Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Galimybių pasas ir ES žaliasis pasas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Perfect Rodyti pranešimą

Kažką praklausei. Kalbama buvo ne apie 30, bet apie 300 tūkstančių.
    Gali būti
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Kažkas sakė, kad niekam nereikia galimybių paso.

https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87320931
      Flickr

Comment

Parašė digital Rodyti pranešimą

Antrą kartą skiepytis AZ galima registruotis ne anksčiau nei po 12 savaičių. Tuo tarpu čia rašoma, kad būtinas antrasis skiepas, praėjus ne ilgiau nei 12 savaičių po pirmosios dozės.
        Teisingai suprantu, kad, norint turėti galimybių pasą, reikia registruotis antram skiepui lygiai po 12 savaičių, ne anksčiau ir ne vėliau? Nes jei taip, tai šiek tiek BS gaunasi.
        o kam registuotis ? Gavus pirmą skiepą, automatiškai ateina žinutė su antro skiepo data.

Su AZ dar yra toks dalykas, kad, kuo vėliau gautas antras skiepas, tuo stipresnis ir ilgesnis imunitetas susidaro. Taip, esant rimtam reikalui, galima kažkaip tartis dėl ankstesnio antros dozės laiko, bet, mano nuomone, jei to reikalo nėra, geriau palaukti ilgiau antros dozės ir po to turėti geresnę apsaugą nuo COVID.
        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
        Marsrutai.lt tinklaraštis!
        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Kažkas sakė, kad niekam nereikia galimybių paso.

https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=87320931
          Na bet šiandien ir rytoj vilniečiai ir kauniečiai galimybių pasu pasinaudoti jau nebegali jeigu neturi 4 savaičių po vakcinos ar nepersirgę. Buvo ministerijos ir Seimo narių žadėta kad tikrai testavimo pajėgumų užteks. Deja, akivaizdu kad neužtenka. Diskriminacijos argumentą tikrai galima kelti - net ir teigiant, kad čia nėra laisves apribojimas, bet tiesiog dokumentas įrodantis kad nekeliu grėsmės kitiems (panašiai kaip vairavimo teisės) - diskriminacija yra, nes aš neturiu jokios teisinės galimybės jį gauti. Ir taip bus kiekvieną savaitgalį iki kol gausiu vakciną + 4 savaitės, arba turiu labai iš anksto planuoti savo laiką.

Comment

Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

o kam registuotis ? Gavus pirmą skiepą, automatiškai ateina žinutė su antro skiepo data.

Su AZ dar yra toks dalykas, kad, kuo vėliau gautas antras skiepas, tuo stipresnis ir ilgesnis imunitetas susidaro. Taip, esant rimtam reikalui, galima kažkaip tartis dėl ankstesnio antros dozės laiko, bet, mano nuomone, jei to reikalo nėra, geriau palaukti ilgiau antros dozės ir po to turėti geresnę apsaugą nuo COVID.
            Man po 6 savaičių antra dozė. Jaučiuosi diskriminuojamas

Comment

Tam, kad man ir paskirta data lygiai po 12 savaičių, bet ji netinka. Tai taip išeina, kad aš neturiu jokių galimybių pasikeisti datą ir gauti galimybių pasą?

Tai vat, kad ankstenės datos neleidžia, o vėlesnė kokia savaite ar dviem man tiktų, bet tada galimybių paso negausiu.

Comment

Nėra čia jokios diskriminacijos.

- Nei dėl to, kad kažkas šiais laikais VIS DAR nesinaudoja išmaniais telefonais (O kiek tokių žmonių yra? Mano gana vidutiniškų žmonių aplinkoje, ir Vilniuje ir provincijoje, ir pensininkai naudojasi smartfonais)

- Nei dėl to, kad kažkas SAVO NORU nesiskiepija (kodėl iš viso turime derintis prie antivaxerių?)

- Nei dėl to, kad galintys ir norintys skiepytis, dar neturi galimybės to padaryti (nes turės vėliau ir prisijungs prie visų, o kitų pavydas nėra pagrindas galintiems naudotis galimybėmis jomis nesinaudoti).

Kur dar kas nors mato diskriminaciją?
                Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                  - Nei dėl to, kad galintys ir norintys skiepytis, dar neturi galimybės to padaryti (nes turės vėliau ir prisijungs prie visų, o kitų pavydas nėra pagrindas galintiems naudotis galimybėmis jomis nesinaudoti).
                  Mes turim galimybę nuo šių metų vidurio pakelti pensijas 30% Lietuvos pensininkų. Likusiems pakelsim tik nuo rugsėjo 1 dienos. 70% pensininkų pavydas likusiems nėra pagrindas nemokėti daliai didesnės pensijos, todėl su šituo sprendimu jokių bėdų nematome. Kad nebūtų diskriminacijos, galima bet kuriam pensininkui užeiti į pašto skyrių (ribotas vietų skaičius ir išankstinė registracija) ir atsiimti padidintą pensijos dalį už tą dieną.

Comment

Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

Mes turim galimybę nuo šių metų vidurio pakelti pensijas 30% Lietuvos pensininkų. Likusiems pakelsim tik nuo rugsėjo 1 dienos. 70% pensininkų pavydas likusiems nėra pagrindas nemokėti daliai didesnės pensijos, todėl su šituo sprendimu jokių bėdų nematome. Kad nebūtų diskriminacijos, galima bet kuriam pensininkui užeiti į pašto skyrių (ribotas vietų skaičius ir išankstinė registracija) ir atsiimti padidintą pensijos dalį už tą dieną.
                    Na, o kodėl čia turėtų būti diskriminacija? Ypač jeigu tas pensijų didinimas vyktų pagal apibrėžtą tvarką nuo tam tikrų vyresnių amžiaus grupių arba pagal tam tikrus kriterijus. Aš suprantu diskriminacija, kad vieni gaus, kitiems neliks. Bet čia gi gaus visi, tik vieni anksčiau, kiti vėliau. Nėra gi galimybės suskiepyti visus iš karto. O paskiepytiems būti dabar apribotiems laukti kažko, kiti kol gaus - tai čia jau tyčiojimasis ir principų demonstravimas.

Na labai nerimtai atrodo tokie "jeigu aš dar negaliu, tai ir tau dar negalima". Grynai kaip kažkokie kaprizai.
                    Snowflakes will attack U <3

Comment

Tam, kad man ir paskirta data lygiai po 12 savaičių, bet ji netinka. Tai taip išeina, kad aš neturiu jokių galimybių pasikeisti datą ir gauti galimybių pasą?
                      Visi žino, kad AZ antra dozė turi būti suleista po 12 savaičių. Kas turi įvykti kad žmogus niekaip negali ateiti pasiskiepyti? - nebent tai dienai paskyrė operaciją, tada sutikčiau. O kelionės, vestuvės ar krikštynos tikrai gali palaukti.

Comment

Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                        Visi žino, kad AZ antra dozė turi būti suleista po 12 savaičių. Kas turi įvykti kad žmogus niekaip negali ateiti pasiskiepyti? - nebent tai dienai paskyrė operaciją, tada sutikčiau. O kelionės, vestuvės ar krikštynos tikrai gali palaukti.
                        Tai gali, netgi galima iš pajūrio atvažiuoti į Vilnių, pasiskiepyti, ir sugrįžti, veltui išeikvojus benzino ir laiko. Problema ta, kad dėl to, kad negalima net savaite paankstinti, reikia atlikinėti tokius perteklinius veiksmus, teršti gamtą visiškai veltui ir pan. OK, mes bandysim registruotis Klaipėdoje ar Nidoje tomis dienomis (ar tiesiog vėliau, nes mums kaip ir px tas galimybių pasas), bet vėlgi, kalba apie tai, kad jei leistų nors savaite paankstinti, būtų gerai daug kam, nes dabar tikrai nesąmonė, kai maksimalus antros dozės laikas sutampa su minimaliu.
                        Ir dar kitas klausimas - anksčiau neleidžia, vėliau taip, ar gavus antrą dozę vėliau nei už 12 savaičių, nebus blogai su įgytu imunitetu nuo viruso?

Comment

Hmm, kaip aš supratau iš delfi straipsnio, tai kol kas leidžiama pasiankstinti antrąją dozę tik pedagogams ir abiturientams, bet gal, jei nebus tokio trūkumo vakcinų, artimiausiu metu leis ir kitiems asmenims, turint pateisinamą priežastį, ankstinti antrąją dozę.

Comment

Parašė Kristisz Rodyti pranešimą

Na bet šiandien ir rytoj vilniečiai ir kauniečiai galimybių pasu pasinaudoti jau nebegali jeigu neturi 4 savaičių po vakcinos ar nepersirgę. Buvo ministerijos ir Seimo narių žadėta kad tikrai testavimo pajėgumų užteks. Deja, akivaizdu kad neužtenka. Diskriminacijos argumentą tikrai galima kelti - net ir teigiant, kad čia nėra laisves apribojimas, bet tiesiog dokumentas įrodantis kad nekeliu grėsmės kitiems (panašiai kaip vairavimo teisės) - diskriminacija yra, nes aš neturiu jokios teisinės galimybės jį gauti. Ir taip bus kiekvieną savaitgalį iki kol gausiu vakciną + 4 savaitės, arba turiu labai iš anksto planuoti savo laiką.
                            Kai buvo sugedusi kortelių darymo mašina irgi nebuvo faktinės galimybės gauti paso ar vairuotojų teisių kelias savaites. Matyt irgi diskriminacija?

Tai gali, netgi galima iš pajūrio atvažiuoti į Vilnių, pasiskiepyti, ir sugrįžti, veltui išeikvojus benzino ir laiko. Problema ta, kad dėl to, kad negalima net savaite paankstinti, reikia atlikinėti tokius perteklinius veiksmus, teršti gamtą visiškai veltui ir pan.
                            Arba reikėtu truputi pamąstyti ir nevažiuoti į pajūrį dar neturint skiepo.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                              Arba reikėtu truputi pamąstyti ir nevažiuoti į pajūrį dar neturint skiepo.
                              Kodėl? Ta prasme žmogus sunkiai dirbo visus metus, ir dabar negauti užsitarnautų atostogų ar jas praleisti namie - kam nuo to bus gerai? Jis pradės geriau dirbti nepailsėjęs, uždirbs daugiau ir sumokės daugiau mokesčių? Būtų smagu, jei tokių pokvailių pasiūlymų nebūtų, čia gi ne delfi komentarai.

Comment

Kodėl? Ta prasme žmogus sunkiai dirbo visus metus, ir dabar negauti užsitarnautų atostogų ar jas praleisti namie - kam nuo to bus gerai? Jis pradės geriau dirbti nepailsėjęs, uždirbs daugiau ir sumokės daugiau mokesčių? Būtų smagu, jei tokių pokvailių pasiūlymų nebūtų, čia gi ne delfi komentarai.
                                pokvailis pasiūlymas yra negalėti atvykti į vakcinaciją nes nori pasigrūsti miniose prie jūros. "Noriu šventę švesti" nėra pasiteisinimas pandemijos akivaizdoje. Gal per kalėdas irgi siūlei važiuoti aplankyti giminių nes gi per metus sunkiai dirbai tai užsitarnavai?

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

pokvailis pasiūlymas yra negalėti atvykti į vakcinaciją nes nori pasigrūsti miniose prie jūros. "Noriu šventę švesti" nėra pasiteisinimas pandemijos akivaizdoje. Gal per kalėdas irgi siūlei važiuoti aplankyti giminių nes gi per metus sunkiai dirbai tai užsitarnavai?
                                  Na, jeigu jūs nenorite gyventi normalaus gyvenimo, tai jūsų valia. Kiti žmonės nori ir gali tai daryti saugiai, ypač vasarą, kai užsikrėtimų skaičius bus artimas nuliui. Ir nėra jokios priežasties neleisti pakeisti skiepo datos savaitę į priekį ar atgal.

Comment

Na, kol kas yra dvi grupės, kurioms galima pasiankstinti antro skiepo datą, vėliau gal atsiras ir kitų išimčių, bet, manau, visiems ankstintis AZ dozę neleidžia ir artimiausiu metu dar neleis, kad žmonės nepultų masiškai ankstintis antrąją dozę dėl kelionių į užsienį, panašiai kaip šie 15min skaitytojai:

Antros vakcinos dozės anksčiau norėję vilniečiai: A.Dulkys pavogė mūsų atostogas

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1512462?copied

Kol kas, kol vakcinų tiekimas ribotas ir dar daug nepaskiepytų žmonių, kažkieno noras išvykti atostogų į užsienį negali būti viršesnis už poreikį kuo daugiau žmonių ir kuo greičiau paskiepyti bent jau viena doze.

Comment

Kol kas, kol vakcinų tiekimas ribotas ir dar daug nepaskiepytų žmonių, kažkieno noras išvykti atostogų į užsienį negali būti viršesnis už poreikį kuo daugiau žmonių ir kuo greičiau paskiepyti bent jau viena doze.
                                      Jei norėtų paskiepyti kuo greičiau daugiau žmonių bent viena doze, būtų pavėlinę Pfizer antrą skiepą, todėl šis argumentas nelabai tinkamas.

Aš manau, kad jau po kelių savaičių galėsim tiek rinktis skiepus, tiek leis kaitalioti ir skiepų datas, nes bus susiskiepiję visi to pagiedaujantys.

Aš pats tai visai galvoju apie vakcinų kokteilį Turiu AZ pirmą skiepą, antras liepos antroj pusėj. Iki to laiko turėtų pasirodyti platesni tyrimų duomenys ir kitos šalys bus pradėjusios skiepyti skirtingais skiepais. Kol kas yra nedidelis tyrimas (~600 žmonių) Ispanijoj, kurio rezultatai sako, kad po pirmos AZ, suleidus antrą Pfizer, imuninis atsakas buvo stipresnis, nei po dviejų AZ ar Pfizer skiepų.

Comment

Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą

Aš pats tai visai galvoju apie vakcinų kokteilį Turiu AZ pirmą skiepą, antras liepos antroj pusėj. Iki to laiko turėtų pasirodyti platesni tyrimų duomenys ir kitos šalys bus pradėjusios skiepyti skirtingais skiepais. Kol kas yra nedidelis tyrimas (~600 žmonių) Ispanijoj, kurio rezultatai sako, kad po pirmos AZ, suleidus antrą Pfizer, imuninis atsakas buvo stipresnis, nei po dviejų AZ ar Pfizer skiepų.
                                        pabandyk visas tris (keturias) susisvirksti

Comment

Kodėl? Ta prasme žmogus sunkiai dirbo visus metus, ir dabar negauti užsitarnautų atostogų ar jas praleisti namie - kam nuo to bus gerai?
                                          O taip jau būtinai reikia atostogauti vasarą? Aš asmeniškai vasarą neatostogavęs jau 7 metus - užtenka rudenio, pavasario ir žiemos.

Comment

Working...
                                          X