Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. Joe Bideno administracija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
    Per žinių radiją girdėjau, kad buvo atšauktas meetas teksaso valstijoje ir nufotkino lėtai lipantį lėktuvo trapu. Gal ne covid, gal kas kito sveikatos nebent.
    O tai kada jis kur ėjo ar lipo ne lėtai? Prieš 10 metų gal nebent. Covidas čia nieko nekeičia, mano gydytoja minėjo, kad dabar vos ne pusė visų peršalimų yra covid, tik dauguma jau nebedaro testų. Keista, kad tokią nesvarbią informaciją viešina, o svarbias sveikatos problemas slepia.
    Flickr

    Comment


      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

      Statymas ant Rusijos ir Europos silpninimas gali būti pats kvailiausias dalykas, kokį tik JAV gali sugalvoti.

      Europa yra patikima JAV partnerė, tuo pačiu keliu einanti mažų mažiausiai nuo WW2 pabaigos ir Maršalo plano laikų (nors jeigu žiūrėti giliau netgi į daugumos amerikiečių genetinę kilmę - pati JAV yra Europos vaikas). Viskas su ryšiais ir politika yra +/- patikima, laiko išbandyta, pažįstama, sava, artima.

      Rusija? Niekada JAV neturėjo su Rusija gerų santykių. Visą laiką konkurencija ir priešiškumas, ir netgi ta laikina 90-ųjų "draugystė" buvo labai netvirta ir su pastoviu dairymusi per petį, kada čia kažką iškrės. Dabar santykiai iš viso yra de facto žlugę.

      Ir su visomis šiomis aplinkybėmis, konkurencijoje prieš Kiniją, statyti ant Rusijos (net atiduodant į jos įtaką Europos pakraščio valstybes), ir dar silpninti seną ir patikimą partnerę Europą? Blogesnio varianto nesugalvosi.

      Ir koks Rusijai yra interesas kartu su JAV eiti prieš Kiniją? JAV visada Rusijoje buvo ir yra įvardinama kaip priešas nr. 1 ir tokia "partnerė" prie pirmos progos nulėktų pas Kiniją ir smeigtų JAV dūrį į nugarą, kai tuo tarpu Europa būtų su JAV visada ir visur.
      Yra logikai kaip tu nori kad būtų yra kaip ciniški think tankai masto, bei kaip GOP judėjimas ir Trumpas, nes jų vieši pasisakymai neatitinka to ka tu sakai, gal tai tik priešrinkiminis ėjimas, pritraukti mases rinkėjų kurie težino, kad Europje yra ten koks Paryžius ir Anglija, bet negali iškart po rinkimu pasisukti 180 laipsnių kampu ir daryti priešingai ką sakiai, taip sakant reikia atsakyti už žodžius prieš rinkėjus, čia minimum. Iš kitos pusės Trumpo ir jam pritariančių vizija izoliocinistinė JAV, kas gerai koreliuoja su liaudės masių baimėmis isitraukti kur į kokį karą už jūrų marių.

      ps: IMHO deep state priešinsis izoliocinistiniai politikai, bet ir Trump ir co geriau pasiruošę sekančiai kadencijai.
      Dar idomios peripetijos 10% tarifas visam importui ir panašus sprendimai kaip atsilieps pasaulio ekonomikai ty visos šalys (ar jų sajungos) užsimes importo tarifus, kaip atsakymą, kas pakelsi infliacija JAV kokiu 1-2%, bei visam pasaulyje protekcionistinė politiką gali išaukti ekonominę krize, kas gal gerai, nafta pigi, RU neturi pinigų.
      Paskutinis taisė Dundorfas; 2024.07.18, 12:08.

      Comment


        Trumpas jau ir Taiwano prašo susimokėti už JAV apsaugą, kitaip tariant jau dabar pradeda siųsti Kinijai signalus, kad it's ok Taivaną okupuoti jėga ir kad jam tapus prezidentu jisai Taivano negins, skirtingai nei Baidenas, kuris pareiškė, kad agresijos prieš Taivaną atveju jis į Taivaną pasiųstų net ne ginklus, o JAV karius.

        Trump says Taiwan should pay the US for its defence as ‘it doesn’t give us anything’

        Trump’s interview with Bloomberg will call into question Washington’s support for the island democracy should he win back the White House

        Donald Trump has said Taiwan should pay the US for protection from China, calling into question Washington’s support for the island democracy should he win back the White House in November’s presidential election.
        Tai, kad Orbanas yra geriausias Trumpo draugelis Europoje - nėra joks atsistiktinumas. Tiesiog jie abu yra labai panašūs visomis prasmėmis - abu populistai, abu konspirologai, abiems melavimas yra įprasta kalbėjimo forma ir svarbiausia - abu linkę į autokratinį valdymą. Tokie tipažai žavisi diktatoriais, nes jie patys nori tokiais būti ir ne šiaip sutapimas, kad Orbanas dėl Ukrainos pradėjo važinėti į Maskvą, Pekiną ir pas Trumpą. Palyginkit Trumpo praeitos kadencijos vizitus į Europą, kai jis atvažiavęs visus šantažavo ir bullino, ir jo vizitus į kokią Šiaurės Korėją ar susitikimą su Putinu - kur Trumpas jiems į užpakalius lindo ir glėbesčiavosi. Jei Trumpas realiai įgyvendins tai, apie ką dabar kalba - paramos Ukrainai nutraukimą, atsitraukimą nuo Taivano gynybos, paskatinimą Putino"do whatever the hell he wants in Europe" ir t.t. ir t.t. - tai jei bent dalis to taps realybe, tai reikš ne ką kitą, kaip iš esmės sugriautą pasaulinę saugumo sistemą, kurioje į priekines linijas išleidžiami diktatoriai su žalia šviesa jiems daryti ką tik nori. O tai atitinkamai reikštų labai didelę riziką mums Lietuvoje. Nuskambėjo pasiūlymai bandyti ieškoti kontaktų Trumpo aplinkoje, bet aš manau nereikia būti naiviems - mes Trumpo pozicijos nepakeisim. Jei jis jau nusprendė sugriauti civilizuoto pasaulio saugumo sistemą - tai kad ir kokius gerus lobistus Lietuva turėtų, jie to nepakeis. Aišku tai nereiškia, kad to nereikėtų bandyti, tai reiškia, kad nereikėtų būti naiviems įsivaizduojant, kad mes kažką labai galim pakeisti. Aš jau antrus metus kartoju, bet ir dar kartą pakartosiu, kad tokioje naujoje pasaulio 'tvarkoje' mūsų pagrindinis saugumo garantas turėtų būti ne vokiečių batalionas Lietuvoje, kuris atėjus dienai X gali per 24 val. pabėgti išsigandęs Putino atominių grasinimu, ir net ne NATO, kuris gali būti sugriautas vatniko JAV prezidento, mūsų saugumo garantas turėtų būti atominiai ginklai, nes Putinas niekada nepultų Lietuvos jei žinotų, kad atgal gali gauti atominę tiesiai į Maskvą. Suprantama, Lietuva viena pati jų negalėtų pasigaminti, bet yra galimybės sudaryti koaliciją su Baltijos šalimis + Skandinavija, ar Lenkija + Baltijos šalys, o tokioje koalicijoje atominių bombų pasigaminimas jei ir nėra lengva, tai tikrai yra įgyvenndinama užduotis. Kitu atveju galim kalbėti apie 4, 5, 10 ar net 150% nuo BVP gynybai, bet jei Lietuva liks viena - tai jos neišgebės. Lietuvos garantai gali būti tik du - arba tvirtas civilizuoto pasaulio užnugaris, arba atominiai ginklai. Geriausia būtų turėti abubdu, bet jei nebus nei vieno - tai tada jau tik laiko klausimas kara Liietuvoje pamatysim rusų tankus.

        Comment


          Aš visgi statyčiau ant ilgojo nuotolio raketų, kuriomis galima apšaudyti Maskvą. Tiesiog realesnis tikslas ir tokį galima pasiekti be itin plačios koalicijos. Tuo labiau apšaudyti Sankt Peterburgą galima būtų ir su paprastesnėmis raketomis iš Estijos.

          Comment


            Yra logikos bandyti lįsti į užpakalį Trumpui, tą su tam tikra sėkme darė lenkai ir izraeliečiai jo kadencijos metu. Kitas reikalas, kad papirkinėti vis naują debilą išrinktą silpnapročių amerikiečių nusibos ir ateis koks nors Vaitkus, siūlantis tartis tiesiogiai su Putinu už draugystę ir partnerystę mainais už strateginę infrastruktūrą

            Comment


              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
              Per žinių radiją girdėjau, kad buvo atšauktas meetas teksaso valstijoje ir nufotkino lėtai lipantį lėktuvo trapu. Gal ne covid, gal kas kito sveikatos nebent.
              Eina pletkai, kad buvo susitikimas su demokratų vadovybe, kur prezidentas pasirodėl visai prastai.
              Tad kilo netgi klausimų, ar datrauks iki rinkimų adekvačios būsenos.

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą

                Eina pletkai, kad buvo susitikimas su demokratų vadovybe, kur prezidentas pasirodėl visai prastai.
                Tad kilo netgi klausimų, ar datrauks iki rinkimų adekvačios būsenos.
                Duodu ne šiaip 75%, o jau kokius 90-95%, kad su Biden'u jau baigtas reikalas. Bus arba kitas demokratų kandidatas, arba tiesiog simboliškai pakovos su Trumpu lapkritį.

                Comment


                  Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                  Duodu ne šiaip 75%, o jau kokius 90-95%, kad su Biden'u jau baigtas reikalas. Bus arba kitas demokratų kandidatas, arba tiesiog simboliškai pakovos su Trumpu lapkritį.
                  Manau 99% bus kitas kandidatas, nes nemaža dalis demokratų nenorės balsuoti už pareigų fiziškai negalinti eiti prezidentą, tai pavojinga jų šaliai. Jeigu Bidenui reikia važinėti ne tik po istoriškai svyruojančias valstijas, bet net tokias kaip Niujorkas, kur paskutinį kartą respublikonų kandidatas laimėjo prieš 40 metų, reiškia situacija labai prasta.
                  Flickr

                  Comment


                    Labai tikiuosi, kad po Trumpo sėkmės istorijos savaitgalį, demokratai labai rimtai dirba ties būsimu kandidatu, nes jų situacija pasmerkta (taip, jie dabar turi nenurimti dieną ir naktį, nes laiko nėra). Tam, kad permuštų Trumpo pakeltą kumštį "kovoju už jus net kraujuose skęsdamas", turi dabar pastatyti žmogų, kuris būtų tikrai WOW ir grįžti į kovos lauką su dideliu trenksmu, nes kitaip, su vidutiniškais kandidatais ir vidutine kampanija - šansų nėra. Bet ar jie tokių turi?
                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2024.07.19, 06:25.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                      Bet ar jie tokių turi?
                      Kamala Harris ir George Clooney į viceprezidentus. Arba Gavin Newsom (kuris vis dar mažai žinomas) ir George Clooney. Be žinomo vardo iš Hollywoodo jie tikriausiai žiauriai pralaimės Electoral College. O kažkokį mažiau žinomą demokratą jau per vėlų statyti. Gal Hillary Clinton/Michelle Obama ir George Clooney?

                      George Clooney į prezidentus ir komikas Jon Stewart į viceprezidentus tikriausiai lengvai laimėtų rinkėjų balsų persvara, bet pralaimėtų rinkikais. Ką jie turi prarasti?

                      O jei rimtai tai toks jausmas kad Baltuosius rūmus jie jau pasiruošę perleisti respublikonams ir dabar jiems rūpi tik Kongreso rinkimų rezultatai. Ir jeigu Bidenas seniokiškai užsispirs nesitraukti, tai niekas jo neišstums, tiesiog liks be paramos ir pinigų.
                      Paskutinis taisė Kaimai; 2024.07.19, 08:48.

                      Comment


                        O su Klintoniene ar Obamiene galima būtų šauti. Maždaug žinomi vardai, aišku ko tikėtis. Bet reikia stipraus pasiruošimo, kad savo kalbomis ir "marketingu" nušluotų Trumpą.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Nu tai jegu senukui pasitraukus dosnusis finansavimas bus pratestas tai atsiras ir geros kalbos ir beigi
                          marketingas

                          Comment


                            Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                            O su Klintoniene ar Obamiene galima būtų šauti. Maždaug žinomi vardai, aišku ko tikėtis. Bet reikia stipraus pasiruošimo, kad savo kalbomis ir "marketingu" nušluotų Trumpą.
                            Su klintoniene galima būtų šauti nebent pas putną prie staliuko. Neužmiršk, kad ji savo laiku yra "netyčia" perdavusi karinių paslapčių rusijai. Toks maždaug Paksas tik neteistas.

                            Comment


                              Biden - Out. Who next?
                              https://news.sky.com/story/joe-biden...-race-13178802
                              Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų,
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                Hario kumelė?

                                Comment


                                  Pasitraukė...

                                  Biden will not seek reelection
                                  https://edition.cnn.com/2024/07/21/p...ion/index.html
                                  Paskutinis taisė Romas; 2024.07.21, 20:05.

                                  Comment


                                    Parašė PoDV Rodyti pranešimą

                                    Duodu ne šiaip 75%, o jau kokius 90-95%, kad su Biden'u jau baigtas reikalas. Bus arba kitas demokratų kandidatas, arba tiesiog simboliškai pakovos su Trumpu lapkritį.
                                    Visgi buvom teisūs, ir ne taip ilgai teko laukti. Visgi numanomas "kovidas" buvo paimtas sprendimo priėmimui.

                                    Comment


                                      Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                      Visgi buvom teisūs, ir ne taip ilgai teko laukti. Visgi numanomas "kovidas" buvo paimtas sprendimo priėmimui.
                                      Nustebau, kad pasinaudojo covid "bilietu". Tik paskui sužinojau, kad pasirodo siautėja vasarinė covid banga.

                                      Viskas. Aišku.

                                      Netgi šioks toks nedidelis atodūsis, kad bus bent jau jaunesnis kandidatas. Beje vis tiek pasikėsinimas negarantuoja 100% išrinkimo, nors tikimybė gal 75-80%. Į Trumaną (pokaris) buvo pasikesinta, bet jo neišrinko.

                                      Parašė rmss
                                      Ajajajjaj, respublikonai iškėlė seniausią kandidadą istorijoje. Kaip toks senolis gali valdyti šalį? A, Lettered, Gator?
                                      Nusikėlė karelis spėju :/
                                      Paskutinis taisė PoDV; 2024.07.21, 22:09.

                                      Comment


                                        Parašė rmss
                                        Ajajajjaj, respublikonai iškėlė seniausią kandidadą istorijoje. Kaip toks senolis gali valdyti šalį? A, Lettered, Gator?
                                        Nelabai suprantu minties. Ne konkretus metų skaičius, o elgesys esmė. Juk gali būti du visiškai skirtingi adekvatumo to pat senumo žmonės.

                                        Comment


                                          Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                          Nelabai suprantu minties. Ne konkretus metų skaičius, o elgesys esmė. Juk gali būti du visiškai skirtingi adekvatumo to pat senumo žmonės.
                                          Jeigu elgesys būtų esmė, tai Trumpas net prie kandidatūros nebūti prileistas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X