Pasiekėm Čekijos lygį, kai ji buvo savo pike.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Koronavirusas (COVID-19)
Collapse
X
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Įdomu būtų sužinoti hospitalizuotų žmonių finansinės situacijos ir veiklos pjūvį, turiu omeny, ar yra dalykų kas šiuos žmones vienija.
Man toks jausmas, kad nėra taip, kad visiškai random žmonės apsikrečia (tarsi kaip iškris kauliukas, tam ir bus).
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąvisokie asocialai, apsileidėliai visur grūdasi, nusismaukę kaukes ir pan.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė KaimaiŠiaip žiūrint mirtingumus tai tokiose šalyse kaip Italija ir JAV yra numirę kažkur 1/1000 iš visos populiacijos ir kolkas vis dar auga. Taip ir Lietuvoje galima tikėtis kažkur apie 3000 mirusių (turint galvoje, kad dalis "gudriai" nepriskaičiuojami kaip numirę su korona bet ne nuo koronos).
Nuo covido iki šios dienos mirė: 611
Mirė su covidu, bet ne nuo covido: 318
Aš nemanau, kad čia kažkas kažką specialiai klastoja.
1/1000 populiacijos dalis per dieną užsikrėtė. Per capita tai daugiau nei kada iki šiol buvo diagnozuota JAV per dieną.
Mano nuomone, kai visuomenėje pasiekiamas pakankamas persirgimo lygis, kai perserga superplatintojai, o senyvo amžiaus žmonės ir rizikos grupės gyvena saviizoliacijoje - tai nevaldomas viruso plitimas yra sustabdomas. Ir čia geriausia yra pažiūrėti į tas šalis, kurios jokių griežtų ribojimų neįvedinėja - Švediją ir Šveicariją. Šveicarijoje viruso banga praėjo per maždaug mėnesį, Švedijoje panašu, kad antros bangos pikas jau irgi buvo praeitas. Aš spėčiau, kad mes kaip tik dabar ir esame pačiame pike ir kad naujų užsikrėtimų natūraliai po kokios savaitės ar maksimum dviejų pradės mažėti. Tik žinoma turime problema su kalėdomis ir naujaisiais.
Bet bus dar ir trečioji banga, tik trečioji banga, skirtingai nei antroji, kiekvieno šalyje stipriai skirsis. Trečia banga bus, kada žmones tie visi suvaržymai labai išvargins, o kartu bus apgaulingas suvokimas, kad jau yra vakcina ir jau galima nusiraminti. Su trečia banga daugiausiai problemų turės būtent tos šalys, kuriose per antrąją bangą bus įvesti griežčiausi suvaržymai.
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąNėra imuniteto, kiek galima kartoti. Mano netolimas giminaitis, rizikos grupės, neseniai prasirgo ir gana sunkiai. Antikūniai nesusiformavo.
Comment
-
Imunitetas persirgus susidaro, na, neilgas, bet keliems mėnesiams užtenka.
Reikia tikėtis, kad vakcina suteiks imunitetą bent jau metams, nes, priešingu atveju, vargu ar eitų paleisti vakcinos gaminimo pajėgumus tokiu mastu, kad kiekvienas norintis galėtų pasiskiepyti po 3 kartus į metus (t.y. kiekvienam žmogui reikėtų po 6 dozes metams), o tai reikštų, kad būtų problematiška grįžti prie įprasto gyvenimo, nes daug žmonių liks nepaskiepyti ir toliau platins virusą.
Gripo vakcinos juk kasmet prtrūksta, nors skiepytis reikia tik karta į metus. Tai su COVIDo vakcina gali būti panašių problemų..
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąNėra imuniteto, kiek galima kartoti. Mano netolimas giminaitis, rizikos grupės, neseniai prasirgo ir gana sunkiai. Antikūniai nesusiformavo.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąMano nuomone, kai visuomenėje pasiekiamas pakankamas persirgimo lygis, kai perserga superplatintojai, o senyvo amžiaus žmonės ir rizikos grupės gyvena saviizoliacijoje - tai nevaldomas viruso plitimas yra sustabdomas.
Neįmanoma kažkokių grupių izoliuoti ir atskirti nuo visos visuomenės. Net kalėjimuose virusas plinta.
Kitas svarbus dalykas yra ne tik mirtingumas, bet ir ligos pašaliniai efektai, man asmeniškai nesinorėtų likti visam gyvenimui su pažeistais plaučiais ar kokiu kitu organu. Net paprastu gripu sirgti nėra malonu, o čia siūlot nekreipti dėmesio į keliasdešimt kartų pavojingesnį virusą.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
Gripo vakcinos juk kasmet prtrūksta, nors skiepytis reikia tik karta į metus. Tai su COVIDo vakcina gali būti panašių problemų..
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Statistikos departamentas skelbia šitą informaciją:
Nuo covido iki šios dienos mirė: 611
Mirė su covidu, bet ne nuo covido: 318
Aš nemanau, kad čia kažkas kažką specialiai klastoja.
- 2 patinka
Comment
-
Mūsų media irgi aukštumoj. Rodos eilinis straipsniukas regioniniam saite, bet vien pavadinimas koks
Šeštadienį pirkėjai plūsta į didžiuosius Kauno prekybos centrus
ir raudonas ispėjimas: gali būti paskutinis savaitgalis prieš šventes su švelniais ribojimais
https://kaunas.kasvyksta.lt/2020/12/...kybos-centrus/
Ką budulis darys išskrolinęs tokį straipsnį fajebokėj? A Jo....t reikia lėkt varžtų, majonezo ir gal dar gal kokį siurblį akcijinį nugriebt!Show must go von!
- 4 patinka
Comment
-
Parašė KaimaiEidvi, su tuo bandos imunitetu (aš labai abejoju ar jis įmanomas) Lietuvoje numirtų apie 15,000-20,000.
Vakcinos ne už kalnų taip kad tokio scenarijau jau nebus
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimą
Čia kas keista, kad anksčiau tokių atvejų beveik nebuvo, o dabar kasdien praktiškai tiek pat registruojamų mirusių su covid, bet ne nuo jo. Vieną konkretų atvejį žinau, kai 84 metų bobutė parvirto, susilaužė riešą ir prireikė operacijos. Gulėdama traumatoliginiam pasigavo covidą ir numirė, nors nurašyta ant operacijos komplikacijų (nežinau oficialiai kaip tai užvadinta). Šiaip neturiu medicininio išsilavinimo ir negaliu pasakyti ar čia normalu senyvam žmogui mirti po riešo operacijos, bet skamba tikrai fishy.
Comment
-
Wolrdmeterio covido counteryje pastaruoju metu yra normalu, kad švedų duomenų nebūna net kelias dienas, nors tokio užkampio kaip Lietuvėlė, duomenis surašo per kelias valandas. Kyla normalus klausimas, ar tam saitui ta Švedija pa barabanu, o Lietuvos duomenys mirk gyvenk reikia įrašyt, ar paprasčiausiai švedai maklina. Visaip gali būt.Show must go von!
Comment
-
Parašė Kaimai
Mano supratimu pavojinga kai šalyje jau apie 1000 mirusių, o rašoma jog tik 600. Aš suprantu, kad tau tie su korona bet ne nuo koronos pasimirę 400 yra menkniekis, statistinė paklaida.Paskutinis taisė Gator; 2020.12.05, 15:04.
Comment
-
Dirbantiems sėdimą darbą pandemija kirto negailestingai: gydytoja įspėja, kaip išvengti labai rimtų susirgimų
Padaugėjo sveikatos sutrikimų
Medicinos diagnostikos ir gydymo centro šeimos gydytoja Inga Lapūnienė sako, kad pacientai karantino laikotarpiu pradėjo dažniau skųstis padidėjusiu nuovargiu ir nerimu, nugaros ir kaklo srities skausmais, padidėjusiu svoriu ar irzlumu, jiems tapo sunkiau užmigti, o užmigus dažnai prabudinėjama. „Dažnas iš jų dirba namuose, daug laiko praleidžia prie kompiuterio, mažai juda, valgo daugiau ir nesubalansuotai, mažiau laiko praleidžia gryname ore“, – pastebi gydytoja.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/projektai/imuni....d?id=85898147
Comment
-
Nei viena liga žmonių istorijoje nebuvo praėjusi, nes visi persirgo ir susidarė bandos imunitetas - poliomelitas, raupai, maras, tymai. Išnaikintos ligos buvo tik su masine vakcinacija. Tuo ir vadovaujasi epidemiologai. Visi "dauguma yra besimptomiai" ar "turbūt užtektų ir 20%" ar "turbūt jau dauguma ir persirgo" yra norimo pritempinėjimas prie realios situacijos ir niekuo nepagrįsta
- 8 patinka
Comment
-
Parašė KaimaiMano supratimu pavojinga kai šalyje jau apie 1000 mirusių, o rašoma jog tik 600. Aš suprantu, kad tau tie su korona bet ne nuo koronos pasimirę 400 yra menkniekis, statistinė paklaida.
Niekuo nepagrįstas spėjimas, kuris pražudytų daug žmonių labai nereikalingai.
Comment
-
Mirčių statistika Europoje (anglų k.):
Švedijoje mirtingumas neviršija įprastinio mirtingumo lygio (2015-2019 m.).
Mirtingumas šovė Lenkijoje, Bulgarijoje ir Lietuvoje. Stipriausiai Bulgarijoje ir Lenkijoje. Kitur mirtingumas irgi buvo kylantis, bet karantinas jau pradeda veikt. Karantinas Lenkijoje pradėjo veikti, netrukus turėtų pradėti mirčių. Lietuvoje matyt pikas bus dar po 3-4 sav. jei priemonės bus stiprinamos (o gal dar ir ilgiau, jei ir stiprinimas neveiks, bus įvedama nepaprastoji padėtis).
Daugelyje vietų mirčių šuolis po 40 savaitės. Ten kur nėra šuolio grafike, ten arba nėra duomenų po 40 savaitės (pvz. Slovėnija), arba sugebama susitvarkyti su virusu.Paskutinis taisė PoDV; 2020.12.05, 17:32.
- 1 patinka
Comment
Comment