Parašė liutass
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Galimybių pasas ir ES žaliasis pasas
Collapse
X
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąJei norėtų paskiepyti kuo greičiau daugiau žmonių bent viena doze, būtų pavėlinę Pfizer antrą skiepą, todėl šis argumentas nelabai tinkamas.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimąO nėra taip, kas Pfizer atvejų, suleidžiant antrąją dozę vėliau nei po savaičių po pirmos, mažėja veiksmingumas? Nes AZ atveju viskas priešingai - kuo ilgesnis tarpas, tuo stipresnis imunitetas.
Comment
-
Kažkokia parodija. Ar turi, ar neturi to "paso", vienodai šviečia.
Lrytas.lt 2021.06.01
Nuėjo papietauti su Galimybių pasu – nustebo pamatę, kas vyksta
https://www.lrytas.lt/bendraukime/ma...ksta-19583026/
Comment
-
Parašė Romas Rodyti pranešimąKažkokia parodija. Ar turi, ar neturi to "paso", vienodai šviečia.
Jau iš karto buvo galima spėti, kad su galimybių paso kontrole bus problemų - reikia laiko ir įrangos pasų ir dokumentų tikrinimui. Jei renginiai didesni, tai didžiulės eilės garantuotos (darant sąžiningai).
- 1 patinka
Comment
-
Tai kad paso tikrinimui, kiek žinau, yra appsas toje pačioje svetainėje. Užėjus iš karto yra 2 žali mygtukai - "gauti" ir "tikrinti". Nieko ten specialaus nereikia, tik telefono. Negi jau netgi tai pasidarė per sunku, kaip aukštoji matieka? Kliento koduką telefonu praskenuoti?
Labai gaila, kad tai vyksta. Reiškia, reikalinga griežtesnė kontrolė, reguliarūs užeigų tikrinimai ir didesnės baudos. Nes jeigu žmonės matys, kad taisyklę įmanoma apeiti - aišku, kad apeis. "Sąmoningumo" jau į valias prisižiūrėjome ir jis jau skamba kaip keiksmažodis.Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.06.02, 08:56.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Na, jeigu jūs nenorite gyventi normalaus gyvenimo, tai jūsų valia. Kiti žmonės nori ir gali tai daryti saugiai, ypač vasarą, kai užsikrėtimų skaičius bus artimas nuliui. Ir nėra jokios priežasties neleisti pakeisti skiepo datos savaitę į priekį ar atgal.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąLabai gaila, kad tai vyksta. Reiškia, reikalinga griežtesnė kontrolė, reguliarūs užeigų tikrinimai ir didesnės baudos.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Kokios iš viso gali būti kalbos apie normalų gyvenimą kai kasdien užsikrečia šimtai?
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Kristisz Rodyti pranešimą
Kontrolė, tikrinimai, testavimai kainuoja. Man atrodo kokybiškos teisėkūros principas yra pasverti įstatymo teikiamas naudą, ir kainą (tiek materialinę, tiek nematerialinę), kiek kainuos įstatymą įgyvendinti ir prižiūrėti jo vykdymą. Galimybių pasas man tuo ir nepatinka, kad nors ir idėja ant popieriaus skamba gerai, ji nėra fair visiems, ir nėra resursų jai įgyvendinti (neįmanoma savaitgalį gauti testo, nėra kontrolės ar maitinimo įstaigos laikosi apribojimų). Nenuostabu, kad rimti pasaulio leidinai kaip The Economist į tokio paso idėjos įgyvendinimą žiūri skeptiškai, ir kiek teko rasti Europoje vienintelės Danija ir Lietuva tokį pasą įgyvendino veikloms šalies viduje (Estijos ir būsimas ES orientuojasi tik į tarptautines keliones). Mažas skirtumas tarp Danijos ir Lietuvos, kad Danija testuoja 8% gyventojų per dieną, Lietuva apie 1%.
Čekijoje testo/skiepo reikalauja net ir lauko kavinėse.
- 2 patinka
Comment
-
Kasdien šimtai užsikrečia ir kitomis ligomis, bet tai netrukdo gyventi. Suprantama, kad į visišką normalumą dar negrįšime kurį laiką, bet jau dabar galima pakankamai saugiai ir praktiškai normaliai gyventi. Apie korona žinome jau pakankamai nemažai, žinome kaip ji plinta ir galima nesunkiai paskaičiuoti, kokia tikimybė užsikrėsti nuvažiavus prie jūros, gyvenant atskiram apartamente, valgant tik lauko kavinėse ir nesigrūdant minioj paplūdimy. Ypač, jei esi pasiskiepijęs kad ir vienu skiepu. Bet, kaip ir sakiau, niekas netrukdo sėdėti namie ir nekišti nosies laukan
Ir taip, apie ligą žinome pakankamai kad esant tokiems užkrėtimų skaičiams jokių atostogų planuoti neturėtume.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąbent jau valdininkeliams sitas karantinas buvo (yra) kaip atostogos
Comment
-
Na tai reikia skirti kur liga su beveik 3% mirštamumu kur koks gripas su 0,05% mirštamumu.
Ir taip, apie ligą žinome pakankamai kad esant tokiems užkrėtimų skaičiams jokių atostogų planuoti neturėtume.
O dabartinė pandemija šiuo metu tokioje stadijoje ir tendencijoje, kuri leidžia pakankamai saugiai planuotis (sveiko proto ribose) atostogas ir atostogauti, ką absoliuti dauguma žmonių ir daro. Jei tendencija pasikeis - pasikeis ir žmonių planai.
- 2 patinka
Comment
-
Kodėl būtinai reikia lyginti su gripu? Jei jau kalbame apie mirštamumą, tuomet galim palyginti su kraujotakos ligomis, nuo kurių Lietuvoje miršta daugiausiai žmonių. Pusės tų mirčių būtų galima išvengti tinkamai maitinantis ir pakankamai judant, bet kažkodėl niekas neskelbia "pandemijos" ir neuždraudžia valgyti visus tuos šūdmaisčius, kuriuos dauguma valgo ir neverčia aktyviau gyventi. Panašiai ir su rūkymo ar alkoholio sukeltomis ligomis. Visa tai lemia nepalyginamai didesnį mirštamumą, nei korona kada lėmė ar lems, bet kadangi jos yra įprastos, tai viskas ok.
O dabartinė pandemija šiuo metu tokioje stadijoje ir tendencijoje, kuri leidžia pakankamai saugiai planuotis (sveiko proto ribose) atostogas ir atostogauti, ką absoliuti dauguma žmonių ir daro. Jei tendencija pasikeis - pasikeis ir žmonių planai.
Na koks PSO tai skelbia nutukimo pandemiją, tik niekas jų neklausė nes gi dabar madoje visokie "fat acceptance" ir kitokie iškrypimai. Beje asmeniškai aš esu už cukraus akcizo gražinimą kas sumažintu to šūdmaisčio vartojimą.
Beje visi tavo išvardinti dalykai yra žmoguas asmeninio pasirinkimo reikalas. Jeigu aš nevalgau šlamšto, sportuoju pakankamai, negeriu ir t.t. tai aš nuo tos ligos ir nemirsiu. Su korona yra kitaip. Aš galiu gyventi kaip noriu sveikai bet jeigu autobuse šalia atsisės platintojas vis tiek mirsiu. Žmogus kuris nevartoja alkoholio nekeičia planų dėl to kad alkoholikas vėl pasigėrė, bet koronas atveju tai reikštu ir to nevartojančio mirtį.
Comment
-
Lyginame su panašiai plintančia liga.
Na koks PSO tai skelbia nutukimo pandemiją, tik niekas jų neklausė nes gi dabar madoje visokie "fat acceptance" ir kitokie iškrypimai. Beje asmeniškai aš esu už cukraus akcizo gražinimą kas sumažintu to šūdmaisčio vartojimą.
Beje visi tavo išvardinti dalykai yra žmoguas asmeninio pasirinkimo reikalas. Jeigu aš nevalgau šlamšto, sportuoju pakankamai, negeriu ir t.t. tai aš nuo tos ligos ir nemirsiu. Su korona yra kitaip. Aš galiu gyventi kaip noriu sveikai bet jeigu autobuse šalia atsisės platintojas vis tiek mirsiu. Žmogus kuris nevartoja alkoholio nekeičia planų dėl to kad alkoholikas vėl pasigėrė, bet koronas atveju tai reikštu ir to nevartojančio mirtį.
Comment
-
Kokios iš viso gali būti kalbos apie normalų gyvenimą kai kasdien užsikrečia šimtai?
todel didelė dalis piliečių ir skeptiski del koronaisterijos bei vakcinų..
- 1 patinka
Comment
-
10% užsikrėtusiu ir 4000 mirusių čia dar mažai, tik šiaip isterija, kur gi ne šimtai tik!
Pažįstamus užikrėtusius nustojau skaičiuoti dar gruodį po 20 žmogaus, nes pamečiau skaičių. Mažai ką palietė, tikrai. Galėjo gi kiekvieną asmeniškai, tada gal jau būtų įtikinamai...Snowflakes will attack U <3
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą10% užsikrėtusiu ir 4000 mirusių čia dar mažai, tik šiaip isterija, kur gi ne šimtai tik!
Pažįstamus užikrėtusius nustojau skaičiuoti dar gruodį po 20 žmogaus, nes pamečiau skaičių. Mažai ką palietė, tikrai. Galėjo gi kiekvieną asmeniškai, tada gal jau būtų įtikinamai...
Bet kažkaip persirgę niekam nebesiūlo imti iš jų pavyzdį ir "natūraliai susidurti su virusu ir įgyti imunitetą".
Man asmeniškai geresnis atrodo Naujosios Zelandijos pavyzdys, kai iš karto buvo nuspręsta apsaugoti visuomenę nuo kontakto su virusu apskritai.
- 1 patinka
Comment
-
Mano supratimu jūs tiesiog kiek perdedate šios ligos tiesioginius pavojus, nepakankamai įvertindamas visumą. Ši liga yra pavojinga, su ja reikia kovoti, kas ir yra daroma, bet reikia nepamiršti ir kovos su šia liga sukeliamų padarinių visuomenei, todėl turi būti palaikomas kiek įmanoma sveikas balansas tarp suvaržymų ir atlaisvinimų, kas, mano nuomone, šios valdžios yra pakankamai sėkmingai vykdoma.
Parašė Premier Rodyti pranešimą
būtent, užsikretimai ir sergamumai labai maži valstybės mastu, mažai zmonių palietę, keli simtai is 3 mil. is jų sunkiai serga dar mazau
todel didelė dalis piliečių ir skeptiski del koronaisterijos bei vakcinų..
- 1 patinka
Comment
Comment