Reguliariai geriančio žmogaus neperauklėsi. Jei jis norės gerti - gers. Tuo tarpu paaugliai neuždirba pinigų ir dar neturi alkoholizmo požymių. Jie taip pat nevažiuos į Latviją pigesnės degtinės. Visi tie "limonadai" su alkoholiu būtent labiausiai ir paveikia paauglius. Pats vienas alus yra pakankamai kartus pradedančiajam gerti. Vynas irgi nėra labai patrauklus gėrimas.
Nežinau kaip dabar, bet "mano laikais" tai iškart nuo stiprių pradėdavo. Sidras buvo žinomas nebent iš "Na, palauk!" . Alus irgi ėjo, bet degtinė ir samagonas kibirais taip pat...
Reguliariai geriančio žmogaus neperauklėsi. Jei jis norės gerti - gers. Tuo tarpu paaugliai neuždirba pinigų ir dar neturi alkoholizmo požymių. Jie taip pat nevažiuos į Latviją pigesnės degtinės. Visi tie "limonadai" su alkoholiu būtent labiausiai ir paveikia paauglius. Pats vienas alus yra pakankamai kartus pradedančiajam gerti. Vynas irgi nėra labai patrauklus gėrimas.
Čia gal kokie šių laikų paaugliai taip silpnai? Prieš 15-20 metų visi nuo alus ir degtinės. Sidras mergoms nebent
Čia gal kokie šių laikų paaugliai taip silpnai? Prieš 15-20 metų visi nuo alus ir degtinės. Sidras mergoms nebent
O tai kas geria tuos "linksmonadus"? Suaugę? Įsitikinęs, kad 12-14 vaikai galėtų pradėti nuo degtinės? Nuo alaus galėtų pradėti, bet "linksmonadai" skanesni.
O tai kas geria tuos "linksmonadus"? Suaugę? Įsitikinęs, kad 12-14 vaikai galėtų pradėti nuo degtinės? Nuo alaus galėtų pradėti, bet "linksmonadai" skanesni.
Nežinau galbūt.. Bet tai kažkaip alkoholis visada buvo geriamas ne dėl to kad skanu, o dėl to kad linksma ir kieta Dėl skonio yra kolos
Anksčiau nebūdavo jokių spalvotų kokteiliukų ir saldinto alaus ryškiuose buteliuose. O dabar pasiūla didelė ir prie alkoholio priprantama per cukrų. Paaugus ir įgijus patirties saldumo jau nereikia, žiūrima į laipsnius.
Anksčiau nebūdavo jokių spalvotų kokteiliukų ir saldinto alaus ryškiuose buteliuose. O dabar pasiūla didelė ir prie alkoholio priprantama per cukrų. Paaugus ir įgijus patirties saldumo jau nereikia, žiūrima į laipsnius.
Aš kažkaip tikiuosi, kad šių laikų paaugliai nėr tokie buki ir žino kad alkoholį galima su kažkuo pamaišyt ir bus skaniau
Priprantama. Man vaikystėje net ir mineralinis vanduo buvo neskanus. Gazuoto geriamo (ne iš automatų) tada nebuvo, buvo tik tikras mineralinis - "Birutė", "Vytautas", "Likėnai"...
Prirantama tik tada, kai smegenis pajaučia naudą ir tada jos tave apgauna, alkoholį tau padarant skanų. Tačiau kai dar nesi gėręs, alkoholis yra šlykštokas, net ir alus. Neveltui alų maišo su limonadu. Jei geri alų, tu niekada gyvenime alaus nemaišytum su limonadų
Prirantama tik tada, kai smegenis pajaučia naudą ir tada jos tave apgauna, alkoholį tau padarant skanų. Tačiau kai dar nesi gėręs, alkoholis yra šlykštokas, net ir alus. Neveltui alų maišo su limonadu. Jei geri alų, tu niekada gyvenime alaus nemaišytum su limonadų
Keista. Labai mėgstu alų ir išgeriu jo nemažai, bet negaliu pakęsti jokio kito alkoholio, nes baisiai neskanu ir gyvenime nesu tokio gėręs, neskaitant paragavimų.
Keista. Labai mėgstu alų ir išgeriu jo nemažai, bet negaliu pakęsti jokio kito alkoholio, nes baisiai neskanu ir gyvenime nesu tokio gėręs, neskaitant paragavimų.
Kokį alų mėgsti? Ne konkretų pavadinimą, bet rūšį.
Realiai normalus alus daugiau mažiau yra kartus. Tuo tarpu yra visokių trauktinių, kurios stiprios, bet saldžios. Pilna ir vynų, kurie linksta į saldumo pusę. Tai nežinau, kame tas alaus skanumas. Aišku, silpname tas kartumas minimalus. Gal organizmas šiaip stipresnio alkoholio netoleruoja.
Kaip galima tokį elementariai logikai (ir elementariai gyvenimo patirčiai - nes gi šiaip sau maišo, ne dėl skonio ) prieštaraujantį dalyką sugalvot?
Bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ pristatė naują produktą „Utenos D-light“ - nestiprų alkoholinį gėrimą, pagamintą iš „Pilsener“ rūšies alaus ir natūralių citrinų sulčių. Tokia sudėtis padeda sumažinti tradiciniam alui būdingą apynių kartumą, sakoma bendrovės pranešime. „Alus su natūraliomis vaisių sultimis - nauja kategorija Lietuvos alaus rinkoje.
Na nežinau.. taip populiariausi lageriai kartoki, ir yra daug kartaus alaus, bet pilna ir stoutų, kvietinio alaus, kriekų ir dar galas žino ko, kurių karčiais tikrai sunku pavadint. Na arba tikrai ne daugiau už toniką. Ar čia jau nebe alus?
Tai dabar populiarėja rūšys, kuriose visaip mėginama nuslopinti apynio kartumą, bet kol kas Lietuvoje (kaip ir daugelyje kitų Europos šalių) vis tiek populiariausias lageris. Kokio lambic alaus tipo daugelis išvis gal net negirdėję. Ir jis turėtų būti rūgštus. Na bet gamintojai moka pasaldinti. Lietuviško krieko seniai ragavau, ar tik jis ne vyšnių uogiene atsiduoda?
Comment