Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. D. Trumpo administracija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Pritariu. Nesu tikras ar JAV įtaka mažės, nes tai taip greitai nepasimatys.

Comment

JAV įtaka gal ir mažės, bet Europa rodo pirmus nedrąsius ženklus, šiandien net kelios naujienos ir dėl persiginklavimų, ir galimų taikdarių Ukrainoje. Jeigu Europa taptų trečiu galios poliumi pasaulyje šalia JAV ir Kinijos, ateityje Indijos (Rusijos nelaikau globaliu žaidėju - tik regioniniu), tai mes iš to tik laimėtume. O tada JAV tegul užsiima ta savo Azija, tegul nors ir izoliuojasi, jau nebus labai aktualu. Bet žinant Europos politikus... Dar anksti girti.
      Snowflakes will attack U <3

Comment

Jei JAV išeina iš nato (net neoficialiai, užtenka tiesiog atsitraukimo, kuris vyksta) EU teks perimt gynybą rimčiau ir tikėtina nebebus sekama JAV standartas. Gerokai sumažėtų JAV įtaka ginklų pramonėje.

Santykiai su Kanada - yra pusiau ironiškų, lusiau rimtų pasvarstymų, kad Kanada galėtų prisijungt prie EU. Net jei tas neįvyks, manau gana didelė žala padaryta tarpusavio santykiams.

Taivanas su JAV - geras klausimas kas būtų.

Iš esmės iš sąjungininkų lieka tik Izraelis, visa kita transactional. Manau ta pati EU tikėtina pagerintų santykius su Kinija atsiribojus nuo JAV.

Iš esmės pasitikėjimas JAV kaip stabiliu partneriu yra dingęs.

Comment

Parašė digital Rodyti pranešimą
          Nu blyn jūs "antitrumpistai" keistuoliai - jums svarbu ar už, ar prieš. Galima gi tiesiog būti nei už, nei prieš, ir tiesiog reaguoti į tai, kaip elgiasi. Tarkim Bidenas blogai darė - juk net ir Eidvis sakė, kad jis blogas. Nereikėtų būti kategoriškais, ypač dabartiniame pasaulyje.
          Aš nesu joks 'Baidenistas' ir laisvai jį galiu kritikuoti ir kritikavau. Trumpistai yra tie, kurie Trumpe matė tik teigiamus aspektus ir nematė neigiamų. Dėl to tai ir yra vadinama sekta.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
            Aš nesu joks 'Baidenistas' ir laisvai jį galiu kritikuoti ir kritikavau. Trumpistai yra tie, kurie Trumpe matė tik teigiamus aspektus ir nematė neigiamų. Dėl to tai ir yra vadinama sekta.
            Tai juk ir parašiau, kad tu nebuvai aklas Bideno palaikytojas (bent jau ne pradžioje).

Comment

Nu blyn jūs "antitrumpistai" keistuoliai - jums svarbu ar už, ar prieš. Galima gi tiesiog būti nei už, nei prieš, ir tiesiog reaguoti į tai, kaip elgiasi. Tarkim Bidenas blogai darė - juk net ir Eidvis sakė, kad jis blogas. Nereikėtų būti kategoriškais, ypač dabartiniame pasaulyje.
              Kalbam apie labai fundamentalius dalykus, o ne apie smulkmenas. Kodėl Trumpas ir jo administracija yra geresni negu eiliniai vatnikai jeigu jie kalba tokius pačius dalykus t.y. legitimizuoja putino ekspansiją.

Beje, mano komentaras už kurį gavau pražangą buvo į temą.
              Paskutinis taisė AšNeRobotas; 2025.02.19, 23:50.

Comment

Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                Click image for larger version

Name:	IMG_2395.jpeg
Views:	422
Size:	140,3 kB
ID:	2184414
                Šitas postas tai toks visai vertas dėmesio. Ypač ta vieta, kur pasisakymai neprivalo būti teisingi, bet jie turi šokiruoti ir paskatinti veikti.

Atleiskit, bet vėl paminėsiu Užkalnį (tiesiog daugybę kartų jo įžvalgos pasitvirtino, todėl turiu pagrindo juo paitikėti). Jis vakar rašė, kad gąsdinimas tik tada suveikia, kai jis įtikinamas. Ne tokiu stiliuku kad "gerbiami partneriai, susiimkite, nes priešingu atveju mes pradėsim planuoti gaires būsimam atsitraukimo planui, kurį aptarinėsime susitikime rudenį". Tai nieko ir nebus daroma (kaip dažniausiai ir būna).

O kas gali labiau išgąsdinti, nei "mes praktiškai paliekam viską, Ukraina kalta, Putinas toks visai nieko". Žiūrėkit, kaip sukruto jau visi - ir pinigėlių gynybos finansavimams pradeda atsirasti, ir ginkluosis, ir apie galimą taikdarių siuntimą į Ukrainą kalba NET Vokietija.

Ar ne to Trumpas norėjo ir sakė tai atviru tekstu?
                Snowflakes will attack U <3

Comment

Prasidėjus pandemijai buvo komentarų, kad ES tokio lygio krizei bus per silpna ir ji sužlugs. Realiai tuo metu vis labiau ES kūrėsi reputaciją kaip "Europa", o ne kažkas atskiro Prancūzija, Vokietija. Reiškia nieks nesubyrėjo, gal net atvirkščiai.
                  Dabar su Trumpu gali būti panašumų. Toks baisus tas Trumpas, kad tiesą sakant, nėra kada verkti, o reikia veikti.

Mums ypač aktualu, nes elementariai neįmanoma atmesti stalininio laikotarpio pasikartojimo ar net žiauriau. 2022 m. Buča gerai nenuteikia, kad ir kiek rusai tai bando neigti kad tokie dalykai iš vis įvyko.

B. Johnson'ą stebėti gali būti įdomu, ar nebus jis Trumpo įgarsintojas/sufleris Europai.
                  Paskutinis taisė PoDV; 2025.02.19, 23:55.

Comment

Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
                    Kalbam apie labai fundamentalius dalykus, o ne apie smulkmenas.
                    Būtent.
                    Kodėl Trumpas ir jo administracija yra geresni negu eiliniai vatnikai jeigu jie kalba tokius pačius dalykus t.y. legitimizuoja putino ekspansiją.
                    Niekas ir nesako, kad geresni.
                    Beje, mano komentaras už kurį gavau pražangą buvo į temą.
                    Shit happens reiškia.

Comment

Būtent.
                      Būtent
                      Niekas ir nesako, kad geresni.
                      Ok
                      Shit happens reiškia.
                      Px

Comment

Gal galima, bet dėl to ir nusistebėjau, nes iki šiol to tiesiog nebuvo. Buvo kažkokia šv. Trumpo sekta, nors ir dabar turim čia užsiciklinusių kavos su pienu nekentėjų ir koldūnų su salmonėlėm fanų, kurie bando ieškot kažkokios genealios taktikos Putino lyt. org. čiulpime. Bet gal užteks čia skalbt triusikus viešai.

Comment

Parašė rmss Rodyti pranešimą
                          Buvo kažkokia šv. Trumpo sekta
                          Kur?

Comment

Kur?
                            Ten.

Comment

Eilinis vatnikas, pvz. Furmanavičius, yra prieš 72 lytis ir prieš imigraciją, tai gal jo nuotrauką užsidėk ant profilio.
                              Man vatninkai nepatinka, geriau dėčiausi Lietuvos patrioto nuotrauką, kuris pries 72 lytis ir prieš visuomenės praturtintojus.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Man vatninkai nepatinka, geriau dėčiausi Lietuvos patrioto nuotrauką, kuris pries 72 lytis ir prieš visuomenės praturtintojus.
                                Lietuvos patriotai nelenda putkai į šikną.

Comment

Lietuvos patriotai nelenda putkai į šikną.
                                  Tu pastoviai nelabai gaudaisi ką atrašinėji, lyg alaus atsigėręs būtum, nes nepaaiškinamas toks kiekis nesąmonių, kurias teikia taisyti:

Tu man sakei dėtis vatniko Furmos foto, nes jis prieš imigrantus ir neegzistuojančias lytis.
                                  Aš atsakau, kad aš mieliau dėčiausi Lietuvos patrioto foto, kuris prieš imigrantus ir neegzistuojančias lytis. Na pvz Kasčiuno foto.
                                  Kur tu čia traukia, kad Lietuvos patriotai esantys prieš neegzistuojančias lytis ir imigrantus lenda Putinui į šikną?

Comment

Tu pastoviai nelabai gaudaisi ką atrašinėji, lyg alaus atsigėręs būtum, nes nepaaiškinamas toks kiekis nesąmonių, kurias teikia taisyti:
                                    Ironiška. Pabandysiu paaiškink kaip penktokui.
                                    Tu man sakei dėtis vatniko Furmos foto, nes jis prieš imigrantus ir neegzistuojančias lytis.
                                    Yra tam tikras kontekstas: tavo profilio nuotrauka, kalbam apie trumpo fanatikus, galų gale, tema kurioj mes rašom.

Trumpas = prieš lytis, prieš imigraciją, už putka.
                                    Furma = prieš lytis, prieš imigraciją, už putka.

Esmė: viena putkos subinlaižį garbini, kito atseit nemėgsti. Normalus žmogus gali būti prieš 72 lytis ir imigracija, bet ne putkos subinlaižys.
                                    Aš atsakau, kad aš mieliau dėčiausi Lietuvos patrioto foto, kuris prieš imigrantus ir neegzistuojančias lytis. Na pvz Kasčiuno foto.
                                    Tai ir dėkis.
                                    Kur tu čia traukia, kad Lietuvos patriotai esantys prieš neegzistuojančias lytis ir imigrantus lenda Putinui į šikną?
                                    Niekur netraukia nes taip nesakiau.

Comment

Ironiška. Pabandysiu paaiškink kaip penktokui.

Yra tam tikras kontekstas: tavo profilio nuotrauka, kalbam apie trumpo fanatikus, galų gale, tema kurioj mes rašom.

Trumpas = prieš lytis, prieš imigraciją, už putka.
                                      Furma = prieš lytis, prieš imigraciją, už putka.

Esmė: viena putkos subinlaižį garbini, kito atseit nemėgsti. Normalus žmogus gali būti prieš 72 lytis ir imigracija, bet ne putkos subinlaižys.

Tai ir dėkis.

Niekur netraukia nes taip nesakiau.
                                      O aš kaip ketvirtokui:

Tu man siūlei pakeisti Trunpo nuotrauką į Furmos, nes jis irgi prieš lytis ir nelegalus.
                                      Aš atsakau, kad mieliau keisčiau į Lietuvos patrioto foto, kuris prieš lytis ir nelegalus.

​​​​​​

Comment

Tu man siūlei pakeisti Trunpo nuotrauką į Furmos, nes jis irgi prieš lytis ir nelegalus.
                                        Aš atsakau, kad mieliau keisčiau į Lietuvos patrioto foto, kuris prieš lytis ir nelegalus.

​​​​​​
                                        Bet vistiek pas tave orandžinio furmos ekvivalento nuotrauka... ;D

Comment

Bet vistiek pas tave orandžinio furmos ekvivalento nuotrauka... ;D
                                          Tai galima pakeisti. Siūlyk variantus.

Comment

Working...
                                          X