Parašė Aleksio
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Koronavirusas (COVID-19)
Collapse
X
-
Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
Nešios, jei bus prievolė. Bet tam nematau politinės logikos.
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
Klausimas labiau tame, ar įstatymiškai galima priversti nešioti kaukes tuomet, kai nebegalios jokie specialūs režimai, tokie kaip ekstremali situacija ar karantinas ?
Bet aš pasirinkčiau normalų gyvenimą vietoj tokio karantino.
Comment
-
Atrodo, kad vakcinos apsaugo nuo indiškos atmainos, bent jau preliminariais duomenimis. Bet esmė tame, kad ta atmaina pateko į UK nepaisant geografinės padėties ir itin griežtos sienų kontrolės su privalomu karantinavimu viešbučiuose.
Ir dabar plinta UK viduje, bei dėl jos jau pradėta kalbėti apie grįžimą prie griežtesnio karantino, nors iki tol Johnsonas griežtai atmetinėjo bet kokias kalbas apie naujus karantinus ir teigė, jog nuo šiol į Covid žiūrės kaip į paprastą gripą.
Kažin, ar nesudegs ES, jei patvirtinus žalią pasą visi galės laisvai šią vasarą bent jau po ES keliaut? Ar neišplis čia naujos atmainos ir nekils rudenį dar viena banga? Į šiuos klausimus reikėtų labai atidžiai atsakyti, turint omeny, kad naujų atmainų iš trečiojo pasaulio jau nebereikia įsivežti - visos jau yra čia, Europoje.
Žinok, taip laukiant, kol kažkas sudegs, tai mes niekad neišeisim iš pandeminio nuovargio, o tik dar labiau vargsim, Europa dar toli iki efektyvaus valdymo ribojamosiomis priemonėmis, reikia kaip nors išgyventi ir vien gąsdinimais mažai ką pasieksi, tik pripažinti faktą, kad ES nėra labai įgali kovoti su virusu, ir galim tik melstis dėl skiepų. Po šio momento jau net kyla klausimas, ar verta labai kovoti ne vaistinėmis priemonėmis*, nebent bus didesnis visuomenės palaikymas "laužti k*rvą" (bending a curve, kitas žodis čia net netinka)
Beje karantino griežtinimas galimas tik tam tikrose regionuose ir tik tam, kad nereiktų visur jo griežtinti (neaišku kaip jiems seksis, bet pabandyti gal ir verta).
*Mano svajonė apie "fortress Europe" matyt ir liks svajonė, nors būtų logiškiausias žingsnis nuo VoC'ų.
---
Beje, manau, kad pandemija visame pasaulyje jau persiritusi į antrą pusę.Paskutinis taisė PoDV; 2021.05.14, 13:32.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąTuo tarpu urministras Landsbergis paskelbė, kad Lietuva atiduoda 200000 vakcinos dozių įvairios post sovietinėms valstybėms.
- 2 patinka
Comment
-
Šiuo metu poreikis yra, kadangi imunitetą turi mažuma ir susirgimų skaičiai tikrai dideli.
Dėl pačių kaukių - na tai kažkaip nekieta, neįprasta ar kaip čia pasakius... Tiesiog kai aš gimiau, kai kiti gimė, jų laikais to nebuvo, todėl natūralu, jog reiks pasikeisti n kartų, kol tai prigis ir taps kone drabužiu. Taip, pvz. kokiame akmens amžiuje ko gero visi vaikščiodavo nuogi - neprisidengę visiškai nieko. Bet palaipsniui, bėgant metams, atsirado toks dalykas kaip rūbai. Visos šiuo metu gyvenančios kartos užaugo jau žinodami kas tai. Jei toje senovėje staiga per vieną naktį būtų pereita prie itin griežtų dorovės normų, ko gero būtų keista, jog visiems įsakyta prisidengti bent jau intymias kūno vietas. Tas pats ir su kaukėmis - nu tikrai kažkoks nesuprantamas, nekietai atrodantis aksesuaras. Vat pastaraisiais metais gimę kūdikiai, gimę šiais metais, įpratę matyti visur aplinkui kaukinius, jie supras ir priims tai kaip normą.
Comment
-
Tikiuosi, dabar nesiųs vakcinų į Ukrainą, o tik tada, kai kiekvienas norintis Lietuvos gyventojas pasiskiepys.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
Iki spalio mėn., tai tuo metu jau tikrai visi kas nori bus daugiau mažiau susiskiepyje. Plius tai bus taip visų mėgstama AstraZeneca
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
O kaip tuomet paaiškintumėte tai, jog žmonės kažkokiu mistiniu būdu sugeba užsikrėsti net ir dėvėdami jas? Juk jos privalomos tapo lapkričio pradžioje, o prieš Naujuosius susirgimų skaičiai buvo keli tūkst. per dieną. Arba dabar - paskiepytas žmogus vis tiek suserga.
Dėl pačių kaukių - na tai kažkaip nekieta, neįprasta ar kaip čia pasakius... Tiesiog kai aš gimiau, kai kiti gimė, jų laikais to nebuvo, todėl natūralu, jog reiks pasikeisti n kartų, kol tai prigis ir taps kone drabužiu. Taip, pvz. kokiame akmens amžiuje ko gero visi vaikščiodavo nuogi - neprisidengę visiškai nieko. Bet palaipsniui, bėgant metams, atsirado toks dalykas kaip rūbai. Visos šiuo metu gyvenančios kartos užaugo jau žinodami kas tai. Jei toje senovėje staiga per vieną naktį būtų pereita prie itin griežtų dorovės normų, ko gero būtų keista, jog visiems įsakyta prisidengti bent jau intymias kūno vietas. Tas pats ir su kaukėmis - nu tikrai kažkoks nesuprantamas, nekietai atrodantis aksesuaras. Vat pastaraisiais metais gimę kūdikiai, gimę šiais metais, įpratę matyti visur aplinkui kaukinius, jie supras ir priims tai kaip normą.
Paskiepyti žmonės gali susirgti, bet 66-95% rečiau. NUSTOKITE TIKĖTIS 100% KIEKVIENAME GYVENIMO ŽINGSNYJE, BET IR TUO PAČIU METU NUSTOKITE PANIKUOTI, KAD NĖRA ŠIMTAPROCENTINIŲ GARANTIJŲ.
Aš asmeniškai netikiu kaukių tapimu drabužiu, nes jau dabar JAV jų atsisakoma. Panaikinant prievoles jos iškart nebenešiojamos, todėl aš linkęs tikėti, kad kitaip, nei Rytų Azijoje, kur jos nešiojamos dešimtmečius, jos bus pamirštos kaip ir Vakarų pasaulyje po ispaniško gripo pandemijos prieš šimtmetį.
- 4 patinka
Comment
-
Jau geriau AZ, nei mano taip nemėgstamas PF**** Tik gaila, jog pastarasis kaip tik laikomas sėkmingesniu, juo planuojama leisti skiepyti ir vaikus nuo 12 m. Bet čia tik mano pasisakymas. O jei rimtai Lietuva pati pradėtų gaminti vakciną, tuomet aš visai kitaip žiūrėčiau į ją (turiu omeny, palankiau).
Comment
-
Jau geriau AZ, nei mano taip nemėgstamas PF**** Tik gaila, jog pastarasis kaip tik laikomas sėkmingesniu, juo planuojama leisti skiepyti ir vaikus nuo 12 m. Bet čia tik mano pasisakymas. O jei rimtai Lietuva pati pradėtų gaminti vakciną, tuomet aš visai kitaip žiūrėčiau į ją (turiu omeny, palankiau).
- 6 patinka
Comment
-
Kas blogai su Comirnaty? O Lietuva greičiausiai gamintų irgi kažkurią iš patvirtintų ar esančių arti to vakcinų, ne savo naują produktą.Paskutinis taisė index; 2021.05.14, 16:03.Post in English - fight censorship!
- 1 patinka
Comment
-
O kaip tuomet paaiškintumėte tai, jog žmonės kažkokiu mistiniu būdu sugeba užsikrėsti net ir dėvėdami jas? .
Kaukės sumažina tikimybę, o ne visai eliminuoja užsikrėtimus.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąKažin, ar normalu, kad ir po antro Pfizer skiepo nėra praktiškai jokių pašalinių reiškinių (neskaitant nedidelio skausmo dūrio vietoje)? Aš taip jau nusiteikiau porą dienų pagulėti lovoje su temperatūra, bet nieko panašaus į tai.Snowflakes will attack U <3
- 3 patinka
Comment
-
Aš nesu antivakseris ir esu 100% už vakcinavimą, bet atsivertus Pfizerio puslapį Vikipedijoje ir paskaičius turinį, matome tai:
- 3. Legal issues
- 3.1 Aggressive pharmaceutical marketing
- 3.1.1 Illegal marketing of gabapentin for off-label uses
- 3.1.2 Illegal marketing of Bextra
- 3.1.3 Termination of Peter Rost
- 3.1.4 Illegal marketing of Rapamune
- 3.1.5 Illegal marketing
- 3.2 Removal of ads after unflattering article
- 3.3 Quigley Company asbestos
- 3.4 Shiley defective heart valves
- 3.5 Firing of employee that filed suit
- 3.6 Celebrex intellectual property
- 3.7 Nigeria Trovafloxacin lawsuit
- 3.1 Aggressive pharmaceutical marketing
- 2 patinka
Comment
- 3. Legal issues
-
Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąKur čia forume kas nors sako, kad nuo gripo nemirštama?
Parašė Lettered Rodyti pranešimąKam tokius šūdus rašinėti,
Nuo gripo kasmet miršta tik keliolika žmonių,
Comment
Comment