R. Šimašius įsitikinęs, kad laikas būti atviriems ir tiesmukiems, mat kažkas gal gali sau leisti būti suklaidintu egoistu dėl menamų vakcinos šalutinių poveikių, tačiau jis turiu pareigą dėl vilniečių būti principingu už miestą ir jo gyventojus.
„Aš nenoriu, kad mano miesto vaikai dar bent semestrą prarastų uždaryti namuose. Aš nenoriu vėl matyti mirusio miesto, koks buvo per pirmąjį ir antrąjį karantiną. Aš nenoriu, kad verslai būtų uždaryti dėl to, kad kažkas nesutinka skiepytis, o jų uždarymą tektų kompensuoti visų mūsų mokesčių pinigais.
Ką siūlau?
Mano pasiūlymai, kuriuos pateikiau ir Vyriausybei:
Artėjančiam ilgajam Vėlinių savaitgaliui jau tikriausiai nebespėsime, bet apie Kalėdas turime kalbėti jau dabar – nesiskiepijusiems turime taikyti judėjimo ribojimus. Jei žmonės nėra pakankamai sąmoningi, nesuprasdami, kad gali parvežti virusą savo vyresniems artimiesiems, pastaruosius turi apsaugoti valstybė. Norite Kalėdų šeimoje – skiepykitės jau dabar.
Iki šiol galvojau, kad visi tiek 28 mirė "nuo kovido".
Bet stadionas sako, kad 3 mirė nebūtinai "nuo kovido", o tik "su kovidu".
Juk 2 skiepai geriausiai apsaugo, tai jei nepilnai skiepytų atsirado, kad nebūtinai nuo kovido, tai pilnai paskiepytų tarpe tokių daugiau turi būti, nes jie dar geriau apsaugoti būtent nuo covid.
ne, 28 mirė nuo kovido, bet dabar statistikos departamentas pateikia duomenis visų mirusių per para kurių buvo 92 šiandien, iš jų 3 buvo vakcinuoti tik vena vakcinos dozė.
Aš parašiau bendrai, nes net teoriškai jei visi paskiepyti 1 skiepų mirė šiandien nuo kovido, buvo dar 18 kurie mirė nepaskiepyti (nes statistikos departamentas pranešė, kad iš 28 buvo pilnai paskiepyta 7).
Sutinku, kad nebelieka čia jokių pasiteisinimų išskyrus politinius reitingus, kad reikia buldozeriu griežtinti GP ir mokinių testavimą. Siekti kuo geresnio imunizavimo, ypač tarp mokinių.
Saulėtoje Rusijoje ne kažkas geriau su nedarbo savaitėmis ir netgi griežtesniu (bent jau ant popieriaus) požiūriu į vakcinavimą nei Lietuvoje.
"Saulėtoje" cepelinų spalvos dangaus Rusijoje kažkas įdomaus su visuomenės požiūriu. Realiai spaudimas skiepytis yra didesnis nei pas mus, bet antivakseriškos idėjos iki tiek gajos, kad net Putinas neseniai sakė "nesuprantu, kas darosi su žmonėmis".
Net tokios šalys kaip Indija ir Brazilija skiepijasi žymiai geriau, nors Rusija labai stipriai jas lenkia ir išsivystymu, ir gyventojų vidutiniu išsilavinimu. Kaimyninis Kazachstanas - panašaus išsivystymo, labai turintis daug kultūrinių panašumų, tas pačias geopolitines orientacijas. Skiepijasi žymiai geriau.
"Saulėtoje" cepelinų spalvos dangaus Rusijoje kažkas įdomaus su visuomenės požiūriu. Realiai spaudimas skiepytis yra didesnis nei pas mus, bet antivakseriškos idėjos iki tiek gajos, kad net Putinas neseniai sakė "nesuprantu, kas darosi su žmonėmis".
Net tokios šalys kaip Indija ir Brazilija skiepijasi žymiai geriau, nors Rusija labai stipriai jas lenkia ir išsivystymu, ir gyventojų vidutiniu išsilavinimu.
Kai metus laiko rustv varo ant užsienietiškų vakcinų, tai nereikia stebėtis, kad žmonės galop pradės abejoti vakcinomis apskritai, juolab, kad rusai rusiškais produktais kažin ar labai pasitiki.
ne, 28 mirė nuo kovido, bet dabar statistikos departamentas pateikia duomenis visų mirusių per para kurių buvo 92 šiandien, iš jų 3 buvo vakcinuoti tik vena vakcinos dozė.
Aš parašiau bendrai, nes net teoriškai jei visi paskiepyti 1 skiepų mirė šiandien nuo kovido, buvo dar 18 kurie mirė nepaskiepyti (nes statistikos departamentas pranešė, kad iš 28 buvo pilnai paskiepyta 7).
Gal gali nuorodą į šią statistiką? bus lengviau suprasti manau
Jeigu dar pridėtum skaičius kiek mirė paskiepytų dviem dozėm, bet po antro skiepo nėra praėjęs 14 d. terminas, tai jau galėtume kalbėti apie kažkokį objektyvesnį kovido mirčių vaizdą su skiepais ir be vaizdą.
Įdomu, kad tokios vietos kaip Rumunija, Bulgarija, jau nekalbant apie Rusiją, Ukrainą, Baltarusiją, griežtų karantinų nebeįveda, bent jau ne tokius kaip Latvijoje.
nuo 28d. Maskvoje visas pramogas/restoranus uždaro, lieka dirbti tik maisto prekės ir vaistinės.
a) nepaskiepyti - tiksliai žinoma kiek nuo kovid mirė. Nežinom kiek su kovid mirė.
b) pilnai - paskiepyti - tiksliai žinoma kiek nuo kovid mirė. Nežinom kiek su kovid mirė.
c) nepilnai paskiepyti - Nežinoma kiek nuo kovid mirė. Žinom kiek su kovid mirė.
a) nepaskiepyti - tiksliai žinoma kiek nuo kovid mirė. Nežinom kiek su kovid mirė.
b) pilnai - paskiepyti - tiksliai žinoma kiek nuo kovid mirė. Nežinom kiek su kovid mirė.
c) nepilnai paskiepyti - Nežinoma kiek nuo kovid mirė. Žinom kiek su kovid mirė.
statistikos departamentas kas diena parašo kiek mirė nuo kovido (pilnai paskiepytų skaičių ir ne pilnai paskiepytų) atskirai dienos suvestinėje, o tame duomenų masyve iš ryto galima pamatyti kiek mirė išviso nuo visų lygų per praeitą dieną, ir žmonės yra suskirstyti į neskiepytus, su 1 skiepu su 2 ir su 3.
Comment