Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos demografija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Mokslininkai sako, kad turintys vaikų yra laimingesni ir ilgiau gyvena, aišku su naujagiminiais yra papildomų rūpesčių, mažiau miego ir pan. Bet ilgalaikėje perspektyvoje rezultatas yra kitoks. ]

Įtariu kad kaip visada medicininiuose tyrimuose painiojama pasekmės su priežastimis. Gal dėl to neturi vaikų, kad silpnas ir ligotas, o ne anksti numirė, nes vaikų neturėjo?
    -

Comment

Japonija nieko nedaro.

Starting in April 2025, the Tokyo Metropolitan Government will offer its employees a new work schedule—three days off each week. This move is part of a broader strategy to address Japan’s declining birth rates by improving work-life balance, particularly for working parents.
      https://m.economictimes.com/news/int.../116207702.cms

Comment

Sveikintini sprendimai, ir kaip matome, niekas per prievartą neverčia gimdyti. Galėtų būti įkvėpimas ir mums

Comment

Aš tai nesuprantu, kur čia ta prievarta matoma. Kas čia pasisako už prievartinį suvarymą ir liepimą daugintis?

Aš suprantu, jog jaunimui norisi laisvės, visa kita. Bet realiame gyvenime reikia ir į mokyklą eiti, dabar reikės ir į kariuomenę.

Comment

Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
            Aš tai nesuprantu, kur čia ta prievarta matoma. Kas čia pasisako už prievartinį suvarymą ir liepimą daugintis?

Aš suprantu, jog jaunimui norisi laisvės, visa kita. Bet realiame gyvenime reikia ir į mokyklą eiti, dabar reikės ir į kariuomenę.
            Gator siūlė prievartą su baudom ir pan

Comment

Taip, tokie iš esmės nieko nekeičiantys mėginimai yra, kad ir Lietuvoje mamadieniai/tėvadieniai. Nieko nepasikeičia, nes diena pasimylėti nepakeis kapitalistinės sistemos, kuri turi išspausti iš jaunų žmonių fertilumo pike pelno maksimumą ir neduos bendruomenės, kuri galėtų tą vaiką prižiūrėti kaip buvo ankstesnio modelio visuomenėse

Hope this helps, man

Comment

Parašė neamos Rodyti pranešimą

Taip, tokie iš esmės nieko nekeičiantys mėginimai yra, kad ir Lietuvoje mamadieniai/tėvadieniai. Nieko nepasikeičia, nes diena pasimylėti nepakeis kapitalistinės sistemos, kuri turi išspausti iš jaunų žmonių fertilumo pike pelno maksimumą ir neduos bendruomenės, kuri galėtų tą vaiką prižiūrėti kaip buvo ankstesnio modelio visuomenėse

Hope this helps, man
                Kapitalistinei sistemai reikia vartotojų, o be gyventojų prieaugio vartojimas sustos. Tavo teorija tiesiog per daug neatitikimų turi.
                Paskutinis taisė Sklansky; Šiandien, 11:13.

Comment

Pavyzdžiui, būdamas 16 metų aš nemėgau vaikų. Buvau 22-ejų, dar nebuvau pradėjęs mėgti vaikų, o kai 30 metų atėjo gal ir galvojau, kad kažką turi tie vaikai, gal ir įdomu kokį klecką būtų turėti. Jeigu turėčiau daugiau to pastūmimo iš šono, man atrodo, būtų seniai tai įvykę“, – tinklalaidėje „Akis į akį su Arūnu Valinsku“ atviravo jis.
                  https://www.15min.lt/m/id/zmones/lie...5A3DZblctYtbAg

Comment

Parašė Palpatine Rodyti pranešimą

Gator siūlė prievartą su baudom ir pan
                    na, jis ten gal kažkokia neo fašistine ideologija vadovaujas

Comment

Parašė Sklansky Rodyti pranešimą

Kapitalistinei sistemai reikia vartotojų, o be gyventojų prieaugio vartojimas sustos. Tavo teorija tiesiog per daug neatitikimų turi.
                      Aš tiesiog realius pavyzdžius žiūriu. Japonija, JAV, Europą - visos kapitalistinės ir be imigracijos ar religinių sektų niekas sprendimo nesugalvojo

Comment

Japonija šiaip dėl to ir stagnuoja 30 metų, nes visuomenė tampa pensininkų visuomene, kažin, ar čia labai geras pvz. Tas pats laukia ir Europos. Vaiko pinigai, NPD, motinystės atostogos, infrastruktūra vaikams šiaip daro įtaką gimstamumui irgi ir tai nėra kažkoks priverstinis gimdymas, valstybei užtenka sudaryti sąlygas gimdyti tiems, kas nori (kas nenori, tai šiaip tikrai geriau ir negimdyti).
                        Gal ir pavyzdys kuriuo sekti blogas, bet taip ir atrodo modelio be imigrantų pasekmės. Su kitais punktais sutinku, nors ir dosnios šalys TFR 2 nepasiekia. Aš sprendimų neturiu, tik stebiu kas vyksta kitur

Comment

Taip, nesugalvojo, bet kai toks mažas gimstamumas ir pats kapitalizmas turės į tai atsisukti, nes tai grėsmė jam pačiam.

Nebegrįšim į šeimos ūkio visuomenę su 6 vaikais, todėl tas Nigerio pavyzdys nesąmonė, bet su 1.2 gimstamumu irgi niekur nenueisim. Atkelti į 1.6 jau būtų pasiekimas, grįžti į 2.1 - jau didelis laimėjimas.

Comment

Parašė neamos Rodyti pranešimą

Aš tiesiog realius pavyzdžius žiūriu. Japonija, JAV, Europą - visos kapitalistinės ir be imigracijos ar religinių sektų niekas sprendimo nesugalvojo
                            Įdomu, kad net Iranas, kuri teokratinė valstybė, su didele religijos svarba, vis tiek turi labai mažą ir vis mažėjantį gimstamumą

Comment

Taip pat tas pavyzdys su judaizmu, vėlgi, neteisybė ir pervertinama religijos svarba.

Pas žydus yra tam tikras visuomenės spaudimas susilaukti vaikų, ten yra klausiama, o kodėl neturi? Kodėl tiek mažai? Gal kuom padėti galima?

Žmonės turi visokių keistų, atgyvenusių įsitikinimų, kurie sveikoje visuomenėje gali ir turėtų būti kvescionuojami. Ir čia nuskambėjo ne vienas, kaip kad nereikia leisti vaikų į šitą baisų pasaulį ar 3 vaikam auginti reikia 4-5 kambarių buto.

Ir žydai daro teisingai, nei taip kaip pas mus, maždaug: ai gyvenk kaip nori, tavo reikalas bla bla bla.

Comment

Japonija šiaip dėl to ir stagnuoja 30 metų, nes visuomenė tampa pensininkų visuomene, kažin, ar čia labai geras pvz. Tas pats laukia ir Europos. Vaiko pinigai, NPD, motinystės atostogos, infrastruktūra vaikams šiaip daro įtaką gimstamumui irgi ir tai nėra kažkoks priverstinis gimdymas, valstybei užtenka sudaryti sąlygas gimdyti tiems, kas nori (kas nenori, tai šiaip tikrai geriau ir negimdyti).
                                Japonijos stagnacija šiaip dėl truputi kitų dalykų nutiko.

Comment

Viengungio mokestis būtų smagus dalykas. Įdomu, ar tada pradėtų leisti vienos lyties poroms įsivaikinti ar pasidaryti su surogatine motina/tėvu vaikų ar Lietuvoje tiesiog staigiai išaugtų LGBT procentas. Ar tiesiog valstybei būtų nusispjaut ir sakytų, kad darykit ką norit - reikia turėti vaikų. Tada, nepavykus gauti gėjaus pažymos iš psichiatro (ar dar velniaižin kur), viengungiai įvairiais kanalais ieškotų moterų su vaikais, su kuriomis sudarinėtų fiktyvias santuokas. Fiktyvios santuokos taptų geru bizniu. Arba bevaikės poros pradėtų įsivaikinti septyniolikmečius. Arba paimtų į globą, jei to užtektų išvengti mokesčių. Dar visokios vyktų machinacijos su psichiatrinėm ir nevaisingumo pažymom. Na, o jei variantų nelieka ir viengungio mokestis būtų daugiau nei simbolinis, tai visada galima tiesiog emigruoti

Na, ir jei pavyktų viengungius ir bevaikes poras priversti pasidaryti vaikų, klausimas, kaip eisis auginti vaikus, kurie buvo padaryti tik tam, kad išvengti kažkokio mokesčio. Apie nenorėtų vaikų psichosocialinį vystymąsi literatūros yra, tad galit paieškoti ir pasiskaityti, kokie žmonės išauga tokiose šeimose (antisocialinis asmenybės sutrikimas, polinkis į nusikalstamumą ir pan. gan paplitęs reiškinys).

Dar įdomu, ar kunigai, vienuoliai, vienuolės irgi turėtų tą mokestį mokėti, ar jiems išimtis būtų. Aišku, čia būtų keista kaip valstybėje, neturinčioje valstybinės religijos ir kvepėtų atvira religine diskriminacija, bet, aišku, jei jau toks mokestis būtų, tai, matyt, reikėtų išstoti ne tik iš Europos Sąjungos, bet ir iš Europos Tarybos, kurios jurisdikcijoje veikia Europos Žmogaus Teisių Teismas.

tl;dr: Viengungio mokestis atidarytų neblogą Pandoros skrynią.
                                  Paskutinis taisė nnm; Šiandien, 13:14.

Comment

Visada galima daryti per bendrą mokesčių kėlimą ir tuo pačiu didinant vaiko pinigus. O dėl vaiko pinigų lyg ir nesiskundžia negalintys jų išsigryninti dėl objektyvių medicininių (lgbt, nevaisingi ir t.t.) priežasčių.

Comment

Parašė nnm Rodyti pranešimą
                                      Viengungio mokestis būtų smagus dalykas.
                                      Aš sakiau, kad tu ekstremumuose.

Comment

Tai buvo atsakymas į Gator mintis. Pats nieko nesiūlau, tik pasvarsčiau apie scenarijų, kas galėtų vykti realybėje, esant tam tikrai politikai.
                                        Paskutinis taisė nnm; Šiandien, 13:59.

Comment

Working...
                                        X