Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Psichikos sveikata

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

Tai jau kaip ir išsiaiškinom, kad jie lyg ir nieko nepažeidžia, bet lig šiol tas vaizdelis mane verčia nusisukti/bėgti. Jei neišvengiamai tenka praeiti pro stotelę, belieka melstis, kad nieks nesustotų ir nepradėtų ko nors išleidinėti (taip dažniausiai ir nutinka).
    Kad čia būtent skamba kaip kažkas tarp nerimo ir fobijos.
    Post in English - fight censorship!

Comment

Nu taip, gal tai jog bijau, kad taip neatsitiktų... Nors pati situacija tai kelia neviltį/susierzinimą/neteisybę.

Comment

Išgerk tabletę.
        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Palauk, paichiatras mato, kad jam buvo ok su anais vaistais ir susigriovė gyvenimą su dabar jo skiriamais, bet vis tiek atkalbineja nuo anų?
          Ar tai nepažeidžia hipokrato priesaikos, nekalbant apie darbo etiką ir darbo kokybę?
          Man šitas irgi užkliuvo.. Toks vaizdas, kad jam nauda iš tų jo išrašomų, nes tiek įkalta žmogui į galvą, kad vardinius gaut yra kažkokia baisi kančia, kad nežinau.

Comment

Parašė wrm Rodyti pranešimą

Man šitas irgi užkliuvo.. Toks vaizdas, kad jam nauda iš tų jo išrašomų, nes tiek įkalta žmogui į galvą, kad vardinius gaut yra kažkokia baisi kančia, kad nežinau.
            Jei išaiškės, kad.melavo, tai čia labai labai rimtas skandalas.
            Idivaizduok kiek dar jo paveiktų pacientų ir gal dar tokių pat daktarų.
            Būtinai aiškintis reikia kaip iš tiesų su tais vaistais.

Comment

Tai jau kaip ir išsiaiškinom, kad jie lyg ir nieko nepažeidžia, bet lig šiol tas vaizdelis mane verčia nusisukti/bėgti. Jei neišvengiamai tenka praeiti pro stotelę, belieka melstis, kad nieks nesustotų ir nepradėtų ko nors išleidinėti (taip dažniausiai ir nutinka).
              O dėl namų - čia ne visai, tačiau būtų gerai gyventi pagal solidarizacijos principą - nesakau, jog solidarizuodamiesi su benamiais turime patys praleisti kokie naktelę po atviru dangumi, tačiau daugiau galvoti apie kitus, gyvenančius menkesnėmis sąlygomis ar galimybėmis.
              Ir kur jūs toje mano stotelių problemoje įžvelgiate nerimą? Man būtent ir buvo įdomiausia, kaip iš tokios problemos buvo galima pritaikyti tokią diagnozę.
              Duosiu nebūtinai tinkamą patarimą, bet galbūt veiksmingą. Pamatęs žmones, kurie be svarios priežasties staigiai sutrigerina negerus jausmus pabandykite laikinai su jais susitapatinti ir sukelti savyje kažkokį pozityvų jausmą. Sukurkite jam asmenybę ir istoriją, pavyzdžiui, kad galbūt tas asmuo yra gydytojas kuris ką tik pradirbo 16 valandų pamainą su koronos ligoniais, gal vakar užkirto kelią nusikaltimui savalaikiu skambučiu pagalbos telefonu, gal prieš kelis metus išgelbėjo skęstantį kaimynų vaiką ir t.t.

Visi nepažįstamieji gyvena tokius pat realius gyvenimus kaip mes, nors jie ir atrodo tik kaip aktoriai mūsų gyvenimo filme, visi esam kažką gero padarę gyvenime, tik dažnai neturime progos ir laiko to sužinoti apie kitus. Išgryninus jūsų rūpestis jog stotelės būtų visada laisvos viešajam transportui irgi yra vertingas ir naudingas visuomenei. O bet kokia matoma ir esanti neteisybė yra tik laikina ir lokali kaip ir mūsų gyvenimas

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Jei išaiškės, kad.melavo, tai čia labai labai rimtas skandalas.
                Idivaizduok kiek dar jo paveiktų pacientų ir gal dar tokių pat daktarų.
                Būtinai aiškintis reikia kaip iš tiesų su tais vaistais.
                Galima pasigooglint apie maniakinę depresiją, gydoma nuotaikos stabilizatoriais (ličio druskomis), sunkūs atvejai neuraleptikais. Kadangi jam tobulai tiko ličio karbonatas, atvejis nesunkus, o dabar geria kažkokius neuraleptikus. Man išvis keista, kad prieš n metų jam užteko paprasto recepto, o staiga tie vaistai tapo neregitstruotais, t.y. tik vardiniai.

Comment

Dar vienas variantas pas kitą daktarą, pvz privatų, galima pasikonsultuoti.
                  Variantų patvirtinti ar paneigti pirmo daktaro teiginį į valias, tik nesakai ar imsies kazkurio iš jų

Comment

Nu taip, gal tai jog bijau, kad taip neatsitiktų... Nors pati situacija tai kelia neviltį/susierzinimą/neteisybę.
                    O ar niekad nebandei tiesiog ignoruoti savo tokias baimes, nekreipti dėmesio, spjauti į jas, logiškai jas "užglušinti" kad jos nieko vertos? Juk atrodo esi mąstantis logiškai žmogus, rišliai rašantis, suprantantis savo problemas. Negi jos taip nepasiduoda valios jėgai?
                    Snowflakes will attack U <3

Comment

Jeigu turite rimtų problemų eikite pas gydytojus.
                      Labai pavojinga yra bandyti diagnozuoti žmones, atsikitiniems žmonėms formuose ar net pačiam save.
                      Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

Comment

Aš tai nediagnozuoju, tiesiog klausiu, nes įdomu grynai dėl išprusimo, ar logiškai mąstantis ir suprantantis žmogus negali tokias baimes praignoruoti ar "išjungti". Negi jos iki tiek įkyrios ir stiprios?

Comment

Aš papropaguosiu psiaudo-mokslą "asmenybės tipologiją", gal kažkas kažkam paaiškės
                          Dariau eilinius MBTI testus, ir gavau INTJ rezultatus, bet kažkas ne taip man atrodė, tad padariau kitą testą, ir šį kartą tai buvo arčiau tiesos (ENTJ): https://csjoseph.life/

Comment

Tai čia jau seniai žinomas ir dauguma jį yra darę. Aš dariau jį kelis kartus su kelių metų pertraukomis, ir rezultatas visada tas pats - ENTJ. Su RokasLT mes ne tiek daug ir skiriamės, gaunasi. Beje, abejoju ar čia pseudomokslas, nes aprašymai neįtikėtinai taiklūs.
                            Galima ir paprasčiau - http://charakteris.info
                            Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.12.09, 21:47.

Comment

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                              Tai čia jau seniai žinomas ir dauguma jį yra darę. Aš dariau jį kelis kartus su kelių metų pertraukomis, ir rezultatas visada tas pats - ENTJ. Su RokasLT mes ne tiek daug ir skiriamės, gaunasi.
                              Čia šito bičo testas, o ne tie populiarūs.

Comment

Tai čia jau seniai žinomas ir dauguma jį yra darę. Aš dariau jį kelis kartus su kelių metų pertraukomis, ir rezultatas visada tas pats - ENTJ. Su RokasLT mes ne tiek daug ir skiriamės, gaunasi. Beje, abejoju ar čia pseudomokslas, nes aprašymai neįtikėtinai taiklūs.
                                Galima ir paprasčiau - http://charakteris.info
                                Pagal šitą - aš INTJ, nors aš nekreipiu tokio dėmesio į smulkmenas, o ieškau esmės. Univėre aš nerašydavau litanijų, o eidavau iškart prie esmės, ir vienas iš pirmųjų baigdavau. Be to, aš šiltesnis žmogus, ypač tarp pažįstamų, nekalbant apie gimines ar geriausius draugus ir t. t.

Comment

Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                                  Aš papropaguosiu psiaudo-mokslą "asmenybės tipologiją", gal kažkas kažkam paaiškės
                                  Dariau eilinius MBTI testus, ir gavau INTJ rezultatus, bet kažkas ne taip man atrodė, tad padariau kitą testą, ir šį kartą tai buvo arčiau tiesos (ENTJ): https://csjoseph.life/
                                  Tai jau trečias testas, patvirtinantis jog esu INTP, kvailelis kokių reta

Comment

Parašė Palpatine Rodyti pranešimą

Tai jau trečias testas, patvirtinantis jog esu INTP, kvailelis kokių reta
                                    ENTJs and INTPs UNITE

Comment

Aš tai nediagnozuoju, tiesiog klausiu, nes įdomu grynai dėl išprusimo, ar logiškai mąstantis ir suprantantis žmogus negali tokias baimes praignoruoti ar "išjungti". Negi jos iki tiek įkyrios ir stiprios?
                                      Nu vat tiesiog negaliu kažkaip ir viskas. Ir toliau laikausi įsitikinimo, kad tie žmonės blogai elgiasi. Net jei tuo metu toje stotelėje niekas nelaukia, o aš esu kažkur toliau. Ar tai galima pavadinti baime - nežinau. Labiau neviltį, kad negalima tų žmonių kaip nors paauklėti, pvz. ašarinėmis dujomis.

Kitas dalykas - įdomiai buvo, kai paskutinįkart, atėjus daugiau pasikalbėti individualiai, man vis iškišinėjo tuos grupinius užsiėmimus, o pasakius, kad atėjau ne to, bandė aiškinti, kad jie man siūlo pagalbą, o aš jos atsisakau. Nu bet gal čia ne mano atvejui - aš gana raiškiai dėstau mintis lietuviškai žodžiu, tai man nereikia tų visų piešimų/grojimų/šokių, kad išsijudinti. Čia gal daugiau tokiem it sustingusiems, atėjusiems po visokių PTSD (F43.1), depresijų (F32) ir pan.
                                      Tų dienos stacionarų tikslas yra išgydyti žmogų, kaip aš sakau, sukurti jam naują vidinį pasaulį. Tai būsena, kurioje nebelieka tos tavo problemos. Mano gi atveju, problema niekur nedings - nei vaistukai, nei terapeutės nesustabdys automobilių nuo stojimo stotelėse. O aš savo požiūrio šiuo klausimu keisti irgi nenoriu. Gal išvis čia ne pas psichiatrą reikėjo eiti, o iškristi į kokią nors negyvenamą salą...
                                      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2020.12.10, 03:03.

Comment

O dėl namų - čia ne visai, tačiau būtų gerai gyventi pagal solidarizacijos principą - nesakau, jog solidarizuodamiesi su benamiais turime patys praleisti kokie naktelę po atviru dangumi, tačiau daugiau galvoti apie kitus, gyvenančius menkesnėmis sąlygomis ar galimybėmis.
                                        Ir kur jūs toje mano stotelių problemoje įžvelgiate nerimą? Man būtent ir buvo įdomiausia, kaip iš tokios problemos buvo galima pritaikyti tokią diagnozę.
                                        Jūsų nerimas toks didelis, kad jūs net stotelių vengiate, nes galvojate, kad pamatysite išlaipinamą žmogų. Jūs nerimaujate kiekvieną kartą eidamas pro stotelę.

Parašė wrm Rodyti pranešimą

Man kilo mintis, o negali būti, kad jūsų pažystamas, norėdamas jus įtikinti, melavo apie tai, ką jam sakė psichiatras?

O ar niekad nebandei tiesiog ignoruoti savo tokias baimes, nekreipti dėmesio, spjauti į jas, logiškai jas "užglušinti" kad jos nieko vertos? Juk atrodo esi mąstantis logiškai žmogus, rišliai rašantis, suprantantis savo problemas. Negi jos taip nepasiduoda valios jėgai?
                                        Neveikia tokie dalykai. Jeigu yra rimtas sutrikimas tai žmogus niekaip negali jo ignoruoti. Todėl ir yra sutrikimas.

Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                                        Esu daręs ankščiau ,rezultatai nelabai skiriasi su 5 metų tarpu. Va ką gavau:
                                        Click image for larger version

Name:	Logistician.png
Views:	255
Size:	24,9 kB
ID:	1845809

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                          Esu daręs ankščiau ,rezultatai nelabai skiriasi su 5 metų tarpu. Va ką gavau:
                                          Click image for larger version  Name:	Logistician.png Views:	0 Size:	24,9 kB ID:	1845809
                                          Kitoks testas čia: https://csjoseph.life/
                                          Kažkodėl dalis žmonių mano linką pražiūri, ir sakiau kad kiti (populiariausi) testai man nelabai tiksliai rodė. Be to, šitas žmogus sako, kad 70 proc. rezultatų kitose testuose yra netikslūs.

Comment

Working...
                                          X