Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kažkokios keistenybės dedasi kairiajame Dniepro krante. Prieš dvi dienas buvo pranešta, kad priešingoje Chersonui pusėje prie Antonovo tilto perplaukę upę išsilaipino ukrainiečiai, deepstate žemėlapis taip pat tos vietos statusą pakeitė iš orkų užimtos teritorijos į 'niekieno' dėl kurios kovojama. Tai gal ir nebūtų nieko keisto, galbūt ukrainiečiai užpuolę sunaikino kokią orkų bazę ir pasitraukė, bet pasirodo, kad jie ten jau antrą dieną sėdi.Vatnikų karo blogeriai reportažą iš ten padarė ir patvirtino, kad apie 30 ukrainiečių vis dar ten yra. Pasikalbėjo su vietiniais orkais, tai sako, kad 'kol kas nėra įsakymo juos iš ten išvyti'. Situacija daugiau nei keista. Visų pirma dėl ko ukrainiečiams ten persikėlinėti ir pasilikti, jeigu jie ar taip ar taip geriausiu atveju iš ten bus išvyti, blogiausiu sunaikinti. Persikėlimas prasmingas būtų tik trumpalaikėms sunaikinimo misijoms, arba jeigu jis būtų masinis, o ne kažkokios vienos mažos grupelės. Antras nesusipratimas kodėl rusai tiek laiko jų nepuola. Gal yra koks susitarimas ir pamatysim dar vieną 'geros valios žestą'.

    Comment


      Parašė Globalus Rodyti pranešimą
      Tai gal kaip tik geriau, nes rusams bus sunkiau pulti, o ukrainiečiams lengviau gintis? Ukrainai reikėjo tęsti kontrpuolimą lapkritį,kokie orai bebūtų, tada buvo daugiau šansų. Dabar jų praktiškai nėra.
      Rusams oro sąlygos kaip tik jokios reikšmės nedaro - jie gi ne su technika puola, o pėsčiomis ir kodėl tau atrodo, kad visą tą techniką, kuri iš vakarų atvyko į Ukrainą, bus laikoma sandėliuose ir nenaudojama?

      Comment


        „Challenger 2“ sviediniai su nusodrintu uranu jau išsiųsti į Ukrainą – Didžiosios Britanijos gynybos ministerija
        https://www.unian.net/war/snaryady-s...-12233436.html
        Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          Vis užmetų akį pasižiūrėti kokios orų prognozės Donbase ir jos žiaurios - ateinančią savaitę krituliai numatomi 6 dienas iš 7, sekančią savaitę tris ir per dvi savaites nenumatoma nė vienos giedros dienos. Krituliai trukdo žemei išdžiūti, kad technika neužklimptų, o debesys trukdo žlvagybai iš palidovų, kurie Ukrainai neabejotinai daug naudingos informacijos pateikia ir vargu ar Ukraina puls neišnaudojant šito pranašumo. Blogai tai, kad kuo ilgiau nusikelia kontrapuolimas - tuo Rusija jam geriau pasiruoš. Estijos krašto apsaugos ministras po susitikimo Ramšteine išvis sako, kad kontrapuolimo galim dar ir mėnesį nesulaukti, o gal net dviejų ir reikia manyti, kad jie ten pačias patikimiausias orų prognozes turi.

          Na gal nėr taip blogai. Gal geriau pult su daugiau technikos ir daugiaų paruoštų karių prieš sąlyginai padidėjusia skaičium kacapų armiją, nei dabar prieš mažesnį jų kiekį, bet turint mažiau technikos.Aišku su sąlyga, kad bent šarvuočių,tokių kaip bradley, skaičius didės ryškiai. Kolkas sunku spręst ką jie ten daro kitoj pusėj Dnipro. Ir anksčiau būdavo reidų, dabar gali gi būt savotiškas klaidinimas, dūmų uždanga, bandymas žvalgyt silpnas vietas.Pasirodo siūlymu, kad kodel nepult per rusijos teritoriją, apeinant rusų pajėgas, pranešama ir apie apšaudomą tiltą Melitopolio kryptimi, kuri gan reali buvo laikoma puolimui.Gal ir visai perspektyvus variantas pult Chersone, jei pavyksta įsitvirtint.Vienas kitas pranešimas būdavo anksčiau apie pasitraukusius rusus iš Chersono srities. Man įdomiausia būtų matyt savotišką "Audros dykumoje" atmainą "Audrą stepėje" , nors be aviacijos pranašmo tai avargiai įmanoma. Reik tikėtis bent šarvuota technika nedegs nuo dronų ir artilerijos ir kažkiek po truputi seksis stumtis į priekį.Kažkaip manau, jei ne F-16, tai tolimesnio nuotolio raketos pasirodys fronte, kai reikės pult.

          Comment


            Parašė mag Rodyti pranešimą

            Na gal nėr taip blogai. Gal geriau pult su daugiau technikos ir daugiaų paruoštų karių prieš sąlyginai padidėjusia skaičium kacapų armiją, nei dabar prieš mažesnį jų kiekį, bet turint mažiau technikos.Aišku su sąlyga, kad bent šarvuočių,tokių kaip bradley, skaičius didės ryškiai.
            Aš nemanau, kad ukrainiečiai sulauks ryškiai daugiau technikos, o tos, kurios sulauks - tai jinai bus skirta vėlesnėms karo fazėms ir rezervams papildyti. Iš esmės tik vasario pradžioje mes sužinojome apie tuos didžiulius technikos kiekius pažadėtus Ukrainai ir apie ukrainiečių karių apmokymus. Ir klausimas kodėl. Kodėl tos technikos ir apmokymų negalima buvo rengti ne 3, o 9 mėnesius niekur neskubant. O atsakymas manau paprastas - tam, kad Rusija nespėtų pasiruošti. T.y. vasario pradžioje prasidėjo lenktynės ir planas per pakankamai trumpą laiką Ukrainą aprūpinti tokia karine galia, kurios atrėmimui Rusija tiesiog fiziškai nespėtų pasiruošti. Dėl to laikas buvo pasirinktas neatsitiktinis - t.y. pats trumpiausias laikas iki numatytos puolimo pradžios, o numatyta puolimo pradžia turėjo būti maždaug šiuo metu, nes įprastai šiuo metu oro sąlygos jau tą turėtų leisti, o pulti kai tik 'prasideda sezonas' apsimoka dėl to, kad sezonas nėra toks ilgas, vos 5 mėnesiai ar pan., o atsikovoti reikia nemažas teritorijas. Aš manau, kad puolimui jau viskas paruošta, bent jau pagal planą turėjo jau būti viskas paruošta ir jeigu oro sąlygos tą puolimo pradžią nukels mėnesiui - tai tas labiausiai pakenkti turėtų ukrainiečiams, nes nauji apmokymai ir naujos technikos tiekimai nenumatyti, prieš kelias dienas Ramšteino susitikime iš esmės nieko naujo nebuvo pažadėta, tuo tarpu rusai vietoj trijų intensyvaus pasiruošimo mėnesių gaus keturis, o ukrainiečių galimybės pulti sutrumpės nuo 5 iki 4 mėnesių. Prastas oras, deja, bet šiuo metu naudingas yra būtent rusams, na bet orai toks dalykas, kuris sunkiai prognozuojamas ir galbūt po savaitės pasimatys visai kitos perspektyvos.

            Comment


              Gal rusai galvoja kad tie per upę persikėlę ukrainiečiai yra diversija ir bando "nepasigauti"?

              Comment


                Google maps atnaujino okupuoto Mariupolio ortofoto. Liguistai įdomu pasidairyti ...
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                  Google maps atnaujino okupuoto Mariupolio ortofoto. Liguistai įdomu pasidairyti ...
                  Subombarduotas teatras dar nenugriautas.

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                    Google maps atnaujino okupuoto Mariupolio ortofoto. Liguistai įdomu pasidairyti ...
                    Labai nemažai ind. gyvenamųjų namų rajonų. Nukentėjo, bet lyg nėra labai blogai.
                    Tiek, kad gal prie žvakės sėdėti reikia.

                    Kaimynysteje yra pabėgeliai iš Mariupolio, nori grįžt į gyv. namą, sako reikia remontuotis ir gyvent toliau.
                    Laukia kas bus su kontrpuolimu.

                    Comment


                      Geras veikėjas (diedy vajavali):


                      Santrauka - gyveno 59 metų diedas kaime kažkur Charkivo (?) apylinkėse. Prasidėjus karui nušovė du okupantus maskvėnus ir pabėgo. Užkarpatėj pavyko užsirašyti į UA armiją (kitur nepriėmė dėl amžiaus). 9 mėnesius dalyvavo koviniuose veiksmuose prie Chersono ir Bachmuto. Sukakus 60 metų paleido į pensiją - gailisi, nes norėjo dar maskvėnų "užversti".
                      Paskutinis taisė Tomas; 2023.04.26, 11:35.
                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                      Comment


                        Kaip iš karo Ukrainoje pelnosi Artimieji Rytai ir kodėl Rusijai šis regionas yra itin patogus išvengti tarptautinių sankcijų.

                        Marius Vyšniauskas. Kol Ukraina kariauja, Artimieji Rytai skaičiuoja pinigus - DELFI
                        ,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
                        - Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."

                        Comment


                          Parašė Raelis Rodyti pranešimą
                          Kaip iš karo Ukrainoje pelnosi Artimieji Rytai ir kodėl Rusijai šis regionas yra itin patogus išvengti tarptautinių sankcijų.

                          Marius Vyšniauskas. Kol Ukraina kariauja, Artimieji Rytai skaičiuoja pinigus - DELFI
                          Realiai ne tik Artimieji Rytai, bet visas likęs pasaulis (kuris neįvedęs sankcijų Rusijai).
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                            Google maps atnaujino okupuoto Mariupolio ortofoto. Liguistai įdomu pasidairyti ...
                            Antrojo pasaulinio miestų ortofoto vibes (nors daug kur visai sveikai atrodo viskas)

                            Comment


                              Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                              Google maps atnaujino okupuoto Mariupolio ortofoto. Liguistai įdomu pasidairyti ...
                              Reiktų pažymėti, kad nuotraukos darytos pernai kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje, kuomet dar tebevyko mūšiai miesto gatvėse.

                              Comment


                                The Ukrainian army will soon receive 40 more M109L 155mm self-propelled howitzers from Italy, as part of a military assistance programme.
                                The M109L is a modernized version of the M109 howitzer, which has been in service with the Italian army since 1993. The M109L has a longer barrel, a new fire control system, a GPS navigation system, and improved protection and mobility. The M109L howitzers will join the existing fleet of 20 M109 and 6 PzH 2000 howitzers that Italy has already delivered to Ukraine in previous batches of military aid. The Italian howitzers have been deployed to the front line in eastern Ukraine, where they provide fire support to the Ukrainian troops fighting against Russian forces. The M109L can fire up to six rounds per minute, with a maximum range of 30 kilometres.
                                The delivery of the M109L howitzers is part of a broader effort by Italy and other European countries to support Ukraine’s defence and security amid the ongoing Russian aggression. Italy has also supplied Ukraine with anti-tank missiles, air defence systems, mortars, small arms, body armour, and medical equipment.Italy’s defence minister, Lorenzo Guerini, said that Italy stands by Ukraine’s sovereignty and territorial integrity and that the military assistance is a sign of solidarity and friendship.
                                https://www.defencetoday.com/securit...ms-to-ukraine/
                                Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  The U.S. has committed more than 4.4 million artillery shells, tank rounds, rockets and mortars, plus another 200 million rounds of small arms ammunition to Ukraine to assist its fight against the Russians. And that doesn’t include an unspecified number of 120mm and 105mm tank rounds and Guided Multiple Launch Rocket System (GMLRS) rounds for the 38 U.S.-donated M142 High Mobility Artillery Rocket Systems, or HIMARS. Add it all up, and it weighs more than 103,000 tons. This includes more than 1.5 million standard 155mm howitzer rounds as well as 7,000 M982 Excalibur guided rounds and 14,000 Remote Anti-Armor Mine System (RAAMS) projectiles and over 450,000 105mm artillery rounds.
                                  Along with howitzers donated by allies, like the French and Danish 155mm CAESAR wheeled self-propelled howitzers, German PzH 2000 155mm guns, Polish AHS Krab 155mm self-propelled howitzers and British AS-90 155mm self-propelled howitzers, the 160 155mm and 72 105mm howitzers donated by the U.S. have proven critical on the battlefield for Ukraine.
                                  https://www.thedrive.com/the-war-zon...raine-from-u-s
                                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė mag Rodyti pranešimą
                                    Gal geriau pult su daugiau technikos ir daugiaų paruoštų karių prieš sąlyginai padidėjusia skaičium kacapų armiją, nei dabar prieš mažesnį jų kiekį, bet turint mažiau technikos.Aišku su sąlyga, kad bent šarvuočių,tokių kaip bradley, skaičius didės ryškiai
                                    Kaip tik šita tema pasisakė NATO kariuomenės Europoje vyriausiasis vadas Cavoli:

                                    General Christopher Cavoli, the Supreme Allied Commander Europe, cited as an example that more than 98 percent of the combat vehicles promised to Kyiv had already been delivered.

                                    “I am very confident that we have delivered the material that they need and we’ll continue a pipeline to sustain their operations as well,” Cavoli told a hearing at the House Armed Services Committee.
                                    Iš esmės tai reiškia, kad technika, reikalinga kontrapuolimui, jau yra Ukrainoje, dabar reikia tik gero oro. Aišku geriausia būtų buvę, jei kontrapuolimas dėl oro nebūtų buvęs nukeltas ir ne tik dėl to, kad rusai būtų turėję mažiau laiko pasiruošti, bet ir dėl to, kad šiuo metu medžiai ir krūmai dar nėra visiškai sužaliavę, dėl ko orkams būtų sudėtingiau pasislėpti. Bet prieš gamtą nepašokinėsi, teks adaptuotis. Smagiausia būtų, jei kontrapuolimą pradėtų iki Gegužės 9-osios, bet aišku vien dėl simbolizmo niekas jo nepradės.

                                    Comment


                                      Labai įdomus staripsnis rusų kalba kaip chujlo priėmė sprendimą apie karą su Ukraina. autorius žymus rusų žurnalistas dirbantis su Chodorkovskiu. Turi daug insaidiniu kontaktų. Bet labai ilgas.

                                      Keli momentai: chuljo priėmė sprendimą pradėti karą 2021 vasario pabaigoje- kovo pradžioje, tai yra lygiai metai iki karo pradžios. Galutiniu jam trigeriu tapo, kad Ukrainoje atėmė Medvedčuko aktyvus. Pats Medvedčukas putleriui nuolat aiškino, kad Ukraina labai jo laukia ir jam bus lengva. Bet Medvedčukui net į galvą neatėjo, kad anas realiai sugalvos ateiti į Ukrainą. Jam rūpėjo tik imti pinigus ir "stiprinti chujlo palaikymo komandą" Ukrainoje. Dar labai didelę karo pradžiai įtaką turėjo putleriuko vaikystės draugas Jurijus Kovalčukas. Jis buvo vienintelis asmuo su kuriuo putleris bendravo per pandemiją. Jie labai daug laiko praleido kartu. Kovalčukas įtikino draugelį, kad Europa labai susiskaldžiusi ir jei ją dar paskaldysi tai nieko nedarys. Generalitetas buvo prieš. Šojgu už, bet tik todėl, kad buvo įsitikinęs, kad jo bosas yra genijus ir viską žino geriausiai. Įdomu, kad gruodžio mėnesį, trys mėnesiai iki karo, didieji oligarchai jau buvo pasidalinę Ukrainą , kas kam atiteks. Gera frazė informatoriaus: beveik visas elitas dabar prieš karą, bet visi bijo tai pasakyti, nes reikia dirbti komandoje, vadovaujamoje to paties boso. Kitaip jie neįsivaizduoja ...
                                      Daug priešistorijos , daug įdomios info apie 2014 metų įvykius.

                                      КАК ПУТИН ВОЗНЕНАВИДЕЛ УКРАИНУ
                                      Расследование о том, как российский президент пришёл к мысли о войне с Украиной

                                      https://verstka.media/kak-putin-pridumal-voynu

                                      Comment


                                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

                                        КАК ПУТИН ВОЗНЕНАВИДЕЛ УКРАИНУ
                                        Расследование о том, как российский президент пришёл к мысли о войне с Украиной

                                        https://verstka.media/kak-putin-pridumal-voynu
                                        Dėkui, puikus tekstas.

                                        Comment


                                          Taip, tikrai puikus. Įdomiausia tai, kad jau nuo 2014 metų Rusija ruošėsi karui su Ukraina, beveik atvirai. O 2021 pradžioje Rusijos elitas jau atvirai dalinosi Ukrainoje įtakos sferas, kas kokius sektorius, pramones valdys. Vakarai, tame tarpe ir mes apie tai nieko nenorėjom žinoti. Kad tokio karo nebus, nes, na kad tai tiesiog neįmanoma. Panašiai kaip ir dabar. Kad karas į Rytų Europą nesiplės, na kad tai tiesiog neįmanoma. Tiesiog neįmanoma, nes tiesiog.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X