Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
    Keista, kad rf nebandoma enforcinti žmonių stabdymo, tuo labiau kad panorėję, įstatyminę bazę tam paruoštų labai staigiai. Bet net politikai tuo klausimu kalba aptakiai, tipo "konsultuosimės" ir panašiai. Išvada iš to kyla tik tokia - rf valdžia suinteresuota nepatenkintų piliečių pabėgimu. Galimai tam, kad viduje nekiltų neramumų ir padidėtų procentas gyventojų, kurie yra "tikri patriotai" Aišku, kad rf kiltų neramumai, tikimybė yra menka (kaip jau matėme), na bet maža ką... Chuntai matyt reikia apsidrausti.
    Prisiminkime ne tokius senus laikus: 2017-2018 metus Venesueloje, kur po akivaizdžiai suklastotų rinkimų ir neapsikentę krentančio gyvenimo lygio kritimo venesueliečiai pradėjo masinius protestus. Ką padarė tada valdžia ? Ogi atidarė sienas su Kolumbija ir žmonės pradėjom masiškai bšgti iš Venesuelos, pirmiausia į Kolumbiją. Pabėgo apie 5 mln žmonių per maždaug pusmetį. Milžiniškas skaičius apie 30 mln gyventojų turinčiai šaliai. Ir kas atsitiko su protestais ir šiaip nepasitenkinimu ? Ogi labai sumažėjo, nes visų pirma pabėgo labiausiai nepatenkinta gyvenmu visuomenės dalis. Arg Kremlius neanalizavo tokios situacijos, jos vystymosi ir pasekmių. Tikrai analizavo.

    Ir čia yra dar viena ypatybė. Daugeliui šalių tokia masinė emigracija būtų didelė problema. Bet tokios šalys kaip Venesulela, Rusija, arabai ar Iranas gyvena arba visiškai, arba didele dalimi iš resursų pardavimo ir jiems emigracija neatrodo tokia svarbi problema. Kaip tik net visai neblogai atsikratyti labiausiai nepatenkinta visuomenės dalimi.

    Comment


      Parašė PoDV Rodyti pranešimą

      Ar gali būti, kad čia tik mūsų visuomenės ir kai kurios vadovybės labiau dreba (prisiskaito, prisigalvoja/overthinkina), o pas erdoganus, alijevus ir uzbekus ramybė?
      Be jokios abejonės. Viena vertus požiūris į kolektyvo ir individo santykį visai kitas, antra vertus visuomenės nėra tiek (net nežinau kaip pasakyti tiksliai) "feminizuotos", t.y. dominuoja vyriškumo ir jėgos samprata (kas stipresnis, tas gudresnis), na ir žinoma dėl demografinių tendencijų.

      P. S. Sako prieš WWI tuometinis Vokietijos generalinio štabo viršininkas Schliemanas mėgo tokį aiškinimą. Prancūzija buvo pirmoji šalis, kurioje prasidėjo demografinis perėjimas ir jau stipriai nukrito gimstamumas XIX a. gale, o Vokietijoje jis dar buvo gan didelis. Schliemanas kartodavo: nu šitą vienturčių sūnelių šalį mes sutriuškinsim. Jei ne dabar , tai po 20 metų. Todėl reikia su jais kariauti jau dabar. Nes jei mūsų ir jų žus po lygiai, tai reikš, kad vėliau jų neliks, o mes gyvensim.

      Comment


        Parašė liutass Rodyti pranešimą
        sakai, po kokiu dvieju savaiciu rusai atsitrauks? Kai jau bus referendumu pagalba prisijunge dalis Ukrainos prie rusijos?
        Nestitrauks, bet supras, kad nieko nelaimėjo. Putleris nė už ką neatsitrauks. Jis kartu su savimi nusitemps į grabą dar kažką. Mūsų reikalas, kad tas kažkas kas nueis su juo į grabą būtų Rusija, o ne visas likęs pasaulis.

        Comment


          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

          Nestitrauks, bet supras, kad nieko nelaimėjo. Putleris nė už ką neatsitrauks. Jis kartu su savimi nusitemps į grabą dar kažką. Mūsų reikalas, kad tas kažkas kas nueis su juo į grabą būtų Rusija, o ne visas likęs pasaulis.
          Bet puolima nutrauks ar tes?
          When a man lies, he murders some part of the world

          Comment


            Ukrainiečiai tęs, kacapai bandys tęsti, bet reikia tikėtis, kad jiems nesiseks.

            Comment


              Parašė digital Rodyti pranešimą
              Ukrainiečiai tęs, kacapai bandys tęsti, bet reikia tikėtis, kad jiems nesiseks.
              bet kazkada visa tai turi baigtis. Kada rusai nuspres, kad baigia?
              When a man lies, he murders some part of the world

              Comment


                Baigsis kada ukrainiečiai nuspręs, o ne kada kacapai.

                Comment


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                  Vis dar lieka neaišku, ar po "referendumų" jie savo teritorija paskelbs tik okupuotas sričių dalis, ar visų tų 4 sričių teritorijas iki administracinių ribų. Ukraina kontroliuoja šiaurinę Donecko srities dalį ir Zaporižės miestą.

                  Jeigu šūdarasija paskelbs atseit "savo teritorija" 4 sritis pilnai... Šiaurinė Donecko srities dalis yra (tiksliau, buvo) labai tankiai apgyvendinta, miestas prie miesto, ten labai daug Ukrainos kariuomenės. Zaporižės miestas yra didesnis už Vilnių. Bandydami juos gyvąja mėsa "išlaisvinti iš ukronacių okupacijos" garantuotai užsiknis. Ar tik šitoje vietoje nekyla branduolinės eskalacijos rizika - "pasišalinkit gražiuoju iš mūsų teritorijos, arba smūgis į Kyjivą".

                  Tiesiog fantazija neneša kas būtų, nuskambėjus tokiam ultimatumui. Tikiu, kad Ukraina nenusileistų ir kariuomenės iš tų sričių neišvestų. Bet... Klausimas, o kas po to.
                  iš gandų apie tai, tai:
                  "Priverstinė mobilizacija Chersone ir Zaporožėje
                  Okupuotose Chersono ir Zaporožės sričių teritorijose ruošiamasi pradėti priverstinę mobilizaciją. Remiantis mūsų žiniomis iš šiose teritorijose esančių Rusijos kariuomenės ir saugumo pajėgų, naktį iš rugsėjo 27 į 28 d. (iš karto pasibaigus „referendumams“) prasidės priverstinis vyrų rinkimas.
                  Chersono srityje sudaryti sąrašai 8000 žmonių, Zaporožės srityje – 4000 žmonių. Sąrašus sudarė okupacinės administracijos, FSB. Į jas pateko ir paprasti Ukrainos piliečiai, ir tie, kurie yra įtartini Rusijos valdžiai bei specialiosioms tarnyboms.
                  Rugsėjo 28-osios naktį per gyvenvietes važiuos autobusai ir automobiliai su ginkluota apsauga, kuri priverstinai rinks vyrus iš sąrašo, kraus į autobusus ir išveš į punktus.
                  Mobilizuotieji turėtų būti išsiųsti į Rusijos Federacijos teritoriją pasienio rajonuose darbui užnugaryje, taip pat LDNR. Mobilizuotieji nebus ginkluojami. Dalyvaujant kovinėse operacijose ginklai bus išduodami, kaip sakė vienas iš Rusijos kariškių: „ribotai ir ne visiems, tik kovinės misijos laikui“.
                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                  Comment


                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                    Bet puolima nutrauks ar tes?
                    Manyčiau kad jau netęs, nes jei chunta turi nors minimaliai proto, mato kad jau nieko nebus. Labai panašu, kad "referendumai" ir teritorijų prijungimas būtent ir yra bandymas nacių chuntai išeiti iš konflikto bent su kažkokia "pabieda" vidaus rinkai, suprantant kad Ukrainos jiems nepaimti. Toks atseit "veido išsaugojimas", "va matot, mes vis tiek laimėjom", "LDNR naša". Nebent puolimą tęstų Donecko srities šiaurėje. Turiu didelių abejonių dėl Zaporižės miesto.

                    Bet puolimas garantuotai gali atsinaujinti po kažkiek metų, rf atnaujinus jėgas (jeigu ekonomika pirmiau neišeis šaibom).

                    O Ukrainos pajėgų tolimesnis puolimas manau priklausys nuo rf branduolinės eskalacijos masto ir nuo to, ar Ukraina tikrai turi garantijas iš partnerių, kad nebus drįsta jai smogti. Jeigu tokios garantijos yra - tęs.
                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.09.24, 17:22.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Parašė PoDV Rodyti pranešimą
                      Aišku linkstu sutikt su MedinisStrazdas kad ir kinų branduolinės programos vystymas rodo ženklus, kad dar neaišku kas čia vyksta, rimtesnės eskalacijos įvyksta po Putino vizito su Xi. Gal ta pusė tikrai siekia legimitizuoti branduolinio ginklo naudojimą.
                      Branduolinis ginklas sulygina jėgas, dėl to Kinija mažiausiai yra suinteresuota jo legitimizavimu. Čia tas pats, kas sakyti, kad jeigu į ringą eina kovoti 150 kg. kovotojas prieš liliputą, tai neva to 150 kg. monstro interesas padaryti taip, kad galima būtų kovoti ne tik kumsčiais, bet ir pistoletais. Kova pistoletais naudingesnė liliputui, o ne monstrui. Jei Rusija panaudotų branduolinį ginklą ir visame pasaulyje prasidėtų atominių bombų ginklavimosi varžybos - Kinija, po JAV, būtų ta šalis, kuri dėl to labiausiai nuktentėtų, nes jos milžiniška karinė galia, į kurią jinai investuoja šimtus kartų daugiau, nei į branduolinius ginklus, staiga pasidarytų nelabai reikšminga, o jos milžiniški dešimtmilijoniniai miestai kaip niekad pažeidžiami.

                      Comment


                        Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                        Manyčiau kad jau netęs, nes jei chunta turi nors minimaliai proto, mato kad jau nieko nebus. Labai panašu, kad "referendumai" ir teritorijų prijungimas būtent ir yra bandymas nacių chuntai išeiti iš konflikto bent su kažkokia "pabieda" vidaus rinkai, suprantant kad Ukrainos jiems nepaimti.
                        iš jų "logikos" seka, kad ruzzams čia tik pretekstas pradėti didesnį karą- juk Ukrainos kareiviai prijungtose teritorijose tai RF užpuolimas.

                        Русский военный корабль, иди нахуй!

                        Comment


                          Parašė liux Rodyti pranešimą
                          iš jų "logikos" seka, kad ruzzams čia tik pretekstas pradėti didesnį karą- juk Ukrainos kareiviai prijungtose teritorijose tai RF užpuolimas.
                          Jeigu jie "savo" teritorija paskelbs tik okupuotas teritorijas - tada ne. Bet jeigu sričių ribose - taip. Bet ukrainiečių neišstums, manau nepadės ir mogilizacijai paruoštas faršas. Nebent pradėtų grasinti tuo, ko labiausiai niekas nenori. Bet ir tai - jeigu Ukrainai yra garantijos... Mes realiai labai daug niuansų nežinom.

                          __________

                          Šiandien rf vėl "kažkas panašaus į protestus", sulaikyta 600 žmonių. Labai silpnai. Na jeigu bijo eiti į gatves, patys sau padėti, tai jau niekas nepadės.
                          ​​​​​
                          Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.09.24, 18:17.
                          Snowflakes will attack U <3

                          Comment


                            referendumas sriciu teritorijose
                            When a man lies, he murders some part of the world

                            Comment


                              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                              Kita vertus buvo fiurerio kelionė pas uzbekus, kur iš jo buvo atvirai tyčiojamasi (vakariečiai politikai taip nemokėtų, iš jo buvo tyčiojamasi grynai rytietišku stiliumi, o pagal viską putleris yra ypač jautrus tokiems dalykams tipas). Ir kas dar svarbiau buvo pagal viską labai nemalonūs pokalbiai su Kinijos ir Indijos vadovais. Čia jam galėjo būti pasakyta (ypač iš kinų pusės), kad mūsų kantrybė baigiasi. Ir pvz. kad turi greitai išspręsti problemą. Tokius pokalbius Kremlius galėjo suprasti kaip reikalą pasinaudoti paskutiniu šansu - dabar arba niekada.
                              Z kanalai džiūgavo, kad Uzbekistane RU ir CN pagaliau tvirtai sutarė kartu vlupinti Zapadui, t.y. Rusija ima Ukraina, o Kinija ima Taivanį (nors bbž kam Kinijai santykiuose su Taivaniu reikalinga kažkokios RU nuomonė, jie ir taip tarpusavyje puikiai išsprendžia visus klausimus). Skeptiškuose RU kanaluose tuo tarpu išplėtota kita versija, kad CN rusus pasiuntė.

                              Mano radikali versija tokia, kad rusams buvo pasakyta - jei RU ima "tai kas jai priklauso", tada, CN tada ima "tai kas jai priklauso", bet kalba ėjo toli gražu ne apie Taivanį, o dabar RU priklausančias tolimųjų rytų teritorijas. Dėl to ir pradėta skubi ir neparuošta mobilizacija, nes RU reikia kažkaip pridengti Kinijos pasienį, po to kai didelė dalis reguliariosios kariuomenės buvo sutriuškinta Ukrainoje.
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                                Šiandien rf vėl "kažkas panašaus į protestus", sulaikyta 600 žmonių. Labai silpnai. Na jeigu bijo eiti į gatves, patys sau padėti, tai jau niekas nepadės.
                                ​​​​​
                                Irane moterys ir tai protestuoja. O iš RF rusai išvyko. Liko ruzzai.
                                Русский военный корабль, иди нахуй!

                                Comment


                                  Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                  Z kanalai džiūgavo, kad Uzbekistane RU ir CN pagaliau tvirtai sutarė kartu vlupinti Zapadui, t.y. Rusija ima Ukraina, o Kinija ima Taivanį (nors bbž kam Kinijai santykiuose su Taivaniu reikalinga kažkokios RU nuomonė, jie ir taip tarpusavyje puikiai išsprendžia visus klausimus). Skeptiškuose RU kanaluose tuo tarpu išplėtota kita versija, kad CN rusus pasiuntė.

                                  Mano radikali versija tokia, kad rusams buvo pasakyta - jei RU ima "tai kas jai priklauso", tada, CN tada ima "tai kas jai priklauso", bet kalba ėjo toli gražu ne apie Taivanį, o dabar RU priklausančias tolimųjų rytų teritorijas. Dėl to ir pradėta skubi ir neparuošta mobilizacija, nes RU reikia kažkaip pridengti Kinijos pasienį, po to kai didelė dalis reguliariosios kariuomenės buvo sutriuškinta Ukrainoje.
                                  aš bevelyčiau pritarti nuomonei, girdėtai per TV, kad Putinui žūtbūtinai prašantis ekonominio bendradarbiavimo su su Kinija, Indija, buvo išsakyta- kol karas, nieko nebus. Todėl "kaškądaro".
                                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                                  Comment


                                    o kaip jums toks? Edgaras Po verkia kamputyje

                                    When a man lies, he murders some part of the world

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      o kaip jums toks? Edgaras Po verkia kamputyje
                                      Putingas. Jau patys sau priešai.
                                      Русский военный корабль, иди нахуй!

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                        Mano radikali versija tokia, kad rusams buvo pasakyta - jei RU ima "tai kas jai priklauso", tada, CN tada ima "tai kas jai priklauso", bet kalba ėjo toli gražu ne apie Taivanį, o dabar RU priklausančias tolimųjų rytų teritorijas. Dėl to ir pradėta skubi ir neparuošta mobilizacija, nes RU reikia kažkaip pridengti Kinijos pasienį, po to kai didelė dalis reguliariosios kariuomenės buvo sutriuškinta Ukrainoje.
                                        Įdomi nuomonė. Kažkokio grūdo tame ko gero yra. Mane stebina, kad propagandiniuose siužetuose Telegram kanaluose ir Youtube ir kituose matosi, kad daug tų mobikų dabar veža į Čitą, Ulan-Udė ir kitas skyles atseit mokymams. Logikos tame kap čia pasakius. Nuvežti, parvežti ir dar apkrauti deficitinį Transsibo resursą. Žinoma gal kažkiek gruzčikų ir reikia ten esančioms ginklų ir sprogmenų saugykloms, bet ne tokiais kiekiais. Gali būti, kad putleriukas pajuto, kad nebegali pilnai pasitkėti draugu Xi. O resursai nebegaliniai ir neužtenka tik įkalbinėti deep nation

                                        Comment


                                          vėl gandas:
                                          Nuo rugsėjo 21 d. mobilizuoti 121 965 rusai. 65 850 jau išsiųsta į dalis pagreitintam apmokymui.
                                          Mobilizacijos tempai buvo patenkinami, tačiau V. Putinas reikalauja jį paspartinti.
                                          „Iškelta užduotis maksimaliai apsirūpinti grupiruotėmis Ukrainoje iki spalio 15-17 d. Pirmasis papildymas turėtų atvykti spalio 7–8 dienomis “, - sako šaltinis Gynybos ministerijoje.
                                          Generalinio štabo pareigūno teigimu, mobilizuojamųjų dabar niekas nesiruošia mokyti.
                                          „Būtina panaikinti gynybos proveržio grėsmę labiausiai įtemptuose sektoriuose. Kuo anksčiau, tuo geriau užimti pozicijos vietas personalu. Sukomplektuoti dalinius, kurie paliko Charkovo sritį. Mobilizuotųjų užnugaryje nėra kam mokyti. Pareigūnų ir seržantų neužtenka. Jie bus mokomi kovinėmis sąlygomis. Gynyboje nereikia daug sumanumo. Kas išgyvens pirmas dvi savaites, tas išmoks“, – sako Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo karininkas.
                                          Greitis, kuriuo mobilizuotieji siunčiami į mokymus ir ruošiamasi siųsti į pozicijas, byloja apie rimtas Putino ir kariuomenės vadovybės baimes sulaukti naujo ir greito Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgio ir patirti dar vieną pralaimėjimą. Naujieji tiesiog bandys užpildyti spragas ir silpniausias gynybos sritis LDNR, Belgorodo srityje ir Kryme.
                                          Tuo pačiu metu, mūsų žiniomis, jie neskuba siųsti papildymo į okupuotą Zaporožės dalį. Galbūt taip yra dėl Generalinio štabo plano sprogdinti Dniepro užtvankas. Tuo atveju kurti gynybą ir telkti kariuomenę okupuotoje Zaporožėje dabar nėra prasmės.
                                          Naujųjų verbavimas, visų mūsų šaltinių kariuomenėje ir Gynybos ministerijoje duomenimis, nesibaigs nei 300, nei 370 tūkst. Vis dažniau girdimas 800 tūkstančių arba 1 200 000 žmonių skaičius.
                                          „Žmonės eina į surinkimo punktus, į „vajienkomatus“. Pabėga mažuma. Dauguma kaip avys eina į mėsos paruošiamąjį cechą. Dar ir linksminasi. Girti, laimingi. Pabėgo nuo žmonų iš po sijonų, į darbą nereikia. Pionieriai be vado. Skaičiai džiugina valdžios institucijas. Joms reikia daugiau žmonių“, – sako aukštas Generalinio štabo karininkas.
                                          Kitų mūsų pašnekovų teigimu, kuo daugiau bus naujokų, tuo greičiau RF ginkluotosios pajėgos bandys pereiti nuo gynybos prie puolimo ir atgauti iniciatyvą.
                                          „Nuo karo pradžios mūsų generolai svajojo pažaisti kaip reikiant“. Norėdami mesti divizijas puolime, prarasti jas, pakeisti naujomis. Netrukus jie turės tokią galimybę. Jie žais visu pajėgumu “.
                                          Paskutinis taisė liux; 2022.09.24, 19:50.
                                          Русский военный корабль, иди нахуй!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X