Parašė Palpatine
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuvos demografija
Collapse
X
-
Parašė nnm Rodyti pranešimą
Tai man daug dalykų patinka. Vieni jų yra kasdieniai ir įprasti, kiti – retesni. Tiesiog vaikų priežiūra nėra pomėgių sąraše. Žiūrint ir klausant žmonių, turinčių vaikus, kažkaip irgi neima pavydas, kad jų pats neturiu, nes daugelis jų man nuo to neatrodo nei laimingesni nei mažiau besiskundžiantys.
Nesigilinant į vieną ar kitą veiklos sritį, norint patirt ilgai išliekančių teigiamų emocijų reikia lįst į sritis kur arklio dalis yra šūdinas darbas. O plaukiant paviršiuj ir ieškant tik malonumų be rimto indėlio ilgalaikė perspektyva yra nykoka. Šita tema krūva mokslinės literatūros prirašyta.
- 4 patinka
Comment
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Vaikų priežiūra ir neturėtų būti „pomėgių“ sąraše. Kaip ir po gero prasinešimo su dviračiu jo valymas ir rutininė priežiūra niekam nėra „pomėgių sąraše“. Čia panašiai kaip maratono bėgimas. Nubėgt maratoną yra 95% juodas darbas. Bet rezultatas atperka. Į tuos pačius kalnus rimtai lipant 95% yra juodas darbas. Tas pats ir su vaikų auginimu.
Nesigilinant į vieną ar kitą veiklos sritį, norint patirt ilgai išliekančių teigiamų emocijų reikia lįst į sritis kur arklio dalis yra šūdinas darbas. O plaukiant paviršiuj ir ieškant tik malonumų be rimto indėlio ilgalaikė perspektyva yra nykoka. Šita tema krūva mokslinės literatūros prirašyta.
Comment
-
Parašė camel Rodyti pranešimąMan rūpi, nes man įdomu sužinoti įvairias žmonių nuomones. Forumas yra skirtas diskutuoti ir reiktų gerbti visų pasirinkimus ir nuomones. Diskutuojant puikiai galime kažko išmokti vieni iš kitų.It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 3 patinka
Comment
-
Kalbi apie hedonistic treadmill ir pan. dalykus. Žinau tai ir daugelis mano pomėgių, kaip ir sakai, ir yra didžiąja dalimi tas „nuobodus ir juodas darbas“. Tiesiog vaikų turėjime nematau jokios satisfakcijos net žiūrint toliau į ateitį.
- 1 patinka
Comment
-
Ane? Į tą patį kalną užlipt su vaiku nebūtų satisfakcijos?
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Sklansky Rodyti pranešimąBėda, kad žmonės ne tai, kad dabar nenori vaikų (bet gal kada nors), neturi partnerio su kuo norėtų, bet tiesiog kategoriškai teigia, jog ‘ne, išvis niekada’. Manau čia išimtinai šių laikų dalykas.
- 1 patinka
Comment
-
Visada bus dalis žmonių, kurie tiesiog nenori turėti vaikų. Dėl kultūrininių ir mados dalykų ta dalis gali būti didesnė ar mažesnė, bet tą procentą sumažinti yra ilgas ir sudėtingas procesas, kurio viena valstybė, šiame atvirame pasaulyje, tikrai nepadarys.
Praktiškiau žiūrėt iš tos pusės kaip padėti šeimoms, kurios nori vaikų arba jų jau turi, bet galėtų susilaukti daugiau. Net jeigu 1 iš 4 žmonių kategoriškai nenorėtų vaikų (kai tas procentas labiau yra 1 iš 10), bet vidutinė šeima būtų su 3 vaikais, tai gimstamumas būtų 2.25.
Tai kolegos, kurie turite 1 ar 2 vaikus, pasidalinkite ko trūko, kad atsirastų antras ar trečias vaikas?Paskutinis taisė camel; 2025.01.14, 16:05.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Tai kaip jis gali komentuoti ar būtų ar ne, jei neturi ir nežino?
Comment
-
Parašė camel Rodyti pranešimąVisada bus dalis žmonių, kurie tiesiog nenori turėti vaikų. Dėl kultūrininių ir mados dalykų ta dalis gali būti didesnė ar mažesnė, bet tą procentą sumažinti yra ilgas ir sudėtingas procesas, kurio viena valstybė, šiame atvirame pasaulyje, tikrai nepadarys.
Praktiškiau žiūrėt iš tos pusės kaip padėti šeimoms, kurios nori vaikų arba jų jau turi, bet galėtų susilaukti daugiau. Net jeigu 1 iš 4 žmonių kategoriškai nenorėtų vaikų (kai tas procentas labiau yra 1 iš 10), bet vidutinė šeima būtų su 3 vaikais, tai gimstamumas būtų 2.25.
Comment
-
Parašė camel Rodyti pranešimąVisada bus dalis žmonių, kurie tiesiog nenori turėti vaikų. Dėl kultūrininių ir mados dalykų ta dalis gali būti didesnė ar mažesnė, bet tą procentą sumažinti yra ilgas ir sudėtingas procesas, kurio viena valstybė, šiame atvirame pasaulyje, tikrai nepadarys.
Iš principo su nenorėjimu nėra nieko blogo. Bet dabar atsidarius kokį LRT susidaro vaizdas, kad nenorėjimas išaukštinamas ir pateikiamas per daug viliojančioje šviesoje.
- 3 patinka
Comment
-
Ane? Į tą patį kalną užlipt su vaiku nebūtų satisfakcijos?
Comment
-
Na, jeigu savo TODO sąraše turėčiau tokį punktą, tai būtų, bet tokio neturiu ir neplanuoju turėti. Gal tiesiog mano smegenyse nėra kažkokio hormono, atsakingo už žavėjimąsi vaikais ir norą jų turėti. Vaikai man yra tiesiog nesuaugę žmonės ir tiek. Pastebėjau dar vaikystėje, kad kai daug net bendraamžių norėdavo palaikyti kūdikį ir pan., man jis nedarė visiško įspūdžio. Gal tiesiog esu gamtos klaida, bet visgi dalyvauju visuomenėje, todėl visokie bandymai suplakti visus į homogeninę masę mane intriguoja.Paskutinis taisė Lettered; 2025.01.14, 16:12.
Comment
-
Na, jeigu savo TODO sąraše turėčiau tokį punktą, tai būtų, bet tokio neturiu ir neplanuoju turėti. Gal tiesiog mano smegenyse nėra kažkokio hormono, atsakingo už žavėjimąsi vaikais ir norą jų turėti. Vaikai man yra tiesiog nesuaugę žmonės ir tiek. Pastebėjau dar vaikystėje, kad kai daug net bendraamžių norėdavo palaikyti kūdikį ir pan., man jis nedarė visiško įspūdžio. Gal tiesiog esu gamtos klaida, bet visgi dalyvauju visuomenėje, todėl visokie bandymai suplakti visus į homogeninę masę mane intriguoja.
Comment
-
Na, jeigu savo TODO sąraše turėčiau tokį punktą, tai būtų, bet tokio neturiu ir neplanuoju turėti. Gal tiesiog mano smegenyse nėra kažkokio hormono, atsakingo už žavėjimąsi vaikais ir norą jų turėti. Vaikai man yra tiesiog nesuaugę žmonės ir tiek. Pastebėjau dar vaikystėje, kad kai daug net bendraamžių norėdavo palaikyti kūdikį ir pan., man jis nedarė visiško įspūdžio. Gal tiesiog esu gamtos klaida, bet visgi dalyvauju visuomenėje, todėl visokie bandymai suplakti visus į homogeninę masę mane intriguoja.
- 1 patinka
Comment
-
O dėl sąrašo tai tikiuosi jame figūruoja bendrai kiti žmonės. Ką kitus išmokyti, ką nuveikt kitų labui ir t.t.
O šiaip jei norėčiau vaikų tam, kad padėčiau šaliai, eičiau vaikų ieškoti į vaikų namus, o ne gaminčiau naują. Altruistinė savo biologinių vaikų turėjimo teorija neatlaiko kritikos, pasireiškiančios neglobojamų ir neįvaikintų vaikų egzistavimu.
O kam tie TO DO list’ai? Viskas tampa taip mechaniška ir suplanuota. Kur spontaniškumas, romantika?Paskutinis taisė nnm; 2025.01.14, 16:31.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė nnm Rodyti pranešimąKadangi čia urbanistinis forumas: mieste naudojuosi VT ir važinėju dviračiu
Parašė nnm Rodyti pranešimąO šiaip jei norėčiau vaikų tam, kad padėčiau šaliai, eičiau vaikų ieškoti į vaikų namus, o ne gaminčiau naują. Altruistinė savo biologinių vaikų turėjimo teorija neatlaiko kritikos, pasireiškiančios neglobojamų ir neįvaikintų vaikų egzistavimu.
- 1 patinka
Comment
-
Jei važinėjimas VT patenka į TODO sąrašą, tai nekažką tas sąrašas.
Labiau klausimas kiek nusiteikęs gyvent vien dėl savo įspūdžių. T.y. kiek satisfakcijos įsivaizdavime vien savo pačio užlipimas į kalną, o kiek vienų ar kitų žmonių užvedime.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Vilniuje tikrai daug, kurie gali sau leisti, naujuose projektuose būtent didžiausiai butai pirmiausia nuperkami ir taip pat, kiek namų statoma aplink, kuriuose tikrai ne 1 žmogus planuoja gyventi. Kaip ir sakiau, Vilniuje žmonės gerai uždirba, todėl ir gimstamumas geras, čia problema priešinga infrastruktūros vaikams trūkumas. Pvz. pietų Europos didmiesčiuose net fiziškai matosi, kad mieste mažai vaikų, priešingai Vilniuje, kur gimstamumo rodiklius mažina provincija.
- 2 patinka
Comment
Comment