Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Spec. operacijų būrys "Kraken" pademonstruoja savo naudojamus ginklus. Per metus visi ginklai iš sovietinių buvo pakeisti į NATO standartus atitinkančius.

Comment

Visiškai aišku, kad pirma NATO gynybos linija bus Lenkija. Vokiečiai aiškiai pasakė, kad jie nenori būti dislokuoti Lietuvoje kaip įkaitai. NATO, aišku gins Lietuvą nuo Rusijos, bet užpuolimo atveju tai bus jau ne gynimas, bet Bučos išvadavimas. Tokios tat naujienos. Butai brangz.

https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...usijos-gresmiu

Comment

Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
        Visiškai aišku, kad pirma NATO gynybos linija bus Lenkija. Vokiečiai aiškiai pasakė, kad jie nenori būti dislokuoti Lietuvoje kaip įkaitai. NATO, aišku gins Lietuvą nuo Rusijos, bet užpuolimo atveju tai bus jau ne gynimas, bet Bučos išvadavimas. Tokios tat naujienos. Butai brangz.

Tai karas UKR turėtų pasibaigti po metų ar poros metų, kad jie galėtų užpulti mus su kaimynais. O jei užsitęs dešimtmetį, tai neliks žmogiškųjų išteklių, seniai, moterys ir vaikai nepakariaus.

Comment

Iš to, kas kalbama straipsnyje, niekas nėra aišku - man kas aišku, kad vokiečių karių ir technikos kontingentas Lietuvoje nuosekliai auga. Prieš čia atsirandant pilnai vokiečių brigadai, Lietuva privalo sparčiai plėsti savo infrastruktūrą - šiam momentui, tai matau kaip didesnę kliūtį ir kur mes privalome daryti savo namų darbus. Vokiečiai žinoma mekena, nes patys vargiai turi pilnai sukomplektuotų sunkių brigadų kurios turi pilnai veikiančią techniką - todėl nenori švaistytis tokiais pažadais kai gali nespėti jų įgyvendinti.

Comment

Parašė Laure23 Rodyti pranešimą

Iš to, kas kalbama straipsnyje, niekas nėra aišku - man kas aišku, kad vokiečių karių ir technikos kontingentas Lietuvoje nuosekliai auga. Prieš čia atsirandant pilnai vokiečių brigadai, Lietuva privalo sparčiai plėsti savo infrastruktūrą - šiam momentui, tai matau kaip didesnę kliūtį ir kur mes privalome daryti savo namų darbus. Vokiečiai žinoma mekena, nes patys vargiai turi pilnai sukomplektuotų sunkių brigadų kurios turi pilnai veikiančią techniką - todėl nenori švaistytis tokiais pažadais kai gali nespėti jų įgyvendinti.
            Mobikams pasiųsti ilgo pasirengimo nereikia. O juos iššaudyti mums tektų savo rankomis.
            Flickr

Comment

Pranešama, kad Ukrainą jau pasiekė ir jau buvo panaudotos valdomos iš lėktuvų paleidžiamos bombos JDAM-ER. Maksimalus veikimo atstumas yra 72 km., kas labai panašu į Himars dabar leidžiamas raketas, kaip ir taiklumas labai panašus ir visgi yra tam tikrų labai svarbių skirtumų - visų pirma jų kaina, jos net 6 kartus pigesnės nei Himarsų GMLRS raketos, pigesnė kaina gali reikšti didesnį kiekį. Visų antra tai galingumas - bomba gali turėti net 900 kg sprogmenį, kai GMLRS kovinė galvutė sveria 90 kg. Klausimas ar Ukrainai duos pačias galingiausias, bet jei duos - tai nepavydžiu tiems, pas kuriuos jos atskris.

Comment

Pagal NYTimes NS sprogdinimas pro-UKR grupuotės darbas.
                https://twitter.com/ukraine_map/stat...43507891240977
                Paskutinis taisė RokasLT; 2023.03.07, 18:41.

Comment

Parašė RokasLT Rodyti pranešimą

Tai karas UKR turėtų pasibaigti po metų ar poros metų, kad jie galėtų užpulti mus su kaimynais. O jei užsitęs dešimtmetį, tai neliks žmogiškųjų išteklių, seniai, moterys ir vaikai nepakariaus.
                  Maskva nebūtinai turi baigti karą su Ukraina, kad užpultų mus. Greičiau atvirkščiai - Maskvai gali būti paranku plėsti konflikto geografiją.
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Rusija konflikto geografiją ne plečia, o siaurina, jau 9 mėnesiai kaip pagrindinius savo pajėgumus yra sukoncentravusi prie Bachmuto ir niekaip negali jo užimti. Aš nemanau, kad Kremliuje ten visi iki tiek išprotėję, kad nesugebant užimti ne tai kad Ukrainos, bet kažkokio nedidelio Ukrainos miesto, jie sugalvotų atidaryti dar ir antrą frontą ir užpulti NATO.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Rusija konflikto geografiją ne plečia, o siaurina, jau 9 mėnesiai kaip pagrindinius savo pajėgumus yra sukoncentravusi prie Bachmuto ir niekaip negali jo užimti. Aš nemanau, kad Kremliuje ten visi iki tiek išprotėję, kad nesugebant užimti ne tai kad Ukrainos, bet kažkokio nedidelio Ukrainos miesto, jie sugalvotų atidaryti dar ir antrą frontą ir užpulti NATO.
                      Kol kas nėra išprotėję, bet neaišku, ką gali sugalvoti ateityje, t. y. tų mobikų šturmuojančių Bachmutą nukreipti pvz. į Baltijos šalis, garantijų jokių nėra žinant Rusiją.
                      Flickr

Comment

Tik priminsiu, kad pagal paties prognozes dar 2017 metais alkani rusai turėjo nuversti Putiną. Tuo galima ir baigti tavo wishful thinking aptarimą.
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Tomas Rodyti pranešimą

Tik priminsiu, kad pagal paties prognozes dar 2017 metais alkani rusai turėjo nuversti Putiną. Tuo galima ir baigti tavo wishful thinking aptarimą.
                          Kažkaip ne taip tu tas mano prognozes prisimeni Mano prognozės po Krymo aneksijos buvo, kad Rusija susidurs su ilgamete ekonomine stagnacija, kas ir nutiko, vidutiniškai nuo 2014 m. Rusijos ekonomika augo vos 0.5% per metus, kai tavo prognozės buvo, kad Rusijos ekonomika ir toliau, kaip ir anksčiau, lygiai taip pat augs. Kad nuvers Putiną aš neprognozavau, bet kad gali išaugti protestų skaičius - tai čia natūralu esant tokiai ilgalaikei ekonominei stagnacijai bet kurioje šalyje. Tik tas protestų skaičius neišaugo, nes atitinkamai kiekvienais metais griežtėjo ir Putino režimas ir tas puikiai matosi pagal tą patį Navalną, kuriam pradžioje pakankamai daug leidžiama buvo, o galiausiai buvo nunuodytas ir uždarytas į kalėjimą. Ir kaip tai susiję su tavo įsitikinimų, kad Putinas pralaimėdamas karą Ukrainoje ims ir užpuls Lietuvą. Tame nėra absoliučiai jokios logikos ir net jeigu aš kažką kažkada būčiau ne taip paprognozavęs - tai nėra argumentas, kad Putino sprendimas pradėti antrą karą kai pralaimi pirmą būtų visiškas absurdas.

Comment

Kad kažkas gali įvykti Lietuvoje NATO žinotų keli mėnesiai iki aktyvių veiksmų. Tad jei vokiečiai sėdės Vokietijoje jie tikrai spės atvažiuoti ir pasiruošti. Čia esmė tikrai ne tame, kur ta brigada sėdės, esmė ar jie turės norą kovoti, vokiečiai neturi kadyrovcų, kurie šaudys į atsitraukiančius, kankins rūsiuose dezertyrus ir pan.
                            Ta brigada gali būti dislokuota Lietuvoje, bet kas iš to, jei pirmą konflikto dieną ten į mūšį išvažiuos kokie 20% personalo arba visai niekas neišvažiuos. Ir aš čia nesistengiu kažkaip kritikuoti vokiečių, tiesiog jei lietuviams tektų tikrame kare ginti kokį Sakartvelą, esu 100% įsitikinęs, kad lietuviams taip pat kiltų problemų su motyvacija, ypatingai atsiradus pirmiems nuostoliams.

Comment

Tame nėra absoliučiai jokios logikos ir net jeigu aš kažką kažkada būčiau ne taip paprognozavęs - tai nėra argumentas, kad Putino sprendimas pradėti antrą karą kai pralaimi pirmą būtų visiškas absurdas.
                              Maskvėnai yra vabzdžių bendruomenė, jai žmonių logika netaikytina

Comment

Jie visiškai neišprotėję. Toks jų planas - sunaikinti civilizaciją Žemėje, tikintis kad kur nors Siberijoj liks tų koloradų gyvų ir ims dominuoti planetoje.
                                -

Comment

Parašė Galys Rodyti pranešimą

Kad kažkas gali įvykti Lietuvoje NATO žinotų keli mėnesiai iki aktyvių veiksmų. Tad jei vokiečiai sėdės Vokietijoje jie tikrai spės atvažiuoti ir pasiruošti. Čia esmė tikrai ne tame, kur ta brigada sėdės, esmė ar jie turės norą kovoti, vokiečiai neturi kadyrovcų, kurie šaudys į atsitraukiančius, kankins rūsiuose dezertyrus ir pan.
                                  Ta brigada gali būti dislokuota Lietuvoje, bet kas iš to, jei pirmą konflikto dieną ten į mūšį išvažiuos kokie 20% personalo arba visai niekas neišvažiuos. Ir aš čia nesistengiu kažkaip kritikuoti vokiečių, tiesiog jei lietuviams tektų tikrame kare ginti kokį Sakartvelą, esu 100% įsitikinęs, kad lietuviams taip pat kiltų problemų su motyvacija, ypatingai atsiradus pirmiems nuostoliams.
                                  Gruzija nėra NATO narė, todėl palyginimas visai pro šalį. O jei vienai NATO šaliai nėra motyvacijos ginti kitą NATO narę, tai reiškia aljanso galą.

Comment

Gruzija nėra NATO narė, todėl palyginimas visai pro šalį. O jei vienai NATO šaliai nėra motyvacijos ginti kitą NATO narę, tai reiškia aljanso galą.
                                    Šneku apie kario motyvaciją žūtį už kitą šalį, galite vietoje Sakartvelo įrašyti kokią Bulgariją, jei jums lengviau įsivaizduoti. Dėl pačio NATO, neabejoju kad būtų pagalba ore, kuri turbūt turėtų didelę reikšmę, bet ant žemės greičiausiai tektų valytis daugiausia patiems, na gal kokie lenkai išvalytų savo, o tuo pačiu ir dalį mūsų pašonės.

Comment

Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                                      Pagal NYTimes NS sprogdinimas pro-UKR grupuotės darbas.
                                      https://twitter.com/ukraine_map/stat...43507891240977
                                      Gal tiksliau- "Pagal NYT JAV žvalgyba tikrina versiją, kad NS sprogdinimas gali būti pro-UKR grupuotės darbas"
                                      If a lion could speak, we could not understand him.

Comment

Parašė Galys Rodyti pranešimą
                                        Ir aš čia nesistengiu kažkaip kritikuoti vokiečių, tiesiog jei lietuviams tektų tikrame kare ginti kokį Sakartvelą, esu 100% įsitikinęs, kad lietuviams taip pat kiltų problemų su motyvacija, ypatingai atsiradus pirmiems nuostoliams.
                                        Tai lietuviai dabar sąlyginai savo dydžiui vieni didžiausių Ukrainos remėjų, kaip ir su Sakartvelu (Gruzija) savo laiku buvo. Dabar net lietuvių karių yra Ukrainoje.
                                        Flickr

Comment

G. Landsbergio interviu su CNN.

Comment

Working...
                                          X