Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lažybų bendrovės pirmą kartą po labai ilgo laiko jau galvoja, kad vatnikui nepavyks laimėti JAV rinkimų.
    Trump: 48.78%
    Harris: 51.28%

    Aš nelabai Harris fanas, kol kas negirdėjau jos tvirtos pozicijos dėl Putino ir Ukrainos, bet tai vis tiek yra 164165165 kartų geriau, nei JAV orbanas, kuris net neturėdamas realios valdžios pusę metų blokavo JAV paramą Ukrainai ir net neslepia, kad jei taps JAV prezidentu tą paramą iš kart nutrauks.

    Former President Donald Trump told Breitbart News exclusively on Thursday evening that he intends to negotiate peace between Russia and Ukraine as President-elect before he even is sworn in as the next president of the United States.

    “I know both heads of the countries,” Trump said. “I know President Putin very well. I want to see the death stopping. There’s death and there’s destruction. They are destroying the whole fabric of a certain part of the world. I want to get it negotiated, and get it done.”

    Trump said his Democrat opponent, Vice President Kamala Harris, would keep the war going and keep flowing hundreds of billions of American tax dollars into Ukraine rather than ending it. He said Harris would do nothing, and because of her inaction “millions of people will die” if she were to win the election in November. He also said Harris’s ineptitude could drag the world into a global war.

    source
    Paskutinis taisė Eidvis; 2024.08.10, 10:50.

    Comment



      Harris nei karto nebuvo susitikusi su UA atstovais, tačiau nevarė aršios priešiškos pozicijos.
      Jos pasirinktas vice aiškiai deklaravo palaikymą UA.
      Paskutinis taisė Arunasx; 2024.08.10, 16:01.
      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Harris sumaniai laviruoja, nes Ukrainos palaikymas JAV dabar yra labai kontroversiška tema. Ypač ant pačio starto, kai jos pozicijos stipriai atsiliko nuo Trampo. Bet vice prezidento paskyrimas aiškiai signalizuoja, kokios politikos ji laikysis.

        Comment


          Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
          Harris sumaniai laviruoja, nes Ukrainos palaikymas JAV dabar yra labai kontroversiška tema.
          Kiek dar galim suskaičiuoti civilizuotų šalių, kur Ukrainos palaikymas yra kontroversiška tema? Vengrija, Slovakija? JAV kontraversiška tema tai tapo vien dėl Trumpo, kurio MAGA nuo pat pradžių stūmė žinutes, kad 'tai ne mūsų karas', 'tai brangiai kainuoja', 'mes daug mokam dėl Europos, kuri nemoka', net vakar dienos Trumpo pasisakime jis daro tą patį, ką Putino pakalikas Medvedeas - grasina pasauliniu/atomoniu karu su intencija nutraukti paramą Ukrainai.

          Comment


            Bet daug kas JAV iš tikro galvoja kad tai ne jų karas. Pagal paskutines apklausas buvo kažkur per pusę, skirti toliau palaikymą ar ne. Dėl to manau Kamala ir stengiasi kol kas nekelti kontraversiškų temų, kad nepabaidyti žmonių, kol dar nesurinko politinio kapitalo.
            Aišku, artėjant rinkimams jai teks pasisakyti šiuo klausimu. Abiems kandidatams teks.

            Comment



              Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
              Bet daug kas JAV iš tikro galvoja kad tai ne jų karas. Pagal paskutines apklausas buvo kažkur per pusę, skirti toliau palaikymą ar ne.
              Aš tas apklausas irgi mačiau ir jos žiaurios. Ką aš turėjau omeny, tai jei Trumpas nebūtų vatnikas ir vietoj to, kad JAV reklamuoti Putino poziciją būtų realiai atstovavęs JAV interesus -t.y. kalbėjęs kad padėti Ukrainai būtina, tai ir apklausos rodytų visai kitus rezultataus. Trumpas JAV kuria sektą ir jei pasakys, kad žemė plokščia - apklausos parodys, kad nemaža dalis žmonių galvoja, kad žemė plokščia.

              Comment


                Didelė populiacijos daliai paprasčiau pasitikėti vadu. Mikro lygyje tai gali būti pastorius/kunigas, makro lygyje stiprus prezidentas.
                Vat ir visas Trumpo fenomenas. Beveik visos Vakarų demokratijos nėra atsparios vieną dieną gauti vado kultą.
                Nebent esu pesimistas JAV kaip ir pabrežia savarankišką apsisprendimą, nuosavą atsakomybę, tai ar tikrai eis į kažkokius totalitarizmus tikrus klausimas ar pavyks. Nemirtingas yra tik Dievas, o Trumpas ateina ir išeina, nėra jis jaunas žmogus. Ką pridirbt gali Lietuvai, nežinau. Lietuvos trumpistai internete kalba taip: su rusais žaisti diplomatinius šachmatus (pvz. V. Tutkaus chebros matymas vystyti kažkokią taikią kaimynystę saugant etninį lietuvių tradicionalistinį patriotizmą ar kažką tokio; tik bijau, kad tai tiesiog gali nueiti labiau gruz. Ivanišvilio kelio) ir didelė dalis kitų trumpistų labiau anti-rus. nusiteikusių, kurie mato, kad vien diplomatija nenugalės, pasisako apie totalinę gynybą Izraelis style, nepaisant kad rusai butthurt'ins dėl to, kad čia juos laiko baisingai nepatikimais. Žodžiu milžiniškas arsenalas priemonių. Ok, jei išeitų, ir atominė bomba. Baltijos jūros atominis alijansas. Jie supranta ir užjaučia, kad JAV nebegali apglėbti didžiulio demografiškai ir politiškai stiprėjančio pasaulio. Duoda jiems laiko jiems stiprėti namuose (bent jau taip mato).

                Tik rimtai autokratinėse, skurdesnėse visuomenėse stipraus vado poreikis jau būtų 70-80%. JAV tik 50%, Jungtinė Karalystė gal net dar mažiau, stiprios parlamentarizmo tradicijos matyt duoda savo.
                Paskutinis taisė PoDV; 2024.08.10, 17:25.

                Comment


                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                  Aš tas apklausas irgi mačiau ir jos žiaurios. Ką aš turėjau omeny, tai jei Trumpas nebūtų vatnikas ir vietoj to, kad JAV reklamuoti Putino poziciją būtų realiai atstovavęs JAV interesus -t.y. kalbėjęs kad padėti Ukrainai būtina, tai ir apklausos rodytų visai kitus rezultataus. Trumpas JAV kuria sektą ir jei pasakys, kad žemė plokščia - apklausos parodys, kad nemaža dalis žmonių galvoja, kad žemė plokščia.
                  Izoliacianistai JAV egzistavo prieš visus trumpus, egzistuos ir po jo. Trumpas ne atnešė kažkokį naują naratyvą, o tiesiog išnaudoja jau esamą. Trumpas būtų kitoks - kas nors kitas bandytų išvažiuot ant šitos temos.

                  Kažkokiu nedemokratiniu požiūriu kvepia toks visuomenės nuotaikų dusinimas trinant nepatogias temas iš viešumos. Tokiais būdais galima prieit arba prie autoritarinio režimo kurio reikia visuomenės kontrolei, arba vistiek anksčiau ar vėliau prasiverš.

                  Comment


                    Gal kas nors žiūrėjo Trumpo interviu Muskui? Kas nors gero ar nėra prasmės?

                    Comment



                      Bent jau aš tai neturiu noro žiūrėti šizofreniko svaigimą, visgi pasidomėjau ką jis dėl Ukrainos sakė.



                      Jau įsivaizduoju kaip Putinas susitinka su Trumpu ir Putinas sako "aš užpulsiu Ukrainą", o Trumpas kažką jam paslapčia pasako, ko jis kažkokėl negali niekam išduoti, ir tada Putinas sako 'no way', o Trumpas 'way!'. - net nežinau čia juokinga ar graudu jo tokius svaigčiojimus klausytis. Ypač kai toliau pradeda aiškinti, kad pasirodo Putinas niekada Ukrainos net nežadėjo pulti ir ją užpuolė tik todėl, kad Baidenas ją į NATO norėjo priimti, o jis aišku labai gerai su Putinu sutaria ir viską gražiai susitartų, Ukraina nelaimės karo ir jai reikia nustoti kariauti ir panašūs vatiniai pezalai, kuriuos mes jau ne kartą girdėjom tiek iš jo, tiek ir iš kitų Kremliaus vatnikų.

                      Comment


                        Na taip, labiau panašu, kaip diskutuoja "apie geopolitiką" švogerio kaimynas prie bokalo alaus (gal tik be kai kurių rusiškų frazeologizmų).
                        O ne galingiausios valstybės Prezidentas.

                        Comment


                          Įsivaizduokit situaciją - Vilniaus katedros aikštėje surengiamas koncertas, į kurį ateina tūkstančiai žmonių. Yra tūkstančiai nuotraukų ir šimtai vaizdo įrašų, bet atsiranda kažkoks forumietis, kuris ištraukia vieną nuotrauką ir pareiškia: "pažiūrėkit, aiškiai matosi, kad tai AI sugeneruota nuotrauka, iš tiesų ten nebuvo jokių žmonių ir nebuvo jokio koncerto". Forume pasitaiko tikrai keistų asmenybių, tiegiančių keistus dalykus, bet kad teiktų tokio lygio nesąmonę - aš dar nesu matęs. Mano pirma mintis būtų - "šitas žmogus nesveikas tiesiogine to žodžio prasme". Dabar įsivaizduokit visiškai analogišką situaciją, tik ne su forumo nariu, o su kandidatu į JAV prezidentus.Trumpas pareiškė, kad Harris susitikime su rinkėjais nebuvo jokių žmonių, nes jis aiškiai mato, kad nuotrauka iš to susitikimo yra AI sugeneruota. Bet mane ne Trumpas labiausiai stebina, mane stebina kaip jo rinkėjai taip lengvai gali virškinti visišką realybės iškraipymą.

                          Comment


                            Masterpiece.
                            Sprendžiant iš beveik 5M peržiūrų per vos 16h, ne aš vienas taip manau.


                            Comment

                            Working...
                            X