Kol jūs čia riejatės leiskite pasidžiaugti patyliukais augančiu teisingos pigmentacijos žmonių skaičiumi Vilniuje.
Žiurkiau, leisk man tau paaiškinti gyvenimą. Algoms kylant po 10% per metus, tiek teisingos, tiek neteisingos pigmentacijos svetimšalių žmonių Lietuvoje tik daugės. Kai dušmanai uždirba po 1500€ per mėnesį, imigraciją sustabdyti yra labai labai sunku, panašiai kaip Karabasui sunku sustoti meluoti, arba Gabriukui sunku žvelgti į prasčioką provincialą be atsainaus pasišlykštėjimo.
Sustabdyti, aišku, galima, bet tik tokiomis priemonėmis su kuriomis nebūtų smagu net ir čiabuviams gyventi. Geriausia ko būtų galima tikėtis, tai kad valdze pasimokys iš visų Vakarų Europos migracinės politikos klaidų, ir priims racionalius sprendimus. Kokia tikimybė kad taip atsitiks? Zilch.
If a lion could speak, we could not understand him.
Žiurkiau, leisk man tau paaiškinti gyvenimą. Algoms kylant po 10% per metus, tiek teisingos, tiek neteisingos pigmentacijos svetimšalių žmonių Lietuvoje tik daugės. Kai dušmanai uždirba po 1500€ per mėnesį, imigraciją sustabdyti yra labai labai sunku, panašiai kaip Karabasui sunku sustoti meluoti, arba Gabriukui sunku žvelgti į prasčioką provincialą be atsainaus pasišlykštėjimo.
Sustabdyti, aišku, galima, bet tik tokiomis priemonėmis su kuriomis nebūtų smagu net ir čiabuviams gyventi. Geriausia ko būtų galima tikėtis, tai kad valdze pasimokys iš visų Vakarų Europos migracinės politikos klaidų, ir priims racionalius sprendimus. Kokia tikimybė kad taip atsitiks? Zilch.
Tai, kad Lietuvoje imigracija gana nedidelė, lyginant su vakarų Europos šalimis procentaliai.
Sustabdyti, aišku, galima, bet tik tokiomis priemonėmis su kuriomis nebūtų smagu net ir čiabuviams gyventi.
Yra aibė variantų, kurie visiškai nepaliestų Lietuvos piliečių: neišdavinėti darbo vizų užsieniečiams, nesuteikinėti Lietuvos pilietybės užsieniečiams, nemokėti pensijų užsienio šalies piliečiams. Viskas OK.
O kas liečia gimtąją kalbą - tikriausiai, kaip žmogus anketoje parašo, taip statistika ir fiksuoja.
Yra aibė variantų, kurie visiškai nepaliestų Lietuvos piliečių: neišdavinėti darbo vizų užsieniečiams, nesuteikinėti Lietuvos pilietybės užsieniečiams, nemokėti pensijų užsienio šalies piliečiams. Viskas OK.
O kas liečia gimtąją kalbą - tikriausiai, kaip žmogus anketoje parašo, taip statistika ir fiksuoja.
Tu kaip balturasas labai mėgsti aiškinti, ką lietuviams reiktų ir ko nereiktų daryti.
Aš nieko prieš, kad tu gyveni Lietuvoje, bet gal mūsų migracinę politiką palik mums.
Tu kaip balturasas labai mėgsti aiškinti, ką lietuviams reiktų ir ko nereiktų daryti.
Kas čia per ksenofobinis pareiškimas? Kokį beraštį sudanietį pirmas pultum ginti, o lietuviškai kalbantį baltarusį už "neteisingą" nuomonę galima užsipulti tautybės pagrindu, ar ne?
Kas čia per ksenofobinis pareiškimas? Kokį beraštį sudanietį pirmas pultum ginti, o lietuviškai kalbantį baltarusį už "neteisingą" nuomonę galima užsipulti tautybės pagrindu, ar ne?
Ech koks tu neprogresyvus. Juk diskriminacija prieš stipresnės pusės atstovą neįmanoma
Aš nieko prieš, kad tu gyveni Lietuvoje, bet gal mūsų migracinę politiką palik mums.
Kai mano seneliai atvyko į Lietuvą, Rusija ir Lietuva de-fakto buvo viena šalis. Taip kad eilinį kartą šovei pro šalį. Tuo labiau kad bearusiško kraujo aš neturiu.
Tai aš progresyvinis meritokratas, žmogų "puolu" už veiksmus ar pareiškimus, o ne dėl jo rasės.
Somaliečiai "inžinieriai ar gydytojai" man geriau iž budulį baltarusą, vagiantį magnetolas iš automobilių.
Manau, kad galime nesijaudinti del inzinieriu is Somalio antpludzio. Del tos pacios priezasties, kodel Brazilija nesijaudina del futbolininku is Lietuvos antpludzio.
Vokietis profesorius apie migraciją ir kaip vakarai ją patys skatina:
– Minėjote, kad skirdami finansinę paramą Afrikai, mes jos gyventojus „užprogramuojame“ nelegaliais būdais vykti į Europą. Kaip reikėtų išspręsti migracijos problemą? Juk ir negaudami paramos žmonės nuo skurdo bėga į Europą.
– Tai gali skambėti ciniškai, tačiau jei neskirsime paramos, daugybė žmonių negalės sau leisti atvykti į Europą. Neturtingiausiose Afrikos šalyse, pavyzdžiui, Malyje, negali tiesiog nuspręsti ir iškeliauti: tau reikia bilietų, sumokėti kontrabandininkams. O jie tokių pinigų neturi.
Comment