Atrodo labai aiškiai parašiau, bet vis tiek nedašuto, kad Turkijoje karo nėra ir nuo jokio karo iš Turkijos jie nebėgo, o tapo nelegaliais ekonominiais migrantais...
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Migracija
Collapse
X
-
-
Parašė John Rodyti pranešimąO iš kur jie plaukia į Graikiją? Iš Sirijos? Ar visgi iš Turkijos?
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąKai jie pasiekia Graikiją, jų atgal į Turkiją niekas negražins, nes Turkija jų papraščiausiai nepriims. Sakys 'a kur vizos?'.
Comment
-
Parašė LBP Rodyti pranešimąTai Turkijoje jie turėtų pabėgėlių statusą, niekas nevarytų atgal į Siriją.
Tau aiškino jau x žmonių. Kai nelegaliai keliauji skersai Europos, tu jau nebesi karo pabėgėlis.
Variantai:
1. Nušauti vietoje
2. Gražinti į Siriją, kurioje karas ir tas, sakykim krikščionis pabėgelis, būtų iš kart pakartas.
3. Slapta jį nugabenti laivu atgal į Turkiją ir išlaipinti krante, kol niekas nemato.Paskutinis taisė Eidvis; 2015.08.23, 11:29.
Comment
-
Pirma. Nereikia vaizduot gailestingų samariečių ir "gelbėt". Antra, daryt kaip daro Australija - buksyras ir atgal per jūrą. Pasimato krantas ir paleist. Keletą taip pavėžinus kiti nustotų iš visokių somalių ir eritrėjų turistaut. Tyčia ar netyčia bet niekas nepriima tokio politinio sprendimo kol europiečiai neapsikęs galutinai. Bet čia beveik neįmanomas atvejis, europiečių mentalitetas nuėjo visišku šunkeliu. Nemanau, kad mums su jų mąstymo būdu yra pakeliui.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąPirma. Nereikia vaizduot gailestingų samariečių ir "gelbėt". Antra, daryt kaip daro Australija - buksyras ir atgal per jūrą. Pasimato krantas ir paleist.
Aš tikrai esu smarkiai nusiteikęs prieš imigrantus, ar jie būtų ekonominiai emigrantai, ar jie būtų pabėgeliai, tačiau man įdomu kaip realiai šitą situaciją reikėtų spręsti. Ir mano supratimu sprendimas yra visokių Islamo valstybių ir pan. pažabojimas, kad būtų panaikinta ta formali priežastis, dėl ko jie emigruoja. Kai ta priežastis yra panaikinama, tada juos galima būtų papraščiausiai deportuoti.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąNebūtina įtempt į teritorinius vandenis. Palikt šalia ir viskas, patys nuplauks pavėjui. Dar įdomu, kaip būtų jei juos atkabintų Bosforo sąsiauryje?
Comment
-
Italija jūroje išgelbėjo dar 2 200 pabėgėlių, įtampa didėja
http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...deja-57-523432
Prie Kadafio tokios betvarkės nebūdavo. Tie laivai net nelabai toli buvo nuplaukę, jei veiksmas vyko prie Libijos krantų. Tai atseit jų grąžinti į Libiją negalima, būtina išgelbėjus gabenti į Italiją? Būtų galima problemą su Libija spręsti kartu, bet "demokratizavus" šalį nėra su kuo joje kalbėtis.Paskutinis taisė senasnamas; 2015.08.23, 12:50.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąGalbūt tai yra sprendimas, tačiau gali būti, kad toks variantas ir nelabai įmanomas, nes kaip aš suprantu ne teritoriniuose vandenyse jiems plaukioti niekas negali uždrausti, kaip ir jų buksiruoti per ne teritorinius vandenis, nes tai juk jau ne ES teritorija. Reikia prisiminti, kad visgi ES vadovaujasi taruptautine teise, veikia visokių instancijų teismai ir tie patys pabėgeliai po to dar ir kompensaciją prisiteisti galėtų. Pagooglinus sako, kad teritoriniai vandenys yra iki 12 jurmylių, t.y. ~20 km nuo Graikijos kranto. Kas turbūt reiškia, jog tų pabėgelių laivus galima nutempti 20 km. nuo kranto ir palikti. Bet tada susidarytų pabėgelių laivų ir laivelių kamštis jūroje ir jie su tais laiveliais bandytų taip pat brautis, kaip kad bando brautis per sienas pėščiomis. O kas jeigu pradėtų skęsti? Ar oficialūs pareigūnai būdami šalia su laivais turėtų ramiai žiūrėti ir negelbėti? Problema čia kur kas sudėtingesnė.
Comment
-
/\
išties Australijos pavyzdžiui gerai būtų koks linkas, nes aš nelabai suprantu kaip jie tą problemą sprendžia. Mano supratimu Australija visokius emigrantus gali papraščiausiai deportuoti į jų tėvynę, pas juos jų veikiausiai nėra labai daug iš Sirijos ir Irako, kur siaučia Islamo valstybė.
Comment
-
Visus bevizius nutempia į Naujos Gvinėjos Manuso salą, o ne pas save.
Naujoji Australijos prieglobsčio politika, numatanti glaudų bendradarbiavimą su kaimynine Papua Naująja Gvinėja (PNG), neužtikrina tinkamos prieglobsčio prašytojų teisių apsaugos, penktadienį perspėjo Jungtinių Tautų Vyriausioji pabėgėlių reikalų komisija (UNHCR).
Gal Australija elgiasi ir pernelyg savanaudiškai, tačiau net jei ir finansiškai remtų Gvinėją (jei neremia) dėl šios problemos sprendimo, Australijai tai vis tiek labiau apsimokėtų nei visus pabėgėlius priimti pas save bei spręsti jų integravimo, išlaikymo bei pan. klausimus.
8-ojo dešimtmečio pradžioje suvaržymai buvo didžiąja dalimi atšaukti, bandant taikyti išpopuliarėjusias multikulturalizmo teorijas. Atvykėliai buvo skatinami išlaikyti senąsias etnines ir kultūrines tapatybes su sąlyga, kad paklus pagrindinėms Australijos visuomeninėms ir teisinėms normoms.Paskutinis taisė senasnamas; 2015.08.23, 13:32.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąO kas jeigu pradėtų skęsti? Ar oficialūs pareigūnai būdami šalia su laivais turėtų ramiai žiūrėti ir negelbėti? Problema čia kur kas sudėtingesnė.
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą/\
išties Australijos pavyzdžiui gerai būtų koks linkas, nes aš nelabai suprantu kaip jie tą problemą sprendžia. Mano supratimu Australija visokius emigrantus gali papraščiausiai deportuoti į jų tėvynę, pas juos jų veikiausiai nėra labai daug iš Sirijos ir Irako, kur siaučia Islamo valstybė.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąDėl turkų nežinau, bet dėl palukimo nepasakok pasakų:
https://en.wikipedia.org/wiki/Operat...ereign_Borders
Lentelė daugiau nei iškalbinga.
Tempiamos valtys = niekas nė nebebando plaukti.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąReikalas toks, kad pagal jūrų teisę jūreiviai privalo išgelbėti žmones iš skestančių laivų ir juos nugabenti į artimiausią uostą.
Australija, kiek žinau, tiesiog paperka visokias skurdžias valstybėles, sudaro nelegalių imigrantų perkėlimo sutartis ir bandantis pakliūti į Australiją yra apgyvendinamas Kambodžoje ar Papua Naujojoje Gvinėjoje.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą/\
išties Australijos pavyzdžiui gerai būtų koks linkas, nes aš nelabai suprantu kaip jie tą problemą sprendžia. Mano supratimu Australija visokius emigrantus gali papraščiausiai deportuoti į jų tėvynę, pas juos jų veikiausiai nėra labai daug iš Sirijos ir Irako, kur siaučia Islamo valstybė.
http://www.theguardian.com/australia...ia-within-days
Comment
-
Į tą pačią temą: pabėgėlių problema išspręsta. Briuselis vakar vienašališkai nusprendė priimti Viduržemio jūrą į Europos Sąjungą
http://www.nebelspalter.ch/Mittelmee...423/detail.htm
Comment
-
Parašė sauls Rodyti pranešimąĮ tą pačią temą: pabėgėlių problema išspręsta. Briuselis vakar vienašališkai nusprendė priimti Viduržemio jūrą į Europos Sąjungą
http://www.nebelspalter.ch/Mittelmee...423/detail.htm
Comment
Comment