Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
    Arestovičius lyg ir patvirtino, kad NASAMS jau Ukrainoje, o Pentagonas paskelbė, kad daugiau HIMARS į Ukrainą nebesiųs ir koncentruosis į raketų ir amunicijos tiekimą. Naujų haubicų jau irgi kuris laikas nebesiunčia ir apskritai beveik viską, kas buvo žadėta, Ukraina jau gavo
    HIMARS duota 16, o buvo žadėta išplėsti iki 25-30. NASAMS dar nėra ir Arestovičius pasakė "o kas ten žino, gal jau yra"
    Undersecretary of Defense for Policy Colin Kahl: “There are no NASAMS in this package. There are AMRAAM missiles for the NASAMS. So the NASAMS that are in the pipeline, we think, will probably arrive in the next few months,”
    https://www.airforcemag.com/ukraine-...down-the-road/
    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
      HIMARS duota 16, o buvo žadėta išplėsti iki 25-30. NASAMS dar nėra ir Arestovičius pasakė "o kas ten žino, gal jau yra" https://www.airforcemag.com/ukraine-...down-the-road/
      Arestovičius sakė, kad 'jei JAV į pagalbos paketą įtraukia NASAMS raketas, tai galbūt patys NASAMS jau Ukrainoje... kas ten žino'. Man tai nuskambėjo kaip patvirtinimas, nebent jis tikrai pats nežino tikrosios padėties ir jei Pentagonas teigia, kad NASAMS dar ne Ukrainoje, tai turbūt reikėtų tikėti Pentagonu, nebent planas būtų kol kas nuslėpti jų buvimą Ukrainoje, kas yra mažiau realu, nes pvz. anti-radarinių raketų perdavimą Pentagonas patvirtino.

O kas dėl žadėtų 25-30 HIRMARS, tai man rodos buvo sakyta, kad tiek bus HIMARS + M270 iš partnerių, tai turbūt tiek jų ir bus.

Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

Panašu, kad pas tave stiklinė ne pusiau tuščia, ne pusiau pilna, bet čeinikas pila pila ir viskas per kraštus bėga.
      Taip, aš pradėjau sakyti, kad Ukraina šitame kare nugalės 'before it was cool', jau pirmąją dieną daviau 50:50, o po kelių savaičių 90:10 ir tos prognozės iki šiol nekeičiu. Ukraina nugalės, tuo esu beveik tikras (9:1) ir laisvai galiu lažintis su manančiais priešingai

Comment

Kas yra pergale?

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Vokietija pralaimėjo WWI vis dar okupuodama dalį Prancūzijos, Belgiją, Nyderlandus..
          "Referendumą" galėjo sėkmingai organzuoti dar iki karo.
          Tam, kad pralaimėti karą esant priešo teritorijoje bent jau pagal istoriją būtinos viena iš dviejų sąlygų: a) Turi pasibaigti pinigai b) Kariaujančios valstybės visuomenė turi prarasti norą kariauti

Deja, kol kas nei vienos iš šių sąlygų nesimato. Vienintelis matomas raktas į pergalę - nugalėti mūšio lauke.

Taip, aš pradėjau sakyti, kad Ukraina šitame kare nugalės 'before it was cool', jau pirmąją dieną daviau 50:50, o po kelių savaičių 90:10 ir tos prognozės iki šiol nekeičiu. Ukraina nugalės, tuo esu beveik tikras (9:1) ir laisvai galiu lažintis su manančiais priešingai
          Viskas priklauso nuo to, ką vadinsi pergale.

Fronto linija nesikeičia nuo birželio, o nuo balandžio pasikeitė minimaliai. Panašu, kad karas po truputi tampa įšaldytas. Gal Ukrainiečiai ir atsiims kokias sunkiai aprūpinamas teritorijas (pvz Chersoną), bet nemanau, kad galime šiemet sulaukti kokio didesnio teritorijų atsiėmimo.

Mano spėjimas, kad bus ilgas sekinantis karas, o kas jį laimės visiškai neaišku. Galbūt Rusijos kariuomenė ir ekonomika pirma pavargs, bet taip pat gali būti, kad vakaruose atsiras kritinė masė "reikia susitarti su Putinu". Juk pvz D. Trumpo sugrįžimas 2024 tikrai nėra neįtikėtinas. kaip ir priešlaikiniai rinkimai UK, kuriuose gali laimėti koks nors J.Corbynas. Pridėkime Italijos ir Ispanijos populistus ir gausime, kad didžiausi Ukrainos palaikytojai lieka Scholzas su Macronu.

Aš statyčiau 51:49 už Ukrainos pergale, o iš tikro bus kažkas per viduri. Didelės Ukrainos dalys liks okupuotos ilgam laikui, o rusų ekonomika ilgalaikėje krizėje. Jei reiktų pasirinkti lažybas 9:1 santykiu, tai statyčiau už tai, kad EURO 2024 ar Paryžiaus olimpiadoje rusai nedalyvaus

Comment

Arestovičius sakė, kad 'jei JAV į pagalbos paketą įtraukia NASAMS raketas, tai galbūt patys NASAMS jau Ukrainoje... kas ten žino'. Man tai nuskambėjo kaip patvirtinimas, nebent jis tikrai pats nežino tikrosios padėties ir jei Pentagonas teigia, kad NASAMS dar ne Ukrainoje, tai turbūt reikėtų tikėti Pentagonu, nebent planas būtų kol kas nuslėpti jų buvimą Ukrainoje, kas yra mažiau realu, nes pvz. anti-radarinių raketų perdavimą Pentagonas patvirtino.

O kas dėl žadėtų 25-30 HIRMARS, tai man rodos buvo sakyta, kad tiek bus HIMARS + M270 iš partnerių, tai turbūt tiek jų ir bus.

Galim lažintis, tik reikia pastebėti, kad pas ukrainiečius retorika tokia, kad pergalė = atsiimt visas teritorijas iki vasario 24 d. + Krymą.

Comment

as noriu lazintis su Eidvis , bet noriu zinoti salygas

Comment

Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
                Viskas priklauso nuo to, ką vadinsi pergale.
                Parašė rmss Rodyti pranešimą

Galim lažintis, tik reikia pastebėti, kad pas ukrainiečius retorika tokia, kad pergalė = atsiimt visas teritorijas iki vasario 24 d. + Krymą.
                Kai aš kalbu, kad bus pasiekta pergalė šitame kare, aš turiu omeny būtent šitą karą, t.y. užimtas teritorijas po vasario 24 d., o ne teritorijas, kurios buvo okupuotos prieš 8 metus, nes visur ir visada sakiau, kad jeigu Donbasą Ukraina turi didelius šansus atsiimti (nors ir kiek mažesnius, nei šiemet prarastas teritorijas), bet su Krymu bus daugiau problemų. Dėl to tas 9:1 Ukrainos pergalės santykis galioja tik teritorijoms prarastoms po vasario 24 d. Aišku Ukraina mėgins atsiimti viską, bet netgi jeigu jinai atsiimtų tik šiemet prarastas teritorijas - bet kokiu atveju tai Ukrainai taptų pergale ir kasmet ta diena būtų švenčiama kaip didžiausia šventė, kaip kad amerikiečiai švenčia savo nepriklausomybės dieną, prancūzai bastilijos paėmimo dieną, ar kaip Lietuvoje mes švenčiam Vasario 16 ar Kovo 11 dienas.

Parašė liutass Rodyti pranešimą
                as noriu lazintis su Eidvis , bet noriu zinoti salygas
                Per metus nuo šiandien Ukraina atsikovos beveik visas po vasario 24 d. prarastas žemes. Beveik visas - nes jei kažkur bus metras ar kilometras į vieną ar į kitą pusę, tai iš esmės pačio fakto nekeičia.

Comment

Supratau. Jei per metus Ukraina atsikovos viską, išskyrus Krymą, aš tau asmeniškai padovanosiu Dom Perignon šampano butelį pergalei atšvęsti.

Comment

Supratau. Jei per metus Ukraina atsikovos viską, išskyrus Krymą, aš tau asmeniškai padovanosiu Dom Perignon šampano butelį pergalei atšvęsti.
                    Užfiksuoju ir kad nebūtų netyčia (gal tokių nėra Dom Perignon) kokio avialinijoms skirto varianto 187 ml.
                    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Man atrodo, kad tai tik dar vienas eilinis beprasmis ir nieko nereiškiantis tavo komentaras. Na, bet pažiūrėsim.

Comment

Pusantros savaitės, atostogaudamas, nežiūrėjau jokių naujienų portalų. Po kelionės, pamačiau praktiškai nepasikeitusią fronto liniją - tokią pačią, kuri stovi jau kelis mėnesius. Prognozuoti būčiau linkęs atsargiai. Manyčiau taip:

99,9999999% kad rasieja jau nepaims jokių rimtesnių Ukrainos miestų, išskyrus gal kokius nedidelius miestus ir kaimus Donbase.

80% kad Ukraina atsiims Chersoną, okupuotus Zaporižės srities regionus aplink Melitopolį (išeinant prie Azovo jūros) ir okupuotą Charkivo srities provinciją.

70% kad atsiims Berdianską.

60% kad atsiims Mariupolį.

Deja, tik kokie 40% kad atsiims tankiai gyvenamą, pilną gyvenviečių okupuotą Donbasą, ir kokie 10% kad atsiims Krymą.

100% kad rasieja neribotam laikui bus krizėje, nepageidaujama ir už naujos geležinės uždangos (prie ko tai prives - atskiros diskusijos reikalaujantis klausimas, bet faktas kad prives, galimai prie kitataučių separatizmo nusilpusioje valstybėje).

100% kad Ukraina, nesvarbu su visa savo teritorija ar be, bus labai stipriai palaikoma Vakarų pasaulio dalis.

Duočiau net kokius 50% kad jeigu Ukrainai nepavyktų atsiimti savo visų teritorijų, NATO gali pakoreguoti savo taisykles, ir Ukrainą priimti net nekontroliuojančią visos savo teritorijos. Nes nėra taisyklių kurios yra be išimčių, ar kurių negalima taikyti lanksčiai. O Ukrainos atvejis savo svarba yra reikalaujantis išimties.

Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.08.09, 12:35.
                        Snowflakes will attack U <3

Comment

Kai aš kalbu, kad bus pasiekta pergalė šitame kare, aš turiu omeny būtent šitą karą, t.y. užimtas teritorijas po vasario 24 d., o ne teritorijas, kurios buvo okupuotos prieš 8 metus, nes visur ir visada sakiau, kad jeigu Donbasą Ukraina turi didelius šansus atsiimti (nors ir kiek mažesnius, nei šiemet prarastas teritorijas), bet su Krymu bus daugiau problemų. Dėl to tas 9:1 Ukrainos pergalės santykis galioja tik teritorijoms prarastoms po vasario 24 d. Aišku Ukraina mėgins atsiimti viską, bet netgi jeigu jinai atsiimtų tik šiemet prarastas teritorijas - bet kokiu atveju tai Ukrainai taptų pergale ir kasmet ta diena būtų švenčiama kaip didžiausia šventė, kaip kad amerikiečiai švenčia savo nepriklausomybės dieną, prancūzai bastilijos paėmimo dieną, ar kaip Lietuvoje mes švenčiam Vasario 16 ar Kovo 11 dienas.

Per metus nuo šiandien Ukraina atsikovos beveik visas po vasario 24 d. prarastas žemes. Beveik visas - nes jei kažkur bus metras ar kilometras į vieną ar į kitą pusę, tai iš esmės pačio fakto nekeičia.
                          Jei kalbam apie pripažintas sienas (net be Krymo), įskaitant teritorijas, kurias jau iki karo de facto kontroliavo separatistai, tada, deja, šansai arti nulio.

Comment

Parašė rmss Rodyti pranešimą

Jei kalbam apie pripažintas sienas (net be Krymo), įskaitant teritorijas, kurias jau iki karo de facto kontroliavo separatistai, tada, deja, šansai arti nulio.
                            Jei okupuotų po vasario 24 d. teritorijų atsiėmimo šansus aš vertinu ~90%, tai Donbasą kažkur 70-80%. Tai jau didesnė rizika, bet vis tiek esu pasiruošęs dėl to lažintis. Jeigu tu galvoji, kad 'šansai arti nulio' - tai vadinas tu tikrai esi pasiryžęs dėl to lažintis?

Comment

Laisvai, tik nenoriu pelnytis iš ukrainiečių nelaimės. Galim parinkt pervedimą atitinkamai paramos organizacijai ar kaip senais laikais, gali parinkti avatarą, užrašą ar whatever jei laimi.

Comment

As irgi is Ukrainos nelaimes nenoriu pelnytis, todel pergales atveju statysiu Eidvis Dom Perignon, o nelaimes atveju, matyt, ir musu jau cia nebus....

Comment

UA gavo 50 vnt naujų pirmus 16 tonų turkiškus Kirpi pėstininkams vežti (2+12). Bus dar +150 vnt. https://charter97.org/ru/news/2022/8/9/510505/
                                  Paskutinis taisė Arunasx; 2022.08.09, 22:18.

Comment

Galiu ir klyst, bet jau antrąkart(ar daugiau) užkimbat už WIllow samprotavimų, kas pagal jį(ją) pergalė, o kas ne. Ir užsukat diskusiją apie tai.

Comment

Parašė mag Rodyti pranešimą
                                      Galiu ir klyst, bet jau antrąkart(ar daugiau) užkimbat už WIllow samprotavimų, kas pagal jį(ją) pergalė, o kas ne. Ir užsukat diskusiją apie tai.
                                      o kas pagal tave?

Comment

o kas pagal tave?
                                        Padiskutuokit šiuo klausimu gal su Willow ir kitais užkibusiais ant galimai trollinimo kabliuko.

Comment

Parašė mag Rodyti pranešimą
                                          Kuo čia willow dėtas kai čia kalba apie tai ką eidvis jau seniausiai prognozavo ir nutarė dėl to susilažinti?

Comment

Working...
                                          X