Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Sėkmę kaip įsivaizduoja pati ir delfiai: kelionės, fotosesijos, brangios drapanėlės, mašinėlės, baliai, furšetai, įžymūs svečiai ir t.t.
    Tai daug gviazdų, infliūenzerių ar manekenių tokią sėkmę turi. Kuo tai susiję su politine korupcija?

    Comment


      Parašė Gator Rodyti pranešimą

      Tai daug gviazdų, infliūenzerių ar manekenių tokią sėkmę turi. Kuo tai susiję su politine korupcija?
      Yra šiokių tokių ryšių, bent šiuo atveju.
      Gal nepagavote minties. Būtent per neformalius ar giminystės ryšius ir plinta šis reiškinys.

      Comment


        Pažiūrėjus kaip per savaitę pasikeitė M.Navickienė, akivaizdu, kad visuotinis jos ėdimas nepraeina be pėdsakų. Ji vis dar taip pat žaviai ir nekonkrečiai atsakinėja į žurnalistų klausimus, bet šypseną vis sunkiau išspausti.
        Tik laiko klausimas, kada ji suvoks, kad geriau kuriam dingti iš eterio nei provokuoti oponentus mąstymais "ar eiti į Seimą".

        ELTA 2024.06.20
        I. Degutienė neabejoja, kad M. Navickienės skandalas kainuos partijai Seimo rinkimuose
        Buvusi Seimo pirmininkė, konservatorė Irena Degutienė neabejoja, kad skandalas, į kurį įsivėlė buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė, partijai brangiai kainuos. (...)

        Kaip galima išeiti į spaudos konferenciją ir pasakyti, kad mano vyras dabar motociklu važiuoja ir negaliu prisiskambinti? Aš ir ponui Navickui dėl to turiu labai daug išsakyti pastabų ir tą pasakysiu viešai – koks tu vyras, kada tavo žmonai yra tragiška situacija, o tu sau ramiai keliauji po Europą motociklu ir nesiteiki šnekėtis (...)

        I. Degutienė taip pat neabejoja, kad toliau besirutuliojantis skandalas turės neigiamos įtakos rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose, jei M. Navickienė apsispręstų vėl siekti parlamentarės mandato.
        „Bijau, kad iki pat Seimo rinkimų institucijos po dozę [apie kilusį skandalą] vis išmes"

        https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...laida-32504039

        Comment


          Gal bent šis pokytis prisidės prie LRV santykinio stabilumo iki rinkimų rudenį
          O kitiems ministrams po prezidento inauguracijos turbūt nebus taip ramu.

          BNS 2024.06.21
          Ministrė Pirmininkė teikia švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrų kandidatūras
          Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį pateikė švietimo, mokslo ir sporto ministro kandidatūrą Prezidentui Gitanui Nausėdai – eiti šias pareigas teikiama Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, 2020-2023 m. šioje ir 2019-2020 m. praėjusioje Seimo kadencijose dirbusi Švietimo ir mokslo komitete.
          Prezidentui penktadienį Ministrė Pirmininkė taip pat pateikė Vytauto Šilinsko kandidatūrą į socialinės apsaugos ir darbo ministrus. V. Šilinskas šiuo metu eina socialinės apsaugos ir darbo viceministro pareigas

          https://old.bns.lt/ee/topic/941/news/71492921/

          Comment


            Kaip visada, giliai pakapstantis ir lengvai skaitomas žurnalistės Aušros Lėkos straipnis. Šį kartą - apie politikų migravimą tarp frakcijų (savo noru ar dėl frakcijų išnykimo), kas šioje kadencijoje buvo labiau aktualu opozicijos deputatams.
            Be kita ko, turbūt ne aš vienas sužinojau, kad Seimo Regionų frakcija mažai ką bendrą turi su Lietuvos regionų partija (ex Lietuvos socialdemokratų darbo partija).

            Diena.lt 2024.06.22
            Seime – didžioji politikų migracija
            Viena frakcija žlugo, kita atsikūrė. Kai kurie Seimo nariai atrado jau ketvirtą politinę šeimą, nebūtinai giminingą tai, su kuria atėjo į Seimą. Kodėl taip įvyko? (...)
            Sugriuvus Darbo partijos (DP) frakcijai, jos buvę nariai priversti ieškotis kitos. Šeši kol kas prisijungė prie opozicinės Mišrios Seimo narių grupės, o Vaida Giraitytė-Juškevičienė – prie atsikūrusios Regionų partijos (RP) frakcijos. Migravo ne tik buvę „darbiečiai“. Lig šiol dirbęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijoje Antanas Vinkus taip pat prisijungė prie Regionų frakcijos.
            Į ją pasuko ir dar du buvę „valstiečiai“ – Laima Mogenienė ir Zenonas Streikus, kuriems tai jau ketvirta politinė šeima šią kadenciją: LVŽS jie buvo iškeitę į Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“, paskui dar dirbo Mišrioje grupėje. Keturios frakcijos per vieną kadenciją – ne rekordas parlamentarizmo istorijoje, bet jau šioks toks rodiklis, rodantis politiko pažiūrų tvirtumą ir sprendimų pastovumą. (...)

            DP frakcija nebuvo pirmasis V. Valkiūno pasirinkimas šią kadenciją. Jam tai buvo jau trečia frakcija: kadenciją pradėjo Mišrioje grupėje, paskui metus ir kelis mėnesius buvo Regionų frakcijoje, o pastaruosius beveik dvejus metus – DP. Vis dėlto, likus keturiems mėnesiams iki Seimo rinkimų, jis nutarė, kad iš to nieko gero, ir vėl grįžo į Mišrią grupę.
            V. Valkiūnas dideliu politiniu pastovumu nepasižymėjo ir anksčiau. Rinkimuose jis atstovavo Respublikonų partijai, Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjungai, yra buvęs ir Socialdemokratų partijos nariu. Kaip save išsikėlęs kandidatas, Seimo mandatą jis buvo laimėjęs ir 2008 m. rinkimuose. Tuomet per kadenciją, formaliai skaičiuojant, frakcijas jis keitė net aštuonis kartus. Pradėjo nuo Liberalų ir centro sąjungos (LCS) frakcijos, kurioje neišbuvo nė metų. Tada po dieną ar kelis mėnesius buvo „Ąžuolo“, Tautos prisikėlimo partijos (TPP), „Vienos Lietuvos“, Krikščionių partijos frakcijose, Mišrioje Seimo narių grupėje, paskui vėl LCS, po poros mėnesių – Jungtinėje (LCS ir TPP), dar po metų – vėl LCS, o kadenciją baigė Mišrioje grupėje. Tiesa, kai kurie pokyčiai vyko ne dėl V. Valkiūno, o dėl frakcijų nepastovumo – jos tai skilo ar žlugo, tai jungėsi (...)

            Vienų nelaimė – kitų laimė: žlugus DP frakcijai, atgimė Regionų. RP neblogai pasirodė EP rinkimuose – nors mandato nelaimėjo, bet 5 proc. barjerą perkopė, tad netruko atsirasti norinčių su ja sietis. Taip susilipdė toks margas septynetas. (...)
            Regionų frakcija jau egzistavo nuo 2021 m. gegužės iki pernai vasario, bet subyrėjo joje nelikus septynių narių. Anuomet jos buvusi seniūnė LLRA-KŠS atstovė Rita Tamašunienė aiškino, kad tai atsitiko nepavykus susitarti dėl frakcijos pavadinimo pakeitimo: LLRA-KŠS siūlė jį keisti, nes frakcijoje dirba kelių partijų atstovai, o visus nuopelnus sau prisiima RP. Tačiau keisčiausia, kad frakciją anuomet nusprendė palikti ne tik LLRA-KŠS atstovavę R. Tamašunienė ar Česlavas Olševskis, bet ir pačios RP lyderiai J. Pinskus ir A. Palionis. (...)

            Šią kadenciją LVŽS jau nebenuomoja savo narių. Dabar tebeturi jų aštuoniolika, bet kadencijos pradžioje jų buvo net 30.
            „Valstiečiai“ per kadenciją patyrė daugiausia praradimų. Dabar, artėjant rinkimams, reikėtų paieškoti politinių perbėgėlių pavardžių tų partijų, į kurių frakcijas jie neseniai perbėgo, sąrašuose. Į 2021-ųjų rugsėjį susikūrusią naują Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakciją perėjo net dešimt „valstiečių“. Kaip paaiškėjo vėliau, dviem iš jų – Z. Streikui ir L. Mogenienei – netiko ir ši frakcija.
            „Vardan Lietuvos“ frakcija – kaip skiautinys. Be buvusių „valstiečių“, iš Mišrios grupės prie jos prisijungė Vytautas Bakas. Praėjusią kadenciją į Seimą jis atėjo su LVŽS, bet vėliau ją paliko. Algirdas Butkevičius – buvęs LSDP pirmininkas, 2020 m. rinkimuose iškeltas Žaliųjų partijos. Iš Regionų frakcijos atėjo dar vienas anksčiau buvęs garsus socialdemokratas, vėliau LSDDP narys Z. Balčytis. 2022-ųjų sausį pas demokratus iš socialdemokratų perėjo Vilija Targamadzė. Radikalus Silvos Lengvinienės viražas: kandidatavo kaip Laisvės partijos kandidatė, trejus metus dirbo valdančiųjų „laisviečių“ frakcijoje, o paskui, suprask, pažiūros pasikeitė ir ji prisijungė prie opozicinės „Vardan Lietuvos“. (...)

            Politinis turizmas labiausiai būdingas naujiems politiniams dariniams, kurie, bet kokia kaina vaikydamiesi rinkėjų balsų, prisigraibo į sąrašą pavardžių, kartais nelabai gilindamiesi į ideologinius ar kitus niuansus. Savo vietos nerandantiems politikams nauja partija dažnai būna geras tramplinas patekti į valdžią, kurį paskui paskui pastumia į šalį kaip jau panaudotą ir nereikalingą daiktą. Tačiau ir didesnės senos partijos neišvengia perėjūnų.(...)
            Žinoma, pasitaiko ir sėkmės istorijų. Štai Dovilė Šakalienė praėjusią kadenciją į Seimą atėjo su „valstiečiais“, tačiau po pusmečio pasijuto esanti liberalė ir pasuko į Liberalų sąjūdžio frakciją. Neprireikė nė pusmečio suprasti, kad ir ne čia jos vieta. Pagaliau ji nuėjo pas socialdemokratus ir dabar yra tarp šios partijos elito (...)

            https://www.diena.lt/naujienos/lietu...racija-1179959

            Comment


              Monikos Navickienės istorija taip lengvai nenurims, nors dabartinė Seimo dauguma nesunkiai atmetė opozicijos iniciatyvas dėl apkaltos ir dėl parlamentinio tyrimo.
              Nekyla abejonių, kad opozicijai ta istorija naudinga prieš artėjančius rinkimus.
              Įdomu, kaip šį kartą reaguos konservatoriai.

              Monika Navickienė pamiršo nurodyti deklaracijose įmonę UAB "Euromed monitoring", kur vyras buvo akcininku iki 2023.09.25. Ši įmonė nuo 2021 m. balandžio turėjo dukterinę įmonę UAB "Euromedia monitoring", kuri sudarė žiniasklaidoje aprašomą sandorį

              TV3.lt 2024.06.25
              Monikos Navickienės vyro verslas padėjo kurti gerą Rusijos sukčiaus įvaizdį
              Atsistatydinusios konservatorių ministrės Monikos Navickienės vyro Mindaugo Navicko verslas – gerokai įdomesnis ir neapsiriboja vien šiuo metu žiniasklaidoje aptariamais atvejais su „Foxpay“ ar „iSun Lithuania“ (...)
              Ne taip seniai M. Navickas per įmonę „Euromed Monitoring“ valdė viešųjų ryšių ir komunikacijos paslaugas teikiančią bendrovę „Euromedia Monitoring“, o šioji sudarė paslaugų teikimo sutartį su Rusijos piliečiu Andrejumi Khovratovu. (...) „Euromedia Monitoring“ sutartis su A. Khovratovu buvo sudaryta 2021 metų gegužės 5 dieną.

              Šiuo metu įmonė „Euromedia Monitoring“ per „Euromed Monitoring“ priklauso Vokietijoje gimusiam, Šveicarijoje registracijos vietą nurodžiusiam Kassemui Lahhamui, kuris įmonę 2023 metų rugsėjį perėmė iš M. Navickienės vyro M. Navicko. Tačiau prieš tai „Euromed Monitoring“, o tuo pačiu ir „Euromedia Monitoring“, priklausė M. Navickui bei Violetai Navickienei pakaitomis: M. Navickui – nuo 2016 04 21 iki 2021 12 10, taip pat nuo 2023 05 05 iki 2023 09 25, o tarp šių datų įmonės akcininkė buvo V. Navickienė. Ji yra M. Navicko mama.


              https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...sakas-n1346639
              15min.lt 2024.06.28
              M.Navickienės nutylėta vyro įmonė turėjo sandorį su Rusijos finansiniu nusikaltėliu
              https://www.15min.lt/verslas/naujien...iu-663-2263598

              Comment


                Tokia nedidelė audra vandens stiklinėje.
                Šiuo atveju Premjerė Ingrida Šimonytė pasielgė šiek tiek vaikiškai ir gana chamiškai

                Skirtingai nei buvę premjerai, Šimonytė Nausėdos inauguracijoje kalbos neskaitys
                Penktadienį Seime iškilmingo posėdžio metu prisieks antrajai kadencijai perrinktas prezidentas Gitanas Nausėda. Visgi, kitaip nei įprasta, ministrė pirmininkė ir buvusi G. Nausėdos konkurentė rinkimuose Ingrida Šimonytė sveikinimo kalbos ceremonijos metu neskaitys. (...) Ankstesnių šalies vadovų inauguracijų ceremonijose pareigas einantys premjerai skaitė sveikinimo kalbas. 2019 m. G. Nausėdai pradėjus pirmąją kadenciją šalies vadovo poste žodį tarė tuometis ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, 2014 m. prisiekiant perrinktajai Daliai Grybauskaitei – premjeras Algirdas Butkevičius, 2009 m. – konservatorių premjeras Andrius Kubilius.

                Premjerės I. Šimonytės darbotvarkėje yra numatytas dalyvavimas daugelyje inauguracijos šventės renginių. Tiesa, ketvirtadienį politikė žurnalistams teigė, kad vakariniame priėmime Prezidentūros kiemelyje ji nedalyvaus.
                „Ne, vakarinėje dalyje nedalyvausiu“, – žurnalistams Seime atsakė ministrė pirmininkė. (...)

                Ekspremjeras ir opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis kritikuoja I. Šimonytės sprendimą neskaityti kalbos šalies vadovo Gitano Nausėdos inauguravimo proga.
                „Tai yra ir premjero atsakomybė, nesvarbu, kad ji pralaimėjo rinkimus“, – Eltai teigė S. Skvernelis.
                Anot politiko, toks premjerės sprendimas veikiausiai yra užsitęsusio konflikto su Prezidentūra pasekmė.

                https://www.delfi.lt/news/daily/poli...imas-120035904
                Po Šimonytės sprendimo kilo kone audra: ekspertai sako, kad tai – mūsų visų įžeidimas
                Politinės komunikacijos ekspertas Linas Kontrimas pažymėjo, kad inauguracijos dienos ceremonijos yra valstybei reikšmingas įvykis.
                „Jeigu mes visi sugebėtume perlipti savo labai vaikiškus ambicijų rinkinius, nežinia dėl ko susiformavusius, tai ir šventė šiandien būtų didesnė. Mums trūksta tokių valstybės reikšmės (švenčių). Nereikia suvesti į pavardę. Žiūrėkime į tai, kad tai yra Prezidento institucija“, – sakė jis. (...)

                Mykolo Romerio universiteto politologė Rima Urbonaitė irgi kritiškai įvertino I. Šimonytės sprendimą. „Nors kai kas ir sako, kad tai yra nereikalingi pompastiniai dalykai, bet tai yra ritualas. Ritualai socializacijai mūsų, kaip visuomenės, yra svarbu. Jie nėra bereikšmiai dalykai . Dėl to ir turi būti tam tikros tvarkos įtvirtinimas ir institucionalizavimas. Tam reikia ritualo. Man atrodo, kad tą reikėtų išlaikyti“, – teigė R. Urbonaitė. Politologės nuomone, neturėtų būti problema bent minutę skirti atsistoti į tribūną ir pasveikinti perrinktą prezidentą.
                „Šitas I. Šimonytės gestas, aš manau, buvo visiškai bereikšmis. Ji pabandė tokiu būdu sumenkinti šito renginio reikšmę. Bet manau, kad, deja, tai buvo ne visai vykęs ėjimas. Vis dėlto mes turime ceremoniją, ir pasveikinti nors ir minutės kalba perrinktą prezidentą nebūtų problema“, – teigė R. Urbonaitė.

                https://www.delfi.lt/news/daily/poli...imas-120035904
                Buvo proga prisiminti, iš kur tokios Šimonytės nuoskaudos:
                - Rinkimų II turas Nausėda 74,15% vs. I.Šimonytė 24,34%.
                - Ambicijos dėl Europos Vadovų Tarybos
                - Stingantys bandymai patyliukais prastumti itin nepopuliarų vienos garsios giminės atstovą į eurokomisarus.

                Comment


                  Nausėda irgi nėra toks jau nekaltas. Jis labai badydavo pirštu į kiekvieną vyriausybės klaidą, bet už sėkmes nuopelnus prisiimdavo sau. O neseniai labai aiškiai demonstravo, kam linki pergalės būsimuose seimo rinkimuose, pradėjo kalbėt kaip norėtų Blinkevičiūtės premjero poste. Dėl Europos Vadovų Tarybos, čia Kubiliaus vyriausybės klaida buvo, kad į visus posėdžius davė važiuot Grybauskaitei, net į ten, kur sprendžiami vidaus politikos klausimai, tai aišku, paskui Nausėda galvojo - jei galima Grybauskaitei, kodėl man negalima. Bet kad jų autoritetas ir patirtis politikoj visai skirtinga.

                  Manau, kad Šimonytei derėjo padėti asmeniškumus šiandien į šalį, bet nemanau, kad tai susiję su prezidento rinkimais. Ne kartą buvo matyti, kad ji nelabai norėjo šito posto ir taip.
                  Paskutinis taisė sindiktas; 2024.07.12, 12:44.

                  Comment


                    Parašė sindiktas Rodyti pranešimą
                    Manau, kad Šimonytei derėjo padėti asmeniškumus šiandien į šalį, bet nemanau, kad tai susiję su prezidento rinkimais. Ne kartą buvo matyti, kad ji nelabai norėjo šito posto ir taip.
                    Sprendžiant kaip piktai atsakinėja į žurnalistų klausimus, panašu ir PM nelabai norėjo būti. Bet kokiu atveju taip nesolidžiai elgtis PM negalima.
                    Flickr

                    Comment


                      Kam nepatinka Šimonyyė, 2024 rudenį galės išsirinkti kitą valdžią ir kitą PM

                      Comment


                        Man asmeniškai vis tiek kur kas labiau pikta ne dėl Šimonytės, o dėl konservatorių reakcijos į Navickienės skandalą. Iškėlė į 6 vietą per primarius. O taip žadėjo gavę valdžią, kad čia jau bus nauja politinė kultūra.

                        Comment


                          Parašė sindiktas Rodyti pranešimą
                          Man asmeniškai vis tiek kur kas labiau pikta ne dėl Šimonytės, o dėl konservatorių reakcijos į Navickienės skandalą. Iškėlė į 6 vietą per primarius. O taip žadėjo gavę valdžią, kad čia jau bus nauja politinė kultūra.
                          Navickienė šiaip nieko iš esmės blogo nepadarė, bet aišku TS tiesiog nebereiktų moralizuoti ir laikyti savęs aukščiau kitų.
                          Flickr

                          Comment


                            Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                            Navickienė šiaip nieko iš esmės blogo nepadarė, bet aišku TS tiesiog nebereiktų moralizuoti ir laikyti savęs aukščiau kitų.
                            Politikoje tokio nieko nepadarymo pakanka, kad karjera baigtųsi ar bent būtų pauzė pagalvot apie gyvenimo pasirinkimus. Geriau būtų jei TS-LKD moralizuotų ir turėtų švarią sąžinę moralizuodami.

                            Comment


                              Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                              Politikoje tokio nieko nepadarymo pakanka, kad karjera baigtųsi ar bent būtų pauzė pagalvot apie gyvenimo pasirinkimus. Geriau būtų jei TS-LKD moralizuotų ir turėtų švarią sąžinę moralizuodami.
                              Įdomu, jei draugai būtų pasikvietę ne į Dubajų, o į savo sodybą prie prūdo, ministrei vis tiek reiktų trauktis?
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                Įdomu, jei draugai būtų pasikvietę ne į Dubajų, o į savo sodybą prie prūdo, ministrei vis tiek reiktų trauktis?
                                Jei būtų skraidinę privačiu lėktuvu - spėju taip.

                                Comment


                                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                                  Jei būtų skraidinę privačiu lėktuvu - spėju taip.
                                  O jei savo automobiliu pavežę, tada ne?
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Bet net Šimonytė sakė, kad Navickienei nederėjo skristi privačiu lėktuvu.

                                    Comment


                                      Parašė sindiktas Rodyti pranešimą
                                      Man asmeniškai vis tiek kur kas labiau pikta ne dėl Šimonytės, o dėl konservatorių reakcijos į Navickienės skandalą. Iškėlė į 6 vietą per primarius. O taip žadėjo gavę valdžią, kad čia jau bus nauja politinė kultūra.
                                      Tas pažadas su "geresne kultūra" tai toks biškį keistas atrodė nuo pat pradžių, turint omeny, kad prieš tai buvusi vyriausybė, nepaisant kelių slystelėjimų, buvo visai skaidri ir etiška vyriausybė ir neišsiskyrė iš ankstesnių. Konservatoriai, if anything, bandė įvesti naują b*bio dėjimo ir pohujizmo kultūrą, kai, nepriklausomai nuo susifakapinimo lygio, įmetamas durnius ir kiaulės akys, ir bukai važiuojama toliau buldozeriu. Kam jau kam, bet ne TSLKD kalbėti apie politinę kultūrą, kai patys toje srityje varžosi su Uspaskichu ir Gražuliu.

                                      Comment


                                        Parašė sindiktas Rodyti pranešimą
                                        Bet net Šimonytė sakė, kad Navickienei nederėjo skristi privačiu lėktuvu.
                                        Visuomenės reakciją aš suprantu, esam gan pavydūs žmonės ir pikti, bet ką ministrė blogai padarė nesuprantu, t.y. nematau skirtumo tarp sodybos ir Dubajaus.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Visuomenės reakciją aš suprantu, esam gan pavydūs žmonės ir pikti, bet ką ministrė blogai padarė nesuprantu, t.y. nematau skirtumo tarp sodybos ir Dubajaus.
                                          Uspaskichas kažkada atsistatydino, nes nupirko meilužei butą Vilniuje. Tamsta turbūt tada sakei, kad nieko blogo nepadarė, nes jeigu būtų nupirkęs naują palapinę būtų tas pats. T.y. jokio skirtumo tarp palapinės ir buto.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X