Parašė tadux
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Migracija
Collapse
X
-
-
Parašė oranger...ech, Johnai, tos geroves niekur nepakaks, jei ieskai tik materialines naudos...
as labiausiai nesuprantu vieno dalyko: daug lietuviu vaziuoja gyventi i Anglija, Airija ir dziaugiasi savo uzdarbiais, gyvenimo kokybe ir dar daug ko...
viskas tvarkoj, tiesiog jie nustoja gyventi pilnaverti Lietuvos gyvenima...
Bet kodel jie reikalauja is Lietuvos valstybes steigti jiems lietuviskas mokyklas ir darzelius uz Lietuvos (!) biudzeto pinigus, tai yra is paliktu draugu, giminiu, tevu, seneliu, pries kuriu veidus jie mosuoja stambiomis euro kupiuromis, kisenes???
Ar tai moralu, John?
Ir kodel cia kisame materialine gerove? Ne vien del jos zmones isvaziuoja kitur. As juk pats ankstesniuose pranesimuose akcentavau kulturini gyvenima, pramogas ir visa kita. Siaip zmones Lietuvoje, kaip pereinamojoje visuomeneje, yra sumaterialeje kur kas labiau nei issivysciusiose Vakaru post-materialistinese visuomenese. "Sumaterialejusiu" Vakaru mitas atejo ne is kazkur, o is tos pacios motuses Rusijos, kur visi yra "cheloveki dushi" ir "druzheliubni".
Comment
-
Parašė MantazSąlygos gali būti tos pačios, tik tau reikia šiek tiek labiau pasistengti ir daugiau sugebėti, kad tai padarytumei Lietuvoje. Visgi imant bendrai, dėl to aš tikrai nesiginčiju.Paskutinis taisė John; 2006.08.03, 00:12.
Comment
-
Mano nuomone siuo klausimu yra paprasta- gyvenk, zmogau, kur tu nori, bet... Niekada nesmeizk savo gimtojo krasto (jeigu gyveni svetur), nes tai, visu pirma, yra zema, o visu antra, apkalbedamas savo gimta sali ir viska, kas su ja susije, tu apdrapstai purvais save pati!!! Kita vertus, nekeik kitu, kurie del tik jiems zinomu priezasciu, nusprende palikti gimtuosius namus, nes taip pasikesinsi i kiekvieno individo laisve ir apsisprendima!
As pats esu isvykes ir gyvenu uz Lietuvos ribu. Niekada nesizegnojau kryziumi, kad daugiau nebeteks man Lietuvos oru kvepuoti, kaip daugelis Cikagos lietuviu. Negali zmogus taip paimti ir spjauti i vandeni, nes paskui gali tekti ji gerti. Mano likimas taip susikloste, kad siandiena mano adresas yra Jungtines Valstyjos, bet negaliu teigti, kad taip bus amzinai, nes viskas gali apsiversti aukstyn kojom per stebetinai trumpa laika.
Neteisus ir tie, kas sako, jog Lietuvoje viskas blogai, neigiama ir pilka. Nusibodo visi, kas nepelnytai keikia dabartine salies situacija! Noreciau paklausti, kuom jie prisidejo prie Lietuvos gerbuvio kurimo??? Tikrai butu idomu suzinoti, koks buvo ju individualus inasas i ju paciu ir salies finansine, ekonomine, moraline ir visokia kita gerove?! Liudna tiesa yra ta, kad pinigai niekur ant medziu neauga. Lengvai ar sunkiai- juos reikia uzsidirbti!!! Net neabejoju, kad turint teigiamu ambiciju ir sviesaus proto galima gerai gyventi ir Lietuvoje, nes tingiom mintim ir kvailom dejonem niekada daug neturesi nei Amerikoje, nei Anglijoje, nei Airijoje, nei Lietuvoje.
Geras pavizdys yra mano brolis, kuris katik persikele i savo naujai statyta buta Vilniuje. Vyrukui dar tik 26 metai, bet jis jau turi ir buta, ir padoria masina, ir gerai apmokama vadovaujanti darba. Kiek zinau, gali sau leisti ir uzsieni paatostogauti (praejusias atostogas praleido Paryziuje). Tikrai didziuojuosi, kad jis sugebejo per kelis metus savo jegomis "prasimusti" ir dziaugiuosi, kad kiekvienais metais jis vis auksciau kyla! Nenoriu nieko mokyti kaip gyventi, tiesiog sakau, kad zmogaus galimybes yra neribotos. Labai daug kas priklauso nuo pacio asmens, o ne nuo gyvenamosios vietos. Kaip kazkas yra pasakes, kiekvienas yra savo laimes kalvis ir kiekvienas renkasi, kur tos laimes ieskoti: savo Tevyneje, ar svetur!
Comment
-
Parašė JohnNe visiems, zinoma. Visgi atrodo, kad mes nelabai susikalbam arba kalbam apie skirtingus dalykus. As kalbu apie tai, kad salygos apskritai Vakaruose yra geresnes t.y. platesnes GALIMYBES uzsiimti ivairia veikla. Tavo logika vadovaujantis Somalyje ar Afganistane gyvenimas ne blogesnis negu JAV, nes is ten zmones irgi ne visi bega.
Comment
-
Parašė MoloObviously I don't understand what you guys are writing here, but I gather it has something to do with external migration.
Maybe one of you could enlighten me a little bit since I'm very interestd in demographic developments; how is immigration in Lithuania these days? Does Lithuania have positive or negative netmigration? How do Lithuanians generally view immigrants? Do you find immigration to your country good or bad? Just curious.
This process has caused a huge discussion in Lithuania (in this forum as well). People cannot agree if it is better to stay or leave, and what to do to stop the emigration.
From my point of view, this is a natural process and people will come back one day, and they will come back not only with the money earned, but with the experience and better knowledge of languages as well.
Immigration is not big in here. We have few immigrants from Africa or Asia, Lithuania is not attractive enough for them. So for now it's not a big problem for Lithuania. Lithuanians, especially those living in smaller cities, have barely seen a black man, so if one goes down the street, he receives a lot of attention...
Comment
-
Parašė taduxNa lyg ir susikalbam manau Tikriausiai neverta testi situ gincu "kas geresnis?" nes tai yra kiekvieno asmeninis pasirinkimas. Jei nori lipdyti etikete "geresnis" ar "blogesnis" turi apibrezti kriterijus pagal ka vertinsi kitaip tavo ivertinimas neturi jokios prasmes, o kriterijai kiekvienam yra skirtingi.
As jau bemaz 2 ar 3 kartus paminejau tuos kriterijus sioje temoje. Ir darau tai dar karta: BVP per capita, darbo uzmokestis, gyvenimo trukme, svietimo ir studiju kokybe, korupcija, transporto sistema, saugumas. Galima pamineti daugiau, taciau sie rodikliai yra esminiai rodikliai indikuojantys gyvenimo kokybe ir gerove salyje, kuriais (bei galbut kai kuriais kitais) grindziamas ir Jungtiniu Tautu kasmet leidziamas HDI, kuris daugmaz parodo, kuri salis yra kiek issivysciusi. Tai objektyvus rodikliai ir jie lengvai pagrindziami skaiciais. "Kiekvieno asmeninis pasirinkimas" yra truputi is kitos operos, juk kalbame ne apie individualius atvejus.Paskutinis taisė John; 2006.08.03, 15:09.
Comment
-
Parašė BerlinerImmigration is not big in here. We have few immigrants from Africa or Asia, Lithuania is not attractive enough for them. So for now it's not a big problem for Lithuania. Lithuanians, especially those living in smaller cities, have barely seen a black man, so if one goes down the street, he receives a lot of attention...
Comment
-
Parašė JohnProblem? Why immigration is oftenly regarded as a "problem"? I think Lithuania's real problem in the future might be caused by the lack of immigration (which is workforce and new consumers not mentioning more cultural diversity).
But there is a black side of immigration as well. Did you forget about Muslim and African communities in France (I've heard France is about to pay them huge sums of money just to leave the country), Muslims in USA (who made 9/11 possible), Africans fleeing to Malta, Canary Islands and Spain? All such immigration brings is problems and additional expenses for the state. Isn't it true?
Comment
-
Parašė vytaucLiūtai, man teko pakliūti į ligoninę Britanijoj. Nelinkėčiau niekam tokios patirties
Tikiu, kad GB prastoje ligoninėje gal ir nėra idealu, tačiau tikrai nemanau kad blogiau nei Lietuvoje. Tokio maisto, kokį ten duoda, mylintis šeimininkas ir savo šuniui neduotų.
Comment
-
Parašė JohnNa tikrai, kad nesusinekam. Arba nelabai atidziai skaitom
As jau bemaz 2 ar 3 kartus paminejau tuos kriterijus sioje temoje. Ir darau tai dar karta: BVP per capita, darbo uzmokestis, gyvenimo trukme, svietimo ir studiju kokybe, korupcija, transporto sistema, saugumas. Galima pamineti daugiau, taciau sie rodikliai yra esminiai rodikliai indikuojantys gyvenimo kokybe ir gerove salyje, kuriais (bei galbut kai kuriais kitais) grindziamas ir Jungtiniu Tautu kasmet leidziamas HDI, kuris daugmaz parodo, kuri salis yra kiek issivysciusi. Tai objektyvus rodikliai ir jie lengvai pagrindziami skaiciais. "Kiekvieno asmeninis pasirinkimas" yra truputi is kitos operos, juk kalbame ne apie individualius atvejus.
Bet ar nemanai kad visas sitas geris nepritapusiam toje salyje zmogui nera toks prieinamas? O pritapimui kad taptum konkurencingas prireiks nemazai laiko.
Comment
-
Parašė liutassnes tu ne UK pilietis.
Pas mus ligoninėje man teko pagulėti- maistas ir aplinka aišku nieko gero, bet med. paslaugų operatyvumas ir kokybė buvo aukštumoje. Ir prisiekiu- niekam nieko už tai nemokėjau.
Comment
Comment