Nežinau, bent mano praktiškai visi bendraamžiai (30+ amžiaus grupė) turi vaikų. Matuoju pagal savo laidą, su kuriais baigėme mokyklą (apie 100 žmonių imtis), plius visokie bendradarbiai, draugai, draugų draugai (irgi apie 100 žmonių imtis). Taip, iki 30 vos keletas turėjo (viena klasiokė pagimdė iš karto po mokyklos 19 metų, tai visas miestelis, o ypač tėvai, kalbėjo, "kokia durna ir negalvoja apie ateitį"). Bet po 30 pradėjo gimdyti, bent po 1 - 2, yra kelios išimtys su 3 vaikais. Yra vos keletas, kurie dar neturi, bet merginoms dar yra laiko, o vaikinams iš viso amžius neapribotas, dar neturintys gali nors 60 metų susilaukti.
Bet mano aplinka yra gana paprasta, dirbantys pakankamai vidutiniškus darbus už vidutiniškas algas, vos keletas "blatnesnių". Gal tokios sritys kaip IT turi savo specifiką su kiek kitokio mindseto publika. Mano viena pažįstama medikė pasakojo tokią tendenciją iš savo darbo, kad visokios slaugės ir žemesnės grandies gydytojai gana greit prisigimdo, o kas realiai daro rimtą karjerą tai dažniausiai be vaikų.
Bet mano aplinka yra gana paprasta, dirbantys pakankamai vidutiniškus darbus už vidutiniškas algas, vos keletas "blatnesnių". Gal tokios sritys kaip IT turi savo specifiką su kiek kitokio mindseto publika. Mano viena pažįstama medikė pasakojo tokią tendenciją iš savo darbo, kad visokios slaugės ir žemesnės grandies gydytojai gana greit prisigimdo, o kas realiai daro rimtą karjerą tai dažniausiai be vaikų.
Comment