Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    Baigsis, kada Putinas su Zelenskiu pasirašys taikos susitarimą, tik neaišku kol kas kada ir kokiomis sąlygomis.
    Ne, baigsis, kai Ukraina atsiims savo žemes.

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Rusai nerimsta, raketų negaili, apšaudė Dneprą, Odesą, Kremenčuką.. Neįsivaizduoju, kada tai baigsis.
      man klausimas kiek ju yra prigamine.... As isivaizduoju kad vakarai nelabai nori teikt ukrainai priesraketines gynybos kad neatskleistu visu savo kortu... nes HIMRASS sistema parode kad ta s-400 niekam tikusi.
      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


      - George W. Bush President of the USA

      Comment


        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą

        man klausimas kiek ju yra prigamine.... As isivaizduoju kad vakarai nelabai nori teikt ukrainai priesraketines gynybos kad neatskleistu visu savo kortu... nes HIMRASS sistema parode kad ta s-400 niekam tikusi.
        Kiekvienas sistema turi savo galimybių ribas. orkai teisinasi kad prieš S-400 panaudojamas debesis įvairių raketų ir Himars pavyksta tarp jų prasmukti.
        -

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą

          Dabar galvoju, kad gal tą mintį algio greitai tam vakar dieną įdėtame interviu girdėjau, kalbėjo, kad lėktuvus gaus ir numuš sistemas, tidėl dabar išleidinės maksimaliai.
          Man irgi atrodo, kad orkai dabar raketas išleidinėja maksimaliai, bet ne dėl to, kad ukrainiečiai gali gauti lėktuvus, o dėl to, kad gaus Nasams oro gynybos sistemas ir jas gaus tikriausiai daug anksčiau, nei lėktuvus. Prieš dvi savaites Pentagonas skelbė apie 800 mln. USD pagalbos paketą Ukrainai, kuriame buvo įrašyti Himarsai ir Nasams. Himarsai jau atvyko, pagal viską tai turėtų reikšti, kad Ukraina ir Nasams turėtų neužilgo gauti, o gal jos jau net ir Ukrainoje. Šiandien kaip tik komentaras ta tema iš UA karinių oro pajėgų:

          Украина получит две батареи ЗРК NASAMS - представитель командования Воздушных Сил ВСУ Юрий Игнат

          Речь идет не о двух установках, а о двух батареях. В батарею входит три огневых взвода, вооруженных 54 ракетами. Все 54 ракеты могут быть выпущены в течение 12 секунд.
          Taigi turėtų gauti dvi Nasams baterijas, kur kiekviena baterija turi po 3 paleidėjus, arba 6 paleidėjus iš viso, turinčius 54 raketas.


          Tai truputi keista, keista, nes Nasams paleidėjai turi po 6 raketas, tai reiškia, kad 54 raketos turėtų būti ne 6, o 9 paleidėjai (3 Nasams baterijos). Na, bet galbūt jie gaus kažkokius kitokius paleidėjus, kurie turės po 9 raketas, o gal ir netyčia prasitarė, kad bus ne dvi, o trys Nasams baterijos. Na bet įsivaizduokim, kad gaus 2 baterijas ir anksčiau buvo skelbiama, kad gaus Nasams 3 naujausią versiją, kuri labai tinkama raketoms numušinėti. Wikipedia sako, kad Nasams 3 gali numušti taikinius 50 km. atstumu, bet imkim labai grubiai, kad numušinėja 40 km. atstumu. Tai vienas po kito sustatyti 6 paleidėjai padengtų 480 km. atstumą, o tai yra maždaug tiek, kad galima būtų uždaryti vieną iš trijų - arba raketas paleidžiamas iš Baltarusijos, arba iš Rusijos, arba iš Juodosios jūros. Žinoma Nasams bus pastatyti ne viena linija, o protingai, kur jų efektyvumas bus didžiausias ir orkai turbūt net nežinos kur jie stovi, tai visos Ukrainos neapsaugos, bet labai gali būti, kad numušinės kas antrą dabar paleidžiamą raketą, o priedo dabartinius pajėgumus galima bus koncentruoti kitose vietose ir užkaišioti skyles, dėl to atvykę Nasams rusų raketoms gali būti taip pat blogai, kaip Himarsai jų sandėliams ir labai gali būti, kad orkai tas raketas mėgina iššaudyti dabar, nes vėliau jų efektyvumas stipriai sumažės.

          Comment


            LRT atsirado straipsnis: https://www.lrt.lt/naujienos/nuomone...kara-ukrainoje

            Vis tik manau klaidinga Ukrainą lyginti su konfliktais už Europos ir kitų išsivysčiusių vietų ribų. Esą tik "labai neįprasta, kad karas vyksta ten kur buvo tikima, kad nebevyks daugiau". Karas vyksta labai arti išsivysčiusių Europos valstybių, net naujos ES narės laikomos naujai išsivysčiusiomis šalimis.

            Lygina ar tai rugsėjo 11 lygio įvykis ar pasaulinių karų nukreipti pasaulio įvykių eigą. Teigiama, kad esą arčiau rugsėjo 11 ir nieko per daug neatsitiks. Manau, kad jo potencialas artimesnis pasaulinių karų. Nors neabejoju, kad jis veikia ir veiks Vidurio ir Rytų europiečių sąmonę, galbūt spartins desovietizacijos procesus, kurie pilnai nesibaigę.

            Comment


              Berods buvo praleista naujiena, bet vokiečiai prieš savaitę skelbė, kad išsprendė problemą dėl amunicijos Gepardams, kas reiškia, jog Gepardai jau gali pasiekti Ukrainą. Gamintojų puslapyje rašoma:

              The current version of the GEPARD is designed to overcome all challenges of the 21st century in defence against modern combat aircraft, attack helicopters, remote-controlled missiles and rockets. It can also dependably combat drones.
              Taigi iš idėjos Gepardai lyg ir turi galimybių numušinėti raketas, tik žinoma tai daro ne tokiu atstumu, kaip Nasams. Vakar buvo pasirodęs video, kad raketas gaudo ir ukrainiečių naikintuvai, kurie iš idėjos taip pat nėra skirti tam darbui, bet matomai gali pagelbėti. Tai turbūt tas pats yra su Gepardais - skirti ne tam, bet pagelbėti gali.

              Priedo vakar Arestovičius minėjo, kad Lenkija perduos savo T91 Twardy tankus, kuriuos pakeis iš JAV gautais Abramsais. Ukrainą jau pasiekė 230 lenkų siųstų T72 tankų, tai antra partija irgi gali būti apie du šimtus, tik naujesnių ir modernesnių tankų.

              Comment


                bet labai gali būti, kad numušinės kas antrą dabar paleidžiamą raketą, o priedo dabartinius pajėgumus galima bus koncentruoti kitose vietose ir užkaišioti skyles, dėl to atvykę Nasams rusų raketoms gali būti taip pat blogai, kaip Himarsai jų sandėliams ir labai gali būti, kad orkai tas raketas mėgina iššaudyti dabar, nes vėliau jų efektyvumas stipriai sumažės.
                pastebiu, kad daug kam čia būdingas savotiškas "wunderwaffe" efektas, - įsivaizdavimas, kad kažkokia viena ginkluotės sistema gali pakeisti karo eigą. Negali. Persilaužimą (iniciatyvos perėmimą) gali pasiekti tik kompleksiniai efektai: ginkluotės visuma, kokybiniai ir kiekybiniai parametrai, pajėgų struktūra ir parengtis, na ir žinoma logistika, karinis -pramoninis kompleksas. Reikia suprasti, jog tai didžiausias karinis konfliktas Europoje po WWII. Dėl NASAMS, tai čia vidutinio nuotolio oro gynybos sistema ir kurta numušinėti pagrinde orlaivius, o ne balistines ar sparnuotąsias raketas, todėl ji bus labai skirtingai efektyvi priklausomai nuo taikinių. Taip pat labai mažas gaunamas skaičius, bet tai galbūt tik pradžia... Aš labiau tikėčiausi, kad ją naudos Donecko sr. kur reikia dengti sausumos pajėgų pozicijas.
                Buvo teiginys apie tai, kad HIMARS sėkmingai apšaudomos RF oro gynybos pozicijos (tą dar reikia patvirtint turbūt). Tuo nereikėtų stebėtis žinant kokį mažą atspindį radarui duoda HIMARS raketa (227 mm), galiu kirsti lažybų, kad ir paprastu BM-21 (122 mm) galima naikinti S-300 pozicijas, jei jos bus iki 20 km atstumu nuo paleidimo įrenginio. Čia paprasčiausiai matyti taktikos klaidos - RF tokias oro gynybos sistemas dislokavę HIMARS pasiekiamumo ribose.

                Comment


                  Parašė Willow Rodyti pranešimą
                  . Čia paprasčiausiai matyti taktikos klaidos - RF tokias oro gynybos sistemas dislokavę HIMARS pasiekiamumo ribose.
                  Na bet kažkaip neįtikimai skamba, kad forumietis tokią klaidą pastebi, o nepastebi krūvos rusų karo profų. Galimai yra paaiškinimas, tarkim kažkas kitas atsveria tą minusą, kad himarsai pasiekia.

                  Comment


                    Parašė Willow Rodyti pranešimą
                    pastebiu, kad daug kam čia būdingas savotiškas "wunderwaffe" efektas, - įsivaizdavimas, kad kažkokia viena ginkluotės sistema gali pakeisti karo eigą.
                    Suprantama, kad kažkokia viena ginkluotės sistema nelaimi karo, karą laimi kariuomenė ir visgi yra silpnosios ir stipriosios kariuomenių pusės. Rusijos stiprioji pusė buvo ta, kad jie turėjo daug kartų daugiau artilerijos, plius modernesnės, plius kartais daugiau amunicijos jai, visas jų progresas būtent tuo elementu ir labiausiai rėmėsi. Atvyko Himarsai ir sumaišė visas kortas, Himarsai yra modernesni, nei tai, ką turi rusai, jie daug taiklesni, raketos toli skrieja, nors kol kas 80 km, bet ateity skries ir 300 km. Taigi lyginant artileriją, svarstyklės pakrypo Ukrainos naudai.

                    Tu anksčiau sakei, su kuo aš ir sutikau, kad prasidėjo išsekinimo karas, tik nesutikau su tuo, kad jį laimės Rusija, o ne vakarų palaikoma Ukraina. Prieš mėnesį prognozavai, kad orkai užims ne tik Luhansko sritį, bet ir Donecko, Zaporožės, Odesos ir net link Kyjivo pajudės:

                    Parašė Willow Rodyti pranešimą
                    Mano nuomone, strateginių tikslų dabar siekiama etapais (tai yra - operacija tapo ištęsta laike). Po Luhansko/Donecko sričių užėmimo tikėčiausi susitelkimo į Chersono/Zaporižės sritis ir tuomet jau Odesos klausimo sprendimo. Tolimesniame etape neatmesčiau bandymo kartoti žygį link Kijevo.
                    Ar po to, kai pasirodė Himarsai, prognozės pasikeitė?

                    Comment


                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                      Na bet kažkaip neįtikimai skamba, kad forumietis tokią klaidą pastebi, o nepastebi krūvos rusų karo profų. Galimai yra paaiškinimas, tarkim kažkas kitas atsveria tą minusą, kad himarsai pasiekia.
                      Tik hipotezė. Prieš kokius 2 ar 3 metus skelbtoje Švedijos gynybos agentūros FOI analizėje buvo rašoma, kad S400 realiai labai pavojingas tik 40-50 km atstumu. Atstumui augant, realus efektyvumas ženkliai krenta, o kai atstumas viršija 150-170 km tas efektyvumas prieš karinius objektus tampa labiau popierinis (skelbiama, kad gali numušti taikinius 400 km atstumu, taip gali kokį nieko nežinantį ir ramiai sau skrendantį didelį keleivinį lėktuvą, bet naikintuvą ar raketą jau praktiškai šansų mažai). Žinant tokius dalykus, gal ir kyla generolams noras tiesiog pritraukt arčiau fronto linijos tas taip vadinamas ilgo nuotolio sistemas.

                      Comment


                        Na bet kažkaip neįtikimai skamba, kad forumietis tokią klaidą pastebi, o nepastebi krūvos rusų karo profų. Galimai yra paaiškinimas, tarkim kažkas kitas atsveria tą minusą, kad himarsai pasiekia.
                        manau, kad pastebi ir ieško sprendimų. Kaip ir rašiau aukščiau - informaciją apie HIMARS smūgius būtent S-300/400 pozicijoms reikia tikrinti ir tikslinti, gali būti kad ten visai ne HIMARS darbas. Jei laikomės prielaidos, kad HIMARS, tuomet gali būti kad HIMARS sugeba pakankamai priartėti, kad suduoti smūgį arba zenitinių raketų kompleksų pozicijos pakankamai arti sąlyčio linijos.
                        Himarsai yra modernesni, nei tai, ką turi rusai, jie daug taiklesni, raketos toli skrieja, nors kol kas 80 km, bet ateity skries ir 300 km. Taigi lyginant artileriją, svarstyklės pakrypo Ukrainos naudai.
                        su tuo galima sutikti iš dalies, - tai modernesnis ir svarbiausia - taiklaus smūgio ginklas, kas leidžia atakuojant taikinius panaudoti gerokai mažiau raketų. Nepaisant to tikrai neteigčiau, kad "svarstyklės pakrypo Ukrainos naudai", nes jų paprasčiausiai nepakanka.

                        Mano nuomone, strateginių tikslų dabar siekiama etapais (tai yra - operacija tapo ištęsta laike). Po Luhansko/Donecko sričių užėmimo tikėčiausi susitelkimo į Chersono/Zaporižės sritis ir tuomet jau Odesos klausimo sprendimo. Tolimesniame etape neatmesčiau bandymo kartoti žygį link Kijevo.
                        beveik neabejoju, kad planuojama taip. Vienos ginkluotės sistemos atsiradimas strateginio lygmens plano nekeičia (nebent tai būtų ginklai, galintys padaryti kritinę žalą - branduoliniai ginklai), tačiau tai neabejotinai koreguos taktiką - bus ieškoma būdų neutralizuoti naujus pajėgumus.
                        Jūsų argumentas tas, kad "Vakarų" pramoninis ir technologinis potencialas didesnis, nei RF ir tai yra tiesa. Problema, kurią įvardijau ir anksčiau, yra ta, kad parama Ukrainai (kuri jau yra priklausoma nuo tokios paramos) yra pernelyg maža. Tą matome ir situacijoje "ant žemės". Ar tai reiškia, kad Ukraina jau pasmerkta pralaimėti? Toli gražu ne, pasaulio istorijoje yra pavyzdžių, kai stipresnė pusė pralaimėdavo karus, tačiau šiuo metu RF turi iniciatyvą ir diktuoja veiksmų logiką.

                        Comment


                          Tai kaip suprantu prognozių apie tai, kad orkai paims Kyjivą, Odesą ir pan. jau nebeliko?

                          Parašė Willow Rodyti pranešimą
                          Jūsų argumentas tas, kad "Vakarų" pramoninis ir technologinis potencialas didesnis, nei RF ir tai yra tiesa. Problema, kurią įvardijau ir anksčiau, yra ta, kad parama Ukrainai (kuri jau yra priklausoma nuo tokios paramos) yra pernelyg maža. Tą matome ir situacijoje "ant žemės". Ar tai reiškia, kad Ukraina jau pasmerkta pralaimėti? Toli gražu ne, pasaulio istorijoje yra pavyzdžių, kai stipresnė pusė pralaimėdavo karus, tačiau šiuo metu RF turi iniciatyvą ir diktuoja veiksmų logiką.
                          Ką reiškia 'parama yra per maža'. Jinai gal yra per maža, kad šiandieną Ukraina laimėtų karą, bet tikrai pakankama, kad jinai jo nepralaimėtų. Abu sutarėm, kad vyksta resursų išsekinimo karas, o tai reiškia, kad Ukraina pereis į puolimą tada, kada resursai bus pakankamai išsekinti. Labai gali būti, kad jau šiandieną Ukrainos armija yra stipresnė, tiesiog vadovaujamasi vadovėline taisykle, kad puolančiosios pusės pajėgos turi būti trigubai stipresnės ir puolimui pradėti laukiama, kada rusų armija tiek nusilps, o ukrainiečių tiek sustiprės, kad santykis būtų 1:3. Tai, kad šiandieną Rusija turi iniciatyvą ir diktuoja veiksmų logiką, taip pat nėra pagrindo sutikti. Jiems pavyko subombarduoti Severodonecką ir taip jį užimti, bet tai buvo dar prieš Himarsų pasirodymą. Šiandieną rusai kiekvieną dieną skaičiuoja sunaikintus ginklų sandėlius ir kaip atsakymą atakuoja civilinius objektus brangiomis raketomis. Rusijos taktika yra kelti paniką, o ukrainiečių naikinti Rusijos resursus, ilgalaikėje perspektyvoje laimi tie, kurie naikina priešo kariuomenę, o ne civilius.

                          Nepaisant to tikrai neteigčiau, kad "svarstyklės pakrypo Ukrainos naudai", nes jų paprasčiausiai nepakanka.
                          Ką reiškia nepakanka? Vos 8 Himarsai per pora savaičių kone paralyžavo Rusijos artileriją (buvo įmestas žemėlapis apie 10 kartų sumažėjusį artilerijos aktyvumą). Vakar jau pasirodė žinios, kad atvyko ir M270, greitu metu turėtų atvykti arba jau atvyko dar 4 Himarsai iš JAV, t.y. jų pajėgumai padvigubėjo. Tai jau yra labai didelis skaičius, bet esmė yra net ne skaičiuje. Himarsas 6 raketas gali iššauti per 30 sek. ir pasikrauti naują bloką raketų per 4 minutes. Tai reiškia, kad gali šaudyti 6 raketas per 5 minutes arba 72 raketas per valandą. Žinant jo tikslumą - 72 raketos per valandą yra labai daug sunaikintų rusų taikinių. Ir tai tik vienas Himarsas ir tik per vieną valandą. Aišku realiame gyvenime viskas vyksta kiek kitaip, nes Himarsui reikia keisti dislokacijos vietą, kad nebūtų pats sunaikintas, bet jis manevringas ir jeigu netrūksta raketų - gali pakankamai aktyviai darbuotis. O turint 16 tokių sistemų (kurių dalis M270), tai per minutę gali būti paleista virš 100 raketų. Įsivaizduokim ką tai reiškia per vieną minutę sunaikintų 100 RF tankų/haubicų/oro gynybos sistemų, na gerai, tebūnie puse nepataiko ir sunaikina 50, bet vis tiek tai milžiniški skaičiai ir tie skaičiai tuo atveju, jeigu gautas Himers'as bus panaudotas tik vieną kartą per parą. Manau, kad pagrindinė problema tampa ne Himarsai ir ne raketos, o žvalgybinė informacija. Po to, kai bus sunaikinti jau žinomi rusų ginklų sandėliai ir bus pradėta naikinti tankai/haubicos ir pan., tai tam, kad jau dabar gauti Himersai/M270 suveiktų bent kartą per dieną, reikės identifikuoti kaip minimum 100 taikinių ir jų koordinačių. Tai milžiniškas darbas ir jis daug sunkesnis, nei paleisti raketą iš Himarso. O jei jie iššaus 5 kartus per parą? Tai reikės susekti ir identifikuoti 500 taikinių koordinates. Gerai tai, kad šioje srityje yra nenuginčijamas ukrainiečių pranašumas - turi nepalyginamai daugiau ir geresnių dronų + vakarų žvalgybinė ir palydovų informacija + vietiniai dirba darbą pranešinėdami apie priešo technikos lokacijas.

                          Mano supratimu jeigu vertinsim dabartinę situaciją, o ne tą, kuri buvo prieš Himarsų atvykimą, tai artilerijos prasme svarstyklės jau yra pakrypusios Ukrainos naudai ir visi ženklai tą rodo.

                          Comment


                            Willow yra rublinis trolis, kad ir ką rašytum - vartysis iš gaidžio.
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Na bet kažkaip neįtikimai skamba, kad forumietis tokią klaidą pastebi, o nepastebi krūvos rusų karo profų. Galimai yra paaiškinimas, tarkim kažkas kitas atsveria tą minusą, kad himarsai pasiekia.
                              jokia čia ne klaida, S-400 turi būti arti ginamų objektų. Aišku dar iš Sirijos ir Karabacho.

                              Paskutinis taisė digital; 2022.07.17, 13:07. Priežastis: [YOUTUBE]h8HxWsHGbKc[/YOUTUBE]
                              -

                              Comment


                                Orkams atakuoti raketomis Dnieprą šiandien kainavo 78 mln. usd. Bent jau taip teigia Ukrainos pareigūnai. Buvo paleistos 6 raketos, 4 iš jų numuštos. Vienos raketos kaina - 13 mln. usd. 78 mln. usd yra milžiniška suma, tai vos ne tiek, kiek Quadrumas Vilniuje kainavo. Reikia suprasti, kad orkų sunčiamos raketos jiems kainuoja labai brangiai, tuo tarpu ukrainiečiams labai brangiai kainuoja tai, kad jos nužudo žmones, o ne tai, kad sunaikiną kažkokį pastatą. Būtent to rusai ir siekia - ne padaryti kažkokią ekonominę žalą, o nužudyti kuo daugiau žmonių ir sukelti kuo didesnę paniką.

                                Comment


                                  Nėra jokios prasmės skaičiuoti, kiek tai kainavo. Ką tai keičia mūšio lauke ir globaliai politikoje? Svarbu yra (1) kiek dar liko ir (2) kiek ukrainiečiai pajėgūs numušti.

                                  Comment


                                    Jau ekonomistai aiškino tuo "kainų" skaičiavimus. Iš esmės naudojamos raketos nekainuoja nieko. Kainuos tos, kurios gaminamos dabar ir artimoje ateityje.

                                    Comment


                                      Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                      Nėra jokios prasmės skaičiuoti, kiek tai kainavo. Ką tai keičia mūšio lauke ir globaliai politikoje? Svarbu yra (1) kiek dar liko ir (2) kiek ukrainiečiai pajėgūs numušti.
                                      Raketų kaina yra svarbi, nes kai nebeliks sukauptų raketų - tai Putinui klausimas bus kas geriau, ar pastatyti 100 naujų mokyklų, ar sugriauti kokį daugiabučio kampą ir nužudyti keliolika ukrainiečių. Ir taip - jis rinksis gaminti raketas ir žudyti ukrainiečius, bet aš norėjau pabrėžti kaip brangiai tai kainuoja. Esmė tame, kad nėra jokių perspektyvų nugalėti Ukrainą raketomis, galima tik vietoj to, kad pastatyti 100 naujų mokyklų, nužudyti keliolika ukrainiečių kas pora savaičių ir už tai labai brangiai sumokėti. Bet ne daugiau.

                                      Comment


                                        Tai kaip suprantu prognozių apie tai, kad orkai paims Kyjivą, Odesą ir pan. jau nebeliko?
                                        Kolega, juk pats citavote mano ankstesnį post'ą... aš kalbu apie tikėtiną tokių planų egzistavimą, kitaip sakant - RF tikslus šiame konflikte. O ne tai ar pavyks juos realizuoti... ar pavyks parodys laikas ir dabar niekas to pasakyti negali.
                                        vyksta resursų išsekinimo karas, o tai reiškia, kad Ukraina pereis į puolimą tada, kada resursai bus pakankamai išsekinti. Labai gali būti, kad jau šiandieną Ukrainos armija yra stipresnė, tiesiog vadovaujamasi vadovėline taisykle, kad puolančiosios pusės pajėgos turi būti trigubai stipresnės ir puolimui pradėti laukiama, kada rusų armija tiek nusilps, o ukrainiečių tiek sustiprės, kad santykis būtų 1:3
                                        Labai gali būti, o labai gali ir nebūti... Aš neįžvelgiu jokių indikacijų, kad Ukraina ruošiasi kontrpuolimo operacijai. Kaip jau buvo minėta šioje diskusijoje - kontrpuolimas buvo minimas liepos mėn, tada rugpjūtį, paskui jau iki metų galo. Ir aš nekalbu apie lokalias kontratakas, tai visai kas kita (taktinio lygmens veiksmai).
                                        buvo įmestas žemėlapis apie 10 kartų sumažėjusį artilerijos aktyvumą
                                        buvo įmestas žemėlapis sudarytas remiantis, berods, ES palydovų, fiksuojančių gaisrus, info. Sutinku, kad jis rodo sumažėjusį apšaudymą, bet tai nereiškia (logiškai iš to neseka), kad čia gali būti TIK HIMARS smūgių pasekmė. Lygiai taip pat tai gali būti pajėgų pergrupavimas su tikslu plėtoti puolimą Kramatorsko - Sloviansko - gal ir Bachmuto kryptimis.
                                        Mano supratimu jeigu vertinsim dabartinę situaciją, o ne tą, kuri buvo prieš Himarsų atvykimą
                                        vėl gi, ką rašiau pradžioje - kažkoks "wunderwaffe" efektas... Šiame konflikte, dėl jo masto ir agresoriaus įsitraukimo lygmens, jokia viena ginkluotės sistema įvykių eigos nepakeis, - agresorius nesustabdys operacijų, bet eis kitu keliu - taktinėmis ir techninėmis priemonėmis bandys tų pajėgumų sukeliamą efektą mažinti.
                                        Paskutinis taisė Willow; 2022.07.17, 07:26.

                                        Comment


                                          jokia čia ne klaida, S-400 turi būti arti ginamų objektų. Aišku dar iš Sirijos ir Karabacho.youtu.be/h8HxWsHGbKc
                                          šitas "žemės paviršiaus užlinkimo" faktorius reikšmingas kai kalbama apie sparnuotąsias raketas, kurios skrieja sąlyginai žemai ir pagal paviršiaus reljefą. Tuomet radiolokatorius negali jų fiksuoti iš toli. HIMARS atveju turime kažkiek koreguojamą (greičiausiai tik paskutiniame skrydžio etape) balistinę trajektoriją. Mano spėjimas yra tas, kad radiolokatorius nefiksuoja dėl pačios raketos matmenų. Ji pernelyg maža, kad duotų reikiamą atspindį.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X