Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2021.05.15 Didysis šeimos gynimo maršas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė terre Rodyti pranešimą

Jokios kitos šeimos formos išskyrus santuoką, motinystę ir tėvystę tame straipsnyje nėra įvardytos.
    Tai ten apskritai nieko neparašyta apie šeimos formas. Ir ten tikrai neparašyta kad šeima kyla tik iš santuokos. Gal pradžiai reiktų pačiam bent kartelį tą Konstitucijos straipsnį perskaityti, prieš dėstant savo alternatyvios realybės blėnis.
    If a lion could speak, we could not understand him.

Comment

Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

Tai ten apskritai nieko neparašyta apie šeimos formas. Ir ten tikrai neparašyta kad šeima kyla tik iš santuokos. Gal pradžiai reiktų pačiam bent kartelį tą Konstitucijos straipsnį perskaityti, prieš dėstant savo alternatyvios realybės blėnis.
      Na taip, jūsų fantazijose trys suaugę vyrai su dviem vaikais yra šeima, nes Konstitucija to išreikštinai nedraudžia.
      Konstitucijoje 38 straipsnyje įvardytos šeimos formos. Jei partnerystės pagrindu tampama šeima, ši forma būtų paminėta tame straipsnyje. Bet taip nėra, susitaikykite su šiuo faktu.

Comment

Na taip, jūsų fantazijose trys suaugę vyrai su dviem vaikais yra šeima, nes Konstitucija to išreikštinai nedraudžia.
        Konstitucijoje 38 straipsnyje įvardytos šeimos formos. Jei partnerystės pagrindu tampama šeima, ši forma būtų paminėta tame straipsnyje. Bet taip nėra, susitaikykite su šiuo faktu.
        Man paskaičius susidaro įspūdis, kad pats esat be šeimos arba tokioje kuri nepatinka, kad aiškinat, kas ir kokias šeimas gali sukurti. Koks jums skirtumas, kas save vadina šeima, ar nuo to jūs blogai jaučiatės kažkaip ar čia kur problemos paslėptos ? Ir dar smalsu, nuo kada šeima, kaip dalykas kyla iš apibrėžimo ? Tai yra jausmas po galais bendrumo o ne kažkokia teorija sausa, kurią čia taip įsikandę tradicionalistai taso po forumą ir kiša visiems į dantis "Va parašyta"...
        - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
        - Rusija su Amerika kariauja.
        - Ir ką, kaip ten reikalai?
        - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
        - O amerikiečiai?
        - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

Comment

Čia nebent tu turi kažkokią savo konstituciją. Nes Lietuvos Respublikos Konstitucijoje tai tikrai nėra.

Comment

Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

Man paskaičius susidaro įspūdis, kad pats esat be šeimos arba tokioje kuri nepatinka, kad aiškinat, kas ir kokias šeimas gali sukurti. Koks jums skirtumas, kas save vadina šeima, ar nuo to jūs blogai jaučiatės kažkaip ar čia kur problemos paslėptos ? Ir dar smalsu, nuo kada šeima, kaip dalykas kyla iš apibrėžimo ? Tai yra jausmas po galais bendrumo o ne kažkokia teorija sausa, kurią čia taip įsikandę tradicionalistai taso po forumą ir kiša visiems į dantis "Va parašyta"...
            Tiesą sakant, man susidaro visai kitoks įspūdis, kad daugelis tų už tradicinę šeimą žmonių yra tokie, kur šeima yra vienintelis jų pasiekimas gyvenime. Neturi jokių akademinių pasiekimų, jokių hobių ar užsiėmimų, dirba nepatinkanti darbą. Realiai tai, kad apvaisino moterį (arba apsivaisino), kuri jiems pagimdė vaikučių yra vienintelis pasiekimas gyvenime ir dabar jie bijo, kad jei turėsim daugiau šeimų, jų vienintelis pasiekimas bus devalvuotas.

Comment

Čia nebent tu turi kažkokią savo konstituciją. Nes Lietuvos Respublikos Konstitucijoje tai tikrai nėra.
              Primena tuos, kurie Konstitucijoje kažkaip įskaito, kad susirgus gydymą privalo visada gaut čia, dabar ir nemokamai

Comment

Parašė DSaulius Rodyti pranešimą

Kiekvienas gali vadinti save šeima, bet aplinkiniai neprivalo tam pataikauti. Man yra skirtumas, ką mano vaikus mokykloje mokys vadinti šeima. Man rūpi tautos išlikimas, todėl nenoriu, kad mano vaikams kaltų į galvą, kad du princai yra ok, arba kad šeima be vaikų yra visavertė (tie kurie negali susilaukt - kita kalba).

Įstatymiškai šeima ginama, nes ji yra visuomenės pagrindas, nes ji užtikrina visuomenės tęstinumą. Labai svarbus reprodukcijos aspektas. Tik tarp vyro ir moters gali atsirasti nauja gyvybė, todėl tik toks formatas ir yra šeima.

Comment

Kiekvienas gali vadinti save šeima, bet aplinkiniai neprivalo tam pataikauti. Man yra skirtumas, ką mano vaikus mokykloje mokys vadinti šeima. Man rūpi tautos išlikimas, todėl nenoriu, kad mano vaikams kaltų į galvą, kad du princai yra ok, arba kad šeima be vaikų yra visavertė (tie kurie negali susilaukt - kita kalba).

Įstatymiškai šeima ginama, nes ji yra visuomenės pagrindas, nes ji užtikrina visuomenės tęstinumą. Labai svarbus reprodukcijos aspektas. Tik tarp vyro ir moters gali atsirasti nauja gyvybė, todėl tik toks formatas ir yra šeima.
                  o tai jei vyras turi vaikų su skirtingom moterimis, ar moteris su skirtingais vyrais, tinka?

Comment

Tik tarp vyro ir moters gali atsirasti nauja gyvybė, todėl tik toks formatas ir yra šeima.
                    Tai čia tik tavo nuomonė. Niekur Konstitucijoje taip nėra parašyta. Kiti gi žmonės turi kitokią nuomonę. Buvo netgi kreiptąsi į Konstitucint teismą, ir jis išaiškino, kad šeima yra gerokai platesnė sąvoka.

Comment

O šiaip iš vis, kuo 1791 metų Konstitucija buvo bloga??? Kam čia reikėjo visokių naujų konstitucijų? Priveligijuoti bajorai, viena didžiausių žmonijos vertybių, buvo ištrinti ir sunaikinti... Atsikykit, kodėl? Patinam!!!

Šiaip tai bajorai visada buvo visuomenės pagrindas, jie visada užtikrino visuomenės tęstinumą, aliooo.

Comment

Tai čia tik tavo nuomonė. Niekur Konstitucijoje taip nėra parašyta. Kiti gi žmonės turi kitokią nuomonę. Buvo netgi kreiptąsi į Konstitucint teismą, ir jis išaiškino, kad šeima yra gerokai platesnė sąvoka.
                        Akivaizdu, šioje diskusijoje konsensuso nebus dėl šeimos apibrėžimo.. Konstitucinio Teismo išaiškinimas neįpareigoja įstatymiškai praplėsti šeimos apibrėžimo. Be to jis nelogiškas,- jeigu visos žmonių sąjungos jų reikalavimu pripažįstamos šeima, kokia prasmė santuokos instituto, įtvirtinto pačioje Konstitucijoje, šeimos skyriuje?

Comment

Tai sakot, išgirdęs vaikas, jog būti homoseksualiu yra ok, nuspręs tokiu tapti ? Kaip čia jums geriau paaiškinti... Jei tai būtų pasirinkimas, Lietuvoje gėjų nebūtų žinant visuomenės požiūrį. Sovietmečiu homoseksualumas buvo apskritai kriminalizuotas, bet gėjai niekur nedingo. Ne taip šitas dalykas veikia. Juo labiau, ar bent įsivaizduojat, kaip reikia jaustis jaunam žmogui, kuris supranta kažkuriuo gyvenimo etapu, jog yra homoseksualus ir apie tai negali pasipasakoti net artimiausiems žmonėms nes motina su tėvu kala į galvą jog tai iškrypimas ar dar blogiau marše žygiuoja ir prie seimo bliauna jog homoseksualus į negyvenamą salą reikia išgabenti. Ir juo labiau, negi Jūs naiviai ir net atleiskit kvailai tikit, jog nepriėmus tos pačios partnerystės įstatymo, homoseksualai bėgs su priešinga lytim vaikų daryti ? For real ???

Atleiskit, jums vaikų Lietuvoje per mažai niekam nereikalingų ir augančių su globėjais ar palikinėjamų gyvybės langeliuose ? Per mažai pašalpinių kurie kruš...si kaip triušiai ir vaikus kepa greičiau nei sezonai keičiasi Lietuvoje ? Sutinku, tas svarbu, bet šeima nėra institutas vaikams gaminti, šeima yra artumas, bendrumas ir jausmas o ne kažkoks reprodukciją užtikrinantis dalykas.
                          - Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
                          - Rusija su Amerika kariauja.
                          - Ir ką, kaip ten reikalai?
                          - Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
                          - O amerikiečiai?
                          - Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.

Comment

Akivaizdu, šioje diskusijoje konsensuso nebus dėl šeimos apibrėžimo.. Konstitucinio Teismo išaiškinimas neįpareigoja įstatymiškai praplėsti šeimos apibrėžimo. Be to jis nelogiškas,- jeigu visos žmonių sąjungos jų reikalavimu pripažįstamos šeima, kokia prasmė santuokos instituto, įtvirtinto pačioje Konstitucijoje, šeimos skyriuje?
                            Na tai daugybė nesusituokusių, bet daug metų kartu gyvenančių ir vaikus auginančių šeimų klausia to paties - koks santuokos tikslas, ką tai duoda ir panašiai. Aš pvz neturiu konkretaus, vienareikšmio atsakymo - na, sakau, bent jau pavardės vienodos - viena šeima, viena pavardė. Bet realaus, apčiuopiamo skirtumo tarp susituokusios ir nesusituokusios šeimos tai nelabai ir yra.

Comment

Na tai daugybė nesusituokusių, bet daug metų kartu gyvenančių ir vaikus auginančių šeimų klausia to paties - koks santuokos tikslas, ką tai duoda ir panašiai. Aš pvz neturiu konkretaus, vienareikšmio atsakymo - na, sakau, bent jau pavardės vienodos - viena šeima, viena pavardė. Bet realaus, apčiuopiamo skirtumo tarp susituokusios ir nesusituokusios šeimos tai nelabai ir yra.
                              Na, gal teisinių skirtumų šiek tiek yra: atsiranda bendra nuosavybė, galėjimas neliudyti prieš sutuoktinį etc. O, beje, homoseksualai tik kai kurių šitų teisinių reikalavimų ir tenori, kitu atvejų jų šeimos jau dabar niekuo nesiskiria.
                              Post in English - fight censorship!

Comment

Santuoka yra sutartis, iš kurios kyla teisės ir pareigos, apibrėžtos įstatymais. Ar ne taip?

Comment

O kodėl kita kalba apie šeimas, kurios negali susilaukti vaikų? Juk, kaip čia rašo, reprodukcija yra esmių esmė, tai tie, kurie ilgai nesusilaukia vaikų, nėra visiškai normalūs visuomenės nariai, šiokios tokios anomalijos, todėl niekaip neturėtų vadintis šeima. Galvoju, kad reikėtų po santuokos sudarymo duoti kokius 5 metus vaikui pradėti, jei nepavyksta - ką padarysi, šeimos titulą atimame. Pasidarys vaiką, galės vėl tapti šeima. Manau, kad prieštarauti tokiam pasiūlymui galėtų nebent tie, kuriems nerūpi tautos išlikimas.

Comment

Pusė vaikų auga su išsiskyrusiais tėvais ar apskritai be tėvo, tai apie juos mokykloje irgi
                                    ​​​​​mokys, kad su jais ne viskas ok kaip ir su dviem princais?
                                    Paskutinis taisė Lettered; 2021.06.25, 09:29.
                                    Flickr

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą

SSSR nebuvo žodžio lausvės, nenusišnekėkit.

Aišku, kad svarbi. Kitas dalykas ar gali būti kokios ribos, čia diskutuotina. Tik ypatingai jei pasisakai prieš bet kokius ribojimus visiškai nelogiška sakyti, kad žmonės negali pasakoti apie savo vertybes ir čia kažkoks baisus virtue signalling.
                                      Uždarai žodį į narvą ir pasakai čia ne nelaisvė, čia ribos. Va, viskas, žodis yra laisvas. Bet i tik tol kol iki narvo ribų neina.

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Pusė vaikų auga su išsiskyrusiais tėvais ar apskritai be tėvo, tai apie juos mokykloje irgi
                                      ​​​​​mokys, kad su jais ne viskas ok kaip ir su dviem princais?
                                      Pasižiūrėjus statistiką tai su dauguma jų tikrai yra nelabai gerai. Vienatėviai vaikai turi daug didesni šansą turėti psichologines problemas nei augantys su abiem tėvais.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                        Pasižiūrėjus statistiką tai su dauguma jų tikrai yra nelabai gerai. Vienatėviai vaikai turi daug didesni šansą turėti psichologines problemas nei augantys su abiem tėvais.
                                        Tai kodėl leidžiam tėvams su vaikais skirtis ar susilaukti vaikų mamoms be vyro ir taip traumuoti vaikus?
                                        Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Tai kodėl leidžiam tėvams su vaikais skirtis ar susilaukti vaikų mamoms be vyro ir taip traumuoti vaikus?
                                          Pirma reik gėjus uždraust, tada ir šitą klausimą bus galima kelti, ne viskas iškart. Dar gi abortai yra, mini sijonai, vyrai su auskarais ir dažytais plaukais, Moterų išsilavinimas, čia dar dirbt ir dirbt.

Comment

Working...
                                          X