Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Galimybių pasas ir ES žaliasis pasas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Čia tiems, kas aiškina, kad žmonės turi laisvą pasirinkimą:

Comment

Bet kai dar kokia prasmė skiepytis ir išsiimti tą PIŠpasį, jei net ir jį turint vis tiek reikia:
      a) dėvėti kaukes uždarose patalpose
      b) grįžus iš užsienio/kontaktavus su sergančiu - vis tiek reikia izoliuotis
      Kam tada tas skiepas ir pasas, jei jis suteikia ne per daugiausiai garantijų nepasiskiepijusių atžvilgiu? P.S. Pramogų vietose nesilankau, man tai neaktualu...

Comment

Be pišpasio į daugumą uždarų patalpų net neįleis. Apsiperkant turguj ar per paštomatus net ir kaukės nereiks dėvėt

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
          Bet kai dar kokia prasmė skiepytis ir išsiimti tą PIŠpasį, jei net ir jį turint vis tiek reikia:
          a) dėvėti kaukes uždarose patalpose
          b) grįžus iš užsienio/kontaktavus su sergančiu - vis tiek reikia izoliuotis
          Kam tada tas skiepas ir pasas, jei jis suteikia ne per daugiausiai garantijų nepasiskiepijusių atžvilgiu? P.S. Pramogų vietose nesilankau, man tai neaktualu...
          Kokia prasmė rodyti posūkius, jei vistiek reikia laikytis ženklų ir šviesoforo signalų?
          -

Comment

Parašė gerietis Rodyti pranešimą
            o kokia tikimybė be jokių vakcinų susirgti TTS? Kur garantija kad 1 iš 400000 nebūtų susirgęs ir be vakcinos?
            Kažkiek mažesnė, nei su vakcina, bet turbūt neypatingai - kiek randu skirtingų bandymų apytiksliai įvertinti TTS foninį dažnį, visi išreiškiami kaip vienetai iš šimtų tūkstančių. Pačiu šalutinio efekto egzistavimu abejoti nederėtų - yra nustatyta, kad po adenoviruso pagrindu sukurtų vakcinų kartais susidaro antikūnai prieš krešėjimo faktorių PF4, taipogi kad po skiepijimosi krešulių daugiau pasitaiko jauniems žmonėms, kai šiaip trombozė yra labiau senatvės liga. Bet faktas, kad šis šalutinis poveikis yra labai retas, pasitaikantis tik poros gamintojų vakcinose, ir jo pavojingumo lygis yra šimtais ar tūkstančiais kartų žemesnis, nei pačios COVID-19 infekcijos.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą
              Čia tiems, kas aiškina, kad žmonės turi laisvą pasirinkimą:

Tai šitą virusams pasakyk, kad sukėlė šitokią sveikatos krizę.

Comment

Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą

Tai šitą virusams pasakyk, kad sukėlė šitokią sveikatos krizę.
                Aš ne apie tai, o apie poros žmonių aiškinimą, kad yra pasirinkimas žmonėms duotas, ir "laisvai pasirinko" ar "laisvai gali pasirinkti" skiepytis ar nesiskiepyt.

Comment

Aš ne apie tai, o apie poros žmonių aiškinimą, kad yra pasirinkimas žmonėms duotas, ir "laisvai pasirinko" ar "laisvai gali pasirinkti" skiepytis ar nesiskiepyt.
                  Labai nenorint Lietuvoje galima nesiskiepyti, tik tada galios atitinkamai griežtesnės infekcijų kontrolės priemonės.

Comment

Čia tiems, kas aiškina, kad žmonės turi laisvą pasirinkimą
                    Tai kaip galima neimunizuotiems leisti visas veiklas? Nesuprantu kaip kai kuriems nedaeina, kad tai elemetariai yra nesaugu.

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                    grįžus iš užsienio - vis tiek reikia izoliuotis
                    Nereikia izoliuotis grįžus iš užsienio. Šiemet buvau 5 ES valstybėse ir izoliuotis nereikėjo, nes vakcinuotas.
                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.12.10, 21:57.
                    Snowflakes will attack U <3

Comment

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

Tai kaip galima neimunizuotiems leisti visas veiklas? Nesuprantu kaip kai kuriems nedaeina, kad tai elemetariai yra nesaugu.
                      Ką tu čia nusišneki? Kokius leidumus tu čia sakai, kad aš siūlau?
                      Aš nesiūlau jokių leidimų, viso labo paprašiau nustoti aiškinti, kad nepatekti į parduotuves yra laisvas pasirinkimas.

Kaip kai kuriems nedaeina kas konkrečiai sakoma ir jie patys prisigalvoja nebūtų dalykų...

Comment

Ką tu čia nusišneki? Kokius leidumus tu čia sakai, kad aš siūlau?
                        Aš nesiūlau jokių leidimų, viso labo paprašiau nustoti aiškinti, kad nepatekti į parduotuves yra laisvas pasirinkimas.

Kaip kai kuriems nedaeina kas konkrečiai sakoma ir jie patys prisigalvoja nebūtų dalykų...
                        Pilietis pasirinko nesiskiepyti? Pasirinko.
                        Žinojo, kad GP negaus? Žinojo.
                        Reiškia, pats kaltas.

Šita poniutė su plakatu būtent ir pergyvena, kad atėmė galimybes iš jos, ir pavadino laisvu pasirinkimu. Tai virusas gi atėmė, ne kažkas kitas. O jeigu nesiskiepija, tai gali ir nepergyventi, ir tokių plakatų rašymas nelogiškas. Tarsi pati nežinojo.
                        Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.12.10, 22:03.

Comment

Pilietis pasirinko nesiskiepyti? Pasirinko.
                          Žinojo, kad GP negaus? Žinojo.
                          Reiškia, pats kaltas.
                          Pasirinko nesiskiepyti.
                          Nepasirinko neįeiti į parduotuvę.
                          Į parduotuvę jam, kaip pasirinkusiam nesiskiepyti, uždraudė patekti valdžia.

Šita poniutė su plakatu būtent ir pergyvena, kad atėmė galimybes iš jos, ir pavadino laisvu pasirinkimu. Tai virusas gi atėmė, ne kažkas kitas. O jeigu nesiskiepija, tai gali ir nepergyventi, ir tokių plakatų rašymas nelogiškas. Tarsi pati nežinojo.
                          Ne virusas atėmė, o valdžios sprendimas atėmė.

Matau elementarių dalykų nesugebi suprasti.

Comment

Pasirinko nesiskiepyti.
                            Nepasirinko neįeiti į parduotuvę.
                            Į parduotuvę jam, kaip pasirinkusiam nesiskiepyti, uždraudė patekti valdžia.

Tai ar valdžia pandemijos metu galėjo priimti kitokį sprendimą? Taigi čia logiška kaip 2x2, savaime suprantama, kad jeigu pilietis neimunizuotas - pandemijos metu negali užsiimti tomis veiklomis, kurios leidžiamos turintiems imunitetą.

Visada maniau, kad tokie paprasti dalykai žmonėms savaime suprantami, bet... Pandemijos metu pamatyti dalykai privertė stipriai permąstyti požiūrį į žmonių rūšį. Jeigu siaučiant pasaulinei katastrofai daug kam nedaeina "kam tie anCnukEi, kodėl negalima už rankų sveikintis, kodėl į kitą rajoną negalima važiuoti, kam tie skiepai, kam GP, kodėl neskiepitiems ribojimai", tai rankos tiesiog nusvyra, kantriai paaiškinus kokį 10 kartą.

Comment

Tai ar valdžia pandemijos metu galėjo priimti kitokį sprendimą? Taigi čia logiška kaip 2x2, savaime suprantama, kad jeigu pilietis neimunizuotas - pandemijos metu negali užsiimti tomis veiklomis, kurios leidžiamos turintiems imunitetą.

Visada maniau, kad tokie paprasti dalykai žmonėms savaime suprantami, bet... Pandemijos metu pamatyti dalykai privertė stipriai permąstyti požiūrį į žmonių rūšį. Jeigu siaučiant pasaulinei katastrofai daug kam nedaeina "kam tie anCnukEi, kodėl negalima už rankų sveikintis, kodėl į kitą rajoną negalima važiuoti, kam tie skiepai, kam GP, kodėl neskiepitiems ribojimai", tai rankos tiesiog nusvyra, kantriai paaiškinus kokį 10 kartą.
                              Na tu ir vėl painioji ir net nesupranti diskusijos esmės.
                              Dabar mes nediskutuojame ar teisingi, ar neteisingi ribojimai! Kiek tau tą kartoti reiks dar?

Dabar kalbame tik apie tai, kad neteisinga sakyti, kad tai yra piliečio laisvas pasirinkimas.

Tarkim bosas sako pavaldiniui - arba darai tą, arba atimu tą. Ir tada jis sako - viskas gerai, gi aš daviau laisvą pasirinkimą.
                              Nėra laisvas pasirinkimas kai tu sakai, kad atimsi dalykus jei nebus daroma taip ir taip.

Comment

Na tu ir vėl painioji ir net nesupranti diskusijos esmės.
                                Dabar mes nediskutuojame ar teisingi, ar neteisingi ribojimai! Kiek tau tą kartoti reiks dar?

Dabar kalbame tik apie tai, kad neteisinga sakyti, kad tai yra piliečio laisvas pasirinkimas.

Tarkim bosas sako pavaldiniui - arba darai tą, arba atimu tą. Ir tada jis sako - viskas gerai, gi aš daviau laisvą pasirinkimą.
                                Nėra laisvas pasirinkimas kai tu sakai, kad atimsi dalykus jei nebus daroma taip ir taip.
                                Su GP lyginti labiau tinka kitoks pavyzdys. Tarkim, labai noriu su mašina važinėtis visur. Bet va bėda: norint tokios galimybės, reikia padaryti kai ką - gauti teises. O aš esu su savo labai griežtais įsitikinimais ir tikrai to kažkokio dokumento imti nenoriu. Ir dar pinigus kainuoja kursai, egzaminai...

Taigi, manau tokiu atveju būtų logiška susitaikyti su tuo, kad jei pats pasirinkau nelaikyti teisių, tai ir važinėtis man neduos galimybės. O jeigu visur piktinuosi, kaip mane diskriminuoja ir atima mano prigimtines teises, reikalaudami kažkokio išsigalvoto segregacinio "ausvaiso", tai iš šalies atrodau biškį taip... Įdomiai.

Comment

Nėra galimybės pandemijos metu leisti laisvai ir nevaržomai gyventi visiems. TIESIOG NĖRA. Net ir tos šalys, kurios iš paskutiniųjų laikėsi be galimybių pasų, dabar jau įveda juos. Pavyzdžiui, Švedija, Lenkija ir Australija.
                                  Nes GP - tai kone vienintelė galimybė neįvedinėti eilinių karantų visiems.
                                  Yra tik du variantai - GP arba karantinas visiems. Trečio varianto, kol pandemija nepasibaigs, tiesiog nėra!
                                  Ar manote, kad totalus uždarymas - geresnė alternatyva?
                                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

Comment

Su GP lyginti labiau tinka kitoks pavyzdys. Tarkim, labai noriu su mašina važinėtis visur. Bet va bėda: norint tokios galimybės, reikia padaryti kai ką - gauti teises. O aš esu su savo labai griežtais įsitikinimais ir tikrai to kažkokio dokumento imti nenoriu. Ir dar pinigus kainuoja kursai, egzaminai...

Taigi, manau tokiu atveju būtų logiška susitaikyti su tuo, kad jei pats pasirinkau nelaikyti teisių, tai ir važinėtis man neduos galimybės. O jeigu visur piktinuosi, kaip mane diskriminuoja ir atima mano prigimtines teises, reikalaudami kažkokio išsigalvoto segregacinio "ausvaiso", tai iš šalies atrodau biškį taip... Įdomiai.
                                    Vėl jie su savo tom teisėm.

Teisės yra todėl, kad tai yra sugebėjimų reikalaujanti veiksmas. Todėl reikia išlaikyti teises, kurios patvirtina, kad sugebi vairuoti.
                                    Į parduotuvę nueiti nereikia specifinių sugebėjimų, todėl tai yra visiškai neadekvatus palyginimas.

Comment

Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą

Nėra galimybės pandemijos metu leisti laisvai ir nevaržomai gyventi visiems. TIESIOG NĖRA. Net ir tos šalys, kurios iš paskutiniųjų laikėsi be galimybių pasų, dabar jau įveda juos. Pavyzdžiui, Švedija, Lenkija ir Australija.
                                      Nes GP - tai kone vienintelė galimybė neįvedinėti eilinių karantų visiems.
                                      Yra tik du variantai - GP arba karantinas visiems. Trečio varianto, kol pandemija nepasibaigs, tiesiog nėra!
                                      Ar manote, kad totalus uždarymas - geresnė alternatyva?
                                      Matau nelabai supranti, dabar nėra klausimo, ar ribojimai teisingi, ar neteisingi.

Ta prasme aš galiu pritarti viskam ką sakai ir tai niekaip neįtakos mano minties:

Tai yra aš tenoriu išgirsti pritarimą, kad nėra laisvas pasirinkimas skiepytis, kai tu sakai - arba atimsiu dalykus, arba skiepykis.
                                      Nes čia buvo pora veikėjų, kurie vis aiškino, kad visi turi laisvą pasirinkimą...

Comment

Nu kad yra laisvas. Jei tu nesiskiepiji, tai tavęs neįleis į kai kurias parduotuves, bet šiaip išgyventi gali. T.y. niekas neverčia skiepytis, tik skatina.

Comment

Išgyventi jo, gali. Bet tai kur logika, kad nepasiskiepiję dabar priversti apsipirkinėti mažose, nedidutėse parduotuvėse? Taigi prieš įvedant šitą "tvarką" buvo nuogastaujama, jog tos didelės parduotuvės taps pustuštėmis, maistas rūgs, žmonės nespės išpirkti produktų. O tie jūsų taip vadinami antivaxxeriai darbar spausis mažutėse parduotuvytėse ir susispaudę gal net apsikeis bacilomis dar labiau? Ar čia apeliuojama į tai, kad žmogelis pamanys "ką aš čia kaip koks lūzeris mažytėje parduotuvytėje kartu su Respublikos skaitytojais" ir nudroš pasiskiepiNti?

Comment

Working...
                                          X