Parašė Sula
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO
Collapse
X
-
-
Parašė 10.000 Rodyti pranešimą
Tai kad JAV žvalgyba jau gal likus kokiam pusmečiui iki vasario 24 kalbėjo apie tai, kad technika surikiuota prie sienos ir visgi puls. Tad ir Lietuvos atveju būtų panašiai, o iki to laiko, manau, sąjungininkai spėtų pasiruošti
Comment
-
Parašė gerietis Rodyti pranešimą
Šeip jis mėgėjas pievas rašyti, bet šiuo atveju aš jam pritarčiau.
1. Paskolinti haubicas kad Ukraina greičiau sudaužytų orkus.
2. Mažinti išlaidas nei atsisakyti kariuomenės jis nesiūlė - nežinau kodėl jūs prigalvojate to ko jis nesiūlė.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Kaip jau ir buvo pastebėta, tu kažką prikūrei čia ir nori, kad aš išaiškinčiau tavas fantazijas. Aš minėjau, kad nuo to, kaip baigsis karas, priklausys ir tai, kad 0.7% gynybai gali užtikrinti geresnę Lietuvos apsaugą (Rusijos subyrėjimo atveju), nei 4% nuo BVP tuo atveju, jeigu Putinui karą pavyktų laimėti. Tai nereiškia, kad aš siūliau mažinti iki 0,7% ar didinti iki 4%. Kai aš karts nuo karto pabrėžiu, kad kalbu vos apie 6 haubicų paskolinimą su garantija, kad jeigu jos bus sunaikintos, tai mums bus atiduotos tokios pačios iš Vokietijos gautos - tai pagal tave tai yra 'Lietuva liks be kariuomenės'. Kam tokias pievas rašinėti?
O šiandien turime ruoštis karui ir invazijai iš Daugpilio, Baltarusijos ir Kaliningrado pusės. Tam reikia 3 pilnai aprūpintų brigadų ir minimum 3 (realistiškai reiktų minimum 6) savaeigės artilerijos batalionų. To reikia šiemet ar kitąmet. Tam reikia ne mažiau 3% išlaidų nuo BVP. Čia tam atvejui, jei nenorime savo šalies egzistencijos ir suverenumo palikti vien išoriniams nuo mūsų nepriklausomiems veiksniams kaip NATO ar Putino proto sveikumas.
Dėl haubicų paskolinimo su garantijomis iš Vokietijos visiškai palaikyčiau. KV tai irgi gana aiškiai pasakė. Toks variantas būtų tinkamas, bet jo nėra, nes haubicų perleidimą stumiantys politikai jo nenumatė. Būtent tai ir yra problema.
- 4 patinka
Comment
-
John, aš kaip pirmokui, penkis ar net dešimt kartų kartojau, kad Lietuva neturi atiduoti jokių haubicų, kad jas miksumum galėtumėm laikinai paskolinti, arba išvis atiduoti savas su sąlyga, kad Ukraina mums gražins naujas, kurios jai šiuo metu yra gaminamos Vokietijoje. Jei neužtenka tai pakartoti 10 kartų, tai ar pakartojus 100 kartų tai kažką pakeis ir tu tokių nesąmonių neberašinėsi?
Parašė John Rodyti pranešimąJeigu kažką kažkam atiduodi, turi tai kažkaip kompensuoti. Jeigu nekompensuoji, tai reiškia, kad sumažinai savo pajėgumus, kurie liks mažesni. Eidvio logika ta, kad jis galvoja, kad haubicos ir kita įranga atsiranda savaime arba yra nuleidžiama iš dangaus šventosios dvasios.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimą
O jeigu dar subyretų Kinija, Šiaurės Korėja, Sirija ir Baltarusija, tai galėtume gynybai skirti 0.0% ir tada išvis kaip gerai būtų. Reikia suprasti, kad jokia karinė doktrina negali vadovautis tuščiomis prielaidomis "o jeigu". Kai Putinas pralaimės, Rusija subyrės, nebeturės kariuomenės ir žinosime, kad artimiausius 20 metų ji mums fiziškai negalės kelti grėsmės, tada bus galima karinę doktriną peržiūrėti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąJohn, aš kaip pirmokui, penkis ar net dešimt kartų kartojau, kad Lietuva neturi atiduoti jokių haubicų, kad jas miksumum galėtumėm laikinai paskolinti, arba išvis atiduoti savas su sąlyga, kad Ukraina mums gražins naujas, kurios jai šiuo metu yra gaminamos Vokietijoje. Jei neužtenka tai pakartoti 10 kartų, tai ar pakartojus 100 kartų tai kažką pakeis ir tu tokių nesąmonių neberašinėsi?
Aš kalbu būtent apie dabartinį Gabriuko+Kasčiūno "projektą" haubicas tiesiog atiduoti be jokio tolesnio plano. Būtent dėl to Rupšys išstojo į viešumą.
Comment
-
Čia mes ir skiriamės, nes pagal tave geriausia Lietuvos gynybos strategija yra prisipirkus haubicų laukti kol Putinas pas mus ateis, o pagal mane į tai reikia žvelgti kompleksiškai - reikia ir sava gynyba rūpintis ir aktyviai veikti, kad Putino armija būtų sutriuškinta Ukrainoje, nes ne 6 haubicos yra esminis mūsų gynybos elementas, o tai, ar Putinui pavyks laimėti šitą karą ar ne.
- 2 patinka
Comment
-
Čia mes ir skiriamės, nes pagal tave geriausia Lietuvos gynybos strategija yra prisipirkus haubicų laukti kol Putinas pas mus ateis, o pagal mane į tai reikia žvelgti kompleksiškai - reikia ir sava gynyba rūpintis ir aktyviai veikti, kad Putino armija būtų sutriuškinta Ukrainoje, nes ne 6 haubicos yra esminis mūsų gynybos elementas, o tai, ar Putinui pavyks laimėti šitą karą ar ne.
- 1 patinka
Comment
-
Tai tada mes dėl visko kaip ir sutinkame
Aš kalbu būtent apie dabartinį Gabriuko+Kasčiūno "projektą" haubicas tiesiog atiduoti be jokio tolesnio plano. Būtent dėl to Rupšys išstojo į viešumą.
O kas bus, kai po Putino armijos sutriuškinimo ateis Navalnas arba Girkinas ir po 5 metų sustiprins savo armiją tiek, kad ji ims kelti rimtą grėsmę? Ar supranti, kad kariuomenės stiprinimas nėra metus ar du trunkantis procesas. Realiai tai dešimtmečių įdirbio ir išlaidų dalykas. Jeigu ruošiamės karui su Putino pasekėju po 20 metų, tai 3% skirti reikia dabar. Jeigu norime kovoti su Putinu šiandien, 3% reikėjo skirti prieš 20 metų.
Comment
-
Tai tada mes dėl visko kaip ir sutinkame
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tolesnis planas yra Himarsai, kuriuos gausim 2025 metais geriausiu atveju ir Cezariai, kuriuos gausim 2026 metais.
Comment
-
Parašė Sklansky Rodyti pranešimąNa, jei uzsisuks europos karo pramone, o ji greiciausiai uzsisuks, tiketina, kad greiciau Ceasar bus gauti.
- 1 patinka
Comment
-
Vienas žvalus ir drūtas karo ekspertas vakar kaip tik apie tai kalbėjo. Iš ten pat gal ir pasiėmei šitą idėją? Reikia palinkėti, kad taip ir būtų.
- 2 patinka
Comment
-
Įdomu kaip bus dabar, kai Ukraina, Turkija ir JTO susitarė plukdyti keliolika laivų, pastatydami ruzziją prieš faktą.
-
Comment
-
Konvojus plaukia į Turkiją iš Odesos.
Žiūrėsim, ar rusai neatakuos.
Comment
-
New York Times rašo apie Chersono fronto liniją ir yra tam tikrų įdomių faktų. Vasarą vienam iššautam ukrainiečių artilerijos sviediniui tekdavo 10 rusų artilerijos sviedinių, tačiau su laiku ukrainiečiai pradėjo šaudyti vis dažniau, o rusų pajėgumai pradėjo kristi ir šiuo metu jie iššauna trigubai mažiau artilerijos sviedinių, o santykis susilygino ir pasidarė 1:1, tik tai nereiškia, kad šiuo metu artilerijos pajėgumai yra apylygiai, nes ukrainiečiai turi kur kas geresnes žvalgybos galimybes (dronai + vakarų palydovai + vietinių informacija), o jų artilerija šaudo daug toliau ir daug tiksliau, ypač gavus Excalibur sviedinius, kurių kursas yra koreguojamas palydovų pagalba ir yra ypač taiklūs. Iš esmės tai reiškia, kad ukrainiečiai gali naikinti rusų artileriją, o rusai neturi kuo atsakyti. Ukrainiečių haubicos atakuoja rusų pozicijas daugiau nei 30 km. už fronto linijos ir tai privertė rusus atitraukti savo sunkiąją ginkluotę į gilumą, kurią atitraukus fronto linija buvo palikta plika. T.y. orkai, sėdintys apkasuose, turi tik vieną tikslą - mėginti išvengti ukrainiečių artilerijos, granasvaidžių, dronų ir pan. atakų, liaudyje tokie dar yra vadinami patrankų mėsa. Ir tada iškyla natūralus klausimas - o tai kokia RF strategija? Negi jų strategija tiesiog be perstojo siųsti patrankų mėsą į apkasus? Juk tas resursas anksčiau ar vėliau irgi bus išnaudotas. Aš jau kurį laiką ieškau atsakymų kas tokio galėjo pasikeisti, kad ukrainiečių statistika pradėjo rodyti rekortinius likviduotų orkų skaičius tuo metu, kai nevyksta nieko ypatingo, jokio kontra puolimo. Greičiausiai tai yra susiję su ukrainiečių artilerijos suaktyvėjimu, ypač žinant, kad šitame kare 9 iš 10 orkų žūsta būtent dėl artilerijos. Iš kitos pusės aš norėčiau pamatyti ir kažką daugiau egzotiško - pvz. ukrainiečių kontrataką nakties sąlygomis, kai ukrainiečiai orkus užpultų dėvint naktinio matymo ir termovizorių prietaisus, o orkai tiesiog vienas į kitą šaudytų nieko nematydami.
Comment
Comment