Parašė Arunasx
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO
Collapse
X
-
Parašė liutass Rodyti pranešimą
pradeti reiketu jau dabar, per kara aisku, kad nebus galimybiu pabegti.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Karas neprasidės netikėtai, kad Rusija planuoja puolimą jau buvo aišku prieš gerą pusmetį, tai to laiko evakuacijai yra, jei tam ruošiamasi.
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąIš esmės sutinku, bet realiai masinei evakuacijai nelabai yra variantų, užtenka pažiūrėti į žemėlapį. Saugiau būtų sedėti kur sodyboje nei bandyti pralysti pro adatos skylutę į Lenkiją.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Karas neprasidės netikėtai, kad Rusija planuoja puolimą jau buvo aišku prieš gerą pusmetį, tai to laiko evakuacijai yra, jei tam ruošiamasi.If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimą
Evakuoti reikėtų ne pro Suvalkų koridorių, o per Latvijos uostus - Liepoją, Venstspilis. Toliau laivais. Į Kuršą atsitraukti manau turėsim daugiau operacinio gilumo ir laiko, nei į Lenkiją.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Nesutinku. Nemažai ŠS yra pilietiškų žmonių (i.e. vidutinio amžiaus moteriškių), kurie gal neis į apkasus, bet gali prisidėti ne koviniais veiksmais - pavyzdžiui, ŠS yra rusiškos technikos atpažinimo kursas, tai kas iš pradžių žmonėms yra tiesiog "tankas", tai po to bent jau gali atskirti kur iš tiesų t-72, kur MSTA o kur Tunguska. Ta laiku peduota informacija gali būti gyvybiškai svarbi. Plius visokie skubios med. pagalbos kursai, etc., etc. Pilietinis pasipriešinimas tai nereiškia kad dabar babos pasiims gieškes ir eis į miškus kariauti.Aš neliūdnas - aš blaivus
- 2 patinka
Comment
-
isivaizduok, apie 1 mln zmoniu viename taske. kelios raketos nuo kaliningrado puse ir ten koseAš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
O tu įsivaizduok tau pasirinkimas - paleisti kelias raketas į už 300 km esančius civilius ar paleisti kelias raketas į karinius dalinius, kurie tuoj sunaikins tavo raketų paleidėjus? Civilius pradės naikinti tik po to kai nors kažkiek bus numalšintas karinis pasipriešinimas.
edit: bet kokiu atveju, jau dabar turetu buti paruosti dideli kiekiai keltu ir visa infrastruktura evakuacija i Svedija (Suomija?)Paskutinis taisė liutass; 2023.04.18, 10:59.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąo begant pries puse metu ES salys jau suteiks lietuviams pabegelio statusa? Gales begti sauktinio amziaus vyrai ir jaunimas? Pades su organizuotu transportu? Ir nuo kurio momento isijungtu evakuacijos veiksmai?
Comment
-
Tai kol nėra karo nereikia jokio ir prieglobsčio, gali laisvai išvykti. Manau leistų išvykti ir prasidėjus karui, vis tik liberalioje demokratijoje ES tokie ribojimai kaip Ukrainoje sunkiai įsivaizduojami.
Comment
-
isvykti negali, nes neturesi kur gyventi ir pajamu neturesi. Tam reikia pabegelio statuso. Prasidejus karui begti bus velu.
Comment
-
Nelabai suprantate kas yra pilietinis pasipriešinimas. Visi šaulių sąjungoje paruošti šauliai yra jau ne pilietinis pasipriešinimas, o karinis, nes tie, kurie moka atskirti technikas ir sugeba perduoda žvalgybinius duomenis yra elementarūs žvalgai. Pilietinis pasipriešinimas, tai visokie mitingai, kelių blokavimai, atsisakymas paklusti okupantams, atsišaukimų klijavimas, smulkus infrastruktūros gadinimas ir t.t. viskas kas susiję su neginkluotu pasipriešinimu. Tai aišku veiktų, jeigu priešas būtų civilizuotas ir gerbtų įvairias konvencijas, bet mes turėsim reikalą su orda, kuri sušaudys mitingą, sudegins kelią užblokavusius automobilius su visai vairuotojais, išprievartaus ir užmuš visus kas pateks į rankas. Manau čia pilietinis pasipriešinimas neveiks, o tiesiog pražudysim žmones. Todėl manau reikia kaip įmanoma daugiau ruošti ginkluotai kovai, o visus kitus - evakuoti.If a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
Baba sėdi ant suoliuko, lesina balandžius, pravažiuoja dvi driskių Gvozdikos ir MSTA. Baba grįžta namo ir per Viber parašo kas, kur ir kada važiavo.
Comment
-
Baba sėdi ant suoliuko, lesina balandžius, pravažiuoja dvi driskių Gvozdikos ir MSTA. Baba grįžta namo ir per Viber parašo kas, kur ir kada važiavo.Aš neliūdnas - aš blaivus
- 1 patinka
Comment
-
Kas trukdo dirbti? Ukrainiečiai čia atvykę net be kalbos dirba statybose, parduotuvėse ir pan. Kažin, ar kas nors finansuoja jų pragyvenimą.
Comment
-
Tai kol nėra karo nereikia jokio ir prieglobsčio, gali laisvai išvykti. Manau leistų išvykti ir prasidėjus karui, vis tik liberalioje demokratijoje ES tokie ribojimai kaip Ukrainoje sunkiai įsivaizduojami.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Ukraina irgi buvo liberali demokratija pernai vasarį. Be draudimo išvykti mobilizacija gynybai būtų komplikuota. Ar patys nesiginsim ir tikėsimės, kad KAŽKAS ateis ir apgins?
Comment
Comment