Anksčiau buvo tokios cigaretės Belamor, bet pagal šių dienų įvykius prie Juodosios jūros labiau tiktų pavadinimas Černomor
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO
Collapse
X
-
WEDNESDAY, 10 AUGUST, 23:58 Ben Wallace, the British Defence Secretary, confirmed on Wednesday that London would give Ukraine three additional multiple-launch rocket systems in addition to the three already in Kyiv, as well as a "significant" number of rockets for them.
https://www.bbc.com/news/uk-61701055Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
- 4 patinka
Comment
-
Parašė tajus2 Rodyti pranešimą3) Dronai
- 1 patinka
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąnebunant naiviems, mastant logiskai, tai greiciausiai ATACMSAš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimą
Mačiau yt diskusiją, kad ATACAMS negalėjo niekaip taip sinchroniškai detonuoti keliose vietose sekundės tikslumu. Labiau buvo linkstama įtarti partizaniškai padėtus užtaisus paleistus vienu metu.
Comment
-
Parašė mag Rodyti pranešimą
Kaip ir gan logiška. Atkertamos kareivių grupuotės viena nuo kitos..Jau diena prieš, jei neklystų, kalba buvo, kad ten kažkur užstrigusi "pagalba" atvyksusi į Chersona per Krymo tiltą, viena prieš tai sudaužyta geležinkelio stotyje. Novo Kohovka panašu jau ir nepravažiuojama. Prieš tai buvo kalbama, kad HARMsais sunaikino priešlėktuvinę/priešraketinę gynybą pietuose, po to kaip ir galima spėt per ten smūgis Kryme oro uoste.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą
Bet duobės nuo sprogimų nelabai panašu į užminavimą, nebent ten antriniai sprogimai nuo išskraidžiusių ir detonavusių sprogmenų.
ATACMS slaptas tiekimas prieštarautų visai likusiai ginklų tiekimo logikai
Dronai matyt būtų pastebėti, kaip ir žala būtų mažesnė.
Aš kol kas lieku prie Ukrainiečių pagamintos raketos versijos, galbūt su ameriekiečių pagalba.
Comment
-
Yra dar Harpoon raketos versija, jinai skirta laivams naikinti, bet lyg ir gali sausumos taikinius taip pat naikinti.
Aš didžiausią tikimybę visgi duočiau ATACMS. Man kažkaip atrodo, kad tai, jog Putinas nusprendė nužudyti virš 50 Azovostal belaisvių, turėjo sulaukti atsako ir kas galėtų būti geresnis atsakas, jeigu ne ATACMS + subombarduotas oro uostas su lėktuvais + Kryme, kas savaime yra didelis smūgis tiesiogiai Putinui. Jeigu aš vadovaučiau Ukrainos genštabui ir gaučiau ATACMS - man atrodo aš irgi būčiau pasirinkęs būtent tokį taikinį, t.y. labai brangų, karinį, būtent Kryme ir būtent dieną ir matomoj vietoj, kad būtų iš visų pusių nufilmuotas. Problema su šita versija yra tie du sprogimai vienu metu, su raketomis taip sinchroniškai smūgiuoti būtų labai sunku. Tai lyg ir turėtų sufleruoti, kad buvo detonuotos ten jau buvę padėti sprogmenys. Ir tai nėra neįmanoma, žinant, kad ypač Kryme yra daug karių, kurie turi giminių Ukrainoje, kurie buvo visai nepatenkinti Krymo okupacija, tai Ukrainos saugumui surasti ten diversantų neturėtų būti labai jau sudėtinga, priedo Rusijoje korupcija milžiniška, tai galima verbuoti ir per ją. Bet jeigu ten buvo padėti sprogmenys ir po to detonuoti - tada klausimas kyla kodėl ne vienu metu iškart, nes man kažkaip atrodo, kad vienu metu viską sprogdinant efektas būtų buvęs didesnis, nei duodant laiko orkams išsibėgioti. Dar vienas variantas, kad galbūt tai padarė Ukrainos aviacija. Jeigu skrido per jūrą labai žemai, tai galėjo likti nepastebėti radarų, bet tokiu atveju greičiausiai būtų atsiradę liudininkų, kurie tuos lėktuvus būtų nufilmavę ar bent jau matę, nors pats oro uostas ir yra prie pat jūros. Versijų daug, man įtikimiausia ATACMS, bet neatmesčiau ir visų kitų, išskyrus tik belipočius, kurie tokių bombų nesugebėtų pakelti.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
Krateriai iš tiesų labai panašūs į raketų smūgius, o ne užminavimą. Kaip ir tai, kad karo metu sunku įsivaizduoti tokią diversiją.
ATACMS slaptas tiekimas prieštarautų visai likusiai ginklų tiekimo logikai
Dronai matyt būtų pastebėti, kaip ir žala būtų mažesnė.
Aš kol kas lieku prie Ukrainiečių pagamintos raketos versijos, galbūt su ameriekiečių pagalba.
Panašu, kad sužinosime artimiausiu metu - kartosis panašūs benefisai, ar ne.
Comment
-
Parašė vytauc Rodyti pranešimą
Aš labai norėčiau, kad tai būtų kažkas iš vakarų tiekimo. ER GMLRS, ar ATACMS, ar kažkas dar. Nes jei tai ukrainiečių, tai reiškia, kad šitų raketų (ar belekas tai bebūtų) bus labai mažai, nes ukrainiečių karo pramonė išdaužyta iš esmės ir kiekio išspausti nepavyks.
Panašu, kad sužinosime artimiausiu metu - kartosis panašūs benefisai, ar ne.
Bet taip - lengviausias atsakymas bus pagal tai kaip dažnai tokie dalykai vyks.
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąDienos metu įvyko ir niekas nematė nieko skrendančio. Statau už diversinį aktą.
- 6 patinka
Comment
-
Parašė Arunasx Rodyti pranešimąDienos metu įvyko ir niekas nematė nieko skrendančio. Statau už diversinį aktą.
- 1 patinka
Comment
Comment