Pirmą karo dieną sakiau, kad yra 50:50, jog Ukraina laimės, antrą dieną sakiau, kad yra 60:40 Ukrainos naudai, po trijų savaičių sakiau, kad yra 90:10 Ukrainos naudai ir tik dėl to, kad nežinau kas būtų, jeigu Rusija imtųsi masiškai naudoti atominį ginklą. Savo prognozių nekeičiu. O kokios tavosios?
Pirmą dieną sakiau, kad yra 50:50, kad Ukraina laimės, antrą dieną sakiau, kad yra 60:40 Ukrainos naudai, po trijų savaičių sakiau, kad yra 90:10 Ukrainos naudai ir tik dėl to, kad nežinau kas būtų, jeigu Rusija imtųsi masiškai naudoti atominį ginklą. Savo prognozių nekeičiu. O kokios tavosios?
Mes gi lazinomes, bet nepamenu is ko. Tu davei laikotarpi, kada Ukraina bus kaip iki vasario 24. Kokia ta data?
Mes gi lazinomes, bet nepamenu is ko. Tu davei laikotarpi, kada Ukraina bus kaip iki vasario 24. Kokia ta data?
Kažkada iki Rugpjūčio. Tik aš lažindamasis pabrėžiau, kad aš nepretenduoju į aiškiaregį. Aš duodu procentus, o ne galutinį rezultatą. Kai mano supratimu procentai yra 90:10, tai man leidžia lažintis.
Aš gal ir naiviai, bet tikėjausi, kad chuilo kiek pabijos žmonių ir nedrįs peržengti ribos su mogilizacija. Bet peržengė, ir kas baisiausia - žmonės prarijo. Reiškia, stabdžių neliko, ir paskutinis saugiklis (potencialus liaudies pyktis) nefunkcionuoja.
Na, dar neaišku, kiek kas prarijo.
Vyksta bėgimas į užsienius; mobilizuotieji nusigėrę ir patys nežino, ką daro; vyksta prastai ir staigiai organizuoti protestai. Ukrainoje irgi velniai žino, kaip jie elgsis. Gal masiškai pasidavinės.
Nors smegenys daug kam išplautos, bet jie nesitikėjo, kad juos varys į karą, ir dar visai nepasiruošusius.
Tai greičiausiai taip ir siuntinės po keliolika ar keliasdešimt tūkstančių. Aprūpinti kažkokius rimtesnius skaičius rusai kažin ar turi pajėgumų.
Tai kaip ir logiška, nes šoigu matyt kiek prisibaimindamas, kad yra rizikos dėl sekmingos "dalinės" mobilizacijos, sakė ne iškart 300 000 bus siunčiami, o etapais. Kažkaip taip jis sakė. Man gal kiek keista, kad nieks nepaminėjo, kad gal šitie mobilizuoti bus siunčiami į tuos dalinius, kurie nedalyvauja kare, o iš šių dalinių, kurie iki šio nedalyvavo kare bus siunčiami į karą, kuriems apmokymų nereik.
iš gandų: Kaip vyksta mobilizacija, kur ir kada bus siunčiami naujokai? Mobilizacija prasidėjo rugsėjo 21 d., o iki vakaro trys regionai pranešė apie naujokų rinkimo kvotos įvykdymą. Daugumoje Rusijos Federacijos regionų rinkimas vyksta greitai ir be sunkumų. Daugelis, deja, tai, kas vyksta, suvokia kaip klasės kelionę į bulviakasį. Mūsų žiniomis, kvota yra 1% karinio amžiaus vyrų kiekvienam regionui. Paaiškinkime, laikotarpiu nuo rugsėjo 21 iki sausio 20 dienos Krašto apsaugos ministerija planuoja surinkti 370 tūkst. Kaip jau rašėme, iki rugsėjo pabaigos bus surinkta 55-70 tūkst. Jie po trumpų mokymų (nuo vienos iki dviejų savaičių) bus išsiųsti į regionus, besiribojančius su Ukraina, arba į LDNR jau spalio 15-17 dienomis. Dalis naujokų tęs mokymus dalimis Rostovo, Voronežo, Belgorodo, Kursko ir Briansko srityse, dauguma atsidurs LDNR ir Kryme. Iki spalio 16-18 d. Krašto apsaugos ministerija planuoja mobilizuoti dar 100-110 tūkst. Kol diskutuojama, kad jie bus parengti per mėnesį ir lapkričio 18-20 dienomis bus nedelsiant išsiųsti arba į LDNR, arba į okupuotą Zaporožės srities dalį, arba į Krymą. Išėjusiuosius pakeis kiti 80-100 tūkst., kurie bus surinkti nuo spalio vidurio iki lapkričio vidurio. Mokymams – mėnuo, paskui į Ukrainą. Pagal šią schemą rinkimas ir mokymai tęsis iki sausio mėn. Jeigu iki 2023 metų sausio 20 dienos pavyks surinkti 370 tūkst. žmonių, tai rinkimas laikinai sustos. Ne iš filantropijos, o dėl to, kad Gynybos ministerijai reikia ruoštis priimti kitus naujokus. Rusai turi žinoti, kad ir kas parašyta dekrete, jie mobilizuos tiek, kiek reikės Gynybos ministerijai. Bent milijonas, bent du, bent trys, jei reikia. Ir šaukimai nesiliaus iki karo pabaigos. Verbavimo laikui gali turėti įtakos karo veiksmų eiga. Jei Ukrainos ginkluotosios pajėgos vėl pradės aktyvų puolimą jau rugsėjo–spalio mėn. pabaigoje ir pasieks sėkmės, naujokai bus varomi kovoti. Sutrumpins mokymo laiką ir padidins mobilizavimo greitį. Tokiu atveju ne iki sausio pabaigos, o iki lapkričio pabaigos ar dar greičiau bus surinkta 370 tūkst. Pasikliauti dokumentais ir oficialiais pareiškimais neverta. Tai, kas ten parašyta, yra formalumas. Gynybos ministerija elgsis kaip nori, nepaisydama nieko. O likę departamentai aprūpins Krašto apsaugos ministerijos poreikius. Jei jums pasiseks ir pirmoji mobilizacijos banga praeis, jūsų laukia dar daug tokių pačių. O tikimybė jų išvengti mažės su kiekviena nauja banga. Kol kas nenorinčius tarnauti vis dar gelbsti nemaža dalis trokštančių tarnauti. Mūsų šaltinių regionuose teigimu, tie, kurie turėjo problemų dėl antstolių, skolų, šeimyninių konfliktų, problemų dėl darbo, noriai kreipiasi į karių registracijos ir naujokų rinkimo skyrius. „Daugelis vyrų bėga nuo problemų. Yra daug tų, kurie yra tikri, kad jiems bus sumokėta beprotiški tūkstančiai. Per mėnesį prisiskaičiavo apie 150-200 tūkst. Tiesą sakant, jiems mokės kaip paprastiems samdiniams. Tai yra nuo 26 000 iki 48 000, bet daugeliui tai yra pinigai“, – sako vieno iš Vidurio Rusijos regionų administracijos aukšto rango pareigūnas, atsakingas už mobilizacijos priemones. Šis srautas padės išvengti pirmosios bangos, tačiau jo neužteks antrajai ir visoms sekančioms.
Gal buvo kur rašyta, praleidau - koks šaltinis šitų "gandų"? Panašu kad šaltinis rimtas, nes ankstesnieji pasitvirtino. Reikia daugiau šitų gandų.
O aš turiu tokį įtarimą, kad Putino būtent toks tikslas ir yra - sukelti paniką. Mobilizacija + grasinimai dėl atominio ginklo panaudojimo + energetinių kainų krizė Europoje. Visa tai, pagal jį, turėtų duoti rezultatą - taikos susitarimą su Ukraina, pagal kurį jeigu jis ir nebūtų nugalėtojas, tai bent jau nebūtų pralaimėtojas. Ir visgi aš manau, kad jam šitas planas nepavyks.
Bingo. Netgi šitam forume matos tokių, kurie bando rašyt link kažkokios panikos kėlimo.
Bingo. Netgi šitam forume matos tokių, kurie bando rašyt link kažkokios panikos kėlimo.
Išskirčiau du tipus panikieriškai rašančių forumuose ir internetiniuose komentaruose:
*sistemiškas panikieriavimas - nuosekliai peršama mintis apie atominę rusų uolą kaip jos visi bijo, kaip pasaulis gali būti sunaikintas, etc. nedidelė dalis naujienų kažkaip pakeičia rašymo nuotaiką (o gal iš vis į nieką nereaguojama).
*momentinis panikieriavimas - kažkokia nepatogesnė naujiena paveikia vieną ar kitą žmogų (parašo: "nu va pasaulis bus sunaikintas", "bet kokiu atveju WWIII laukia"), bet jis nėra nuoseklus gali pakeisti ir į "va matom išeitį A, B, X". Sakyčiau nuo karo pradžios daug žmonių lyg po truputį tvardosi nuo tokių mėtymųsi, padeda ir Ukrainos sėkmė, neprarasti vilties ir t.t.
Apie Putiną daugmaž toks įvaizdis formuojasi:
Putinas laikantis pirštus lyg spaus mygtuką ir už jo medinės apdailos siena, tarsi spinta, kur gal laidai, rimtai gali sukurti kognityvinį efektą tarp kai kurių vakariečių, "va matot aš galiu jums sukelti pasaulio pabaigą", "tai va, baikit tą Ukrainą remti", etc..
Tai kuria specifinį įvaizdį, žiniasklaidinį pasakojimą apie bunkerfiurerį ir pan. dalykus.
Man irgi panašu, kad siekia sukelti paniką, kad kuo labiau mus suparalyžuotų mintis, kad ten bepročiai ir daugiau niekas.
Nesitikėjau, kad išplaunama yra net savisauga ir išlikimo instinktas. Baziniai dalykai. Net ne kultūriniai, ne mentaliteto, ar kitų socialinių konstruktų, bet pačios biologijos.
Istoriškai žiūrint savisaugos ir išlikimo instinkto neturėjimas bei ėjimas paskui vadą bibižin kur ir buvo bazinis dalykas.
Vėjai į tą puse dominuoja i Juodosios jūros baseiną, Rumunija, Bulgarija, Turkija, čia daugiau Zaporožės AE jei drioxtelėtų.
Nuo 4kt taktinės 1 nieko labai baisaus nebūtų, bet jei ne 1 ar kelias ir daugiau kt... Dar ir šiap eskalacija.
Tai gal nereikia lyginti senoviškos atominės elektrinės su atominiu ginklu? Čia tikrai nebent eskalacija Turkiją apmetytu atominėmis.
Vat dėl šito abejoju. Iš visos Kinijos teritorijos tik 17% tinka žemės ūkiui, daugiau ten dykomus, kalnai etc. Iš tų 17% dabar dar smarkiai urbanizuoti
ir tt. Ir jų urbanizacijos centrai dar labiau koncentruoti. Ty kinai gyvena kai silkės statinėje ir visai nedaug atominių smūgių reikėtų sunaikinti juos ty vs JAV, ar net Indija kuri tanki bet išsibarčius po visą savo pusiasalį. Ty kinai šiuo atžvilgiu yra nerealiai pažeidžiami.
Tai taktinis atominis ginklas gi ne į populaicijos centrus taikomas.
Kaip vakar aš ir sakiau - būtent šiomis dienomis viskas spręsis, nes gyventojai pastatyti ant bedugnės krašto prieš realią mirties grėsmę. Bus aišku, ar galim tikėtis permainų, ar galim pamiršti. Ir panašu, kad svarstyklės nusviro į tą pusę - galim pamiršti.
Tai kad jau seniai buvo aišku kad "galima pamiršti". Čia nebent tu vienas dar galvojai kad rusai yra nuostabūs.
Nesitikėjau, kad išplaunama yra net savisauga ir išlikimo instinktas. Baziniai dalykai. Net ne kultūriniai, ne mentaliteto, ar kitų socialinių konstruktų, bet pačios biologijos.
Tai tu dar nesupranti kad ideologija visada bus aukščiau biologijos?
Comment