Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kaimai

    Gal ir klystu, bet šitos informacijos esminis šaltinis buvo šis Reuters "exclusive" straipsnis, o ne rusai:

    https://www.reuters.com/world/europe...ls-2022-01-28/.
    Reuters 2020 metais pradėjo bendradarbiauti su TASS ir turėjo ne vieną atvejį, kai rodė laimingus krymiečius su atitinkama Kremliaus stilistika. Nežinau ar čia tas atvejis, bet jie pasižymėjo kaip turintys stiprių ryšių ir gali būti naudojami informacijai skleisti https://www.google.com/amp/s/mobile..../idUSKBN2381UQ


    Comment


      Latvijos krašto apsaugos ministras Artis Pabriks aštrokai pasisakė dėl Vokietijos pozicijos Kinijos ir Rusijos klausimais:

      Latvia slams Germany’s ‘immoral’ relationship with Russia and China
      https://www.ft.com/content/25b54dd3-...1-96acedc2c24a
      German companies were also threatening to quit Lithuania in relation to its dispute with China over the de facto Taiwanese embassy in the Baltic country, even as Germany invoked “values” when seeking to punish Poland over its rule of law violations, he added. “How are you acting yourself when it comes to Lithuania, Russia, China?” Pabriks asked. “It’s immoral and hypocritical. It’s driving a division line between west and east in Europe. “Germans forgot already that Americans were granting their security in the cold war. But they should [remember]. It’s their moral duty,” he added.

      Pabriks said part of this was because western Europe was farther from Russia. “They’ve been living in peace for years. They think about gas, exports and co-operation. For us border countries, it’s different. For us it’s existential. Our past doesn’t give much chance of just trusting [Russia]. It would be death for us.” Pabriks added: “European security cannot be done without a German leading role. At this moment, when we’re looking at how they’re acting on European defence and Nato, the readiness of the Bundeswehr [German army], the hesitance to use military force, it’s absurd for the current times.”

      Comment


        Kuo toliau, tuo labiau panašu kad čia nervų tampymas visai kitais tikslais, ir labiausiai tikėtina - dėl Baltarusijos. Vakar dėjau nuorodą į vieną gerą straipsnį iš Delfio, jis labai atrodo įtikinamai.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

          Dėl panašių priežasčių NĖ VIENA Kinijos kaimynė, turinti sausumos sieną su Kinija, nėra proamarikietiška. Tik sutapimas? Abejoju.
          Indija, Vietnamas?

          Comment


            Parašė Monke Rodyti pranešimą
            Indija, Vietnamas?
            Indija apskritai yra neutrali, ir potenciali ateities supergalybė. Jiems nėra poreikio šlietis prie kažko. Beje, Kinija jau iš anksto ruošiasi ateičiai ir Indiją jau dabar siekia apsupti.

            Vietnamas tegul šiuo momentu geriau sutaria su JAV nei su Kinija (galios balansavimo tikslais), bet proamerikietišku kaip Japonija ar Tailandas, jo nė iš tolo nepavadinsi.

            Taigi, didelės valstybės žaidžia savo žaidimus kitų sąskaita, nieko labai naujo. Ukraina - dar vienas (iš daugybės) susikirtimo taškų.
            Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.01.30, 18:19.
            Snowflakes will attack U <3

            Comment


              Parašė Kaimai

              Tokiu atveju pateikiama nuoroda į TASS. Ir tikrai Reuters būna naujienų sraute visokių keistų pranešimų apie kokią šventę Maskvoje arba pasimaudymą ledo eketėj kokiam Rusijos užkampyje. Šiuo atveju parašyta U.S. officials told Reuters. Jų šaltinių citavimo politika gan griežta. Bet kokiu atveju istorija ne tiek jau reikšminga. Man įdomesnė pasirodė Zelenskio administracijos pozicija - jų gynybos ministerija vakar šią istoriją paneigė.



              https://www.nasdaq.com/articles/excl...fficials-say-0
              Putino tikslas aiškus, žlugdyti Ukrainą psichologiškai ir ekonomiškai (kas dabar ryžtysi ten ką nors investuoti), o Bideno administracija su savo diplomatų atšaukimu ir isterija, kad tuoj čia Ukraina bus okupuota prie to labai prisideda, plius dar naftos ir dujų kainos muša rekordus dėl tos isterijos, neveltui dabar jau ir Zelenskis toks piktas ant Bideno, kuris realiai arba ant tiek kvailas yra arba su Putinu susitaręs užpausti Ukrainą priimti Minsko susitarimus, kad JAV nukristų galvos skausmas dėl Ukrainos reikalų.
              Paskutinis taisė Lettered; 2022.01.31, 12:00.
              Flickr

              Comment


                Gal kas nors gali paaiškinti, ko taip užsikabinta ant tų "Minsko susitarimų"? Jų įgyvendinti fiziškai neįmanoma. Nebent keisti naujais. Tai buvo tiesiog operatyvinis sutarimas tam kartui sudėtingoje situacijoje. Praėjo jau 7 metai, daug kas pasikeitė pasaulyje.

                Comment


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                  Na ne vakar. Dėl to ir žinau žmonių psichologiją - heroizmas gražiai atrodo filmuose, o realybėje, būdamas eiliniu amerikiečiu, kažin ar labai noriai eičiau kariauti į kažkokią gal net nelabai girdėtą šalį... Ar savo ilgus metus augintą vaiką labai noriai ir ramia širdimi išleisčiau. Tai nėra ko stebėtis, kad visuomenė neturi tam noro. Čia ne kairumas, ne dešinumas, ne snaigiškumas, bet human nature.
                  Profesionalų kariuomenėje kokia yra visuoses civilizuotose šalyse eilinio amerikiečio nuomonė nelabai svarbi. Čia tik tokiose atsikusiose šalyse kaip lietuva kur dar yra privalomas šaukimas tai susije su piličių nuomone nes jie gali būti atstiktinai patraukiami tarnybon.

                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                  Nei ten kas juos pultų, kai už lango XXI amžius.
                  Sakai metas trečiam didžiajam karui?


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                  Gal visuomenė pagaliau subrendo ir suprato, kad žmonių gerovė šalies viduje yra nesulyginamai svarbiau, nei ambicijos.
                  Ne.
                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                  Dėl panašių priežasčių NĖ VIENA Kinijos kaimynė, turinti sausumos sieną su Kinija, nėra proamarikietiška. Tik sutapimas? Abejoju. JAV irgi labai stipriai apturėjo nemalonių pojūčių dėl Kubos (tikrai nepageidavo komunistinės valstybės pačioje pašonėje!)
                  Netiesa, yra Vietnamas.

                  O ir kitos kaimynės tikrai ne prokiniškos. Indija su Kinija nekariauja tik todėl kad sausumos siena realiai yra pati didžiausia kalnų grnadinė pasaulyje padaranti logistiką neįmanoma. Rusai patys bando atsikratyti Kinijos įtakos Gerai sutaria tik su Šiaurės korėja, nes realiai ją išlaiko.

                  Comment


                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Gal kas nors gali paaiškinti, ko taip užsikabinta ant tų "Minsko susitarimų"? Jų įgyvendinti fiziškai neįmanoma. Nebent keisti naujais. Tai buvo tiesiog operatyvinis sutarimas tam kartui sudėtingoje situacijoje. Praėjo jau 7 metai, daug kas pasikeitė pasaulyje.
                    Įmanoma, tik Ukrainai tai realiai reikštų pralaimėjimą, bet Vokietijai, Prancūzijai ir JAV (bent prie dabartinio prezidento) tie Minsko susitarimai labai palankūs, būtų išspręsta Ukrainos "problema", kuri trukdo vystyti santykius su Rusija, todėl Ukraina dabar ir spaudžiama atnaujinti Minsko susitarimų įgyvendinimą, prasideda vėl tie keturšaliai susitikimai, kurie nevyko kokius 3 metus:

                    https://www.nytimes.com/2022/01/26/w...e-explain.html
                    Flickr

                    Comment


                      Patiko Milovo situacijos apžvalga. Paaiškina, kodėl tikrai mažai tikėtinas puolimas: https://www.youtube.com/watch?v=QU6SX6GOzFM

                      Jis artimas Navalno sąjungininkas pabėgęs į Vilnių ir artimai bendradarbiauja su Europos politikais. Iš esmės jo interesas yra kuo labiau gąsdint Putinu, bet iš tiesų peržiūri aplinkybes ir vietoj to sako, kad ir pajėgų trūksta ir ekonomika neištemptų nieko rimto. Bet pažymi, kad tikimybė yra. Nes kaip sakė amžinatilsį Nemcovas, "он ёбнутый, этот Путин, чтоб вы поняли"

                      Comment


                        Tas žodis labiau tinka Lukašenkai. Tas tai tikrai karštakošiškas, impulsyvus, daug malantis liežuviu, besimėtantis, netoli žiūrintis ir nesunkiai įtakojamas per savo durnumą (90% duodu kad tas "bajeris" su lėktuvu buvo jam pasiūlytas Rusijos spectarnybų, žinant kad per savo durną galvą jis užkibs ir susikomprimituos - ir viskas puikiai pavyko. Su pabėgėliais irgi labai tikėtina, kad buvo pakišta mintis, nepaliekant jam be Rusijos kitų kelių). Pastoviai bando "gudrauti" (yra toks posakis, beje, rusų liaudies: "gudrumas - durnių protas"), bet jam ne kažkas gaunasi, kalchozo lygis.

                        Putinas tuo tarpu atrodo per daug racionalus, apsidraudžiantis, nesitaškantis žodžiais ir emocijomis, numatantis galimas pasekmes ir atsitraukimo kelius, kad jam tiktų tas Nemcovo pavartotas žodis. Aišku, tai nereiškia, kad jis "gerietis". Putinas labai panašus į autistišką Aspergerį, o jie nebūna durni, toli gražu. Jis neabejotinai yra ŽYMIAI aukštesnio už vidutinį intelekto. Na, tik aukštą IQ galima panaudoti visaip - ir geriau, ir blogiau.
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.01.31, 20:43.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Neaišku, kuris realiai jobnutas buvo. Ar tas kur gavo kulipką prie Kremliaus, ar tas kur Kremliuje. Rezulatas kaip ir aiškus. Viena po velėną, kitas sau dvarus mūrijasi.
                          Paskutinis taisė VNS; 2022.01.31, 20:53.
                          Show must go von!

                          Comment


                            Bideno administracija su savo diplomatų atšaukimu ir isterija
                            Ne tik Bideno administracija. UK, Kanada, Australija irgi kelia "isteriją". Šiandien dienos Australų pranešimas:

                            We advise Australians not to travel to Ukraine due to the risk of armed conflict. Dependants of our embassy staff have departed. We urge Australians in Ukraine to depart now by commercial or other privately available transport
                            https://twitter.com/AUinUA/status/1488164603972317188

                            Pas Anglosferą galingiausi SIGINT pajėgumai pasaulyje + jie dalinasi duomenimis. Aišku visada galima išvynioti kad čia tiesiog JAV durnina savo artimiausius žvalgybos partnerius. Ir viskas dėl Minsko susitarimų.

                            Putino tikslas aiškus, žlugdyti Ukrainą psichologiškai ir ekonomiškai
                            Tokio kontingento kaip šiuo metu (anot pačių ukrainiečių ambasadoriaus Jungtinėse Tautose dabar jau 130,000) Rusija laikyti nuolat negalės, nes tai per daug brangu. O prie Ukrainos sienų laukuose numesti keli šimtai tankų (kaip kad buvo visą šią vasarą iki lapkričio mėnesio) ilgainiui irgi nustos kelti baimę "investuotojams". Čia šių kelių savaičių klausimas ir per kelias savaites ekonomikos nesužlugdysi, kaip kad jos nesužlugdė pradiniai Covido ekonomikos uždarinėjimai.

                            Neveltui dabar jau ir Zelenskis toks piktas ant Bideno, kuris realiai arba ant tiek kvailas yra arba su Putinu susitaręs užpausti Ukrainą priimti Minsko susitarimus, kad JAV nukristų galvos skausmas dėl Ukrainos reikalų
                            Mark Galeotti šiandien dalinosi panašiomis į aukščiau cituojamas mintimis. Ar gali būti kad taip ir yra? Gali1. Mano galva mažai tikėtina ir panašu JAV mato tikrą ūmią grėsmę. Jeigu būtų slaptas spaudimas Zelenskis apie tai jau rėktų. Ir abejoju ar JAV tokiu atveju gabentų ginklus tokiomis porcijomis. Plius toje chaotiškoje spaudos konferencijoje kurioje Z sakė nekelt panikos pats labai pozityviai kalbėjo Normandijos formatą kaip galimą išeitį. Bet kokiu atveju viskas greit užsibaigs. Tikiuosi jog ruskiai pabruks uodegą ir susirinks manatkes.

                            1 Štai vertas dėmesio The Guardian straipsnis, besiremiantis ukrainiečiais, ir teigiantis jog rusai nepuls ir toliau vykdys destabilizaciją ir spaudimą, pavyzdžiui, surengiant dar vieną kariuomenės pritempimą prie Ukrainos sienų jau 2022 rudenį.
                            Paskutinis taisė Kaimai; 2022.02.01, 01:27.

                            Comment


                              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                              Putinas tuo tarpu atrodo per daug racionalus, apsidraudžiantis, nesitaškantis žodžiais ir emocijomis, numatantis galimas pasekmes ir atsitraukimo kelius, kad jam tiktų tas Nemcovo pavartotas žodis. Aišku, tai nereiškia, kad jis "gerietis". Putinas labai panašus į autistišką Aspergerį, o jie nebūna durni, toli gražu. Jis neabejotinai yra ŽYMIAI aukštesnio už vidutinį intelekto. Na, tik aukštą IQ galima panaudoti visaip - ir geriau, ir blogiau.
                              Tai jobnutas nereiškia, kad neadekvatus ir nusimes kelnes ir užsidės ant galvos konferencijos metu. Tai nuorodą į tai, kad jis visiškai paskendęs galioje ir nutrūkęs nuo žmogiškumo gyvenimo su rūpesčiais, kaip pagerinti žmonių gyvenimą, įeiti į istoriją kaip geras vadas sukūręs ilgalaikę, stabilią valstybę, kuri gyvens ir po jo. Jis gyvena istorinės didybės sąvokomis, pasimetęs tarp mačizmo ir savo laikinumo ir garbaus amžiaus suvokimo, sėdi bunkeryje ir badosi botoksu ir jam nerūpi, kad dešimtys milijonų rusų gyvena baisiam skurde. Jis užsiima Rusijos Didybės problemomis, o ne tuom kad kelių ar kanalizacijos nėra. Man atrodo čia autizmą nereikėtų painioti su tarybinių vyrų/mafiozų kultūra,, kurioje ne-po-pacanski jausmus rodyt


                              Neaišku, kuris realiai jobnutas buvo. Ar tas kur gavo kulipką prie Kremliaus, ar tas kur Kremliuje. Rezulatas kaip ir aiškus. Viena po velėną, kitas sau dvarus mūrijasi.
                              Vienas mėgavosi gyvenimu ir mirė vaikščiodamas su mylima moterim po miestą, kitas sėdi bunkeryje ir neišlenda be sluoksnio kevlaro, šimtų apsauginių, viešai nepripažįsta savo vaikų ir šventes leidžia su kitu senu diedu-saugumiečiu. nu jo pas ką kokie tikslai gyvenime

                              Comment


                                Karo grėsmės ir įtampos kėlimas pasienyje su Ukraina, bandant sudaryti nestabilumo įspūdį ir paveikti Ukrainos ekonomiką, lygiai taip pat įtakoja ir pačią Rusija, - gerai pakrito ir rublis ir rusiškų akcijų kursas. Tai kažin ar čia toks gudrus planas gramzdinti Ukrainos ekonomiką bet kartu ir save, Rusijos rinka didesnės vertės - tai ir praradimai absoliučia verte atitinkamai didesni.

                                Comment


                                  Nu bet nebesimėgauja gyvenimu su mylima moterim vaikščiodamas po miestą. Bunkeriai...Dėve dėve.
                                  Show must go von!

                                  Comment


                                    Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                    Nu bet nebesimėgauja gyvenimu su mylima moterim vaikščiodamas po miestą. Bunkeriai...Dėve dėve.
                                    Na jo, tokiais kriterijais vadovaujantis, tai V.Putinas yra laimingiausias žmogus pasaulyje.

                                    Jei ne "didžiausia XX a. geopolitinė katastrofa", tai būtų laimingas KGB pensininkas su 3-4 k. pagerintos planiruotės butu geresniame Maskvos rajone ir "Volga" garaže. O gal ir to nebūtų, nes labai jau pilkas karininkėlis buvo be ypatingų karjeros perspektyvų.

                                    Comment


                                      O JAV prezidentai laisvai vaikšto po vašingtonus nebijodami atsidurt taikikliuose? Be apsaugų ir be bunkerių? Visą gyvenimą turės gyvent su apsauginiais ir griežtais apribojimais. O Putleris dar ir vilas milijardines priedo turės ir jachtas Deripaskos. Laimingiausias tai tas kur gavo kulipką į kaktą ir savo smegenais aptaškė mylimą moterį?
                                      Show must go von!

                                      Comment


                                        Parašė VNS Rodyti pranešimą
                                        O JAV prezidentai laisvai vaikšto po vašingtonus nebijodami atsidurt taikikliuose? Be apsaugų ir be bunkerių? Visą gyvenimą turės gyvent su apsauginiais ir griežtais apribojimais. O Putleris dar ir vilas milijardines priedo turės ir jachtas Deripaskos. Laimingiausias tai tas kur gavo kulipką į kaktą ir savo smegenais aptaškė mylimą moterį?
                                        Kalba šiek tiek nukrypo prie nelabai apibrėžto laimės suvokimo.

                                        O aptarinėjome "jobnutyj" sąvokos reikšmę ir pritaikymą konkrečiam asmeniui. OK, jūsų nuomone Putinui šis apibūdinimas netaikytinas, taikytinas Nemcovui.

                                        Comment


                                          Tai tu gali vadint Putlerį kaip nori, gaidžiu, išsigimėliu, daunu. Belenkaip. Ar tai ką keičia? Nemcovas po velėna. Ar reikėjo jam vaikščiot ties caro gonkais? Ryškiai ne. Niekad ir nesužinosim ką galėjo Nemcovas.
                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X