Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Taip, bet pas mus problemas mato daugiausia pagyvenusio amžiaus konservatyvus rinkėjas. O apie Vokietiją aukščiau buvo kalbama, kad būtent jaunimas tiesiogiai susiduria siu imigrantais klubuose, baruose, gatvėse ar darbe ir įgauna konkrečią itin negatyvią patirtį.
    Būtų įdomu pas mus pamatyt apklausas pagal amžiaus grupes. Tenka susidurt tiek su vyresnio amžiaus, kurie mano, kad gerai užsivežt darbo jėgos, nes „lietuviai verti geriau nei tūlikus plaut“, tiek su jaunais žmonėm pamačiusiais pasaulio ir grįžusiais būtent dėl to, kad nenori gyvent londonstaninėj aplinkoj.

    Comment


      Parašė mantasm Rodyti pranešimą

      Kodėl negalima matyt problemų su imigracija jei jų neturi namuose? Pas mus ar lenkus irgi ryškios anti-imigracinės nuotaikos, nors situacijos nepalyginsi su Vokietija ar Prancūzija.
      Na, teoriškai galima, bet Rytų Vokietijos atvejo imigracija objektyviai nepaaiškina, antraip AfD panašius (o gal net ir didesnius) procentus rinktų ir Vakaruose.

      Comment


        Parašė Elis Rodyti pranešimą

        Na, teoriškai galima, bet Rytų Vokietijos atvejo imigracija objektyviai nepaaiškina, antraip AfD panašius (o gal net ir didesnius) procentus rinktų ir Vakaruose.
        Vakariečiai buvo denacifikuoti ir neturi su tuo problemų. Rytuose atitinkamų procesų nelabai buvo.

        Comment


          Parašė mantasm Rodyti pranešimą

          Vakariečiai buvo denacifikuoti ir neturi su tuo problemų. Rytuose atitinkamų procesų nelabai buvo.
          Teoriškai VDR turėjo būti įdiegtas komunistinis proletarinis internacionalizmas, parama "engiamoms", kolonizuotoms tautoms. Juolab, kad ten irgi buvo ekonominė imigracija, mažesniu mastu nei VFR, bet porą šimtų tūkstančių darbininkų iš Vietnamo, Kubos, Afrikos buvo atvykę.
          Tai neprigijo, o atgimė senesnis "nacizmas", chronologiškai trukęs ne taip jau ilgai?

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą

            Teoriškai VDR turėjo būti įdiegtas komunistinis proletarinis internacionalizmas, parama "engiamoms", kolonizuotoms tautoms. Juolab, kad ten irgi buvo ekonominė imigracija, mažesniu mastu nei VFR, bet porą šimtų tūkstančių darbininkų iš Vietnamo, Kubos, Afrikos buvo atvykę.
            Tai neprigijo, o atgimė senesnis "nacizmas", chronologiškai trukęs ne taip jau ilgai?
            Teoriškai ir sovietyne tas pats buvo. Bet kažkaip nepanašu, kad buvusio sovietyno teritorijoje žmonės būtų persiėmę tokiom nuotaikom.

            Rytuose liko ne nacizmas, o nacionalizmas. Kurio nuotaikos chronologiškai gan suprastas dalykas. Tik vakaruose taip nacizmą pasistengė ištrint, kad net per futbolo čempionatą imdami savo trispalvę nejaukiai jaučiasi.

            Comment


              Reikėtų kopijuoti gerąją patirtį. Pagaliau gal ir France praregėjo:
              Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Comment


                  Teenage guns for hire: Swedish gangs targeting Israeli interests

                  BBC nušviečia jaunimo nusikalstamumą Švedijoje. Labai giliai tenka kapstyti straipsnyje kad išsiaiškinti, kur šio reiškinio ištakos, nes paviršutiniškai skaitant atrodo kad su trylikamečiais švedais kažkas negerai.

                  The 13-year-old boy should have been in school last Thursday, instead of sitting in a police station in central Gothenburg. But police say he fired shots outside the offices of Israeli tech firm Elbit Systems.
                  then two Swedish teenagers aged 16 and 19 were arrested in Copenhagen after hand grenades were detonated near the embassy there.
                  Swedish teenagers. Hmm.

                  An estimated 14,000 people in Sweden are caught up in criminal gangs, according to a police report from this year, and a further 48,000 people are said to be connected to them.
                  Nemažai. Su švedais tikrai kažkas negerai.

                  That spiralled in 2023 when Foxtrot gang leader Rawa Majid entered into a deadly feud with Ismail Abdo, a former friend who had become leader of a rival gang known as Rumba.
                  Hmmmmm.

                  Born in Iran to Kurdish Iraqi parents, he had moved as a child to Sweden with his family.
                  Darosi aiškiau.

                  A disproportionate amount of gang members are men from immigrant backgrounds, but this has shifted, to the extent that Diamant Salihu says young people and adults from ethnic Swedish backgrounds are increasingly becoming involved.
                  A, tai visgi švedai irgi. Diamant Salihu (dar vienas švedas) tikrai nemeluoja.

                  Social Democrat former Prime Minister Magdalena Andersson called for a “completely new approach” but Kristersson said “a very large extent of this is a problem linked to poor integration; and the integration problem is built on too high immigration”.
                  Pagaliau. Tik galima būtų apsieiti be saviplakos dėl prastos integracijos.

                  https://www.bbc.com/news/articles/c1e85l701y3o

                  Mes Lietuvoje su tuo tikrai tikrai niekad nesusidursim. Mes kitokie ir mums gamtos dėsniai negalioja. O gražūs vaikučiai niekad nepavirs į suaugusius.
                  Paskutinis taisė Kaimai; Vakar, 10:23.

                  Comment


                    Is kitos puses, kazkaip nelabai ir gaila tu svedu. Praktiskai nematau turistu is Svedijos Lietuvoje (danu, norvegu pilna), nors skrydziai kasdieniniai ir is ivairiu lokaciju, nezinau ir svedu cia gyvenanciu (danu, norvegu zinau).

                    Mes jiem visada buvom rusynas, realiai po 2014 bendraujant su issilavinusiu svedu jam buvo naujiena, jog mes pries Rusija. Taip pat piktdziugiskai dziaugesi, kad ruskiai malasi tarpusavyje ir vakarai nesikisa.

                    Svedai jauciasi kokie tais karaliski skandinavai, neturi to sveiko paprastumo budingo danam. Taip pat ir kokaina labai megsta.

                    O siaip ten tikrai kazkas blogai. Vienintelis pliusas, kad jie Rusija mato musu zvilgsniu.

                    Comment


                      Parašė Sklansky Rodyti pranešimą

                      O siaip ten tikrai kazkas blogai.
                      Tikrai. 14,000 tiesiogiai gaujose ir dar 48,000 su jomis susiję. Lietuva gyventojų skaičiumi grubiai imant 3,7 karto mažesnė. Tai jei tai vyktų Lietuvoje, turėtume 3,700 žmonių organizuotose, ginkluotose gaujose. Mes aišku irgi jas turim, bet pas mus su šaudymais ir sprogdinimais ramu ir jų veiklos būdas skiriasi - viešai matomo brutalumo labai mažai. Paskutiniais metais turim vis daugiau baltų apykaklių nusikalstamumo, įskaitant ir fintech šarlatanus. Gi 2023-iais Švedijoje nušauti 53 žmonės (Europoje daugiau tik Albanijoje ir Juodkalnijoje, imant per capita). Dažnai banditai gimę Švedijoje ir niekur jų nepavyks deportuoti.

                      He alleges that he started out at the age of 14 as a drug trafficker, but these days he carries out a variety of orders like planting explosions or committing shootings.

                      Ads are placed on encrypted messaging platforms. He claims to earn an average of €7,000 a month.

                      “To blow up a door in Malmö costs €3,000. Then to kill someone it's €80,000 in Malmö, Stockholm it’s €50,000,” he said.
                      https://www.euronews.com/my-europe/2...hest-in-europe

                      Mes jiem visada buvom rusynas (...) Svedai jauciasi kokie tais karaliski skandinavai, neturi to sveiko paprastumo budingo danam. Taip pat ir kokaina labai megsta.
                      Negaliu to patvirtinti asmenine patirtimi, bet man iš esmės ant jų visiškai nusispjaut, o juo labiau ką jie apie mus galvoja (nors pasauliui būtų geriau kad Švedija išliktų Švedija, gamintų Saabus ir ABBAs). Aktualu tik dėl to, kad mes užlipsim ant labai panašaus grėblio ateityje (dabar jau koja iškelta ir tuoj atsirems į jo dantis, o iki smūgio į veidą dar toli). Aišku imigrantų profilis bus kitoks, ir geografija kitokia, tai problemos bus savitos.
                      Paskutinis taisė Kaimai; Šiandien, 10:23.

                      Comment


                        Pas juos viskas skamba kaip koks kompiuterinis zaidimas ir tokenai.

                        Visai kitaip nei musu anu laiku banditai, kurie buvo inspired by amerikieciu/italu filmais bei literatura apie mafija ir powered by sovietine kariuomene.

                        Comment

                        Working...
                        X