontuojamas, jei nesudegė ar nesprogo.
    Anksčiau daugmaž tiksliau skaičiavo Oryx. Tik dabar, manau, duomenų įvedimas suprastėjo. Pagal juos 2623 RF tankai sunaikinti, pažeisti, pamesti ir užgrobti. Prie to grubiai reiktų pridėti ~20%.
    Kiek RF turėjo tankų, manau, kad jie patys net tiksliai nežinojo.

Comment

Parašė R.D. Rodyti pranešimą
      Kaip jums toks atvejis?

TV3 / aut. Mindaugas Vasiliauskas
      https://www.tv3.lt/naujiena/video/45...mynai-n1284327
      45-erių lietuvis Ukrainoje kariavo Rusijos pusėje: apie žuvusį prabilo jo sesuo ir kaimynai

Matyt, šokiruos mūsų Eidvį ir Džiugą tokie “lietuviai”. O man tik nemalonu, kad jis formaliai teisingai vadinamas lietuviu, nors buvo tikras rašistas.
      ПТН ПНХ
      «Русский военный корабль, иди нахуй!»

Comment

Parašė manometras Rodyti pranešimą

Matyt, šokiruos mūsų Eidvį ir Džiugą tokie “lietuviai”. O man tik nemalonu, kad jis formaliai teisingai vadinamas lietuviu, nors buvo tikras rašistas.
        Romą dar turi šokiruoti, nebent jo nešokiravo tai, kad pusė LT rusakalbių nenusiteikę ginti šalies... O šiaip žiauru, kiek tokių dar yra ir kiek jų galėjo išvykti į ruzzyną, SVO zoną. Gyveni sau, o tavo kaimynėlis, ruskajezičnas Vania vysta į Donbasą vaduoti matuškos Rasėjos nuo nuo fašystų.

Comment

Kodėl mane turėtų tai šokiruoti? Tai, kad rusakalbiai yra didesnėje rizikos grupėje būti vatnikais pats esu ne kartą rašęs ir dar iš Romo įspėjimą gavęs, kai tai apie Visaginą parašiau. Jam 45 metai, tai sovietinio raugo palikimas. Va jeigu nepriklausomoje Lietuvoje gimę ir augę rusakalbiai važiuotų kariauti už Putiną - tai mane labiau nustebintų, bet ir tokių atvejų gali pasitaikyti, kaip gali pasitaikyti ir kad lietuvis ten važiuotų, juk lietuvių vatnikų pas mus netrūksta. Tarp sovietinio rusakalbių palikimo vatnikizmas labai paplitęs, bet gerai tai, kad tai yra sparčiai nykstanti rūšis.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Kodėl mane turėtų tai šokiruoti? Tai, kad rusakalbiai yra didesnėje rizikos grupėje būti vatnikais pats esu ne kartą rašęs ir dar iš Romo įspėjimą gavęs, kai tai apie Visaginą parašiau. Jam 45 metai, tai sovietinio raugo palikimas. Va jeigu nepriklausomoje Lietuvoje gimę ir augę rusakalbiai važiuotų kariauti už Putiną - tai mane labiau nustebintų, bet ir tokių atvejų gali pasitaikyti, kaip gali pasitaikyti ir kad lietuvis ten važiuotų, juk lietuvių vatnikų pas mus netrūksta. Tarp sovietinio rusakalbių palikimo vatnikizmas labai paplitęs, bet gerai tai, kad tai yra sparčiai nykstanti rūšis.
            Jeigu jam dabar 45, tai 90-aisiais jam buvo 12. Iš esmės tai Lietuvos Respublikoje, ir net ne rusakalbių pilname rajone, užaugintas ir išauklėtas vatnikas. Jūs su Džiugu uoliai aiškinat, kad rusams Lietuva privalo viską duoti rusiškai, kaip sssre. Taip ir auga vis nauji vatnikai, internetu bendraujantys su paties putlerstano ir kitos eks-sssr erdvės vatnikais, rašistais.
            ПТН ПНХ

Comment

Va jeigu nepriklausomoje Lietuvoje gimę ir augę rusakalbiai važiuotų kariauti už Putiną - tai mane labiau nustebintų, bet ir tokių atvejų gali pasitaikyti
              Tai nepriklausomoje Lietuvoje gimę rusakalbiai turi kitokių veiklų - jie gali laisvai čia klausytis "Wagner" himno "leta i arbalety" (kurio vienas iš tėvų policijos pareigūnas), tyčiotis iš nuo xujlostano rėžimo pabėgusių vaikų, kurie čia įsikūrė ir iš ukrainiečių vaikų taip pat. Net nežinau kas blogiau.

Comment

Jūs su Džiugu uoliai aiškinat, kad rusams Lietuva privalo viską duoti rusiškai, kaip sssre.
                Mes su tavim tiek daug kartų ta tema diskutavom, o tu vistiek tai pagal save belekaip interpretuoji. Aš pats pirmas forume pradėjau kalbėti apie tai, kad reikia naikinti rusakalbias mokyklas ir apie tai rašiau jau turbūt dešimtį kartų, tai yra visiškai priešingai tam, ką tu čia bandai pateikti, kad neva 'uoliai' rašiau, kad 'Lietuva privalo viską duoti rusiškai, kaip sssr'. Kaip pas tave tokie minčių vingiai gaunasi? Ar gal nori pamėginti surasti konkrečią mano citatą, kur aš taip rašiau?

Comment

Mes su tavim tiek daug kartų ta tema diskutavom, o tu vistiek tai pagal save belekaip interpretuoji. Aš pats pirmas forume pradėjau kalbėti apie tai, kad reikia naikinti rusakalbias mokyklas ir apie tai rašiau jau turbūt dešimtį kartų, tai yra visiškai priešingai tam, ką tu čia bandai pateikti, kad neva 'uoliai' rašiau, kad 'Lietuva privalo viską duoti rusiškai, kaip sssr'. Kaip pas tave tokie minčių vingiai gaunasi? Ar gal nori pamėginti surasti konkrečią mano citatą, kur aš taip rašiau?
                  Gal susipainiojau tada dėl mokyklų. Mes su tavim daug diskutavom dėl rusakalbių imigracijos ir kaip lietuviai turėtų būti patogūs imigrantams, o su Džiugu — dėl specialių mokyklų rusakalbiams (nors pats jis negyvena tų rusakalbių pilnoje aplinkoje ir jų nepažįsta).
                  ПТН ПНХ

Comment

Comment

Estai statys 600 bunkerių. Ką Lietuva statys nieko nerašo.

Comment

. O man tik nemalonu, kad jis formaliai teisingai vadinamas lietuviu, nors buvo tikras rašistas.
                        O man px. Padvėsė antrą dieną ir tuo geriau. Kuo daugiau jų ten išvažiuos tuo švariau pas mus bus. Very good

Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Civilians in the West should prepare for conflict with Russia, NATO official says [Sky News]

A leading NATO official has warned that civilians in the West should prepare for conflict with Russia.

Dutch Admiral Rob Bauer, chairman of the NATO military committee, said that while armed forces are already prepared for the outbreak of a war, citizens should also be ready for a conflict that would require a significant change to their lives.

Admiral Bauer said: "We have to realise it's not a given that we are in peace. And that's why we [NATO forces] are preparing for a conflict with Russia."

Comment

Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                            Estai statys 600 bunkerių. Ką Lietuva statys nieko nerašo.
                            LK ruošiasi kariauti manevrinį karą, ne bunkeriuose sėdėti.

Apkasuose galės tupėti teritoriniai vienetai - KASP su tapkėm ir šauliai.
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą

LK ruošiasi kariauti manevrinį karą, ne bunkeriuose sėdėti.

Apkasuose galės tupėti teritoriniai vienetai - KASP su tapkėm ir šauliai.
                              Tiksliau gal būtų sakyti ruošiasi gintis meistuose. Bent iš vieno tarnavusio vienoj iš pirmoų šauktinių bangų tokį pasakymą girdėjęs. Galima sakyt, tai net tiesiogiai ar netiesiogiai patvirtina uniformų spalvos(iš miško) pakeitimas į kiek kitokias spalvas arčiau miesto. O kaip rodo Ukrainos pvz, tai galima gan ilgai gintis kol visiškai nesulygina miesto su žeme, turint omeny, kad iki tol turėtų NATO išgelbėt, tai kaip ir logiška .

Comment

Nu žinoma, gi neįdomu čia tie bunkeriai, o va pabėgėliam "vagonėtkos" už pusę milijardo kažkaip su daug didesniu entuzijazmu buvo bandyti stumt.F*ck , labai negeras įtarimas kyla, gal kas tikrai supranta, labai prašau paaiškinkit gal čia tipo viskas gerai, nes man taip neatrodo kai matau iš Ukrainos kad geri įtvirtinimai labai efektyvūs sulaikant priešo puolimą?

Ir dar, kaži kodėl estai manevrinio karo nesiruošia o statys įtvirtinimus?

Comment

Įtvirtinimai gerai tuo kad mūšiai vyksta už miesto - miestas lieka sveikesnis.
                                  Dar gerai kad iš viso neprileidi priešo iki miesto, nes jei orda sulįs į Vilnių, bus reikalų juos iškrapštyti.
                                  O reziumuojat viską: LK nepasiruošusi ir nesiruošia ruoštis, kaip visa Europa.
                                  -

Comment

Parašė gerietis Rodyti pranešimą
                                    Įtvirtinimai gerai tuo kad mūšiai vyksta už miesto - miestas lieka sveikesnis.
                                    Dar gerai kad iš viso neprileidi priešo iki miesto, nes jei orda sulįs į Vilnių, bus reikalų juos iškrapštyti.
                                    O reziumuojat viską: LK nepasiruošusi ir nesiruošia ruoštis, kaip visa Europa.
                                    Reziumė. Jei ir puls netrukus, tai tik vedami alkoholinių degeneratų su "lazdomis". Nes atstatyti, bent jau minimaliems pajėgumams reikia 5 m., kad būtu galima efektyviai užkariauti dalį teritorijos.

Comment

Nuvertinęs priešą prarandi budrumą, nepasiruoši tinkamai, o mūšio metu lieki nustebintas, taip kad – priešo nuvertinimas yra tiesiausias kelias yra pralaimėjimą.

Comment

Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                                        Nuvertinęs priešą prarandi budrumą, nepasiruoši tinkamai, o mūšio metu lieki nustebintas, taip kad – priešo nuvertinimas yra tiesiausias kelias yra pralaimėjimą.
                                        Yra kažkoks išsireiškimas, čia nevisai tiksliai perduodu bet kažkas panašaus:
                                        "The moment you took out a victory in advance is the moment you lost"

Comment

Parašė cozzamarra Rodyti pranešimą
                                          Aš asmeniškai nesakau kad nėra grėsmės, bet kad užimti mūsų teritorijas, ruZZ turėtų permesti didelę dalį pajėgų iš UKR fronto. O tai pasitarnautų UKR atkovojant savo žemes. O dabar, jei būtų iššaldytas konfliktas, ir ruZZ nutartų užpulti mus - jiems reikėtų atstatyti savo karinius pajėgumus, neatitraukiant kitų savo pajėgų nuo UKR fronto.

Comment

Working...
                                          X