Vieną dieną Trumpo komanda pareiškia, kad 'Sankcijos Rusijai bus atšauktos, kai įgyvendins Minsko susitarimus', kitą dieną pareiškia, kad 'svarbiausia suartėti su Rusija ir kartu kovoti su terorizmu', trečią naktį Trumpas patweetina 'Sankcijos bus atšauktos tik kai Rusija gražins Ukrainai Krymą', na o šiandien dar nauja versija:
Kodėl man kužda nuojauta, kad tai dar vienas bandymas nuleisti Rusijai sankcijas, nes iki šiol visos sankcijos buvo susietos su Minsko susitarimų įgyvendinimu. Kaip suprantu Trumpo komanda nori palikti Ukrainą vienas ant vieno prieš Rusiją. Bet tai koks iš to gali būti rezultatas? Minsko susitarimų esmė, kad Donbaso teritorija grįžta į Ukrainos sudėtį, tai jeigu vakarų pasaulio lyderiai nesugeba palaužti Putino, nepalaužia jo ir sankcijos, tai va dabar, kada Porošenko susės prie stalo vieni su Putinu, Putinas ims ir nusileis. Kažkodėl man tai nesitiki ir aš nieko gero tame nematau, bet matau galimybę, kad tai gali būti panaudota kaip pagrindas atšaukti sankcijas, netgi Ukrainai su Rusija nesusitarus, juk nebeliks įsipareigojimo laikyti sankcijas tol, kol Rusija gražins Donbaso kontrolę Ukrainai.
Rexas Tillersonas leido suprasti, kad JAV Minsko susitarimai nebesvarbūs
JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas pareiškė, kad Vašingtonas nuo šiol rems Ukrainos ir Rusijos dvišales pastangas pasiekti taiką Donbase už Minsko susitarimo ribų. Iki šiol amerikiečiai rėmė susitarimą, pasiektą Normandijos formatu, ir laikėsi pozicijos, kad sankcijos Rusijai bus atšauktos tik šiai įgyvendinus dokumente išdėstytas sąlygas, rašo „The Wall Street Journal“.
JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas pareiškė, kad Vašingtonas nuo šiol rems Ukrainos ir Rusijos dvišales pastangas pasiekti taiką Donbase už Minsko susitarimo ribų. Iki šiol amerikiečiai rėmė susitarimą, pasiektą Normandijos formatu, ir laikėsi pozicijos, kad sankcijos Rusijai bus atšauktos tik šiai įgyvendinus dokumente išdėstytas sąlygas, rašo „The Wall Street Journal“.
Comment