Nesuprantu, ar man blogai su matematika, ar Worldometer kažkaip įdomiai prirašinėjami Švedijos skaičiai. Būtent Švedijos, su kitomis šalimis to nepastebėjau. Vakar dieną buvau užęjęs, Švedijos duomenys buvo neatnaujinti. Bendras užsikrėtusių kiekis buvo virš 65000. Šiandien jis jau virš 67000, nors šiandien naujų atvejų duomenų dar nėra, paspaudus ant yesterday, rodo +125, o 2 days ago rodo +476. Net susumavus šiuos skaičius, +2000 augimas nesigauna - bet jis prirašytas bendroje sumoje. Jau seniau man kažkaip nesueidavo Švedijos didesnis suminis skaičius, nei dienos atvejų, bet kažkaip nesureikšmindavau, galvojau kad kažką apsiskaičiuoju, kaip daugiau humanitaras iš prigimties. Bet dabar tai tikrai matau kad nesueina.
Dar įdomiau: užėjęs į pačios šalies profilį, matau kad praėjusią savaitę buvo fiksuojami kelias dienas iš eilės virš 1000 atvejų. Gal man dar ir su atmintimi blogai, bet praėjusią savaitę žiūrėjau duomenis kasdien ir Švedijoje mačiau arba triženklius skaičius, arba neatnaujintus duomenis. Rimtai, kaip ten yra? Gal prirašo duomenis ankstesnėms dienoms? Tarkim, kai buvo paimti testai, o ne gautas atsakymas. Ar yra daugiau tai praktikuojančių šalių? Įdomu būtų palyginti.
EDIT: dabar, jau po vidurnakčio, ką tik vėl užėjau pasižiūrėti. Dieną buvo Švedijoje 67667 sergantys. Dabar jau 68451. Šios dienos atvejų skaičius yra +198. Nuo kada 67667 + 198 = 68451? Neturėtų būti +784?
Dar įdomiau: užėjęs į pačios šalies profilį, matau kad praėjusią savaitę buvo fiksuojami kelias dienas iš eilės virš 1000 atvejų. Gal man dar ir su atmintimi blogai, bet praėjusią savaitę žiūrėjau duomenis kasdien ir Švedijoje mačiau arba triženklius skaičius, arba neatnaujintus duomenis. Rimtai, kaip ten yra? Gal prirašo duomenis ankstesnėms dienoms? Tarkim, kai buvo paimti testai, o ne gautas atsakymas. Ar yra daugiau tai praktikuojančių šalių? Įdomu būtų palyginti.
EDIT: dabar, jau po vidurnakčio, ką tik vėl užėjau pasižiūrėti. Dieną buvo Švedijoje 67667 sergantys. Dabar jau 68451. Šios dienos atvejų skaičius yra +198. Nuo kada 67667 + 198 = 68451? Neturėtų būti +784?
Comment