Parašė terre
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
2021.05.15 Didysis šeimos gynimo maršas
Collapse
X
-
If a lion could speak, we could not understand him.
- 3 patinka
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Tai ten apskritai nieko neparašyta apie šeimos formas. Ir ten tikrai neparašyta kad šeima kyla tik iš santuokos. Gal pradžiai reiktų pačiam bent kartelį tą Konstitucijos straipsnį perskaityti, prieš dėstant savo alternatyvios realybės blėnis.
Konstitucijoje 38 straipsnyje įvardytos šeimos formos. Jei partnerystės pagrindu tampama šeima, ši forma būtų paminėta tame straipsnyje. Bet taip nėra, susitaikykite su šiuo faktu.
Comment
-
Parašė terre Rodyti pranešimą
Na taip, jūsų fantazijose trys suaugę vyrai su dviem vaikais yra šeima, nes Konstitucija to išreikštinai nedraudžia.
Konstitucijoje 38 straipsnyje įvardytos šeimos formos. Jei partnerystės pagrindu tampama šeima, ši forma būtų paminėta tame straipsnyje. Bet taip nėra, susitaikykite su šiuo faktu.
- Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
- Rusija su Amerika kariauja.
- Ir ką, kaip ten reikalai?
- Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
- O amerikiečiai?
- Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.
- 6 patinka
Comment
-
Na taip, jūsų fantazijose trys suaugę vyrai su dviem vaikais yra šeima, nes Konstitucija to išreikštinai nedraudžia.
Konstitucijoje 38 straipsnyje įvardytos šeimos formos. Jei partnerystės pagrindu tampama šeima, ši forma būtų paminėta tame straipsnyje. Bet taip nėra, susitaikykite su šiuo faktu.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
Man paskaičius susidaro įspūdis, kad pats esat be šeimos arba tokioje kuri nepatinka, kad aiškinat, kas ir kokias šeimas gali sukurti. Koks jums skirtumas, kas save vadina šeima, ar nuo to jūs blogai jaučiatės kažkaip ar čia kur problemos paslėptos ? Ir dar smalsu, nuo kada šeima, kaip dalykas kyla iš apibrėžimo ? Tai yra jausmas po galais bendrumo o ne kažkokia teorija sausa, kurią čia taip įsikandę tradicionalistai taso po forumą ir kiša visiems į dantis "Va parašyta"...
- 5 patinka
Comment
-
Čia nebent tu turi kažkokią savo konstituciją. Nes Lietuvos Respublikos Konstitucijoje tai tikrai nėra.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė DSaulius Rodyti pranešimą
Man paskaičius susidaro įspūdis, kad pats esat be šeimos arba tokioje kuri nepatinka, kad aiškinat, kas ir kokias šeimas gali sukurti. Koks jums skirtumas, kas save vadina šeima, ar nuo to jūs blogai jaučiatės kažkaip ar čia kur problemos paslėptos ? Ir dar smalsu, nuo kada šeima, kaip dalykas kyla iš apibrėžimo ? Tai yra jausmas po galais bendrumo o ne kažkokia teorija sausa, kurią čia taip įsikandę tradicionalistai taso po forumą ir kiša visiems į dantis "Va parašyta"...
Įstatymiškai šeima ginama, nes ji yra visuomenės pagrindas, nes ji užtikrina visuomenės tęstinumą. Labai svarbus reprodukcijos aspektas. Tik tarp vyro ir moters gali atsirasti nauja gyvybė, todėl tik toks formatas ir yra šeima.
Comment
-
Kiekvienas gali vadinti save šeima, bet aplinkiniai neprivalo tam pataikauti. Man yra skirtumas, ką mano vaikus mokykloje mokys vadinti šeima. Man rūpi tautos išlikimas, todėl nenoriu, kad mano vaikams kaltų į galvą, kad du princai yra ok, arba kad šeima be vaikų yra visavertė (tie kurie negali susilaukt - kita kalba).
Įstatymiškai šeima ginama, nes ji yra visuomenės pagrindas, nes ji užtikrina visuomenės tęstinumą. Labai svarbus reprodukcijos aspektas. Tik tarp vyro ir moters gali atsirasti nauja gyvybė, todėl tik toks formatas ir yra šeima.
- 1 patinka
Comment
-
Tik tarp vyro ir moters gali atsirasti nauja gyvybė, todėl tik toks formatas ir yra šeima.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Comment
-
Tai čia tik tavo nuomonė. Niekur Konstitucijoje taip nėra parašyta. Kiti gi žmonės turi kitokią nuomonę. Buvo netgi kreiptąsi į Konstitucint teismą, ir jis išaiškino, kad šeima yra gerokai platesnė sąvoka.
Comment
-
Kiekvienas gali vadinti save šeima, bet aplinkiniai neprivalo tam pataikauti. Man yra skirtumas, ką mano vaikus mokykloje mokys vadinti šeima. Man rūpi tautos išlikimas, todėl nenoriu, kad mano vaikams kaltų į galvą, kad du princai yra ok, arba kad šeima be vaikų yra visavertė (tie kurie negali susilaukt - kita kalba).
Atleiskit, jums vaikų Lietuvoje per mažai niekam nereikalingų ir augančių su globėjais ar palikinėjamų gyvybės langeliuose ? Per mažai pašalpinių kurie kruš...si kaip triušiai ir vaikus kepa greičiau nei sezonai keičiasi Lietuvoje ? Sutinku, tas svarbu, bet šeima nėra institutas vaikams gaminti, šeima yra artumas, bendrumas ir jausmas o ne kažkoks reprodukciją užtikrinantis dalykas.- Kas gi vyksta toje Ukrainoje?
- Rusija su Amerika kariauja.
- Ir ką, kaip ten reikalai?
- Na, Rusija prarado tūkstančius kareivių, šimtus tankų.
- O amerikiečiai?
- Nepatikėsi, jie apskritai kare nepasirodė.
- 5 patinka
Comment
-
Akivaizdu, šioje diskusijoje konsensuso nebus dėl šeimos apibrėžimo.. Konstitucinio Teismo išaiškinimas neįpareigoja įstatymiškai praplėsti šeimos apibrėžimo. Be to jis nelogiškas,- jeigu visos žmonių sąjungos jų reikalavimu pripažįstamos šeima, kokia prasmė santuokos instituto, įtvirtinto pačioje Konstitucijoje, šeimos skyriuje?If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Na tai daugybė nesusituokusių, bet daug metų kartu gyvenančių ir vaikus auginančių šeimų klausia to paties - koks santuokos tikslas, ką tai duoda ir panašiai. Aš pvz neturiu konkretaus, vienareikšmio atsakymo - na, sakau, bent jau pavardės vienodos - viena šeima, viena pavardė. Bet realaus, apčiuopiamo skirtumo tarp susituokusios ir nesusituokusios šeimos tai nelabai ir yra.Post in English - fight censorship!
- 1 patinka
Comment
-
- 1 patinka
Comment
-
mokys, kad su jais ne viskas ok kaip ir su dviem princais?Paskutinis taisė Lettered; 2021.06.25, 09:29.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
SSSR nebuvo žodžio lausvės, nenusišnekėkit.
Aišku, kad svarbi. Kitas dalykas ar gali būti kokios ribos, čia diskutuotina. Tik ypatingai jei pasisakai prieš bet kokius ribojimus visiškai nelogiška sakyti, kad žmonės negali pasakoti apie savo vertybes ir čia kažkoks baisus virtue signalling.
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Pusė vaikų auga su išsiskyrusiais tėvais ar apskritai be tėvo, tai apie juos mokykloje irgi
mokys, kad su jais ne viskas ok kaip ir su dviem princais?
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąPasižiūrėjus statistiką tai su dauguma jų tikrai yra nelabai gerai. Vienatėviai vaikai turi daug didesni šansą turėti psichologines problemas nei augantys su abiem tėvais.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tai kodėl leidžiam tėvams su vaikais skirtis ar susilaukti vaikų mamoms be vyro ir taip traumuoti vaikus?
Comment
Comment