Parašė mantasm
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO
Collapse
X
-
Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
Užmiršau, kad čia naudojamas prikolas ES lėšoms gauti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Na logiškai mąstant, tai jei Vilnius būtų toks neturtingas kaip Ryga ar Talinas tai nereikėtų jokių "prikolų" ES lėšoms gauti.Paskutinis taisė RokasLT; 2024.01.07, 13:01.
Comment
-
Pranešama, kad Rusija pradėjo naudoti dronus, kurie patys užfiksuoja ir atakuoja taikinius. Tai reiškia, kad tie dronai nebebijos elektroninių kovos priemonių, kurios slopina dronų ryšį su operatoriumi, o patys dronai gali daug taikliau atakuoti taikinius, nes dažnu atveju drono operatorius prarasdavo ryšį su dronu jam pakankamai žemai nusileidus. Iš esmės dronų vystime tai yra revoliucinis žingsnis, kuris dronus daro dar pavojingesnius, dar taiklesnius ir dar sunkiau sunaikinamus. Aš ne joks karo ekspertas, bet nuojauta man sako, kad dronai iš esmės pakeitę visą karybą, ją pakeis dar labiau ir gali būti, kad Ukrainos-Rusijos karo laimėtojas bus būtent tas, kas laimės dronų vystymo ir gamybos varžybas.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąPranešama, kad Rusija pradėjo naudoti dronus, kurie patys užfiksuoja ir atakuoja taikinius. Tai reiškia, kad tie dronai nebebijos elektroninių kovos priemonių, kurios slopina dronų ryšį su operatoriumi, o patys dronai gali daug taikliau atakuoti taikinius, nes dažnu atveju drono operatorius prarasdavo ryšį su dronu jam pakankamai žemai nusileidus. Iš esmės dronų vystime tai yra revoliucinis žingsnis, kuris dronus daro dar pavojingesnius, dar taiklesnius ir dar sunkiau sunaikinamus. Aš ne joks karo ekspertas, bet nuojauta man sako, kad dronai iš esmės pakeitę visą karybą, ją pakeis dar labiau ir gali būti, kad Ukrainos-Rusijos karo laimėtojas bus būtent tas, kas laimės dronų vystymo ir gamybos varžybas.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą. Aš ne joks karo ekspertas, bet nuojauta man sako, kad dronai iš esmės pakeitę visą karybą, ją pakeis dar labiau ir gali būti, kad Ukrainos-Rusijos karo laimėtojas bus būtent tas, kas laimės dronų vystymo ir gamybos varžybas.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąPranešama, kad Rusija pradėjo naudoti dronus, kurie patys užfiksuoja ir atakuoja taikinius. Tai reiškia, kad tie dronai nebebijos elektroninių kovos priemonių, kurios slopina dronų ryšį su operatoriumi, o patys dronai gali daug taikliau atakuoti taikinius, nes dažnu atveju drono operatorius prarasdavo ryšį su dronu jam pakankamai žemai nusileidus. Iš esmės dronų vystime tai yra revoliucinis žingsnis, kuris dronus daro dar pavojingesnius, dar taiklesnius ir dar sunkiau sunaikinamus. Aš ne joks karo ekspertas, bet nuojauta man sako, kad dronai iš esmės pakeitę visą karybą, ją pakeis dar labiau ir gali būti, kad Ukrainos-Rusijos karo laimėtojas bus būtent tas, kas laimės dronų vystymo ir gamybos varžybas.
Comment
-
Parašė Tomizmas
Kažkodėl turiu 95% įsitikinimą, kad tie dronai tikrai ne rusų kurti. Taip, greičiausiai kinų.
Apie AI pavojus net neverta čia kalbėti.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
Tai jau tikrai rimta.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Rumunija pirks 32-48 F-35 , 7-ias Patriot?
Tai jau tikrai rimta.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Rumunija pirks 32-48 F-35 , 7-ias Patriot?
Tai jau tikrai rimta.Paskutinis taisė RokasLT; 2024.01.07, 15:31.
Comment
-
Parašė Galys Rodyti pranešimą
Koks šaltinis?
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąAišku kinai irgi rimti turbūt dronuose.
Dronam, ypač sudėtingiems, reikia tiekimo grandinės.
Rusijoje jos nėra ir Rusijos priejimas ribojamas.
Parašė Gator Rodyti pranešimąAišku kinai irgi rimti turbūt dronuose.
Comment
-
Parašė DJ+ Rodyti pranešimą
Ne, neturi.
Dronam, ypač sudėtingiems, reikia tiekimo grandinės.
Rusijoje jos nėra ir Rusijos priejimas ribojamas.
.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Skelbia ukrainietis, kuris kaip suprantu dirba su electronic warfare. Sako, kad pirmą kartą perimtame rusų drono video pamatė kaip valdomi tie automatiniai dronai: pilotas nuskraidina droną iki vietos, pažymį taikinį, o toliau jau dronas viską daro pats. Rašo, kad prieš tokius dronus ne tik kad neveikia electronic warfare ir jie gali tiksliau atakuoti taikinius, bet ir dėl to, kad dronui nebesvarbus ryšys skrendant žemai, jais galima atakuoti taikinius esančius dvigubai toliau nei tai galima daryti su dronais valdomais pilotų.Paskutinis taisė suoliuojantis; 2024.01.07, 19:11.
- 1 patinka
Comment
-
Dirbtinis intelektas į dronus dar užtruks ateiti, AI reikalingas tiek galingas procesorius, tiek ir didelė duomenų bazė. Šiuo metu AI gali tik padėti sukurti algoritmus tiems dronams kaip atpažinti taikinius ir pan., tai nėra jokia nauja technologija, bet nauja yra tai, kad tą technologiją pradėjo naudoti dronuose, o žinant kiek kainuoja pagaminti raketas ir kiek kainuoja dronas - tai jei Rusija gali pasigaminti kokį 1000 raketų per metus, vadinas su laiku dronų-kamikadzių bus pajėgi gaminti milijonus ir tai gali turėti labai rimtų padarinių karo eigai.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąPranešama, kad Rusija pradėjo naudoti dronus, kurie patys užfiksuoja ir atakuoja taikinius. Tai reiškia, kad tie dronai nebebijos elektroninių kovos priemonių, kurios slopina dronų ryšį su operatoriumi, o patys dronai gali daug taikliau atakuoti taikinius, nes dažnu atveju drono operatorius prarasdavo ryšį su dronu jam pakankamai žemai nusileidus. Iš esmės dronų vystime tai yra revoliucinis žingsnis, kuris dronus daro dar pavojingesnius, dar taiklesnius ir dar sunkiau sunaikinamus. Aš ne joks karo ekspertas, bet nuojauta man sako, kad dronai iš esmės pakeitę visą karybą, ją pakeis dar labiau ir gali būti, kad Ukrainos-Rusijos karo laimėtojas bus būtent tas, kas laimės dronų vystymo ir gamybos varžybas.-
Comment
Comment