Parašė Tomizmas
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO
Collapse
X
-
Parašė TomizmasTai šituos veikėjus dabar Baltarusijoje dislokuos?
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąNepamirštam kad tarakonas buvo nemažą skandaliuką sukėlės, kai prieš 3 metus sulaikė per Minską skrendančius wagnerovcus.
Comment
-
Parašė TomizmasKodėl man jų buvimas Baltarusijoje kelia šiek tiek nerimo?
Visas šitas maištas atrodo kaip siūtas baltais siūlais, jo pabaiga labai keista, ir dar tas Batkos įsikišimas, ir staiga šita šaika - Baltarusijoje... Galėjo būti (1) maišto inscenizacija siekiant permesti juos į Baltarusiją provokacijoms prieš "Pribaltiką", tuo pačiu siekiant sukurti iliuziją kad vagnerovcai ir Putinas "ne išvien", arba (2) maištas buvo tikras, vagneriai strigo, Prigožinas pasakė "putka, nu atleisk, aš tau Pribaltiką atnešiu ant lėkštutės".Paskutinis taisė Eidvis; 2023.06.25, 14:34.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas
Bulvių neaugins, bet visi puikiai žinome, kad vagnerovcai yra absoliučiai nurauti, įtraukti į teroristų sąrašus, avantiūristai. Turintys patirties perversmų daryme ir ištisų valstybių užgrobime. Kodėl man jų buvimas Baltarusijoje kelia šiek tiek nerimo?
Putinui "Pribaltika" yra rakštis subinėje.
Pašalinti šios "rakšties" tiesiogiai jis negali, nes Baltijos šalys yra NATO. Tuo tarpu vagnerovcai ne oficiali Rusijos kariuomenė, jų niekas nevaržo.
Batka jau turi patirties su pabėgėlių srautų sukūrimu per sieną - neginkluotų, kaip ir nepavojingų. O kas jam trukdo sukurti kitokį srautą, ir apsimesti kad "jis čia ne prie ko".
Visas šitas maištas atrodo kaip siūtas baltais siūlais, jo pabaiga labai keista, ir dar tas Batkos įsikišimas, ir staiga šita šaika - Baltarusijoje... Galėjo būti (1) maišto inscenizacija siekiant permesti juos į Baltarusiją provokacijoms prieš "Pribaltiką", tuo pačiu siekiant sukurti iliuziją kad vagnerovcai ir Putinas "ne išvien", arba (2) maištas buvo tikras, vagneriai strigo, Prigožinas pasakė "putka, nu atleisk, aš tau Pribaltiką atnešiu ant lėkštutės".
Na, aš tikrai labai tikiuosi, kad klystu, kad tai tik mano per didelis įtarumas. Duok Dieve.
Nebus tų Wagner'ių Lietuvoje, nesvaigstam.
Manau kad reiktų pažiūrėti kodėl karas Ukrainoje prasidėjo. Mano supratimu Putino rėžimui reikia nukreipti dėmesį nuo Rusijos vidaus, kur visiškas bardakas. Ir reikia "išorinių pergalių". Tiksliau ką Rusijos vietinė valstybės kontroliuojama spauda gali pristatyti kaip pergales. Krymo invazija tą rolę Putinui atliko. Karas Ukrainoje turėjo atlikti tą rolę, bet užlipo ant minos. Nelips ant dar vienos minos einami į Baltijos šalis. Nei šiandien, nei po dešimt metų.
- 1 patinka
Comment
-
Kad greičiau Prigožonas žygio pradžioje tikėjosi, kad prie jo prisijungs ir kiti armijos daliniai, pakeliui žmonės dalins gėles ir oligarchai jam skambins pateikšti palaikymo. Visa tai neįvyko ir supratęs, kad vienas Maskvos nepaims nusprendė pasiduoti. Kita vertus vagnerio pajėgos greičiausiai būtu pajėgusios įsitvirtinti jau užimtuose miestuose ir taip pradėtu pilietinį karą. Todėl ir Putinas buvo priverstas nusileisti. Šiaip atrodo pilietinis karas yra tabu Rusijos elitui. Tiek Gorbačiovas, tiek pučistai, tiek baltųjų rūmų atstovai turėjo pakankamai jėgų jį sukelti. Tačiau visais 3 atvejais pajute, kad valdžios lengvai nepaiims, pralaimėjusioji pusė tiesiog sudėjo ginklus ir tyliai pasitraukė
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Baltarusijoje yra tik vienas vagneris - Prigožinas. Daugiau jų ten nėra ir nebus.
Arba baltarusiškom atominėm svaidysis aplinkui. Ranka tai tvirta.
Arba užims lukašenkos vietą, tas jau sensta ir sveikata ne kokia.
Varinatų daug.
-
Comment
-
Problema ta, kad Lukašenka tuos, kurie gali pasikėsinti į jo sostą, į kalėjimus sodina, o neleidžia jiems iš kalinių privačių armijų daryti. Prigožinas jau įrodė, kad gali pasikėsinti net į Putino sostą, tai niekas Baltarusijoje jam neleis vėl tokią galimybę turėti, net jei jis pats tokių ketinimų neturėtų, bet privačią karinę kompaniją galima nusamdyti ir nusamdyti ne tik kad Afrikoje kariautų. Aš apskritai esu 99% garantuotas, kad iš jo mes beveik nieko nebegirdėsim, arba girdėsim panašiai, ką girdėjom iš Protoševičiaus, kada jis buvo suimtas nutūpdžius Ryanair lėktuvą ir po to labai greitai pradėjo Lukašenką garbinti. Prigožinas pasikėsino į Putiną, o tai reiškia, kad Prigožinas dabar yra didesnis jo priešas, nei koks Navalnas, nes Navalnas nors ir buvo priešas, bet jis nebuvo išdavikas. Prigožino ne tik karjera, bet ir gyvenimas dabar bus sužlugdytas, jei apskritai jis gyvas išliks, o kad jam kažką pažadėjo derybose... tai lyg būtų pirmas kartas, kada Putinas pamelavo.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąBet kokiu atveju, Shoigu yra dead man walking. Gandai telegrame kad buvęs Putino apsaugos vadas, dabar Tulos gubernatorius A.Dumin pakeis jį.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Kažin, ar kariuomenė bus labai sužavėta, jei jai vadovaus kažkoks apsauginis.
- 1 patinka
Comment
-
Vargšas Putinas. Tai, kad iki šiol tie, kurie susitikinėja su Putinu, turi praeiti dviejų savaičių karantiną, rodo kaip jis paniškai bijo dėl savo sveikatos, netgi liguistai. Tai ką jau kalbėti apie krašto apsaugos ministrą - Putinas turi juo pilnai pasitikėti, nes paniškai bijo ne tik dėl savo sveikatos, bet ir dėl išdavystės. Būtent dėl to Putino draugai iš vaikystės tapo vienais stambiausių Rusijos oligarchų, dėl to tas pats Šoigu gavo ministro postą, kurį Putinas pažinojo iš labai seniai, būtent dėl to ir Prigožinui buvo tiek daug leista. Problema ta, kad vaikystės draugai užsibaigė ir kai reikia skirti krašto apsaugos ministrą - nėra ką, nes nėra daug žmonių, kuriais Putinas pasitiki, ypač žinant, kad jis izoliacijoje sėdi ir vengia bet kokio kontakto su žmonėmis. Dėl to visiškai nenustebčiau, jei sekančiu Rusijos krašto apsaugos ministru taptų jo buvęs apsauginis. Tik Rusijoje gali būti toks absurdas, kad šalyje su 140 mln. gyventojų norint paskirti gynybos ministrą yra tik keli variantai ir jie nieko bendra su kompetencija neturi. Panašiai, kaip Medvedevas buvo pasirinktas trumpam pakeisti Putiną prezidento poste ne dėl jo kompetencijų, o dėl to, kad turėjo Putino pasitikėjimą ir buvo pora cm. žemesnis už patį Putiną.
- 1 patinka
Comment
-
Pasižiūrėjau, tai tas apsauginis, Aleksejus Duminas, irgi nėra aukštas, kaip ir Šoigu buvo žemas, tai atitinka vieną pagrindinių kriterijų Rusijos krašto apsaugos ministro postui - kad šalia jo Putinas neatrodytų labai žemas, koks iš tiesų yra. Tiesa, nežinau ar nuotraukoje Putinas avi batus su kulniukais.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Kažin, ar kariuomenė bus labai sužavėta, jei jai vadovaus kažkoks apsauginis.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Spėju. :
Tiek atomas, tiek wagneris perkelti i belarusiją neatsitiktinai. Maišto spektaklis-per daug neįtikinamas. Jei prigozinas tikrai būtų toks nevaldomas, jau seniai jo šaika butų likviduota. O Lukašenka - išvis apskritas nulis. Jo žodis nieko nelemia. Reikia- priima branduolinį ginklą i savo teritoriją. Reikia- svetimą kariuomenę priglaudžia. Koks viso to planas- pamatysim.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė MarkWood Rodyti pranešimąSpėju. :
Tiek atomas, tiek wagneris perkelti i belarusiją neatsitiktinai. Maišto spektaklis-per daug neįtikinamas.
- 1 patinka
Comment
Comment