Parašė senasnamas
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Koronavirusas (COVID-19)
Collapse
X
-
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąBaltarusijoje +919 atvejų per vieną dieną. Beveik tūkstantis! Ar dar gali būti kokių kalbų apie sienos atidarymą su jais?
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
O kas čia kalbėjo, kad su Baltarusija dabar atidarys sienas? Manau visi supranta, kad tai šiai dienai yra absurdas, klausimas kitas - ar absurdas yra atidaryti Vilniaus oro uostą, kad ir dalinai?Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Būtent tame ir yra esmė, kad išeitis iš dabartinės padėties aš matau tik tris:
1) stebuklas
2) imuniteto įgavimas (tas nevyksta)
3) viruso išnaikinimas (tas nevyksta, dėl tos pačios priežasties, kad kai kurios įmonės vis dar dirba)
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąO kas čia kalbėjo, kad su Baltarusija dabar atidarys sienas? Manau visi supranta, kad tai šiai dienai yra absurdas, klausimas kitas - ar absurdas yra atidaryti Vilniaus oro uostą, kad ir dalinai?
Comment
-
Įdomus atvejis yra Sri Lanka, susitvarkė gražiai, susirgimų skaičiai minimalūs, atleido karantiną (https://news.lk/news/political-curre...-of-the-public) ir nuo tada naujų susirgimų skaičiai per dieną padidėjo 3-7 kartais (https://www.worldometers.info/corona...try/sri-lanka/).
Aišku skaičiai sąlyginai maži palyginus su populiacija, bet panašu, kad galima tikėtis susirgimų padidėjimo, jei karantinas atlaisvinamas per anksti.
Comment
-
Parašė rmss Rodyti pranešimąĮdomus atvejis yra Sri Lanka, susitvarkė gražiai, susirgimų skaičiai minimalūs, atleido karantiną (https://news.lk/news/political-curre...-of-the-public) ir nuo tada naujų susirgimų skaičiai per dieną padidėjo 3-7 kartais (https://www.worldometers.info/corona...try/sri-lanka/).
Aišku skaičiai sąlyginai maži palyginus su populiacija, bet panašu, kad galima tikėtis susirgimų padidėjimo, jei karantinas atlaisvinamas per anksti.
Comment
-
Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
Eidvi, o kaip su situo treciu punktu, buvo paminetas pries nepilnas keturias savaites? Vyksta ar ne? Ar cia sugrojo pirmas punktas?
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąSu tuo trečiu punktu viskas tvarkoj. Aš tiesiog ten nesudėjau visų kintamųjų, nes gi ir taip gavosi paklodė Esmė ta, kad pagal tuometinę situaciją aš nemačiau galimybių Lietuvoje išnaikinti virusą ir tame buvo daug faktorių, rasi daug mano pasisakymų ir dar netgi iš anksčiau, kur sakiau, jog vienas pagrindinių viruso išnaikinimo faktorių yra veido kaukės. Ir visgi jos bus įvestos, viruso išnaikinimas Lietuvoje pasidarė visai realus. Ir čia yra mano problema - aš nematau jokio vidurinio kelio. Aš negalvoju, kad Lietuvoje vaikai gali neiti į mokyklas metus ar metus visur vaikščioti vien tik su veido kaukėmis. Ir čia tik vaikai, o kur dar 1000 kitų suaugusių problemų. Aš matau tik du kelius - arba herd immunity, arba visiškas viruso išnaikinimas. Aš pritarsiu bet kuriam iš tų kelių, bet nepritarsiu vos ne metus truksiančiam karantinui, kad ir 'daliniam'. Dėl to mane truputi stebina, kai mes džiaugiamės, kad naujų susirgimų sumažėjo iki 5 per dieną (ir čia yra kuo džiaugtis), bet tuo pačiu tą pačią dieną mes skelbiame, kad jau po dviejų savaičių atsinaujins skrydžiai.
- 1 patinka
Comment
-
Eidvi, o kas yra konkrečiai tas visiško viruso išnaikinimo kelias?
Sėdėti visiškam lock-downe iki tol, kol naujų atvejų skaičius nukris iki stabilaus nulio? Skamba gražiai, bet kaip tai įgyvendinti? Nei viena valstybė negali sau leisti visiškai stabdyti ekonomikos ilgam laikui.
Dėl to ir taikomi tarpiniai variantai, kaip palaikyti ekonomikos "variklį", tuo pačiu neperkraunant sveikatos apsaugos sistemos. Tai yra, karantinai dabar jau daug kur švelninami. Žinoma, tai gali iššaukti šiokį tokį užsikrėtimų augimą, bet svarbiausia, kad jis būtų kontroliuojamas.
Kas liečia skrydžių atnaujinimą, tai nemanau, kad tai iššauks kažkokį eksponentinį augimą. Juk pradžioje bus leisti skrydžiai tik į ES valstybes ir tik į tas, kur stabili epidemiologinė situacija. Be to, griežtai bus tikrinami visi atvyksantys - patirties jau turim. Na, o aviakompanijoms bus suteikta šiokia tokia "pagalvė", kuri leis nors šiek tiek užsidirbti ir išvengti visiško bankroto.
Comment
-
Visiškas viruso išnaikinimas yra tada, kada kaip minimum savaitę mes fiksuojam po 0 naujų atvejų, o jei koks atsiranda - tai gerai susidorojam atsekdami kontaktus. Teoriškai, kad išnaikinti virusą, tereikia dviejų savaičių visiško lock-downo. Pas mus tas lock-down'as jau du mėnesius (tik ne visiškas), bet jau pasimatė visai neblogi rezultatai. 5 nauji susirgimai per dieną, aš tą sakiau prieš savaitę ar dvi, bet pasikartosiu - kad jau tada buvo kritinis laikas įvesti absoliutų lockdowną. Jis žiaurus, bet reikalingas, kad virusas išnyktų. O dabar mes einame priešingu keliu - džiaugiamės 5 užsikrėtimų per dieną atvejais ir pradedam atšaukinėti karantiną, atnaujinti skrydžius ir t.t. Aš netikiu, kad jeigu mes atsipalaiduosim, tai virusas neišplis. Aš tikiu, kad virusas gali nustoti plisti tik tada, kada bus išnaikintas arba kada bus pasiekta herd immunity.
Comment
-
Bet nepamiršk, kad, net ir sumažinus naujų atvejų kiekį iki nulio, niekas negali užtikrinti, jog, pradėjus švelninti karantiną, atvejų skaičius nešoks vėl į viršų. Sunkiai įmanoma visiškai pažaboti virusą, kol nėra vakcinos.
Be to, ilgas lock-down turi ir dar vieną šalutinį efektą, apart jau daug kartų aptarto ekonominio ir psichologinio. Ilgai gyvendami visiškai steriliomis sąlygomis, žmonės praranda imunitetą ir tampa daug mažiau atsparūs visokiems virusams. Logika paprasta - organizmas atsipalaiduoja, nevykdydamas savo gynybinės funkcijos.
Comment
-
Visiškas viruso išnaikinimas yra tada, kada kaip minimum savaitę mes fiksuojam po 0 naujų atvejų, o jei koks atsiranda - tai gerai susidorojam atsekdami kontaktus.Paskutinis taisė senasnamas; 2020.04.29, 08:53.
Comment
-
Matyt, lenkai pasiekė piką, kai prieš savaitę buvo 550 naujų atvejų per vieną dieną. Gal ir pas juos neužilgo mažėjimas prasidės.
Kas liečia ekonomiką, tai juk ir dabar siena nėra visiškai uždaryta. Krovininius automobilius praleidžia, taip pat, atrodo, pavyko pasiekti susitarimą dėl praleidimo per Lenkijos teritoriją asmenų, vykstančių dirbti į Vakarus. Iš esmės siena uždaryta tik turistinėms kelionėms ir pramogoms, apsipirkimams.
Comment
-
Deja, turime dar vieną židinį.
Naujas karštas taškas: Kartenos slaugos ligoninėje 21 pacientui patvirtintas koronavirusas (106)
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=84160999
Comment
-
Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimąBet nepamiršk, kad, net ir sumažinus naujų atvejų kiekį iki nulio, niekas negali užtikrinti, jog, pradėjus švelninti karantiną, atvejų skaičius nešoks vėl į viršų.
Comment
Comment